Gönderen Konu: Yaris, auristen niye pahalı?  (Okunma sayısı 8529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Yaris, auristen niye pahalı?
« : Eylül 30, 2014, 22:26:56 »
Arkadaşlar yaris, auristen niye pahalı 1.33 cool 49000tl arkadaşım söyledi şaşırdım .Forumdaki arkadaşlara sorarım dedim,niye fiyatları auristen pahalı. Saygılar

Toyota Club Türkiye

Yaris, auristen niye pahalı?
« : Eylül 30, 2014, 22:26:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris, auristen niye pahalı?
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2014, 22:28:21 »
Hangi donanım Yaris, hangi donanım Auris'ten daha pahalı ona bakmak gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2014, 22:33:22 »
1.33 cool yarisin liste fiyatı  1.33 life auristen fazla. Yaris makyajlandı ve cool modelin donanımı life tan fazla. Bu anormal bir durum değil zira alt segmentlerin dolu olanlarının fiyatları üst segmentin baz modellerini geçebiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2014, 22:34:37 »
1.33 cool yarisin liste fiyatı  1.33 life auristen fazla. Yaris makyajlandı ve cool modelin donanımı life tan fazla.
Gayet normal bir durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2014, 22:35:55 »
Arkadaşlar yaris, auristen niye pahalı 1.33 cool 49000tl arkadaşım söyledi şaşırdım .Forumdaki arkadaşlara sorarım dedim,niye fiyatları auristen pahalı. Saygılar

Baz donanımlı bir Auristen pahalı olabilir ki öyle Corolla'da bu şekilde bakıldığında Avensisten pahalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2014, 22:42:32 »
1.33 cool yarisin liste fiyatı  1.33 life auristen fazla. Yaris makyajlandı ve cool modelin donanımı life tan fazla. Bu anormal bir durum değil zira alt segmentlerin dolu olanlarının fiyatları üst segmentin baz modellerini geçebiliyor.
Aytaç bey üşenmedim baktım ;)yarisin aynı motor modeli 49000 tl donanım farkı ÇELİK JANT,SİS FARI,LASTİK BASINÇ SENSÖRÜ,fark bu, fiyatı auristen yüksek, segmenti düşük, olmasına rağmen ben yinede şaşırdım. :hoş:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2014, 22:43:50
Gayet normal bir durum
Çokta normal değil ,Enes  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2014, 22:46:27 »
Aytaç bey üşenmedim baktım ;)yarisin aynı motor modeli 49000 tl donanım farkı ÇELİK JANT,SİS FARI,LASTİK BASINÇ SENSÖRÜ,fark bu, fiyatı auristen yüksek, segmenti düşük, olmasına rağmen ben yinede şaşırdım. :hoş:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2014, 22:43:50

Makyajlı kasa farkı. Önceki kasa 1.33 cool Yaris 45 Bin civarında fiyatı. Bununla birlikte Auris te kampanya var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2014, 22:49:49 »

Mesaj Birleştirildi: Ekim 01, 2014, 01:43:50
Nasıl yani? [emoji4]

Yaris'in Auris'e oranla donanım ekstrasi var. Bundan dolayı pahalı olması doğal bence. + olarak Yaris yeni makyajlandi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2014, 22:58:27 »
Siz öyle diyorsanız,öyle olsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2014, 23:03:14 »
Siz öyle diyorsanız,öyle olsun :(

Segmentler arası modellerin fiyatları  karşılaştırılırken temel olarak her ikisinin de baz modeline bakılmalı. İşin içine donanım girince tercihlere ve ihtiyaca göre seçim yapılmalı. Bir alt segmentin en dolu modeline bir üst segmentin baz modeli tercih edilebilir veya tam tersi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2014, 23:06:45 »
Auris de makyajlı olsa o zaman işler değişir.

Geçen yıl Aralıkta aracı alırken bizim araç cool + konfor paketi ancak aurisin  baz modelinin fiyatına geliyordu...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2014, 23:07:35 »
Yaris te 2.0 motor olsa idi Avensisten pahalı Yaris bile görebilirdik.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 30, 2014, 23:11:20 »
Auris de makyajlı olsa o zaman işler değişir.

