Gönderen Konu: Yolda bayan sürücülerden kaçıyorum. Apartman oto parkında ne yapmalıyım?  (Okunma sayısı 2948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
   Arkadaşlar kim ne derse desin, bayanlara özel bir trafik eğitimi vermenin gerekli olduğuna inanıyorum.
    Yolda kaçabilirsem, yanlarından kaçıyorum.Yol benim olsa bile, tereddütte kalmamaları için yol veriyorum.Mümkün olduğu kadar trafikte yardımcı olmaya gayret ediyorum.Çok kişinin de böyle yaptığına inanıyorum.Fakat rahat ve seri olmayan tavırlarla beni çileden çıkarmaya başladılar.
   Bundan 3 ay önce apatmanımızdaki bir bayan park yerinden çıkarken benim tampona sürtmüştü. Dün aynı bayan tekrar tampona çarpmış.Bu sefer hafif çökme var. 18 arabalık çok muntazam bir otopark.Çizgi aralıkları çok geniş.Siz olsanız ne yaparsınız? Aynı bayan 2 yıl önce otopark kenarındaki çiçeklik bordüründen içeri girdi.Şimdi bu bayan trafikte araba kullanıyor.
   Bu arada bana kızanlar olacaktır.Herkes için genelleme yapmıyorum.Fakat çoğunluk böyle.Şunu da söylemekte yarar var. Eşim de benim gibi, bayan sürücülerden şikayet ediyorsa gerisini siz düşünün.
   Trafikte hız yapmayı seven, yeni ehliyet almış bir Esra hanım vardı.Hakan bey'le bana, kendi değimiyle erkek sürücülerin yaptığı hataları dile getiren ''destanımsı'' bir liste hazırlıyacaktı.Aylardır ne liste gördük ne de sitede kendisini.Herhalde erkeklerin hata listesi biraz zor hazırlanıyor.Kendisini ve listesini bekliyoıruz.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
  • Kan Grubu: 0+
Diyecek söz yok. Bizim binanın garajında tek kişilik 2 tane yer var kolonların arasında kalan. Kim kaparsa yaşıyo. Toplam park yeri de 25 tane filan. Bizim orda da öyle işte :)
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
abi senin yapacağın tek şey arabanı park edeceğin yeri çelik bariyerlerle donat :D
abi bu bayanlar harbiden böyle malesef, sana katılıyorum ve allah sabır versin demekten başka çare bulamıyorum.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
abi geçmiş olsun...haklısın...genelleme yapmak yanlış olur ama ne yapalım onlarda bizim gerçeklerimiz...erkeklerin içerisinde de bayanları aratmayacak tipler var...

inanmazsınız...

!!! sola sinyal verip sağa dönen sonra sinyal verdik ya diye dayılanan
 !!! debriyaja basmadan vites değiştiren
 !!! dizel ve benzin ayrımını yapamayan depoyu fulleyen
 !!! otomatik vitesi değiştirmeye kalkan
 !!! stepne nin ne olduğunu hiç duymamış

daha say babam say...

ama bayanların vukuatları daha fazladır... :P :P  :D
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
benim bi amcamın kızı var trafikte benden daha iyi valla :D
tam bi araba kurdu :)

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Size benim arabadan önereceğim :):):)

1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Valla hocam aynen katılıyorum. Bayanlardan çok tırsıyorum bende trafikte.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
  Arkadaşlar ilk defa bu kadar sinirlendim.Kesinlikle genelleme yapmıyorum.Çok iyi araba kullananlar var da, bize İstanbul trafiğinde pek rastlamıyor. :D

