0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yetkili servisin Mobil kullandığından eminmisiniz, yani benim aracıma 60000 km bakımda 5w30 mobil mi kullandı servis? Ben orj. Toyota yağı diye düşünmüştüm.
Castrol yağlarının bir kısmını dışarıda harmanlıyor. Mobil TR'de üretiliyor. Shell de aynı. 5w-40 Shell Helix Dizel Ultra'nın 4 lt.sine kargo ücreti dahil 84 lira verdim.
Mobil'in tam sentetikleri TR'de üretilmiyor,Finlandiya diye hatırlıyorum.
Bu Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-30 neden ülkemizde satılmaz?
gereksiz abicim
Tamam da neden ülkemizde satılmadığını merak ediyorum... Her şeyin iyisini neden ilk önce eloğlu tadıyor? Hazır ülkemizde üretim tesisleri de varken, hazır bir ayakları Türkiye'de iken...
abim iyisi bizim neyimize ? yağ mı yağ .. en ucuz hangisiyse o . ben tenekeden kullanılmışını doldurmasını istiyeni duydum. ondan sonra diyorum ki yağ koy bari , 20 50 olsun sen çok taktın abicim yağ işine . inan yepyeni arabanın tadını çıkartamamandan korkuyorum. bana güven , kaliteli bir yağ al koy . hiç bir şey değişmeyecek
Dostum şöyle bir durum var: Bu benim mesleğimin (öğretmenlik) bende oluşturduğu bir etki... Biz öğretmenler mükemmeliyetçi oluruz. Mesela sınıfım normal seviyede olsun, onu bir adım daha ileri götürmeye çalışırım; o adıma gelsinler tekrar bir adım ileri götürmeye çalışırım ve bu döngü sürekli devam eder... Ve bu da bizim içimize işler...Onun için çok azıcık bir faydası olsa bile (hatta sadece teorikte olsa bile), şu an kullandığım yağın en yeni, en gelişmiş teknoloji ile üretilmişini alırım (tabi fiyat olarak aralarında uçurum yoksa)...Ne yapalım? İçimize işlemiş bir kere...
Hocam ne deyim , lütfen yalıtım işine girme ozaman
Bence motul yağ alınabilir diğerlerine göre kat kat daha iyi
Piyasada pek bulunmuyor sanırım... Hangi ülkenin üretimi?
@Ercüment Enes KOLUMAN (12542) geçen yağ değişiminde Motul kullandı kendisi bizi bu konuda bilgilendirirse çok sevinirim bende motul almak istiyorum 20.000 bakımında
Teşekkür ederim Kaan tabi yorumlarımı yaparım Daha önceden 2 sene boyunca castrol 5w40 edge kullandık onlardan da memnundum fakat motul kadar değil. Son koyduğum castrol 5w40 edge ciddi anlamda eksiltme yaptı ve bakımdan çıktıktan sonra motor sesi bile değişmemişti arabanın buna çok şaşırmıştım. Motul koyduk bu bakımda 10w40 (ki zaten artık 10w40ın altına ineceğimi düşünmüyorum) marşa basar basmaz motordaki o gereksiz gürültü gitmişti ciddi anlamda şaşırdım o sırada bujilerde değişmemişti bujiler değiştikten sonra motor sesinde oldukça bir azalış oldu. Neyse şimdi asıl konuya gelecek olursak yağ ilk konulduğunda 1400-1600 devir arasında bir kesilme oluyordu yok kardeşim daha neler dersenizde bunu farkettikten sonra özellikle boş yolda bir kaç kez denedim vardı uzun yola çıktıktan sonra tamamen bitmişti ilk baş yağdan şüphelendim fakat sonradan benzinden ihtimalleri dahada yükseldi. 130-140 km gibi motor sesi ciddi azaldı istediğimden dahada verimli bir yağ çıktı. Ekonomi konusunda sonuna kadar arkasındayım 200 tlye 840 km yol yaptım ki bunun 150 kmsi 120 km/h civarlarında 70 kmsi 130-140 km/h civarlarında seyrederek yaptım yani ekonomiklik konusunda tam not aldı diyebilirim. Benim gibi birini düşünürsek performans önemli fark yaratmaz diyordum fakat yağ bu işte ciddi bir unsurmuş öğrendiklerime göre bu yağın parlama sıcaklığı mobil ve castrolden daha yüksek ve ben bunun artısını görüyorum özellikle 4000 devirden sonra performans arttı ama bu aracı senelerdir kullandığım için yorum yapabildiğim bir konu. Şöyle söylemeliyim motul 10w40 yarı sentetik yağ castrolün 10w40 yar sentetik yağını bırakın bir kenara 5w40 edge yağından bile iyi. fakat şöyle bir durum var ben 5w40 edge yağından verimi vvt-i motorda alamadım başka motorlarda tepkileri bilemem. Yukarıyı özetlersem şu saatten sonra castrol gibi bir yağa bulaşacağımı sanmıyorum malesef düşersem mobil1e düşerim. Ustamında belirttiğine göre 1. sıra motulun geri kalanı kafana göre tecrübelere göre sıralanabilir ama 1. sıra motul dedi.