Gönderen Konu: Hiç Arabanız Soyuldu Mu ?  (Okunma sayısı 2816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Hiç Arabanız Soyuldu Mu ?
« : Eylül 29, 2014, 15:15:31 »
Başlık biraz kötü, Allah kimsenin başına göstermesin diyeyim.

Yıllar önce yanılmıyorsam 2004 yılında ilk arabam ile tatile gitmiştim. Antalya Konyaaltı plajı park yerinde sabah saatlerinde aracım soyulmuştu. Bir yakınımla birlikteydik. Arabada bulunan cüzdan, telefon, valiz vs ne varsa çalmışlardı. Polis olay yerine geldi ancak hiçbir inceleme yapmadan karakola götürdüler bizi. İfadelerimizi falan aldılar. Bakın altınız çizerek söylüyorum olaydan birkaç ay sonra ne oldu biliyor musunuz ? Savcılıktan beni çağırdılar ve güya ben yakınımdan şikayetçi olmuşum. Mağduriyet içinde mağduriyet.

Ben kendimce pasif bir güvenlik tedbiri almıştım. Tatil için ayırdığım parayı paspasın altına koymuş günlük haryacağım parayı cüzdanıma koymuştum. Şükür o dönem o parayı bulamamışlar. Belki de o kadar vakitleri yoktu kim bilir.

Sizler de para konusunda bu ve buna benzer tedbir alabilirsiniz...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Hiç Arabanız Soyuldu Mu ?
« : Eylül 29, 2014, 15:15:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Hiç Arabanız Soyuldumu ?
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2014, 15:21:10 »
Nasil yani yakininizdan sikayetci olmussunuz o kismini anlamadim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2014, 15:22:11 »
Nasil yani yakininizdan sikayetci olmussunuz o kismini anlamadim

Aynen, polis tutanaklara öyle geçmiş. Savcıya durumu anlattım ve bir daha da arayan soran olmadı. Demek ki takipsizlik kararı verdi o dönem.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2014, 15:31:41 »
Geçmiş olsun basimiza gelmedi fakat cami patlatsalar film var biraz zorlanirlar bende plajlarda hep dikkat ederim cunku kumsalda birakiyosunuz herseyi denizde rahat edemem surekli bir gozum kiyida olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2014, 15:36:34 »
bu ülkede adliyenin kapısından şikayetçi olarak girip sanık olarak çıkabilirsiniz, o yüzden elimden geldiği kadar adliyenin yakınından geçmemeye çalışıyorum bu tip soyulma vs gibi şeylerdede savcılığa gitmiyorum Allah'a havale ediyorum sonuçta burası bi almanya değil türkiye
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2014, 15:37:08 »
Geçmiş olsun. Genel olarak araç içerisinde çanta, cüzdan, telefon vb. dikkat çekici hiç bir malzemeyi bırakmamak gerekir. Ne olacak ki bu sefer bir şey olmaz denmemesini tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2014, 15:37:20 »
benim sol arka kelebekten girdiler araca.hiçbirşey alamadan gitmiş.koltugu zorlamış bagaja falan girmeye çalışmış sanırım.torpidoyuda kilitlerim ben herzaman arabadan inmeden önce.geçmiş olsun.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2014, 15:37:53 »
Geçmiş olsun.

Yıllar önce evin önünde 1 hafta aralıklarla kamyonun brandasını, daha sonra sıfır stepnesini çalmışlardı. Olay polise intikal etti, doğal olarak bir şey bulunamadı.

OKAN'ın dediği gibi denizde dikkat etmekte fayda var.
Eğer arkadaşlarla birlikte gidildiyse dönüşümlü olarak denize girmek en güzeli. Zira her dakika gözümüz kıyıda olamıyor. Birisi çantayı alıp koşa koşa kaçsa, bizim yüzerek denizden çıkabilmemiz 30 saniyeyi bulur.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2014, 15:46:00 »
Bu konularda cok takintiliyyyim metrebuste konserlerde falan telefon cuzdan falan hep on cebime koyarim denizede gittigimiz zaman arkadaslarla herkes eglenir ben hep tetikte kalirim :) okadar eglenemem  telefonu arabanin anahtarini cantanin icine birakiyoruz yüksel abininde dedigi gibi adam kosarak alip kacsa imkansiz yetismemiz  denizden cikipta adami yakala bide döv ustune sen suclu olursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2014, 15:50:45 »
ya bu memlekette evime hırsız girdi arabama hırsız girdi diyipte , polislerden ; hırsızları yakaladık diye geri dönüş alan yada duyan varmı Allah aşkına ! memlekette adaletmi var ya , miğdem bulanıyor artık bu kokuşmuşluktan bu nasıl bir memleket bu nasıl adalet sistemi kardeşim ?

annemin ve kardeşimin evine hırsız girmişti ikisindede polis üstüne su için yapacak birşey yok dedi , yerlerler lan böyle adaleti böyle memleketi ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2014, 15:56:35 »
ya bu memlekette evime hırsız girdi arabama hırsız girdi diyipte , polislerden ; hırsızları yakaladık diye geri dönüş alan yada duyan varmı Allah aşkına ! memlekette adaletmi var ya , miğdem bulanıyor artık bu kokuşmuşluktan bu nasıl bir memleket bu nasıl adalet sistemi kardeşim ?

annemin ve kardeşimin evine hırsız girmişti ikisindede polis üstüne su için yapacak birşey yok dedi , yerlerler lan böyle adaleti böyle memleketi ! ! !

