Gönderen Konu: Aracınızın ne kadar yaktığını hangi yolla tespit ediyorsunuz?  (Okunma sayısı 3441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Zenginsin Seçkin. :D Benim yakıt deposunun üst kısmı henüz benzinle tanışamadı daha. :D
yok be abi haftada 2-3 defa alıyorum zaten pek cebime de dokunmuyor böyle ortalama 30-50 tl arasında gaz alıyorum tek seferde. 1 depo doldursam tek seferde 100 tl öğrenci adama çok koyar :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Gittiğiniz mesafeyi ne kadar sürede gittiğinizi tutan bir kayıt ile birlikte kat edilen yol bilgisi tutulursa; aracın trafik yoğunluğuna göre de yakıt tüketimi bulunur.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Faydası olur mu?
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracınızın ne kadar yaktığını hangi yolla tespit ediyorsunuz?
« Yanıtla #22 : Aralık 02, 2014, 09:59:17 »
Konuyu hortlatıcam biraz ama...

Hep aynı istasyondan ve aynı pompadan dolduruyorum. Pompa otomatik atınca dolumu bitiriyorum. Dolayısıyla depom tam dolu iken hep aynı miktarda gaz oluyor içinde. Trip A yı sıfırlıyorum. Geziyorum ve kafama estiğinde tekrar istasyona gidiyorum ve yine aynı şekilde depoyu dolduruyorum. Telefonumu çıkarıyorum, hesap makinesini açıyorum :) Önce litre hesabı; doldurulan yakıt litresi / trip A * 100 = 100 km de yaktığım yakıtın litre cinsinden miktarı. Sonra da kuruş hesabı; ödediğim toplam ücret / trip A = 1 km de yaktığı yakıtın TL cinsinden değeri

Ben hep böyle yapıyorum ve hep aynı sonuca varıyorum: şehir içi ortalama 8,1 lt. Her gün Gaziosmanpaşa-Ataşehir arasında gidip geldiğimi, o iğrenç köprü trafiğine girdiğimi düşünürsek bu değer bence diğer şehirlerde daha düşük olacaktır. Şehirler arası en son ramazan bayramında gittim. Onu da hesaplamıştım ama hatırlayamıyorum. Ama sanırım 6,5-7 lt civarlarındaydı. Tabi bu değerlerin hepsi LPG için geçerli. Benzin tüketimlerimi unuttuuuum gitti.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 02, 2014, 21:15:25 »
depoyu fazla dolduramıyoruz çok çabuk boşalıyor   ben daha tasarruf  edemedim  ne yaparsam yapayım 370 km geçemiyorum  40 lt ile lpg de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 02, 2014, 23:25:50 »
depoyu fazla dolduramıyoruz çok çabuk boşalıyor   ben daha tasarruf  edemedim  ne yaparsam yapayım 370 km geçemiyorum  40 lt ile lpg de

Biraz fazla yakıyormuş sizin araç gerekli ayar ve bakımları yaptırmalısınız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 05, 2014, 08:23:33 »
baya ugraşıyorum  bi yol kat edemedim