Geçen yıl Aralıkta aracı alırken bizim araç cool + konfor paketi ancak aurisin  baz modelinin fiyatına geliyordu...
Bence adaletsizlik var bu işte,3 tane donanım farkı var diye alt segmente o parayı vermem,bu benim kişisel görüşüm kimseyi bağlamaz.He auris aldımda ne oldu buda ayrı bir konu. :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 30, 2014, 23:13:54 »
Bence adaletsizlik var bu işte,3 tane donanım farkı var diye alt segmente o parayı vermem,bu benim kişisel görüşüm kimseyi bağlamaz.He auris aldımda ne oldu buda ayrı bir konu. :blink:

Hocam bizim için kritik nokta otomatik vites ve geri görüş kamerasıydı (malum eşim de kullanıyor aracı)... Aurisin baz modelinde bu ikisi de yoktu geçen aralıkta... Motor aynı motor zaten...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 01, 2014, 07:53:38 »
Bizde Cagatay beyin dikkate aldigi konulari  on plana cikarmistik. Zira otomatik aracin daha pahali olmasi abes degil.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 01, 2014, 08:50:06 »

Yasin Bey öncelikle foruma hoş geldiniz. Sizi anlıyorum. Neden bir alt sınıf bir üst sınıfın fiyatına yakın hatta daha fazla olsun ki? Sorunuza şöyle bir yaklaşım tarzı getirebiliriz: Artık donanımlar ön plana çıkmakta. Bir alt sınıf olmasına rağmen üst segmentinden çok daha fazla donanıma sahip olan araçlarda bu durum görülebilmekte. Bunun bir nedenini daha söyleyebiliriz ki o da bazı sınıf araçların artık kült haline gelmiş olmalarıdır. Bunu mercedes in a sınıfı için söyleyemeyiz ancak örnek olarak vw polo için, toyota yaris için bunu söyleyebiliriz. Bir örnekte golf den gelsin. Golf ün de fiyatları öyle bir sınıra geldiki artık passat ı yakalamış ve hatta bazı özellikleri ile geçmiş durumda. Golf de kendi sınıfında en kült arabalardan. Genel olarak sorunuzu aslında böyle özetleyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 01, 2014, 09:13:32 »
Yasin Bey öncelikle foruma hoş geldiniz. Sizi anlıyorum. Neden bir alt sınıf bir üst sınıfın fiyatına yakın hatta daha fazla olsun ki? Sorunuza şöyle bir yaklaşım tarzı getirebiliriz: Artık donanımlar ön plana çıkmakta. Bir alt sınıf olmasına rağmen üst segmentinden çok daha fazla donanıma sahip olan araçlarda bu durum görülebilmekte. Bunun bir nedenini daha söyleyebiliriz ki o da bazı sınıf araçların artık kült haline gelmiş olmalarıdır. Bunu mercedes in a sınıfı için söyleyemeyiz ancak örnek olarak vw polo için, toyota yaris için bunu söyleyebiliriz. Bir örnekte golf den gelsin. Golf ün de fiyatları öyle bir sınıra geldiki artık passat ı yakalamış ve hatta bazı özellikleri ile geçmiş durumda. Golf de kendi sınıfında en kült arabalardan. Genel olarak sorunuzu aslında böyle özetleyebiliriz.

yapma hoca yaris kült bir araçmı senede 400-500 adet satan bir araç için bunu nasıl söylersiniz kıyaslamanız polo-golf ve yaris-auris ki bence hiç doğru bir kıyaslama olmamış golf ve polonun donanım ve fiyatlarını incelerseniz ne kadar yanlış bir kıyaslama yaptığınız ortaya çıkar bence aurisin fiyatının b segmenti araçlarla aynı olmasının sebebi c segmenti araçlarla kalite-motor ve donanım olarak rekabet edememesi ve fiyat olarak rekabet etmeye çalışmasından kaynaklanıyor zaten satış rakamlarıda bunu doğrular nitelikte
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 01, 2014, 09:34:09 »
C sınıfının baz modeliyle b sınıfının en dolu modelini kıyaslıyorsunuz, auris boş ve daha geniş olmaktan başka bişey vaad etmiyor, yaris ise auris e oranla aynı motor ama otomatik vites, dijital klima, multimedya ekranı, geri görüş kamerası ve daha aurisde olmayan özellikleri var. Aynı donanımı auris e koyunca zaten fiyatı 70bin gibi bi rakama çıkıyor. Ben aracımı alırken önceliğim şehir içi kullanımı özellikle eşimde kullansın mantığı ile aldım yoksa kendime alacak olsam belki auris düşünürdüm. Belki diyorum çünkü donanımlı küçük bi aracı donanımsız büyük bi araca tercih ederim. Kendi adıma konuşayım gidip Auris in life donanımına para vermem ha param olsa advance ya da premium tabiki isterim. Bence Auris sınıfında çok iyi bi araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 01, 2014, 09:35:26 »
Yaris Türkiye'de üretiliyor mu? İthalse fark ondan kaynaklabilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #19 : Ekim 01, 2014, 09:36:15 »
Yaris Türkiye'de üretiliyor mu? İthalse fark ondan kaynaklabilir.

İthal/yerli olayı fiyat belirleme açısından kıstas değil. Yeni Auris baz model Yeni Corolla baz modelden daha ucuz.