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
aynı konudan bende şikayetçiyim bu 3, artık bıktım en sonuncusu park halindeyken vurmuşlar
sol arka kapı boyanacak  >:(  kimin vurduğunuda bilmiyorum üstelik >:(
hiluxa oldum olası hastayım
boyle giderse alacam
kesin çözüm bence  ;)
hatta hiluxla intikam peşine düşecen  :D şaka tabi
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Wallahi Kemal Bey, Allah kolaylık versin. Bu bayan sürücümüz ile sakin bir şekilde konuşmayı deneyin isterseniz :) Aksi taktirde hukuki yollara başvurun, yani bu şekilde olmaz..  Hele İstanbul gibi bir şehirde bayan sürücülerin bol olduğu, özellikle Beşiktaş taraflarında araba kullanmak işkence oldu artık. Yani arabaya zarar vermeleri bir yana, dilleri de bir karış oluyor bunların resmen. Kendimi zor tutup tartışamamaya çalışıyorum. Bir de altlarına dev gibi Range Rover'ları alınca trafik iyice arap saçına dönüyor. O değil, zaten acemiler, birçok şoför bile bu araçları manevra yaptırmakta zorlanıyor. Gerçi günahlarını almayayım ama, bizim burda bile arabaların tamponları benim araç dahil çizik içinde. Önlemimizi almaya çalışacağız artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
benı görünce  :dans2: kaçıyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
tanrı onları araba kullansınlar diye yaratmadıki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Erkeklere katlansınlar diye mi yarattı? :) Bu konuda bence bir taraf eksik. O da savunma. :) Aslında hemen hemen hepimizin düşüncesi aynı, çok iyi araç kullanan bayan sürücüler olduğu gibi çok kötü kullanan erkek sürücülerde mevcut. Yalnız bu iyi kullanmayı ve kötü kullanmayı öncelikle açıklamak lazım bence. Yani bir bayan her sene belki 10 defa tampon kazası yaaprken 10 sene hiç kaza yapmayan bir erkek sürücü kendinden oldukça emin olmaktan dolayı çok daha vahim boyutlu kazaya karışabiliyor. Hep söylerim sürücülükte amatör ruhu hiç kaybetmemek lazım. Bu küçük kazaları önlemesede büyük kazaları önlemede yardımcı oluyor.
 Bir pazar sabahı camdan bakarken arkadaki aracın sürücüsü (adam kılığına bürünmüş canavar diyeceğim) benim tampona dokundurdu ve ben yukardan bunu gördüm. Ben tam aşağı inicem baktım geri geri gitti ve tekrar önünü kurtaramayıp benim aracın tampona bir daha dokundurdu. (sanırım iş yer aracı) Ben aşağıya indim. Dedim sen ne yapıyorsun. Ne oldu dedi. Dedim beni m aracın tamponuna dokundurdun. Yok ben dokundurmadım dedi. Ben köpürdüm tabi. Dedim ben seni 15 dakikadır yukarıdan izliyorum ve dokundurdun, sen dedim sürücü değilsin, sen dedim araç kullanmayı bilmiyorsun, git dedim direksiyon dersi al falan buna baya bir yüklendim. Birdaha benim aracın yakınına parketmedi. Ancak bir kere kuzenimle onun arkadaşı bir Alman bayanın kullandığı BMW'ye binmiştim ve araca bu kadar hakim sürücü azdır emin olun.
 Bence iyi sürücü dediğim gibi amatör ruhunu kaybetmemiş, kemer takmaktan, sinyal vermeye ve dahasına kadar Trafik Kurallarına uyan (sol şeridi sürekli işgal etmeyen de :) ) Trafikte de her yerde olduğu gibi eşit olduğunun bilincinde olan (bunu hem bayan hem erkek sürücüler için söylüyorum) ve yeterli sürücülük bilgisine sahip olarak yetişmiş Trafiği Paylaşmayı Bilen  sürücülerdir. Trafikte bir şeyi yapmak kolaydır, önemli olan yapmadan bunun sonuçlarını düşünmektir.
 Evet Kemal bey size katılıyorum, keşke Esra hanım (hatta diğer bayan üyelerimizde) o verileri bize sunsaydı da somut bir konuda konuyu geniş bir çerçevede ve haklı, haksız bulmaya çalışmadan yapabilseydik. Arkadaşlarında genelde söylediği gibi çok ama çok kötü araç kullanan ve ben onlara sürücü demiyorum çünkü onlar sürücü ise biz neyiz :) erkek sürücülerde var.
 Umarım bu konu daha gelişir ve Trafikteki herkes için faydalı olacak bilgiler ve düşünceler açığa çıkar.

Not: Katılıyorum, bayan sürücülerden şikayet eden bayanlarda var ama diğer taraftan bayan sürücülere trafikte rahatsızlık vermeye çalışan, bir bayan sürücünün kendisini geçmesini hazmedemeyen, kendisini trafikte gördüğü bir bayan sürücüye kanıtlama zorunluluğu hisseden gelişimini henüz tamamlamamış diye tabir edeceğim kesimde var, yanlışmıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
tanrı onları araba kullansınlar diye yaratmadıki

Tanrı erkekleri araba kullansınlar diye mi yarattı? (Bu da işin şaka tarafı)

Not: Katılıyorum, bayan sürücülerden şikayet eden bayanlarda var ama diğer taraftan bayan sürücülere trafikte rahatsızlık vermeye çalışan, bir bayan sürücünün kendisini geçmesini hazmedemeyen, kendisini trafikte gördüğü bir bayan sürücüye kanıtlama zorunluluğu hisseden gelişimini henüz tamamlamamış diye tabir edeceğim kesimde var, yanlışmıyım?

