Gönderen Konu: 2014-2015 kış sezonunda Kış Lastiği için ilk Tarih belli oldu  (Okunma sayısı 5740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
http://haber.rotahaber.com/kis-lastigi-icin-ilk-tarih-belli-oldu_494221.html

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacak.

Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğu, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.

Kar lastiği olmayan araçlar yola devam edemeyecek

Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yetkili ekipler, bu yıl tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.
THE END

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Bazı illerde özel araç binek otolarda bu kapsama alınmıştı ve konu epey tartışılmıştı bu sene de bu konu gündeme gelebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Bazı illerde özel araç binek otolarda bu kapsama alınmıştı ve konu epey tartışılmıştı bu sene de bu konu gündeme gelebilir.
Bende bu konunun netlik kazanmasını bekliyorum, mecburi tutulursa kışlık tutulmazsa yazlık lastik almayı planlıyorum. Araç üzerindeki lastiklerin diş derinliği çok iyi ancak 2 yıl önce 2.el olarak aldığımda üzerinde bulunan Barum Brillantis 2 lastikleri kullanıyorum. (2010 yılı 8. hafta üretimi lastikler) 
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
geçen sene kış görmedik o sıcaklarda kış lastikleri ile gezdik durduk.. nasıl iş yapıyorlarsa artık.. veya bir bakanımız lastik fabrikası mı açmış ne etmişse artık..
kış lastiği de yolda buz yoksa hava çok soğuk değilse daha tehlikeli diye düşünüyorum.. çok kolay kayıyorlar
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Geçen sene kocaeli valiliği genelğe yayınlamıştı.polislerin uyğulama yaptığını hiç görmemiştim.Aslında can güvenliğimiz için kullanmamızda fayda var.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
şu iş bir netlik kazansa artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
örneğin edirne ili pilot bölge olduğundan binek araçları da kontrol ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
bence şimdiden alın lastikleri lastikçim yüzde 10 a yakın zam gelecek dedi. kar düşünce lastikçiler ne tuttururlarsa satarlar dedi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
bence şimdiden alın lastikleri lastikçim yüzde 10 a yakın zam gelecek dedi. kar düşünce lastikçiler ne tuttururlarsa satarlar dedi

Artık kış geliyor kışlık lastiklerinin fayatı artacak acele etmek  lazım gerçekten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
Arkadaslar kasim başında taktimakta fayda var ben öyle yapıyorum. Mart 15 tede çıkarıyorum. Herkese kazasız belasız iyi surusler
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Birader'in araba 207 peugeot  195/65/15   için  temiz,az kullanılmış  kış lastikleri için 250-300 TL arası takım fiyatı aldık.
205/55/16 benim auris için ise, ortalama 300 TL takım fiyatı aldım arkadaşlar. 1 hafta içinde kış lastiklerini alıp,taktıracağız..
Lassa,Bridgestone,Sava,Pirelli  markalarından fiyat aldım bu arada,bilginize sunulur. Herkese iyi sürüşler..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
otomobille ilgili olarak bir genelge bu senede yok sanırım. süper olur olmazsa. istanbula geldik buraya kar yağdığı yok adam akıllı. gereksiz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
auris için hangi marka kış lastiği fiyatı aldınız Bülent abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
auris için hangi marka kış lastiği fiyatı aldınız Bülent abi

Sedat'çım , Lassa,Bridgestone veya good year bulabilirim dedi lastikçi arkadaşım.
Bu akşam ona uğrayıp bakacağım,gelişmeleri buradan yazarım. 250-300 TL aralığında bulurum dedi,bakalım hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
bende alıcam ama kararsız kaldım abi o kadar çok markalar hakkında yorum var ki.
konuyu takipteyim abi teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
Bülent abi son durum nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
Sedat'çım bugün yarın depodan kışlık lastikleri getirecekmiş benim arkadaş. 1-2 gün daha sabret :)  sana da lazımsa yardımcı olmaya çalışırım.
Bridgestone,pirelli,lassa, serilerinden lastik var dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
bende alıcam abi eskileri kışlıkları attım 5 senesi dolduğu için ama markayı oturtamadım kafamda petlas bile düşünmedim değil yani :) o derece yorumlar çok kafamı karıştırıyor
(petlası kötülemek için sölemedim yanlış anlaşılmaya )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Ben kış lastiği almaktan vazgeçtim. Zaten bizim burada, benim araba süreceğim vakitlerde, sıcaklık büyük çoğunlukla 7 derecenin üzerinde oluyor. Şimdi kalkıp üç beş gün için lastikçilere o kadar para dökmek, sadece lastik üreticilerine para kazandırmak olur. Çok soğuk ve karlı günlerde de aracımı kullanmam olur biter.

Ama lütfen "güvenlik" diye itiraz etmeyin. 7 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda, hava ister yağışlı olsun ister olmasın, aracımdaki Continental lastikler gayet iyi ve zaten 7 derece üstünün lastiği.

Zaten birilerinin, zorunlu olmadığı halde kış lastiğini binek araçlarda kullanmanın şart olduğunu iddia ederek, yalan üzerinden para kazanmaya çalışmalarına gıcık olmuştum.
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Hic gerek yok bence de zuhtu hocam hele Tekirdag gibi bi yerde.Hadi erzurum,ankara olsa neyse ama benim gibi kar yagislari oldugu zaman kullanmiyorsaniz gereksiz
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D