Gönderen Konu: Lpg hakkında bir soru arkadaşlar  (Okunma sayısı 2877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Lpg hakkında bir soru arkadaşlar
« : Ekim 13, 2014, 19:16:55 »
2014 aracımıza lpg kit taktırdıgımızda arıza ısıgı yanar mı ? bir de benzın bitmediği halde benzin bitmiş gibi benzin ışığı yanar mı ?
Corolla 1.6 Advence.

Toyota Club Türkiye

Lpg hakkında bir soru arkadaşlar
« : Ekim 13, 2014, 19:16:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg hakkında bir soru arkadaşlar
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2014, 19:21:12 »
2014 aracımıza lpg kit taktırdıgımızda arıza ısıgı yanar mı ? bir de benzın bitmediği halde benzin bitmiş gibi benzin ışığı yanar mı ?

Arıza ışığı da benzin ışığı da yanmaz. Toyota motorları lpg ile uyumlu önemli olan iyi işçilik.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2014, 19:52:16 »
Megane 1 vardı daha önce bende onun benzin ışığı benzin oldugu halde yanardı. bunda öyle sıkıntılar yoksa brc my 11 taktırmayı dusunuyorm
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2014, 19:54:09 »
Megane 1 vardı daha önce bende onun benzin ışığı benzin oldugu halde yanardı. bunda öyle sıkıntılar yoksa brc my 11 taktırmayı dusunuyorm

Yılda kaç km yapıyorsunuz? aracı elinizde ne kadar süre tutacaksınız? bu sorular önemli çünkü bazı durumlarda lpg taktırmak ekonomik olmayabiliyor. Aşağıdaki konuya bir göz atın derim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59937.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2014, 20:11:17 »
yıl 8 10 bin arası yapıyoruz araçla ancak yeni aldıgımız için bu arabay haliyle çok kullanıyoruz bu ay sırf benzıne 500 lira para ödedik sanki ev kirası öduyoruz :) çok pahalı geldı yakın bıze 9.1 litre yakıyor 100 km de. otogaz ile rahat ederiz diye dusunuyoruz
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2014, 20:14:43 »
yıl 8 10 bin arası yapıyoruz araçla ancak yeni aldıgımız için bu arabay haliyle çok kullanıyoruz bu ay sırf benzıne 500 lira para ödedik sanki ev kirası öduyoruz :) çok pahalı geldı yakın bıze 9.1 litre yakıyor 100 km de. otogaz ile rahat ederiz diye dusunuyoruz

Benzin tüketiminiz araca alıştıkça ve km yapınca daha da düşecektir. 9,1 ş.içidir muhtemelen. Ben ş.ici 7-7,5 civarında yakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2014, 20:16:27 »
şehiriçi evet. bu tuketımı karsılamak guc. sızın aracınız 1.33 motor ıse o yuzden daha ekonomıktır muhtemelen ama turkıyeden benzın bu fıyatta ıse 9 lıtre benzın cok sıkıntılı. tup ıle bu tuketım yuzde 40 azalır sanırım
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2014, 20:19:00 »
şehiriçi evet. bu tuketımı karsılamak guc. sızın aracınız 1.33 motor ıse o yuzden daha ekonomıktır muhtemelen ama turkıyeden benzın bu fıyatta ıse 9 lıtre benzın cok sıkıntılı. tup ıle bu tuketım yuzde 40 azalır sanırım

