Gönderen Konu: Castrol Neden Mobil'den Pahalı?  (Okunma sayısı 13766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Castrol Neden Mobil'den Pahalı?
« Yanıtla #40 : Ekim 13, 2014, 20:46:20 »
Merhaba bende ay sonu yağ değişimi yapacagim, daha önceki 2 bakimda castrol magnatec 10-40 kullanildi. Bu sefer 5-40 sentetik kullanmak istiyordum ve daha önceki yagin markasi sebebi ile edge 5-40 secmeyi düşünüyordum ancak Ercumentin yorumlar ve memnuniyeti şuan benim fikrimi degistirdi. Motulun hangi urununu ve nereden temin edebileceğimizi belirtirse Ercüment bende kullanmak istiyorum.

Özelliklerine sitesinden bakabilirsiniz.
https://www.motul.com/tr/tr/products/oils-lubricants/range/car
http://www.hepsiburada.com/liste/motul-yag-ve-motor-katkilari/department.aspx?categoryId=26005&qs=%2fbrand%3d%7bmotul%7d
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 13, 2014, 20:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 13, 2014, 21:10:00 »
Motul koyduk bu bakımda 10w40 (ki zaten artık 10w40ın altına ineceğimi düşünmüyorum) marşa basar basmaz motordaki o gereksiz gürültü

@Ercüment Enes KOLUMAN (12542)

Abim senin aracın kullanma kılavuzu varmı? Varsa bir bakarmısın senin araçta hangi yağın kullanılması tavsiye ediliyor kitapçıkta?

Bende ENEOS kullanacağım, Japon arabasına Japon yağ gider :) Bu japonlarda milliyetçilik yok herhalde, fransız malı olsa ELF yazıyor her bi yanına
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 13, 2014, 21:15:22 »
biz ercümentle keyfimiz tuttukça yag işini kurcalıyoruz genelde. bu aralar shelle ve motul yaglarına taktık onları ögrenmeye çalışıyoruz.motul nasıldır ben bilmiyorum ercüment gayet güzel anlatmış vakit buldukça araştırıcam ama castrol mü mobil mi dicek olursak bizim arabalara mobil daha iyi geliyor diye düşünüyorum ve asla castrol düşünmüyorum ercümentte bilir kafamın en ücra köşesinde bile adı yok castrolün.kötülemiyorum belirtiyim iyi bir marka sonuçta ama mobilden sonra castrol kullanmam ben açıkcası

aynen her hafta 2 saat 1 yağ  uzerinde tartisiyoruz tecrube edindiklermizi birbirimize aktariyoruz veya  arastirmalarla yeni bilgiler ogreniyoruz ciddi anlamda keyifli ve bilgili geciyor.
bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim cidden :) demekki bundan sonra motulden devam etmek lazım :) peki nerden aldın ? Toyota ile uyumlu seçeneği mi vardı ?
https://www.motul.com/tr/tr/fluidsearch?utf8=✓&fluidsearch%5Bquery%5D=5w30

nasıl tercih edeceğiz?dizeller için bile farklı olan var
acikcasini soylemek gerekirse yaklasik 15  senedir gittiğimiz bir ustamiz var en azindan ben 10 seneyi hatirliyorum babam benden öncede  ona gidiyormus bu bakimda babam calistigi icin benimde dersim oldugu icin arabayi biakip ciktik o yagi degistirmisti sol on teker rulmanina kadar değiştirmişti gittigimde sordum yag olarak ne koydunuz  diye castrol mu dedim yok hayir bizden dedi aha insallah acik yag degildir dedim sisesi orda dedi kosede duruyordu siyah motul 10w40 gorunce baya rahat bi nefes aldim :D

Merhaba bende ay sonu yağ değişimi yapacagim, daha önceki 2 bakimda castrol magnatec 10-40 kullanildi. Bu sefer 5-40 sentetik kullanmak istiyordum ve daha önceki yagin markasi sebebi ile edge 5-40 secmeyi düşünüyordum ancak Ercumentin yorumlar ve memnuniyeti şuan benim fikrimi degistirdi. Motulun hangi urununu ve nereden temin edebileceğimizi belirtirse Ercüment bende kullanmak istiyorum.