Kendi gücünü, arabasının gücüyle kanıtlamaya çalışan magandalar,aynı hareketi bize de yapmıyorlar mı? Bunların gelişimleri için psikolojik eğitim ve toplum kültürü şart.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Keşke böyle forumlarda da Trafikte gördüğümüz kadar Bayan görebilsek. Sorunları etraflıca ortaya koyabilsek. Sonuçta sadece direksiyonu çevirmekle de sürücü olunmuyor. İnanmazsınız sol ayağı dikiz aynasının orada olan bayan sürücü bile gördüm, sanki birşeyleri kanıtlama merakındaymış gibi. Ama kim olursa olsun, insanın aracının tamponuna dokundurup, zarar verme olayını mazur gösteremez ve heleki bundan sonra arkasını dönüp gidiyorsa. Bence asıl sorun da bu, hadi dalgınlık vs. ile dokundurdu, bundan sonra çekip gitmek çok alçakca bence.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi

Alıntı
10 sene hiç kaza yapmayan bir erkek sürücü kendinden oldukça emin olmaktan dolayı çok daha vahim boyutlu kazaya karışabiliyor.

Bu biraz bana benziyor... Ama kendinden emin cümlesini çıkarabiliriz. Çünkü emin olmak için geleceği görmek lazım. Ne zaman, ne olacağını bilmediğimizden, kendin emin diyemeyiz.

Bayan sürücüler daha pasif kalıyor trafikte. bu da arkadan gelen acelecilerin onların elini ayağına dolaştırdığı için olmayacak kazalar meydana geliyor. Artı park etmede müthiş dengesizlikleri var. Hiç beceremiyolar. Tabi yinede genelleme yapmıyoruz. Genelde görünenler. 

Benim arabaya parmak ucuyla gaz verince gitmiyo. Az daha basıyosunuz bu sefer bi kerende atlıyo ileri doğru. bu bi sorunmu bilmiyorum otomatik ilk kez kullanıyorum. Ama o az gaz vermede kalkamyınca, arkadan bi korna bi sellektör görende ambulans var sanacak. Durdum gitmedim. İndim aşağı. ---"Ulan dallama sarı daha yeni yandı korna sellektörü geçiriyosun. Nedir derdin hastanmı var?" ---"Yok". ---"E daha ne ne oluyo 2 sn 5 sn geç kalksa bu araba önündeki istop etse yanlışlıkla afedersin inip adamı orda ........ töbe töbe edeceksiniz yani". Ne bu acelecilik anlamıyorum. E benim elim ayağım titiriyor böyle bi durumda, bayan ne etsin.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
    Valla ben sürtsem helallik alırım abi. Bana çok ters sonuçta bi zarar veriyosun ki adamın hiç bi suçu yok aracını park etmekten başka, sürt tamponu göçert bi de bas git. Ben beklerim admı yada biliyosam aratırım. Gelir. Benim camda her zaman telefonum vardır. sürten arasın. abi kusura bakma desin yeter. Ama sürt kaç şerefsiz dir bu adam yada bayan. Olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  ''Ne zaman, ne olacağını bilmediğimizden''
 Zaten bunu hiç aklımızdan çıkarmamamız lazım. Profesyonellik budur.
 Işıklarda arkadaki sarıda korna çalarsa ben dahada yavaş kalkıyorum genelde. :) Ne oldu gibide arkaya bakıyorum aynadan. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Erkek bayan farketmez, Türk söförleri Alman ehliyet sinavina alalim, %95 i gecemez.
Ben süper kullanirim, ucarim kacarim diyen kac kisinin süründügünü gördüm.

Araba kullanmak ve trafikte gitmek farkli kavramlar. Erkek daha iyi kullaniyor olabilir ama bu trafikte daha iyi gidiyor anlamina gelmez. Cogumuz bencilligimizden aceleci davraniyoruz. Burdaki bayan söyle bayan böyle örneklerinde de olayi görsek, bir kisminda da ya hiz sinirini asmistir sikayet eden ya sagdan gecmistir, ya yakindan takip etmistir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Aslında Türkiye'de ki sürücülerin Almanya'da ehliyet sınavından geçememeleri de olayı tam açıklamaya yetmiyor. Çünkü biliyorsun sende Murat Almanya'da oldukça kurallara uyan (kuralları sindirmiş demiyorum :) ) Türkiye'ye geldimi Pilot kesiliyor. Yani işin pisikolojik boyutu da ağırlıkta. Birde bunun üstüne denetimsizlik, bilgi eksilği ve saygısızlık binince iş çığırından çıkıyor. Benim üzüldüğüm ise bazen bayanlarında buna ayak uydurması burada. Almanya otobanlarının ve orada trafiği oluşturan parametrelerin (yaya ve sürücü olarak insanlar, kurallar, denetim, eğitim uyarı tabelaları vs.) Türkiye'den çok iyi ve hatta aslında dünyanın bence en iyisi olduğu da bir gerçek.
 Söylediğin çok doğru Murat çoğu zaman erkek sürücüler de bayanları hataya yönlendirebiliyor. Kemal beyin başına gelen ise aslında çok farklı ve bu konuda uzun uzaya araştırmaların olduğu ve özellikle bayanların (kısmen bazı erkelerde de oluyor) yaşadığı bir yanılsamadan ileri gelebiliyor. Bu bilimsel olarakda kanıtlanmış bir olgu ama buna sorun demek yanlış olur, sadece farklılık bence.