1.6 da olsa daha düşebilir.. Siz bilirsiniz yine de acele etmeyin demek isterim. Lpg litre bazında daha çok yakar avantajı fiyatının ucuzluğu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2014, 20:22:33 »
bu sıfır araçlar rödaj falan yapmak lazım mı acaba motoru acmak yani. arabayı zorlamak biraz
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2014, 20:24:44 »
yanlış hatırlıyorsam özürdilerim ama siz prins niyetinde degilmiydiniz?
aracınız çok yeni motor kendine geldikçe yakıtı düşecektir ama araçta keyifli yolculuk yapmayı daha tasarruflu hale getirmek istiyorsanız tabikide lpg tercihiniz olabilir.ama herşeyden önce birçok konuda bunu yazdık işçilik kaliteli montaj orjinal malzeme..bunlar olmadan üzülürsünüz.marka olarak brc tercihetmek isterseniz edin ama birde lovatocuları incelemenizi tavsiyeederim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2014, 20:26:11 »
bu sıfır araçlar rödaj falan yapmak lazım mı acaba motoru acmak yani. arabayı zorlamak biraz

İlk 1000 km de yüksek devirlere çıkmayın, ani fren yapmayın, uzun süre aynı viteste gitmeyin yeter, eskisi gibi kapsamlı bir rodaj yok artık. Zaten kitapçıkta da yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2014, 20:29:21 »
prins düşünüyordum anca 2000 motor degılse aracınız daha ekonomık olan brc tercıh edılebılır dıye duydum forumda. mersinde iyi bir usta nasıl bulabılırım dıye yazdım ama cevap bulamadım. araç 1300 km de şuan ama yakıtı bize çok geliyor. dediğim gibi sorusunz bi şekilde benzın bıtmedıgı halde benzın ısıgı yanarsa ve arıza ısı yanarsa kesınlıkle taktırmam ama böyle bır sorun yok dıyor arkadaslar forumda
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2014, 20:39:03 »
lpg sadece 2şekilde sorun çıkarır
1-yanlış kullanım ve bakımsız kalırsa(her araç gibi)
2-kötü işçilik kötü montaj kalitesiz malzeme
bunların dışında en ufak sorun yaşamazsınız.il il yorum bulmanız çok zor açıkcası mersinden kaç üyemiz var ben onu bile bilmiyorum yani şahsen.lpg işi zahmetli bir iştir iyi araştırma ister my11 dedikleri sistem asla kötü bir sistem degil ama eskisi kadarda yabancı üretim degil.artık türkiyede üretiliyor onuda söliyim size.diger sistemlere nazaran daha sesli çalışan bir sistemdir.ama iyi bir markadır brc sonuçta.ben 8 senedir lpg ile geziyorum daha yanan en ufak bir ışıgım olmadı.herşey montaja ve kullanılan malzemelere ile sizin kullanım şeklinize bakımlarını yaptırmanıza kalmış.brc asla kötü bir marka degil ama ben lovatocuyum prinse zaten asla söz etmem yani prins kendini tasarruf ve kalitede kanıtlamış bir markadır.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2014, 20:41:06 »
o zaman mersınde prins brc ve lovato yu arastıracagım peki fiyat hakkında bunlar arasında hiç bilginiz var mı
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2014, 20:52:35 »
3 sistemde 2milyarın üstünde diye düşünüyorum.ben zamanında 2000tl ye taktırdım ruhsatta dahil  fiyatı bu.şuana kadar 8senede birkez sanayi yüzü görmedim arızadan dolayı.en ufak şikayetim yok.sölediginiz 3 markada kendini ıspatlamış sistemlerdir.size tavsiyem marka kararı verince araştırmalar sonuncunda o markayı taktırıcagınız iyi bir usta bulmanız defalarca takmış olmalı işini bilmeli delik deşik etmemeli arabayı.işini bilen bir usta şart.brc de 2000tl civarında prinsde yanılmıyorsam 3000tl civarı
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 13, 2014, 20:57:22 »
prins düşünüyordum anca 2000 motor degılse aracınız daha ekonomık olan brc tercıh edılebılır dıye duydum forumda. mersinde iyi bir usta nasıl bulabılırım dıye yazdım ama cevap bulamadım. araç 1300 km de şuan ama yakıtı bize çok geliyor. dediğim gibi sorusunz bi şekilde benzın bıtmedıgı halde benzın ısıgı yanarsa ve arıza ısı yanarsa kesınlıkle taktırmam ama böyle bır sorun yok dıyor arkadaslar forumda

