0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geç çalışmasından kasıt çok önemli bence.sonuçta motorun birçok e12ye göre daha yeni durumda bi bak bakalım testlerede ona göre konuşalım.ciddi oranda bir geç çalışma varmı yüksel.
Geçen sene anlattıgım testi tekrar yap Yüksel.Pardon yaa hatta ben Ocaklarda iken kapatmıştım vanayı degil mi?Sonuçları önemli.Sonrada sıcak iken LPG deki LTFT ve STFT degerlerini ögrenip dönermisin?
3 saniyede marş alma, marş aldıktan sonra stop etme kıvamına gelip tekrar rölantiyi yükseltme olayı var abi. Marş aldıktan sonra hiç bir problem yok, sadece anahtarı çevirirken sorun yaşıyorum. Bu da bana uyku uyutmamaya yetiyor. Sabah video çekip yüklerim, daha net anlaşılır.Motorla alakalı bir problem olacağını hiç zannetmiyorum, motora güvenim tam. Problem, 70.000 KM'de takılan ve 230.000 KM'dir kullanılan LPG sisteminde bana kalırsa.
Evet, iyi hatırlıyorsun abi. Tabii ki dönerim abi.Hatta şimdi inip LPG vanasını kapayım, araç çalışsın ve LPG hattında bir şey kalmasın. Garanti sonuç olur sanırım.
EvetAraba lpgde çalışırken vanayı kapat hat boşalsın
Araç lpg de mi çalışmaya başlıyor, benzinde mi? Hava emişi lpg ye göre mi, benzine göre mi?
Yüksel geçmiş olsun. Öyle görünüyor ki aracının üzerindeki lpg sistemi görevini fazlasıyla yerine getirmiş. Sistemi tamamen kontrol etme fırsatımız olmadı ancak yeni bir sıralı sisteme geçiş yapman gerekebilir.
Bir sabah çalışmıyor diye regülatöre yüklenmek çok acelesi bir teşhis. Lpgniz sıralıdır (!) Büyük ihtimalle. Ekrandan ateşleme bilgilerine bakın. Ahmet abide onu söyledi galiba.lpg emülatörden de olabilen bir durum.marş motoru sıkıntılı olsa cuvvv diye ses yapar onada kışın normal diyen ustalar var. Benim Arabada o sıkıntılar vardı konuyu açalı 5 ay oldu. Amerikayı keşfettik (ahmet abinin tabiriyle) 5 ay sonra olayın distiribütorden kaynaklı olduğunu öğrendim. (Formun sayesinde araştıra araştıra parça değiştire değiştire) araba sabah çalışmama lpgde stop etme (başta nadirdi sonra her trafik ışığinda) benzinde sirkelenme ve tepme performans düşüklüğü vardı. Sanayide ben teşhisi koydum distiribütorden şüpheleniyorum diye bende sonra herkes ağız birliği yapmış gibi distiribütör bozuk diyor:-):-) yüksel belirtiler o kadar gizliydi ki sonra ayyuka çıktı. İlk önce sarma:-)))) sararsan araç olmaktan çıkar. Yeni yeni sarmaktan kurtarıyorum.
Yüksel marş motoru ile ilgili bir durum değil. Benzin ile araç çalıştığına göre sorun lpg den de kaynaklanmıyor olabilir. Yakıt filtresi aracın en son ne zaman değişmişti?
videoyu tekrar seyretcektim ama bilgisayarda görünmüyor şuan.anahtarı çeviriyorsun çalışıyor(lpgdemi benzindemi yada çok kısa süredemi lpg ye geçiyor daha çözemedim)arkasından rolanti düşüyor durma noktasına geliyor(burası önemli zaten)arkasından birdaha yükseliyor bu dimi olay yüksel.
Yüksel Bey, sizin araç sıralı lpg vardır. Dolayısyla önce benzinde çalışır sonra 30 C gelince otomatik lpg ye geçer. Hemen motorun çalışmaması bana Avans ayarının olmayışından geliyor...