Gönderen Konu: Lpg hakkında bir soru arkadaşlar  (Okunma sayısı 2876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg hakkında bir soru arkadaşlar
« Yanıtla #20 : Ekim 14, 2014, 12:03:12 »
Bence markadan önce senede ne kadar yol yapıyorsunuz .Benzin tüketiminiz ne Lpg tüketiminiz ne olur yıllık karınız nedir.Kaç yılda taktırdığınız sistem sizi amorti eder.Bu esnada çıkabilecek sorunlar nedir.Bunlara haracanacak paralarla beraber ala lpg mantıklımı bunlara bakılmalı.

2006 Corolla sedan sahibiyim benzinli aracım . Yılda 5-6 bin km yaparım hadi 7 olsun Lpg taktırmak için benden 2 bin tl para çıkacak bunu amorti etmem için 3 yıl aracıma binmem gerekiyor .Tabi bu arada lpg ile alakalı aracımda sorun çıkarsa bu süre uzar .Tabi motora verdiği zararı saymıyorum bile alıyorum 100-150 tl lik benzin bana 1 ay yetiyor .Tabi bu 300-500 tl olursa aylık işin rengi değişir .Ya dizel düşünürüm yada lpg.Tabi bu noktada Dizel bana daha mantıklı geliyor niye derseniz ben orjianlci yapıya sahibim sonradan takılan hiçbirşeyi sevmiyorum .

Biz bu ay 500tl yakıta para verdik yaptıgımız km de çok çok degıl. 12 yıllık aracımız vardı 85000 kmde sattık. ancak bu araç çok yakıyor km bası 50 kurus civarı. biz bu araca Allah nasip ederse ömürlük binmek istiyoruz o yüzden lpg mantıklı geliyor
Corolla 1.6 Advence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 14, 2014, 12:03:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 14, 2014, 19:19:59 »
Kac km yapiyorum sorusu dogru bi soru degil araciniz az yakinca cok gidince acaba lac km yapacaksınız dogru soru bu.78tl ye 460km yapiyorum ben 2002 corolla sol ile 8senedir hicde ariza yasamadim
hep ayni seyleri soluyorum kaliteli montaj guzel kullanilmis lpg bakimlari aksamaz ise omurluk binersiniz.ilk tuplu aracimda bu degil daha sanayiye girmedim digerlerindede.guzel bir montaj kaliteli iscilik ile guzelde temizde kullanirsaniz yaptiginiz km yi unutursunuz ben artik zevkime km hesabi yapiyorum 8senelik yeterde artar bile.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2014, 17:10:39 »
Hemşehrim. Mersin Sanayi'de Akdeniz Oto LPG Dönüşüm yapan Levent Uludoğan var. Benim selamımı gönder yardımcı olsunlar. Kardeşinizin arkadaşı Müjdat hoca gönderdi deyin...

Müjdat hocam GÜL-Cem otogaz varmıs bırde ora hakkında bılgınız var mı

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 17:12:25
Kac km yapiyorum sorusu dogru bi soru degil araciniz az yakinca cok gidince acaba lac km yapacaksınız dogru soru bu.78tl ye 460km yapiyorum ben 2002 corolla sol ile 8senedir hicde ariza yasamadim
hep ayni seyleri soluyorum kaliteli montaj guzel kullanilmis lpg bakimlari aksamaz ise omurluk binersiniz.ilk tuplu aracimda bu degil daha sanayiye girmedim digerlerindede.guzel bir montaj kaliteli iscilik ile guzelde temizde kullanirsaniz yaptiginiz km yi unutursunuz ben artik zevkime km hesabi yapiyorum 8senelik yeterde artar bile.

