Gönderen Konu: 1500 km 2014 model aracım dökülmeye başladı  (Okunma sayısı 5015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
1500 km 2014 model aracım dökülmeye başladı
« : Ekim 02, 2014, 10:11:47 »
 Güne sürprizle başladım.Aracımın sağ kapısı iç kısmında bulunan kelebek kısmı yuvarlak hopörlörlü kısım eşim kapıyı açar açmaz pat diye düştü.Ne vurma ne çarpma hiç bir müdahale yokken hemde.İçindeki geçmeli klips gibi bişey vardı o kırılmış gibi duruyor.İnşallah devamı gelmez bulunduğum ilde servis yok gidip sanayiye taktıracağım artık.

Toyota Club Türkiye

1500 km 2014 model aracım dökülmeye başladı
« : Ekim 02, 2014, 10:11:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Red line
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1500 km 2014 model aracım dökülmeye başladı
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2014, 10:17:02 »
Maalesef arada boyle talihsizlikler olabiliyor cok takilmamak lazim basta yapabilcegniz biseyse kendinizin yapmasini oneririm kimse senin arabana senden daha dikkatli bi yaklasimda bulunmaz yok yapilmiycak biseyse son care sanayiye gitmekk gecmiss olsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2014, 10:25:07 »
Bu tip aksilikler olabilir aracınızdan soğumayın. Benim de 2. gün arka koltuğun braketi çıkmıştı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2014, 10:45:53 »
Teşekkür ederim benimde aslında çok taktığım bir konu değil ama ilk defa sıfır araç aldım beklentilerimde haliyle yüksek dolayısı ile bu tip durumlar ufakda olsa can sıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2014, 10:58:40 »
Açık bırakılan otoparkta falan biri kurcalamış olabilir, hareket etmemesi gereken bu parça başka türlü kırılmaz. Yetkili servisinize uğrayın, montaj hatası ise garantiden yenilenecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2014, 11:05:55 »
yeni model toyotalar eskilerini mumla aratıyor maalesef hele de efsane kasaları  :(
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2014, 11:23:20 »
yeni model toyotalar eskilerini mumla aratıyor maalesef hele de efsane kasaları  :(

Ben o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum,

1997 yılında Babama yerli 1.6 GLİ otomatik almıştım, sorunsuz ve sıfır hata ile 160.000km sonunda satıldı,
Şimdi yine yerli 2013 1.6 Advance CVT aldık ve 10.000km sıfır hata ve sorunsuz devam ediyoruz.