Aynen Mesut. Teyzemin evine benimde eski aracıma kelebeği kırarak teybi götürdü, üzerine soğuk su içtik.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2014, 16:05:53 »
Aynen Mesut. Teyzemin evine benimde eski aracıma kelebeği kırarak teybi götürdü, üzerine soğuk su içtik.

bana ankaranın en çok hırsızlık oldugu semtte arabanızı parketmissiniz ve kamera yok buralarda parmak izi alırız ama bulabilirmiyiz bilmiyorum isterseniz hiç ugraşmıyalım olan olmuş çalınan birşeyde yok kaskodan yaptırın demişlerdi işte.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
Ynt: Hiç Arabanız Soyuldu Mu ?
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2014, 16:49:06 »
Hirsizlik olayinda anlatcagim seye sahit oldum  içim acidi bu nasil iş dedim istanbulda oturanlar bilir şirinevler bahcelievler duragi hava alini için tranwaya aktarma yapilan durak köprünun ayaginin arka kisminda 5 10 araçlik kucuk bir cep vardi tamda tranway yoluna bakiyor karanlik falan kuytu bi kose simdi kaldirdilar orayi en az 5 6 sene once orada durduk bi akrabayi bekliyoruz arabadan indim kucugum daha o zaman orda duran park halindeki 4 5 araç vardi gece karanlik bi baktim hepsinin kelebek cami patlak icileri darma duman  şerefsizler hepsini soymuşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2014, 17:50:32 »
Bu konu çok uzar keşke arabası soyulmayan var mı diye sorsaydınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2014, 18:17:49 »
Arabamın arka camının bulunduğu yere bmw serilerinin koleksiyonunu yapıyordum. 5 tane BMW m vardı. Bir akşam Süleymaniye ye gittik oturmaya. Sohbet muhabbet derken vakti saat 24 ettik. Arabaya döndüğümde ne göreyim, sağ arka kelebek camı kırıp arkadan sadece sarı renkli z3 ümü götürmüşler. Mübarek çalacaksan hepsini çal. Küfür gibiydi. Başka da bir şey almamışlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2014, 20:00:34 »
Arabamı park ederken içerisinde görünecek çöp poşeti bile bırakmamaya çalışıyorum.
Sonuçta degersiz birşey olabilir ama bunu merak eden kişinin camı kırarak bunu kontrol etmesinin ona hiçbir zararı yok.
Bu nedenle araç içindeki herşeyi bagaja bırakarak arabayı park etmeye çalışıyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2014, 20:20:05 »
Sanırım bu hırsızlık olayının daha doğrusu girişiminin en ilgincini ben yaşamışımdır. Bir kış akşamı evde canım sıkıldı çıktım arabayla biraz turladım. Sonra biraz sakin bir yerde durdum arabada kısık sesle radyo dinliyorum. Koltuğu da hafif yatırdım. Aynadan gördüm arabanın arkasından iki kişi bakarak geçti. Aradan 2 dakika sonra tekrar geldiler. Ben aynadan görüyorum. Birisi arkada kaldı, diğeri elindeki tornavidayla eğilerek yolcu kapısının yanına geldi. Sonra ben kapıyı açtım kovalamak için. Çocuklar "anaaaaa adam içindeymiş" diyerek bir kaçtılar ama gülmekten yere yatardınız. Ha şimdiki aklım olsa aynısını yapar mıyım bilmiyorum. Çünkü tornavidayla bana da saldırabilirdi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 30, 2014, 06:48:11 »
2010 yılında Doblo marka aracımı Ankara Hacettepe Tıp Fakültesinin önüne park ettim. Vites kolu üzerinde 4-5 adet tesbih vardı. Sabah geldiğimde sürgülü camın açık olduğunu gördüm. Sadece tesbihler çalınmıştı. O günden beri şapka bile olsa arabadan inerken saklıyorum.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 30, 2014, 07:28:14 »
Bizimkiler evlendiginda sifir brodway almislar onunda ön camini kirip sanirim teybi calmislar
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 30, 2014, 07:41:40 »
2003 yılında, askerden izne gelmiştim. Suzuki Grand Vitara'm vardı, 3 kapılı. Bornova'da arabanın içinde montumu bırakmıştım. O zamanın parası ile 125 TL'lik montum için 250 TL'lik camımı kırmışlardı. :) Sabaha kadar canımızın çıkmasıda cabası. Yok polis bekle, yok rapor tuttur, yok arabayı servise bırak...
 Yetmedi 2005 yılında da, babamın gözü gibi baktığı 1994 E200'ü, Bağdat caddesinde, kapının önünden çalınmıştı. Araba 25 gün sonra köyünde artistlik yapan hırsıza tav olan komşusunun ihbarı ile bulundu. Arabaların seri numaralarını değiştirip, yurtdışında satıyorlarmış. Üzerinde sahte Alman plakası vardı. Tabi aracın beyni, radyosu, cantların ortasındaki yıldızları ve bagaj içi döşemesi yoktu. Bunların Almanya'dan gelmesi de 1,5-2 ay sürünce babam arabadan soğudu. 2008'de sattık. Satılana kadar yatmaktan defalarca aküsü bitti. Nişanlıydım. Babamlar, nişanlım için bir bagaj dolusu hediye almışlardı. Hepsi gitti. :( Hala görüyoruz arabayı İzmir Göztepe'de. İçleniyor babam.

2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...