bugün yetkılı servıstekı en yetkılı kısı ıle görustum :) kesınlıkle taktırmayın dıyor. motor yaglanmasını önluyormus subapları tıkıyorms vsvs bolca eksısını söyledı. kuru bır yakıt oldugu ıcın zararı cok dıyor. ama tüp şart hocam bu şartlarda ömurluk aldıgımız ıcın taktırcaz, lovato burda pek yok brc taktırcaz sanırm
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 15, 2014, 19:20:26 »
artık yaglanmasını saglıcak ekipmanı bile takıyolar.servise kalsa zaten cebimizde para kalmayacak işçiligi güzel olsun temiz kullanılsın araç sorun olmaz çok çok uzun zaman.ömürlük olur yani.marka şartlara tercihlere göre degişir o çok sorun degil
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 15, 2014, 19:41:31 »
Müjdat hocam GÜL-Cem otogaz varmıs bırde ora hakkında bılgınız var mı

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 17:12:25
bugün yetkılı servıstekı en yetkılı kısı ıle görustum :) kesınlıkle taktırmayın dıyor. motor yaglanmasını önluyormus subapları tıkıyorms vsvs bolca eksısını söyledı. kuru bır yakıt oldugu ıcın zararı cok dıyor. ama tüp şart hocam bu şartlarda ömurluk aldıgımız ıcın taktırcaz, lovato burda pek yok brc taktırcaz sanırm

Hemşehrim bilmiyorum. Prins marka LPG dönüşüm sistemleri de var. Yağlama sağlayan sisteme sahip onu da bir düşünün... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 15, 2014, 20:31:30 »
3500 tl onuda dusunun yaglı sıstemın yanında
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 15, 2014, 21:02:51 »
hocam brc de şöyle bısey söyledıler. araba yuksek hızlara cıktıgında tupten benzıne otomatık olarak gecme gıbı bır durum varmıs bu olumlu mu olumsuz mu acaba ?
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 15, 2014, 21:06:36 »
hocam brc de şöyle bısey söyledıler. araba yuksek hızlara cıktıgında tupten benzıne otomatık olarak gecme gıbı bır durum varmıs bu olumlu mu olumsuz mu acaba ?

Bence olumlu, lpg basınç regülatörü yüksek hız ve devirlerde devre dışı kalarak motorun benzinle daha sağlıklı çalışması sağlanmakta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 15, 2014, 21:06:43 »
yüksek hızdan kasıt ne acaba
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 15, 2014, 21:45:57 »
cevabını göremıyorum hocam
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 15, 2014, 23:05:13 »
görememe sebebiniz yazdıgımız rakamlar trafik kuralları dışında oldugu için silindi sanırım  ama sölediginiz rakamlardan bi 20km falan daha erken benzine dönse ayarlanabilirse iyi olur bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 15, 2014, 23:14:21 »
Taktirmadiginiz her dakika zarardasiniz bunu bilin. Arabayla bir ömür yasamayi dusunuyorsaniz o baska. Ben 3 sene 60bin km lpg kullandim hiç problem yaşamadım.  Benim aracta 132 hp 6 ileri M/M di.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 23:16:10
Araba zaten 4bin devirde 160 yapiyor ki hararet yapacak ya da yetersiz besleme yapacak bir durum yok. 200 km ile surekli gitmeyekseniz sorun yok.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 15, 2014, 23:30:20 »
Taktirmadiginiz her dakika zarardasiniz bunu bilin. Arabayla bir ömür yasamayi dusunuyorsaniz o baska. Ben 3 sene 60bin km lpg kullandim hiç problem yaşamadım.  Benim aracta 132 hp 6 ileri M/M di.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 23:16:10
Araba zaten 4bin devirde 160 yapiyor ki hararet yapacak ya da yetersiz besleme yapacak bir durum yok. 200 km ile surekli gitmeyekseniz sorun yok.

tüpünüzün markası ne acaba ?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2014, 20:34:24
Bizim kasalarda benzin ışığı yanmıyor ama range i sıfırlıyor yani araç benzin de gittiğini sanıyor. Yarım depo benzinle range in 0 km yazdığı nı gordum

bende taktırdım bugün ilk olarak araçta yarım depo benzın var ve gaz var. gazda giderken range kısmı da azalmaya başladı bu normal mi ?
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 18, 2014, 00:30:08 »
Brc marka taktirmistim hic bir problem yasamadim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!