0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Celallettin bey anlattığınız her sey sağlıklı ve mantıkçı pompacının ne kadar elinde olabilir ki yarım litre bile değil zorla pompaladığı. Bu ölçümleri kullanıyorum herzaman aynı rakam çıkıyor. Litre bazından hesaplıyın bunlar kesmiyorsa. Boş depoyu istersen litre olarak fullayın isterseniz 10 litre alın sonra litre fiyatına çarpıp bölersiniz kmye:-)))) bu ölçme sistemiyle kaç yıldır lpgde bölüyoruz en isabetli sonuçtlur.fiyat fark ederse litre hesabı yapıyoruz. Allah başka dert vermesin.
Celalettin bey benim araba 28-5 enfazla 29 litre doluyor.. bu dolum değişmiyor. Arabayı doldurup bitene kadar lpg bitene kadar geziyorum. Lpg bitince malum benzine devam... yaptığım km 70 tlye depoyu dolduruyorum. 380 km yol yapıyorum. 70÷380=0.18 krs yakıyor. Lpg bitene kadar sürmek aldığınız lpgnin de kalitesini gösteriyor. Ben şehirdeki bütün istasyonlarını lpgsini denedim en iyi lpgyle kötüsü arasında 30-50km oynuyor.... 100km sonra depo dolduracaksanız bunu şehiriçindeki her zaman aldığınız sabit ve emin olduğunuz yerden yapın. Sağlıklı olur.
depoyu boşaltıp ne kadar aldıgı bellidir pompacı azçok ayarı kaçar elini fakat deponun ne aldıgı bellidir ben 40 lt gaz alıyorum 370 km görebiliyorum şehir içi ve şehir dışı olmak üzere kardeş sen 70 tl ile iyi km yapıyorsun
Lpgyi 2.38den alırken 70tlye doluyordu. 2.42 oldu son zamla. Uzun yolda 380 km yapıyor araba... sadece şehiriçi 290-300km yol kat ediyorum. arabayı devirli ve sakin kullanıyorum. Erzurumda ipragaz alıyorum bayağı kaliteli. Uzun menzil götüryor.
Ben litre olarak hesaplamadım ama depoyu 93 tl ye fulleyip 370 km yapmıştım şehiriçi.. Bu da 26 kuruş gibi bişey yapıyor.. Uzun yolda 100 km daha fazla yapabilir miyim? Ankara-adana arası 480 km acaba adanaya düşürür mü bizi bir depo?
depom hep dolu olur 100-150 km yaparım depoyu fullerim hem sürekli 3-4 diş yakıtım olur hem de ne kadar yaktığımı ölçerim