Hilmi abi araban kac kmde bilmiyorum ama vvti motorlar valvematicler tsi fsi lar gibi sıkı  bir motor yapisina sahip degil ki bizlerde kmde var yani bunu bana gecen sene castrolun Eskişehir  bolge bayisi soyledi edge serisi yeni tip sıkı  motorlara yoneliktir senin motorun zaten sıkı  yapida degil bide o kadar km var normal bu yag eksiltmelerini gormen dedi 10w40tan sasma dedi ki bu adam edge yagindan daha cok para kazaniyor. Dedigim gibi ustam kendisi almis.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ekim 13, 2014, 21:20:02 »
@Ercüment Enes KOLUMAN (12542)

Abim senin aracın kullanma kılavuzu varmı? Varsa bir bakarmısın senin araçta hangi yağın kullanılması tavsiye ediliyor kitapçıkta?

Bende ENEOS kullanacağım, Japon arabasına Japon yağ gider :) Bu japonlarda milliyetçilik yok herhalde, fransız malı olsa ELF yazıyor her bi yanına

2001 vvtilarda kronik yag eksiltme sorunu var ve benim motorum garantiden degisen motor degil 10w40 kullanirken yag eksiltmesi 9000kmye kadar 1 gram bile yoktu 2. Kez 5w40 yagdan sonra 5000kmde 1 litre oldu. Motul 10w40dan sonra 1300 km civarinda oldu eksiltme yok. Vvti motorlara 5w30 oneriyorlar ama o riske asla giremem.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Ekim 13, 2014, 21:29:48 »
2001 vvtilarda kronik yag eksiltme sorunu var ve benim motorum garantiden degisen motor degil 10w40 kullanirken yag eksiltmesi 9000kmye kadar 1 gram bile yoktu 2. Kez 5w40 yagdan sonra 5000kmde 1 litre oldu. Motul 10w40dan sonra 1300 km civarinda oldu eksiltme yok. Vvti motorlara 5w30 oneriyorlar ama o riske asla giremem.

Netten 2002 corolla kitapçığna baktım herhalde senin modelle aynıdır. Kitapçıkta dediğin gibi 5W30 tavsiye ediyorlar. Acaba senin araçla aynımıdır bilemiyorum tabiiki.

Netten 2000 corollaya da baktım onda da 5W-30 dediğine göre demekki senin kitapçıktada kesin 5W30 demişlerdir. 2001 yılı yok :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 13, 2014, 21:41:46 »
Netten 2002 corolla kitapçığna baktım herhalde senin modelle aynıdır. Kitapçıkta dediğin gibi 5W30 tavsiye ediyorlar. Acaba senin araçla aynımıdır bilemiyorum tabiiki.

Netten 2000 corollaya da baktım onda da 5W-30 dediğine göre demekki senin kitapçıktada kesin 5W30 demişlerdir. 2001 yılı yok :)

2000 yilinda cikti abi zaten vvti 2001de ayni sekilde ayni motor mevcut o yuzden tavsiye edilen 5w30 dogrudur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 14, 2014, 00:43:51 »
2000 Km sonra ben de yağ değişimi yapacağım. Iş çıktı, şu Motul'u araştırayım.

Teşekkürler Ercüment.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 14, 2014, 02:01:59 »
2000 Km sonra ben de yağ değişimi yapacağım. Iş çıktı, şu Motul'u araştırayım.

Teşekkürler Ercüment.

Rica ederim abicim.

Motulda 2100 serisinin parlama sicakligi 236 derece  6100 serisinin  228 derece mesela  4100 serisi 226 derece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 14, 2014, 08:31:46 »
Rica ederim abicim.

Motulda 2100 serisinin parlama sicakligi 236 derece  6100 serisinin  228 derece mesela  4100 serisi 226 derece

Günaydın, Ercüment kardeşim paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. Genelde 2100 serisi 10w-40 sentetik yağ bulunuyor web sitelerinde,
sen paylaşımında yarı sentetik 10w-40 kullandım demiştin. Tam olarak Motul'un hangi tip - model yağını kullandığını belirtebilirsen eğer hatırlıyorsan daha detaylı olarak araştırıp tedarik edebileceğimi düşünüyorum. Yoksa 2100 serisi sentetik alıp kullanmayı planlıyorum ay sonunda.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ekim 14, 2014, 11:52:14 »
Günaydın, Ercüment kardeşim paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. Genelde 2100 serisi 10w-40 sentetik yağ bulunuyor web sitelerinde,
sen paylaşımında yarı sentetik 10w-40 kullandım demiştin. Tam olarak Motul'un hangi tip - model yağını kullandığını belirtebilirsen eğer hatırlıyorsan daha detaylı olarak araştırıp tedarik edebileceğimi düşünüyorum. Yoksa 2100 serisi sentetik alıp kullanmayı planlıyorum ay sonunda.

