0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence markadan önce senede ne kadar yol yapıyorsunuz .Benzin tüketiminiz ne Lpg tüketiminiz ne olur yıllık karınız nedir.Kaç yılda taktırdığınız sistem sizi amorti eder.Bu esnada çıkabilecek sorunlar nedir.Bunlara haracanacak paralarla beraber ala lpg mantıklımı bunlara bakılmalı.2006 Corolla sedan sahibiyim benzinli aracım . Yılda 5-6 bin km yaparım hadi 7 olsun Lpg taktırmak için benden 2 bin tl para çıkacak bunu amorti etmem için 3 yıl aracıma binmem gerekiyor .Tabi bu arada lpg ile alakalı aracımda sorun çıkarsa bu süre uzar .Tabi motora verdiği zararı saymıyorum bile alıyorum 100-150 tl lik benzin bana 1 ay yetiyor .Tabi bu 300-500 tl olursa aylık işin rengi değişir .Ya dizel düşünürüm yada lpg.Tabi bu noktada Dizel bana daha mantıklı geliyor niye derseniz ben orjianlci yapıya sahibim sonradan takılan hiçbirşeyi sevmiyorum .
Hemşehrim. Mersin Sanayi'de Akdeniz Oto LPG Dönüşüm yapan Levent Uludoğan var. Benim selamımı gönder yardımcı olsunlar. Kardeşinizin arkadaşı Müjdat hoca gönderdi deyin...
Kac km yapiyorum sorusu dogru bi soru degil araciniz az yakinca cok gidince acaba lac km yapacaksınız dogru soru bu.78tl ye 460km yapiyorum ben 2002 corolla sol ile 8senedir hicde ariza yasamadimhep ayni seyleri soluyorum kaliteli montaj guzel kullanilmis lpg bakimlari aksamaz ise omurluk binersiniz.ilk tuplu aracimda bu degil daha sanayiye girmedim digerlerindede.guzel bir montaj kaliteli iscilik ile guzelde temizde kullanirsaniz yaptiginiz km yi unutursunuz ben artik zevkime km hesabi yapiyorum 8senelik yeterde artar bile.
Müjdat hocam GÜL-Cem otogaz varmıs bırde ora hakkında bılgınız var mıMesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 17:12:25bugün yetkılı servıstekı en yetkılı kısı ıle görustum kesınlıkle taktırmayın dıyor. motor yaglanmasını önluyormus subapları tıkıyorms vsvs bolca eksısını söyledı. kuru bır yakıt oldugu ıcın zararı cok dıyor. ama tüp şart hocam bu şartlarda ömurluk aldıgımız ıcın taktırcaz, lovato burda pek yok brc taktırcaz sanırm
hocam brc de şöyle bısey söyledıler. araba yuksek hızlara cıktıgında tupten benzıne otomatık olarak gecme gıbı bır durum varmıs bu olumlu mu olumsuz mu acaba ?
Taktirmadiginiz her dakika zarardasiniz bunu bilin. Arabayla bir ömür yasamayi dusunuyorsaniz o baska. Ben 3 sene 60bin km lpg kullandim hiç problem yaşamadım. Benim aracta 132 hp 6 ileri M/M di.Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 23:16:10Araba zaten 4bin devirde 160 yapiyor ki hararet yapacak ya da yetersiz besleme yapacak bir durum yok. 200 km ile surekli gitmeyekseniz sorun yok.
Bizim kasalarda benzin ışığı yanmıyor ama range i sıfırlıyor yani araç benzin de gittiğini sanıyor. Yarım depo benzinle range in 0 km yazdığı nı gordum