Hemşehrim. Mersin Sanayi'de Akdeniz Oto LPG Dönüşüm yapan Levent Uludoğan var. Benim selamımı gönder yardımcı olsunlar. Kardeşinizin arkadaşı Müjdat hoca gönderdi deyin...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 13, 2014, 21:33:53 »
iyi bir montaj ve iyi bir ayar ile arıza ışığı yanmaz. bu nedenledir ki eğer kit taktırırsanız obd2 olanlardan taktırın, yaz kış, rakım farkı gibi nedenlerden ötürü ayar yaptırmaktan kurtulun, hem de motorunuz hep en uygun karışımı yakalayacağından ömrünü uzatın.

benzini de kullanmakta lpg li araçlar. ilk çalıştırma sürecinde benzini kullanır ve bir süre sonra benzin ışığı yanmaya başlar normal olarak. tabi bunun için uzun km ler gerekli. ben de performanstan ötürü her devirde bir miktar benzin püskürtmesini istedim programı ona göre ayarladır. 1500-2000 km de bir 50 tl lik benzin alıyorum ben de.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 14, 2014, 00:02:30 »
Bizim kasalarda benzin ışığı yanmıyor ama range i sıfırlıyor yani araç benzin de gittiğini sanıyor. Yarım depo benzinle range in 0 km yazdığı nı gordum
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 14, 2014, 09:41:38 »
Hemşehrim. Mersin Sanayi'de Akdeniz Oto LPG Dönüşüm yapan Levent Uludoğan var. Benim selamımı gönder yardımcı olsunlar. Kardeşinizin arkadaşı Müjdat hoca gönderdi deyin...

Merhaba Müjdat hocam orda hangi marka LPG kiti taktırmamı tavsiye edersiniz oraya mutlaka ugramayı düşünüyorum. zaten mersinde lpg konusunda işinin ehli pek bir fazla yer yok

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2014, 09:44:31
Bizim kasalarda benzin ışığı yanmıyor ama range i sıfırlıyor yani araç benzin de gittiğini sanıyor. Yarım depo benzinle range in 0 km yazdığı nı gordum
[/quote
Merhaba öncelikler range ne işe yarıyor onu sormak istiyorum?
birde bizim eski araçta benzin alırdık atıyorum 50 tl. Araba tüpte giderdi ancak benzinde gittiğini sanıp 50tl lik benzın kullanmıs gibi gösterıyordu bize, yani benzın ısıgı yanıyordu. ama içinde benzin oluyordu. bilmiyorum anlatabıldım mi acaba
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 14, 2014, 10:35:35 »
Bence markadan önce senede ne kadar yol yapıyorsunuz .Benzin tüketiminiz ne Lpg tüketiminiz ne olur yıllık karınız nedir.Kaç yılda taktırdığınız sistem sizi amorti eder.Bu esnada çıkabilecek sorunlar nedir.Bunlara haracanacak paralarla beraber ala lpg mantıklımı bunlara bakılmalı.

2006 Corolla sedan sahibiyim benzinli aracım . Yılda 5-6 bin km yaparım hadi 7 olsun Lpg taktırmak için benden 2 bin tl para çıkacak bunu amorti etmem için 3 yıl aracıma binmem gerekiyor .Tabi bu arada lpg ile alakalı aracımda sorun çıkarsa bu süre uzar .Tabi motora verdiği zararı saymıyorum bile alıyorum 100-150 tl lik benzin bana 1 ay yetiyor .Tabi bu 300-500 tl olursa aylık işin rengi değişir .Ya dizel düşünürüm yada lpg.Tabi bu noktada Dizel bana daha mantıklı geliyor niye derseniz ben orjianlci yapıya sahibim sonradan takılan hiçbirşeyi sevmiyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "