Gönderen Konu: Castrol Neden Mobil'den Pahalı?  (Okunma sayısı 13763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Castrol Neden Mobil'den Pahalı?
« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2014, 14:35:19 »
Castrol yağlarının bir kısmını dışarıda harmanlıyor. Mobil TR'de üretiliyor. Shell de aynı. 5w-40 Shell Helix Dizel Ultra'nın 4 lt.sine kargo ücreti dahil 84 lira verdim.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2014, 14:35:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 13, 2014, 15:30:20 »
Yetkili servisin Mobil kullandığından eminmisiniz, yani benim aracıma 60000 km bakımda 5w30 mobil mi kullandı servis? Ben orj. Toyota yağı diye düşünmüştüm.

Eminim, faturada TOYOTA PREMIUM MOTOR YAĞI diye geçer ama Mobil1'dir yağ. Periyodik bakımda randevu alırken tek tek sormuştum çevremdeki üç yetkili servise de, hepsi aynı cevabı verdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2014, 16:35:01 »
Castrol yağlarının bir kısmını dışarıda harmanlıyor. Mobil TR'de üretiliyor. Shell de aynı. 5w-40 Shell Helix Dizel Ultra'nın 4 lt.sine kargo ücreti dahil 84 lira verdim.

Mobil'in tam sentetikleri TR'de üretilmiyor,

Finlandiya diye hatırlıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 13, 2014, 18:02:47 »
Mobil'in tam sentetikleri TR'de üretilmiyor,

Finlandiya diye hatırlıyorum.
Exxon Mobil'in Fransa, Finlandiya ve Türkiye'de tesisleri var, yağ harmanlıyorlar. Doğy Avrupa'da satılan Mobil 1 sentetik yağları Serviburnu'nda üretiliyormuş. Arayınca şu linke rastladım:

http://www.annualreportowl.com/Exxon/2008/Annual%20Report?p=33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2014, 18:05:18 »
Bu Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-30 neden ülkemizde satılmaz?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 13, 2014, 18:06:00 »
Bu Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-30 neden ülkemizde satılmaz?
gereksiz abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2014, 18:08:07 »
gereksiz abicim :)

Tamam da neden ülkemizde satılmadığını merak ediyorum... Her şeyin iyisini neden ilk önce eloğlu tadıyor? Hazır ülkemizde üretim tesisleri de varken, hazır bir ayakları Türkiye'de iken...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 13, 2014, 18:12:13 »
Tamam da neden ülkemizde satılmadığını merak ediyorum... Her şeyin iyisini neden ilk önce eloğlu tadıyor? Hazır ülkemizde üretim tesisleri de varken, hazır bir ayakları Türkiye'de iken...
abim iyisi bizim neyimize ? yağ mı yağ .. en ucuz hangisiyse o . ben tenekeden kullanılmışını doldurmasını istiyeni duydum. ondan sonra diyorum ki yağ koy bari , 20 50 olsun :)

sen çok taktın abicim yağ işine . inan yepyeni arabanın tadını çıkartamamandan korkuyorum. bana güven , kaliteli bir yağ al koy . hiç bir şey değişmeyecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 13, 2014, 18:19:37 »

Advanced Fuel Economy demesine bakmamalı. Çünkü yakıt tüketimi farkı ölçülecek hissedilecek kadar değil. Yüzde sıfır virgül 1 mesela. Reklam için öyle isim koyuyorlar. Ciddi talep olmayacağını tahmin ettiklerinden olsa gerek satmıyorlardır. Mağazalarda raf yeri kıymetli. Bir iki çeşit koyuyorlar o da satılmıyor, en çok kullanılan viskozitede hem de. Real'e gittim geçen hafts. Yağ bidonları tozlanmış, iki sene öncenin ürünleri.

Bence Anıl Bey haklı. Herhangi bir sentetik, hangisini seçerseniz seçin, yaz-kış-sürüş özellikleri-üretici tavsiyesi parametrelerini karşılayan viskozitede bir yağı seçin, kaliteli bir yağ filtresiyle kullanın. Karter contasını da her değişimde yenileyin. Toyota'nın üstü süngerimsi bir maddeyle kaplanmış contaları ile. Sonra da arabanızı keyifle sürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 13, 2014, 18:19:48 »
abim iyisi bizim neyimize ? yağ mı yağ .. en ucuz hangisiyse o . ben tenekeden kullanılmışını doldurmasını istiyeni duydum. ondan sonra diyorum ki yağ koy bari , 20 50 olsun :) sen çok taktın abicim yağ işine . inan yepyeni arabanın tadını çıkartamamandan korkuyorum. bana güven , kaliteli bir yağ al koy . hiç bir şey değişmeyecek :)

Dostum şöyle bir durum var: Bu benim mesleğimin (öğretmenlik) bende oluşturduğu bir etki... Biz öğretmenler mükemmeliyetçi oluruz. Mesela sınıfım normal seviyede olsun, onu bir adım daha ileri götürmeye çalışırım; o adıma gelsinler tekrar bir adım ileri götürmeye çalışırım ve bu döngü sürekli devam eder... Ve bu da bizim içimize işler...

Onun için çok azıcık bir faydası olsa bile (hatta sadece teorikte olsa bile), şu an kullandığım yağın en yeni, en gelişmiş teknoloji ile üretilmişini alırım (tabi fiyat olarak aralarında uçurum yoksa)...

Ne yapalım? İçimize işlemiş bir kere...  ;)
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 13, 2014, 18:25:07 »
Dostum şöyle bir durum var: Bu benim mesleğimin (öğretmenlik) bende oluşturduğu bir etki... Biz öğretmenler mükemmeliyetçi oluruz. Mesela sınıfım normal seviyede olsun, onu bir adım daha ileri götürmeye çalışırım; o adıma gelsinler tekrar bir adım ileri götürmeye çalışırım ve bu döngü sürekli devam eder... Ve bu da bizim içimize işler...

Onun için çok azıcık bir faydası olsa bile (hatta sadece teorikte olsa bile), şu an kullandığım yağın en yeni, en gelişmiş teknoloji ile üretilmişini alırım (tabi fiyat olarak aralarında uçurum yoksa)...

Ne yapalım? İçimize işlemiş bir kere...  ;)

Hocam ne deyim , lütfen yalıtım işine girme ozaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 13, 2014, 18:26:57 »
Hocam ne deyim , lütfen yalıtım işine girme ozaman :)

Yalıtım mı dedin? Hımmmm.... Nasıl başlıycam..?  :lol:
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 13, 2014, 18:42:39 »
Bence motul yağ alınabilir diğerlerine göre kat kat daha iyi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 13, 2014, 19:28:26 »
Bence motul yağ alınabilir diğerlerine göre kat kat daha iyi

Piyasada pek bulunmuyor sanırım... Hangi ülkenin üretimi?
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 13, 2014, 19:39:35 »
Piyasada pek bulunmuyor sanırım... Hangi ülkenin üretimi?

Fransız markası olması lazım. Kaliteli bir yağdır, Nissan Peugeot gibi firmalarla çalışıyor.Vw ve Honda sı olan bazı arkadaşlarım kullanıyor. Her tür motorda özellikle  motosiklette çok kullanılmakta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 13, 2014, 19:51:39 »
@Ercüment Enes KOLUMAN (12542) geçen yağ değişiminde Motul kullandı kendisi bizi bu konuda bilgilendirirse çok sevinirim bende motul almak istiyorum 20.000 bakımında :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 13, 2014, 20:09:16 »
@Ercüment Enes KOLUMAN (12542) geçen yağ değişiminde Motul kullandı kendisi bizi bu konuda bilgilendirirse çok sevinirim bende motul almak istiyorum 20.000 bakımında :)

Teşekkür ederim Kaan tabi yorumlarımı yaparım :)

Daha önceden 2 sene boyunca castrol 5w40 edge kullandık onlardan da memnundum fakat motul kadar değil. Son koyduğum castrol 5w40 edge ciddi anlamda eksiltme yaptı ve bakımdan çıktıktan sonra motor sesi bile değişmemişti arabanın buna çok şaşırmıştım. Motul koyduk bu bakımda 10w40 (ki zaten artık 10w40ın altına ineceğimi düşünmüyorum) marşa basar basmaz motordaki o gereksiz gürültü gitmişti ciddi anlamda şaşırdım o sırada bujilerde değişmemişti bujiler değiştikten sonra motor sesinde oldukça bir azalış oldu. Neyse şimdi asıl konuya gelecek olursak yağ ilk konulduğunda 1400-1600 devir arasında bir kesilme oluyordu yok kardeşim daha neler dersenizde bunu farkettikten sonra özellikle boş yolda bir kaç kez denedim vardı uzun yola çıktıktan sonra tamamen bitmişti ilk baş yağdan şüphelendim fakat sonradan benzinden ihtimalleri dahada yükseldi. 130-140 km gibi motor sesi ciddi azaldı istediğimden dahada verimli bir yağ çıktı. Ekonomi konusunda sonuna kadar arkasındayım 200 tlye 840 km yol yaptım ki bunun 150 kmsi 120 km/h civarlarında 70 kmsi 130-140 km/h civarlarında seyrederek yaptım yani ekonomiklik konusunda tam not aldı diyebilirim. Benim gibi birini düşünürsek performans önemli fark yaratmaz diyordum fakat yağ bu işte ciddi bir unsurmuş öğrendiklerime göre bu yağın parlama sıcaklığı mobil ve castrolden daha yüksek ve ben bunun artısını görüyorum özellikle 4000 devirden sonra performans arttı ama bu aracı senelerdir kullandığım için yorum yapabildiğim bir konu. Şöyle söylemeliyim motul 10w40 yarı sentetik yağ castrolün 10w40 yar sentetik yağını bırakın bir kenara 5w40 edge yağından bile iyi. fakat şöyle bir durum var ben 5w40 edge yağından verimi vvt-i motorda alamadım başka motorlarda tepkileri bilemem. Yukarıyı özetlersem şu saatten sonra castrol gibi bir yağa bulaşacağımı sanmıyorum malesef düşersem mobil1e düşerim. Ustamında belirttiğine göre 1. sıra motulun geri kalanı kafana göre tecrübelere göre sıralanabilir ama 1. sıra motul dedi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 13, 2014, 20:20:27 »
biz ercümentle keyfimiz tuttukça yag işini kurcalıyoruz genelde. bu aralar shelle ve motul yaglarına taktık onları ögrenmeye çalışıyoruz.motul nasıldır ben bilmiyorum ercüment gayet güzel anlatmış vakit buldukça araştırıcam ama castrol mü mobil mi dicek olursak bizim arabalara mobil daha iyi geliyor diye düşünüyorum ve asla castrol düşünmüyorum ercümentte bilir kafamın en ücra köşesinde bile adı yok castrolün.kötülemiyorum belirtiyim iyi bir marka sonuçta ama mobilden sonra castrol kullanmam ben açıkcası
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 13, 2014, 20:27:37 »
Teşekkür ederim Kaan tabi yorumlarımı yaparım :)

Daha önceden 2 sene boyunca castrol 5w40 edge kullandık onlardan da memnundum fakat motul kadar değil. Son koyduğum castrol 5w40 edge ciddi anlamda eksiltme yaptı ve bakımdan çıktıktan sonra motor sesi bile değişmemişti arabanın buna çok şaşırmıştım. Motul koyduk bu bakımda 10w40 (ki zaten artık 10w40ın altına ineceğimi düşünmüyorum) marşa basar basmaz motordaki o gereksiz gürültü gitmişti ciddi anlamda şaşırdım o sırada bujilerde değişmemişti bujiler değiştikten sonra motor sesinde oldukça bir azalış oldu. Neyse şimdi asıl konuya gelecek olursak yağ ilk konulduğunda 1400-1600 devir arasında bir kesilme oluyordu yok kardeşim daha neler dersenizde bunu farkettikten sonra özellikle boş yolda bir kaç kez denedim vardı uzun yola çıktıktan sonra tamamen bitmişti ilk baş yağdan şüphelendim fakat sonradan benzinden ihtimalleri dahada yükseldi. 130-140 km gibi motor sesi ciddi azaldı istediğimden dahada verimli bir yağ çıktı. Ekonomi konusunda sonuna kadar arkasındayım 200 tlye 840 km yol yaptım ki bunun 150 kmsi 120 km/h civarlarında 70 kmsi 130-140 km/h civarlarında seyrederek yaptım yani ekonomiklik konusunda tam not aldı diyebilirim. Benim gibi birini düşünürsek performans önemli fark yaratmaz diyordum fakat yağ bu işte ciddi bir unsurmuş öğrendiklerime göre bu yağın parlama sıcaklığı mobil ve castrolden daha yüksek ve ben bunun artısını görüyorum özellikle 4000 devirden sonra performans arttı ama bu aracı senelerdir kullandığım için yorum yapabildiğim bir konu. Şöyle söylemeliyim motul 10w40 yarı sentetik yağ castrolün 10w40 yar sentetik yağını bırakın bir kenara 5w40 edge yağından bile iyi. fakat şöyle bir durum var ben 5w40 edge yağından verimi vvt-i motorda alamadım başka motorlarda tepkileri bilemem. Yukarıyı özetlersem şu saatten sonra castrol gibi bir yağa bulaşacağımı sanmıyorum malesef düşersem mobil1e düşerim. Ustamında belirttiğine göre 1. sıra motulun geri kalanı kafana göre tecrübelere göre sıralanabilir ama 1. sıra motul dedi.

bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim cidden :) demekki bundan sonra motulden devam etmek lazım :) peki nerden aldın ? Toyota ile uyumlu seçeneği mi vardı ?
https://www.motul.com/tr/tr/fluidsearch?utf8=✓&fluidsearch%5Bquery%5D=5w30

nasıl tercih edeceğiz?dizeller için bile farklı olan var
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2014, 20:41:23 »
Merhaba bende ay sonu yağ değişimi yapacagim, daha önceki 2 bakimda castrol magnatec 10-40 kullanildi. Bu sefer 5-40 sentetik kullanmak istiyordum ve daha önceki yagin markasi sebebi ile edge 5-40 secmeyi düşünüyordum ancak Ercumentin yorumlar ve memnuniyeti şuan benim fikrimi degistirdi. Motulun hangi urununu ve nereden temin edebileceğimizi belirtirse Ercüment bende kullanmak istiyorum.
2001 1.4 Terra Special