0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yapma hoca yaris kült bir araçmı senede 400-500 adet satan bir araç için bunu nasıl söylersiniz kıyaslamanız polo-golf ve yaris-auris ki bence hiç doğru bir kıyaslama olmamış golf ve polonun donanım ve fiyatlarını incelerseniz ne kadar yanlış bir kıyaslama yaptığınız ortaya çıkar bence aurisin fiyatının b segmenti araçlarla aynı olmasının sebebi c segmenti araçlarla kalite-motor ve donanım olarak rekabet edememesi ve fiyat olarak rekabet etmeye çalışmasından kaynaklanıyor zaten satış rakamlarıda bunu doğrular nitelikte
bahsettiğiniz hususlar tamamen göreceli her ikisini de tercih edenler olabilir.
Aytaç bey sen hangisini tercih ederdin?
Ben çok ekstra donanıma gerek duyan biri değilim, az donanımlı olan üst segmenti tercih ederdim.
İthal/yerli olayı fiyat belirleme açısından kıstas değil. Yeni Auris baz model Yeni Corolla baz modelden daha ucuz.
Auris mi Corolla mı TR'de üretiliyor?
Auris Avrupada Corolladan çok daha fazla satıyor,bir de donanım farkı Yücel beyin sıraladıkları ile bitmiyor,iç donanımları bir karşılaştırın isterseniz, Auris Life'ta benim bildiğim manuel arka cam var... Touch ekran vs vs bir sürü ıvır zıvır var Yaris Coolda...
Evet arka camlar manuel, touch ekran yok, yolcu koltuğu yükseklik ayarı yok, arka amortisör burulma kirişli vb.
Ama dijital klima var.
arka camları manuel yapacaksın sonrada golf le astrayla i30 la rekabet edeceksin, yok öyle birşey...
İngilizler, güvenlik açısından arka camların manuel olmasını talep etmiş Rekabet konusunun birçok değişkeni var Hakan Bey, bu kadar basit değil.
ne güvenliği hocam hergün arabayla denize mi uçuyoruz
Madem her gün arabayla denize uçumuyorsunuz; ABS'yi VSC'yi TRC'yi iptal ettirin, emniyet kemeri falan takmayin o zaman.