Tüplü araçlarda da dediğiniz enjektör temizleyici kullanılabilir mi?
300000km devirdiğimiz 95 model efsane kasada kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Kullanmak gerekir mi?
Motorun sıvı yakıt ile çalışan bölümlerine fayda sağlayan bu ürünün gazla çalışan parçalara iyi veya kötü etkisi diye bir şey olamaz.
Km'sine bakmaksızın istediğiniz zaman her 5 veya 10 bin km'de kullanmanızda fayda vardır.
LPG'li araçlarda ilk çalıştırma ve motor ısınmadan LPG'ye geçiş yapıldığından, enjektör ağzında daha fazla sakızlaşma olmaktadır o nedenle her 5.000km'de bir daha iyi olacaktır. Dolayısiyle uzun yolda sıvı yakıtın keyfini ve ekonomisini daha fazla çıkarabilirsiniz.
Toyotanin mmt sanzimanini kullanmadim fakat yari otomatik baska araba kullandim. Tarz olarak ayni oldugunu bildigim icin yorum yaptim. Benim canimi sikan vites gecisleridir. Madem otomatik aldim neden el freni ile kalkis yapayim ve ya neden manuel vites atayim. Alirim tam otomatik bakarim keyfime. Bu arada haklisiniz dizelde secenek yok. Benim ki tamamen zevk meselesi
Otomatik şanzımanın türüne bakılmaksızın elektronik yokuş kalkış sisteminin standart olması gerekliliği konusunda haklısın.
Otomatik şanzıman türlerinin tamamında manuel küçük vitesler bulunur.
Hangi otomatik şanzıman türünü alırsan al, özellikle yokuş aşağı inişlerde uygun vitese manuel olarak geçmen gerektiği profesyonel sürücü olduğunun göstergesi olur.
Yokuş tırmanışlarında ise performans üretmek için yeni nesil otomatiklerin tamamında Spor mod vardır. Daha eskice olan otomatik şanzımanlarda ise ya OverDrive kullanılır yada manuel bir vites küçültülmesi gerekir.
Kısaca, mevcut otomatik araçlarının şimdilik gözleri ve arazinin durum bilgisini işleyecek ilave ECU olmadığından hala uygun vitese manuel olarak geçmek bize kalıyor.
Şanzıman otomatik diye vites koluna ellemeyen sürücüler otomatik araçtan memnun kalmayan sürücüler olarak kalmaktadırlar.
Konunun fazla dışına çıkmadan, otomatik şanzımanlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konu; periyodik şanzıman yağ değişimlerinin zamanında orjinal yağları ile yapılmaları gerekliliğidir.
Şanzımanlarında yağ katkılarına ihtiyaçları yoktur.