Bence eski modellerin hepsinden daha iyi, plastik aksamına fazla takıntımız yok, bayiden çıkartmadan Continental Premium Contact 5 yumuşak lastiklerle en kötü yollarda dahi 36psi basınçla sessiz ilerliyor. Yanlış hatırlamıyorsam, arka Davlumbaz efsanede de yoktu.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2014, 11:40:37 »
1500 km deki araba ile sanayiye gitmeniz bende hatalı. Arabayı aldığınız bayiye gidiniz. Şikâyet formu doldurunuz ve garanti kapsamında değiştiriniz.
Ben bu durumu hiç ama hiç normal görmüyorum...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2014, 12:50:34 »
Yaklaşık 3 yıl ve 51 bin km Yerli Auris kullandım bahsettiğiniz gibi bi sorunu kesinlikle yaşamadım.Geçmiş olsun :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2014, 13:01:20 »
Bende ilk aldığım gün vites kaçırmıştım, olabiliyor böyle talihsizlikler. Ama tam parçayı ve yerini anlayamadım, detay verebilirmisiniz ve fotoğraf tabi mümkünse.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2014, 17:45:53 »
Bende ilk aldığım gün vites kaçırmıştım, olabiliyor böyle talihsizlikler. Ama tam parçayı ve yerini anlayamadım, detay verebilirmisiniz ve fotoğraf tabi mümkünse.
Tweeter olabilir diye düşündüm alper abi :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2014, 00:33:17 »
fotoğrafa fırsat olmadı kusura bakmayın servisi aradım ellerinde o parça yokmuş klips gibi bişey aslında gittim sanayiye bir kaç yer gezince buldum taktırdım orjinali ile aynı dediler ama herkes toyotada böyle şeyler oluyormu dedi toplam maliyet 1 tl :)) Şimdiden tüm forum üyelerine hayırlı bayramlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2014, 00:55:27 »
Çok garip olmuş ya...
Bence şimdilik tutturun, sonra ileride serviste değiştirirsiniz garantiden...
Şimdi ileride başka bir sorun olursa siz burayı Başkasına elletmişsiniz derler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2014, 01:41:09 »
Ben liste çıkarabilirim bu konuda. Sizinki gibi 1500 km'de değil ama 10.000 km'den önce baş gösterdi hepsi. Koltuk rayının plastik koruyucusu deforme olmuş, koltuğu geri iterken kırıldı. Deformasyon kullanıcı kaynaklı değil. Torpido amortisörü fabrika çıkışı hatalı çıktı. 25.000'de zor değiştirdim garantiden. Her seferinde geri takıp yolladılar, en sonunda kabul etmek zorunda kaldılar. Park sensörünün bir tane alıcısı bozuldu, komple seti değiştirdiler, tekrar bozuldu, yarın servise yine gideceğim. Sağ havalandırma çıkışındaki krom süslemeler kalktı, çok büyük ihtimal bu da kullanıcı hatası değil, onuda yarın göstereceğim. Orta konsolda efsane bir trim sesi var. Öyle genleşen plastik sesi filan değil, bildiğiniz 35-40 seviyesindeki müzik sesini bastıracak düzeyde bir ses, onu da göstereceğim. Bunlar ilk anda aklıma gelenler. Spontane olarak, hiç düşünmeden. Arabadan efsane soğudum bu aralar. 1-2 kere hayatımı kurtardı diye, benzin döküp yakmaktan kurtuldu ama son demleri.  :nija: Her neyse, geçmiş olsun Gürol Bey, 1 Lira ile kurtardıysanız ne mutlu size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2014, 02:44:20 »
Ben liste çıkarabilirim bu konuda. Sizinki gibi 1500 km'de değil ama 10.000 km'den önce baş gösterdi hepsi. Koltuk rayının plastik koruyucusu deforme olmuş, koltuğu geri iterken kırıldı. Deformasyon kullanıcı kaynaklı değil. Torpido amortisörü fabrika çıkışı hatalı çıktı. 25.000'de zor değiştirdim garantiden. Her seferinde geri takıp yolladılar, en sonunda kabul etmek zorunda kaldılar. Park sensörünün bir tane alıcısı bozuldu, komple seti değiştirdiler, tekrar bozuldu, yarın servise yine gideceğim. Sağ havalandırma çıkışındaki krom süslemeler kalktı, çok büyük ihtimal bu da kullanıcı hatası değil, onuda yarın göstereceğim. Orta konsolda efsane bir trim sesi var. Öyle genleşen plastik sesi filan değil, bildiğiniz 35-40 seviyesindeki müzik sesini bastıracak düzeyde bir ses, onu da göstereceğim. Bunlar ilk anda aklıma gelenler. Spontane olarak, hiç düşünmeden. Arabadan efsane soğudum bu aralar. 1-2 kere hayatımı kurtardı diye, benzin döküp yakmaktan kurtuldu ama son demleri.  :nija: Her neyse, geçmiş olsun Gürol Bey, 1 Lira ile kurtardıysanız ne mutlu size.
İyi çekmişin sende kardeşim ya, bende 20bin km yi gördüm, henüz hiçbir sıkıntı olmadı, veya ben biraz pervahsızım, yakın dönemlerde almıştık arabayı. Bakalım önümüzdeki yıllar neler gösterecek. Benim şimdilik tek sıkıntım, yolda gelen taşlar, birde otoparkta umursamaz insanların tampona sürtünerek verdikleri izler.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2014, 03:41:24 »
İyi çekmişin sende kardeşim ya, bende 20bin km yi gördüm, henüz hiçbir sıkıntı olmadı, veya ben biraz pervahsızım, yakın dönemlerde almıştık arabayı. Bakalım önümüzdeki yıllar neler gösterecek. Benim şimdilik tek sıkıntım, yolda gelen taşlar, birde otoparkta umursamaz insanların tampona sürtünerek verdikleri izler.

Sorma abi, sinek küçük ama mide bulandırır hesabı. Arabadan hiç tat alamıyorum artık. Böyle zevksiz, tatsız tuzsuz bir sürüş, üstüne bir de senin dragta onbin milyon boy fark koyuşun...  :lol: Senin de umarım tek derdin onlar olur. Takasta üste ne istiyordun bu arada ?  :nija:  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2014, 09:04:05 »
Geçmiş olsun.

O trim sesini ben duysam psikolojik tedavi almam gerekir herhalde. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2014, 10:34:16 »
Ya sizinkide bişeymi? Alın arabalarınızı baş tacı yapın kardeşim.
Bakın şimdi
Geçen gün izmitte çok fena sağanak yağmur vardı.Ben ve kızım hadi arabayla gezelim dedik.Bahçecikten yola çıktık, izmite doğru geliyoruz. Tabi yolda bir sürü su birikintisi.Yol boş olduğu için hafif hızlı su birikinitlerinden geçmek çok hoşuma gidiyor.Kızım ise kendini offroad da hissediyorumuş :))) Haaa bu arada araba 1974 model Vosvos  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ... Neyse izmite yaklaştık ki kızım kıkır kıkır gülemeye başladı.
Ne oldu kızım hayırdır_
Baba... batıyoruz   :rofl: :rofl:
Nasıl yan!  :nija: :nija:
Araba su alıyor baba... (gülmeler) :argh: :argh: :argh:
Ne suyu nereden?
Dedim ve benzinlikte sağa çektim.Arabanın sol arka yolcu önü resmen göl olmuş.Carrefour otoparkına çektim ve su tahliyesine başladık.Yoksa maazallah batacaktık. Bir kaşık suda boğulacaktık hani :)
Demem o ki siz arabalarınız öpün başınıza tac yapın 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2014, 10:53:17 »
Mali abi koptum yaa.   :rofl:

İstanbul selinde denizde giden araba fotosu vardı senin makine mi idi yoksa?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2014, 10:56:45 »
Mali abi koptum yaa.   :rofl:

İstanbul selinde denizde giden araba fotosu vardı senin makine mi idi yoksa?
Vosvos bu valla ne yapacağı belli olmaz.Benim ki değildi ama bizim vosvosculardan birinindir.:)