Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 16:55:40
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
Yolda bayan sürücülerden kaçıyorum. Apartman oto parkında ne yapmalıyım?
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
Gönderen
Konu: Yolda bayan sürücülerden kaçıyorum. Apartman oto parkında ne yapmalıyım? (Okunma sayısı 2947 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Lazy Black Sheep
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 55000
Model Yılı: '08
96 kere teşekkür etti
126 kere teşekkür edildi
Ynt: Yolda bayan sürücülerden kaçıyorum. Apartman oto parkında ne yapmalıyım?
«
Yanıtla #20 :
Kasım 06, 2008, 15:03:26 »
Bence olayi 2 boyutta incelemek gerekiyor.
1- Ehliyet sinavi: Almanya`da bu sinav cok zor. Ben sinavi gectim ama beni bile bayagi zorladi. Uzun süre calismam gerekti. Teorik ciddi zor. Oyle yok ketcap mi sürersin yok sunu bu yaparsin gibi sorular yok. Adam koymus bir fotografi, kim ne yapmaloi diye soruyor. Coktan secmeli degil. Her secenek de dogru olabilir. Hepsini düzgün secmek, cevaplamak zorundasin. 35 soru var ve 2 soru yanlis yaparsan kaliyorsun. Tekrar derse (teorik + pratik) gitmen gerekiyor. Ehliyeti aldiktan sonra 2 yil acemisin. Eger buyuk bir hata yaparsan tekrar ehliyet kursuna. Pratik icin seni bir muhendis test ediyor. Yaklasik 1-1.5 saat araba kullaniyorsun. Otoban, sehir icin, normal sehirlerarasi yol, 2-3 defa parallel park, normal park, geri geri yokusda gitmek vs vs vs. Bir hata yap, gene kaliyorsun. 1-1.5 saat hatasiz kullanmak hic kolay degil.
Almanya`da söförlerin cogu arabasina hakim kisiler. Otobanda hiz siniri yok. Düsün 200-250 km/h ile gidiyorsun ve herkes öyle gidiyor. En ufak hata esekler cennetine gönderiyor adami.
2- Yaptirimlar ve altyapi: Almanya`nin üstünlügü tartisilmaz. Almanyada normal kullanip Türkiye`de canavar olan cok kisi var. O da toplumun kaniksamisligindan da kaynaklaniyor. Serit cizgisi olmayan yolda kimden normal gitmesini bekleyebilirsin ki?
Sonucta benim gösterdigim 1.nokta. Digeri ile ilgili söförlerin yapabilecegi birsey yok. Dogru adama oy verip, hesabini sormaktan baska.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!
"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #20 :
Kasım 06, 2008, 15:03:26 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: A-
«
Yanıtla #21 :
Kasım 06, 2008, 15:14:54 »
geri geri gitmek
bizim bayanlar geri geri değil düz gitsin onada şükür
Nerde Nerde YERLERDE
YaRiSs D4d
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #22 :
Kasım 06, 2008, 15:36:45 »
Aynen katılıyorum Murat. Bir iş yapılacaksa tam yapacaksın ve malesef kurnazlıklar genel olarak çekici ve cici görünür olmuş belli bir kesim tarafından. Halbuki insanlık denen olgu bilimi ve onuru beraberinde getirir. Adamın burada yüzü bile kızarmıyorki yaptığı hatadan ya da işlediği suçtan. Yani bu işler adım adım ve profesyonelce, ayrıca hiç bir noktası atlanmadan ele alınmalı. Yoksa kurallara uyan, doğru ve dürüst kişilerde kendini kaybediyor.
Benim eşim mesela Ehliyet Sınavında yokuş yukarı geri geri de sürdü. Yani ben eşimin sınavını görünce çok şaşırdım bu kadar ayrıntılı yapılıyor mu diye. Ama eminim Türkiye'nin her yerinde bunlar aynı değil. Yani bir kural var kanun olarak birde de facto. Bu da işini doğru yapana malesef haksızlık oluyor.
Araç muayenesinde bile müfredat aslında Türkiye ile Almanya arasında çok da farklı değildi bildiğim kadarı ile eskiden de. Ama şimdi değişen uygulama oldu.
Yani sonuç olarak seninde söylediğin gibi Murat hataları, yanlışları kanıksamakla, vurdumduymazlık, insana değer vermeme vb. eski çağ anlayışları iç içe geçmiş durumda. İlerleme ileri doğru olur, doğruyu, güzeli, insan ve toplum için için olanı bulup tam olarak uygulayarak. Zaten herkes farlı düşünebilir ve bu insanlığın en doğal gelişim sürecini oluşturur ama kurallar bu farklı düşünceler içinde düzeni oluşturur ve bu sayede ilerleme sağlanır.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #23 :
Kasım 07, 2008, 05:00:07 »
Eğitim şart......!