Abicim bende 2100 serisini kullandim fakat 10w40 2100 sentetik bazli bir yag tam sentetik degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 14, 2014, 14:01:07 »
Teşekkür ederim, nasip olursa ay sonu bende değiştireceğim.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Kasım 01, 2014, 16:33:01 »
Teşekkür ederim, nasip olursa ay sonu bende değiştireceğim.

30 Ekimde orijinal yağ filtresi ile birlikte Toyotronic İkitelli şubesinde değiştirdim. İlk izlenim olarak rölantide daha sessiz oldu gibi, fazla km yapmadığım için şimdilik değerlendirmek için erken sanırım. Birde yağ değişiminde usta direk 4 litreyi boşalttı kapasitesi 4.2 lt (filtre ile birlikte) diye. Ancak daha önceki 2 yağ değişiminde de castrol 10w-40 larda az miktar artardı, hatta bagajda kola şişesinde ilave gerekirse lazım olur diye hala taşıyorum. Forumda biraz araştırdım sanırım normal ama yine de akşam eve gidince kullanım kitapçığından kontrol edeceğim ve yağ seviyesine de bakacağım.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 01, 2014, 18:08:04 »
30 Ekimde orijinal yağ filtresi ile birlikte Toyotronic İkitelli şubesinde değiştirdim. İlk izlenim olarak rölantide daha sessiz oldu gibi, fazla km yapmadığım için şimdilik değerlendirmek için erken sanırım. Birde yağ değişiminde usta direk 4 litreyi boşalttı kapasitesi 4.2 lt (filtre ile birlikte) diye. Ancak daha önceki 2 yağ değişiminde de castrol 10w-40 larda az miktar artardı, hatta bagajda kola şişesinde ilave gerekirse lazım olur diye hala taşıyorum. Forumda biraz araştırdım sanırım normal ama yine de akşam eve gidince kullanım kitapçığından kontrol edeceğim ve yağ seviyesine de bakacağım.
Sizinkilerin 3.7 LT olması lazım.

Sizin VVT-I'lar dahil, bizim E12 1.6 VVT-I makyajsızların da fabrika çıkışlı yağ kapasitesi 3.7 LT idi.
Daha sonra servis bülteni ile makyajsız E12'lerin yağ kapasitesi yağ çubuğuna bir perçin açılarak 4.2 LT'ye çıkarıldı. Sizinkilerde böyle bir durum yoksa yağ kapasiteniz 3.7 LT.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Kasım 01, 2014, 19:37:22 »
Hayirli olsun bakim Hilmi abi. Yag olarak ne kullandin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Kasım 01, 2014, 23:41:44 »
Hayirli olsun bakim Hilmi abi. Yag olarak ne kullandin ?
Teşekkür ederim senin memnun kaldigin Motul 10w40 kullandim, ancak daha yag seviyesine bakamadim. Şuan aklimdaki tek sorun bu konu, aksam kitapciga bakamadim sabah kontrol edecegim yağ kapasitesini.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Kasım 02, 2014, 00:40:23 »
Teşekkür ederim senin memnun kaldigin Motul 10w40 kullandim, ancak daha yag seviyesine bakamadim. Şuan aklimdaki tek sorun bu konu, aksam kitapciga bakamadim sabah kontrol edecegim yağ kapasitesini.

4.2 diye biliyorum abi ben sikinti yok yani koyulan miktarda sikinti yok merak etme guncellenen yag cubuguna gore hareket edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Kasım 02, 2014, 08:09:17 »
Teşekkür ederim Ercüment içim rahatladı, sabah baktım kitapçıkta 3.7 litre yazıyor filtre ile birlikte. Benim yağ çubuğunda normal şekilde alt ve üst sınırı var güncellenen veya sonradan nokta vb. işaret yok. Arabayı kullandığım zaman yağ sıcakken seviyeyi kontrol ederim.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #57 : Kasım 15, 2014, 10:37:27 »
Toyota 0W-20 motor yağının 5 litre fiyatı 350 TL arkadaşlar. Maşallahı var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 15, 2014, 13:55:40 »
Toyota 0W-20 motor yağının 5 litre fiyatı 350 TL arkadaşlar. Maşallahı var

@Murat Köse (28015) Litresi 70 TL, servise mi sordun hocam? bir yanlışlık var sanki. Özel kutusundan da açsalar bu kadar olmamalı sanki.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #59 : Kasım 15, 2014, 14:10:45 »
Aynen kutusunada baktım.hatta şimdi fotusuna bakın
THE END