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #24 :
Kasım 07, 2008, 10:17:55 »
Ha bu arada arkadaşlar şöyle bir olay da var. Direksiyon hidrolik yağının azaldığını görüp ne işe yaradığını bilmediği için üzerine su ilave eden bayanlar olduğunu biliyorum
O yüzden ısrarla diyorum bayandan kesinlikle araba almam
Opel Astra GTC
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1993 corolla gli
Araç: Corolla
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #25 :
Kasım 07, 2008, 12:18:56 »
katılıyorum dostum
bende bayandan araba almam
bayandan alınan arabanın baskı balatası kesin bitmiş olur
her yerinde ufak tefek ezik olur sorduğun zamanda "nazarlık" derler
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Lazy Black Sheep
Kilometre: 55000
Model Yılı: '08
96 kere teşekkür etti
126 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #26 :
Kasım 07, 2008, 12:56:56 »
Bayandan araba alirim ama galericiden asla.
Konustugunuz seyler ufak tefek problemler.
Bence cok problem olacak seyler degiller. Arabanin sasisi düzgün olsun, uygun fiyat olsun, gerisi halledilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!
"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #27 :
Kasım 07, 2008, 13:18:37 »
Her galericide bir değil bence. Benim evin hemen altında oğlumun adını taşıyan bi galeri var. Adamın önünde en fazla 4-5 araba görmüşüm ve gelen araçlar pahalı olsun uygun olsun türünün en iyileri ve en fazla 2 hafta orda yatıyolar. adam prensip edinmiş. Benden araç alacaksın ve gideceksin diyor. Öyle yok boyacı bakacak yok kaportacı bakacak o zaman yallah başka galeriyo diyor. Haliyle mahalle esnafı tanışıyosun muhabbet ediyosun. Araçlarıda görüyosun, inceliyosun. boyalı bi araç giden aksamında sıkıntı olan bi araç asla alıp kapının önüne koymuyor. O yüzdende biliniyor ve alan kişi gönül rahatlığı ile alıp biniyor. Diğer galerilerin önü araba pazarı gibi olsada sinek avlarken o en fazla 2-3 hafta bi aracı bekletiyor. Bu krizde bile beyaz 2000 model e 200 ü almış, 5 gün sonra sattı. İnanamadım.
Konu dağılmasın. Bayan bu anlamaz motordan, şanzımanadan, yağdan, sudan. Park etmek onlar için en büyük sıkıntıdır. Reklamlara bile konu olmuşlar. O İstikbalin reklamında vardı. Arkadaki araca, öndeki çöp kutusuna değdire, ileri geri, sonra "yarım saatte park ettim bravo bana" diye kendi kendine dövünüyor reklamda. Demekki genelde aynılar. Ne yaparsın öyle kabul edecez onları. Sevimli şeyler
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #28 :
Kasım 07, 2008, 15:14:25 »
Beyler bir olay anlatayım, benim bir arakadaşımın aracı annesinin üzerineydi. Hep arkadaş kullanırdı aracı ve çok da iyi bir sürücüdür. O gün ise babası kullanıp şehir dışına çıkmışlardı ve abbasıda eski Amerikancılardandır. O da çok usta bir sürücüdür ama virajda yolun bir kısmı mıcır olmuş ve araç kayıp takla atmış. Şimdi o araç bayandan ama taklalı idi.
Arkadaşın annesinin suçu ne?
Murat'a aynen katılıyorum, bayandan değil galeriden korkmak lazım. Bu arada emin olun çok çok iyi araç kullanan bayan sürücüler de var, çok kötü kullanan erkeklerde. Park ederken sıkıntı yaşayan bayanlar olabilir, doğaldır ancak bunu yaşayan erkeklerde var ve onların bir çoğu her gün trafikte aramızda.
Bayanların toplumdaki aldıkları roller ne kadar artarsa o toplum o kadar düzenli olur ve gelişir emin olun.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
みにかー
Kan Grubu: ---
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #29 :
Kasım 07, 2008, 15:17:11 »
bayanlar araba kullanırken %80 oranında sorun yaratıyor bu doğru.peki ya dolmuşçular,otobüsler,taksiciler?? aynamı uçururarak kaçan bayan değildi.yada gözümün önünde 2 arabayı biçip durmaya bile tenezzül etmeyende bayan değildi ve dahası...
bence bayanlar daha insalcıl.ufacık tıklarda dahi durup polis çağırıyorlar.aracı kullanan İNSAN olsunda gelsin 2 ufak tıklasın.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A-
«
Yanıtla #30 :
Kasım 08, 2008, 01:00:20 »
haklısın burak abi
en azından sola yapışmıyorlar orta şeritte tın tın gidiyorlar
Nerde Nerde YERLERDE
YaRiSs D4d
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
Yolda bayan sürücülerden kaçıyorum. Apartman oto parkında ne yapmalıyım?