Gönderen Konu: T27 Kısa(Normal) Far  (Okunma sayısı 8121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
T27 Kısa(Normal) Far
« : Eylül 25, 2014, 00:53:36 »
Gece sürüşlerinde T27 kısa farlar(normal) çok yetersiz geliyor devamlı uzunları açmak zorunda kalıyorum sorun ne olabilir?
Yükseklik ayarı veya dış kesimde kir,buğu, vs yok

Toyota Club Türkiye

T27 Kısa(Normal) Far
« : Eylül 25, 2014, 00:53:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Kısa(Normal) Far
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2014, 01:22:08 »
Aynı durum bende de var. Arada yanıyor mu diye kontrol ettiğim dahi oluyor. Var bir sıkıntı ama kurcalamıyorum zira bu ara arabadan soğumaya başladım iyice. Eeh eytere be diyip satabilirim her an.  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2014, 01:22:10 »
Halojen olduğu için eskimiş olabilir artık. Osram NB unlimited deneyebilirsiniz yada zaten mercek olduğu için xenon kullanılabilir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2014, 01:25:31 »
aslında farlar bayagı iyi ayarı  sıfır yap far açma  kolunu sonuna kadar kıvır sen farı açıyorum diye sislerle gitmeyesin  dışardan kontrol benim geceleri sıkıntı yaşarım önceki arabalara zenon takmıştım bunda ihtiyaç duymadım ama yıkamaya verdiğimde ertesi gece fark ediyorum silerken ayarı değişmiş (0) 'a alıyorum istersen 5-10 tl.ye far ayarı yaptır olmazsa sanayide ben avnesiisin farından menunum önceki arabaların polo,ibiza,corolla,corolla onlarda sıkıntı yaşıyorum bunda memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2014, 17:14:04 »
Halojen olduğu için eskimiş olabilir artık. Osram NB unlimited deneyebilirsiniz yada zaten mercek olduğu için xenon kullanılabilir

Abi araba 0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2014, 17:17:26 »
Abi araba 0

Yeni Aurislerde de aynı durum var,  farlar yetersiz gibi. Ampul tipine bakıp daha kuvvetli Osram veya Phılıps almak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2014, 17:28:39 »
aslında farlar bayagı iyi ayarı  sıfır yap far açma  kolunu sonuna kadar kıvır sen farı açıyorum diye sislerle gitmeyesin  dışardan kontrol benim geceleri sıkıntı yaşarım önceki arabalara zenon takmıştım bunda ihtiyaç duymadım ama yıkamaya verdiğimde ertesi gece fark ediyorum silerken ayarı değişmiş (0) 'a alıyorum istersen 5-10 tl.ye far ayarı yaptır olmazsa sanayide ben avnesiisin farından menunum önceki arabaların polo,ibiza,corolla,corolla onlarda sıkıntı yaşıyorum bunda memnunum

Sisleri açıcak olcak olsam burda ne işim var :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 25, 2014, 17:29:51
Yeni Aurislerde de aynı durum var,  farlar yetersiz gibi. Ampul tipine bakıp daha kuvvetli Osram veya Phılıps almak lazım.

10000 km bakımında değiştirmeyi düşünüyorum servisin fazla para alacağını düşünüyorum ama 0 avensisi de sanayiye götürmek içimden gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2014, 18:06:15 »
Arabayi sanayiye goturmeyin sanayiye yakin bir yerde birakip yuruyerek gidip ampulu temin edip kendiniz takip yolunuza devam edin :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2014, 00:31:55 »
Aynen, internetten dahi sipariş edebilirsiniz :) farlar h11 mi avensiste? Tam bilgim yok ama h7 ise philips alınabilir osrama göre yada bosch plus90 . Ama ben olsam mercek varsa xenonu gözüm kapalı alırdım
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2014, 01:16:03 »
Aynen, internetten dahi sipariş edebilirsiniz :) farlar h11 mi avensiste? Tam bilgim yok ama h7 ise philips alınabilir osrama göre yada bosch plus90 . Ama ben olsam mercek varsa xenonu gözüm kapalı alırdım

Kaan yalniz avensisteki ve auristeki mercekler xenon mercegi degil halogen tip ampul icin konulmuş bir mercek türü xenon konulursa erken kararma ve göz alma durumlari ortaya cikabilir o yuzden yine halogen almasi daha mantikli osram night breaker mantikli olur gibime geliyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2014, 09:47:52 »
Aracın kısa farlarından bende şikayetçiyim.  Özellikle ay ışığının olmadığı zifiri karanlıkta uzunu açmak zorunda kalıyorum. Birde bu far yükseklik ayarı çok saçma.  D sınıfı araçta otomatik olmaz mı far yükseklik ayarı  :kötü: Sürekli 0 konuma getiriyorum ben. Xenon düşünmüştüm ama hem muayebe hemde karşı tarafa verebileceği rahatsızlık nedeniyle vazgeçtim xenon'dan. Küfüre boğuyorum karşımdan yada arkamdan yanan çakma xenoncuları   >:( Osram night breaker yada alternatif bir ampülü takacağim sonunda..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2014, 10:37:50
Benim bir sorum olacak. Güncel avensisin ampül tipi nedir acaba? Forumda yada internette bulamadım.  H7 mi H11 mi? Birde bu kisaltmalarin anlamı nedir? Yeni koni açıp kalabalik yapmak istemedim. :saygi:
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2014, 11:00:46 »
Aracın kısa farlarından bende şikayetçiyim.  Özellikle ay ışığının olmadığı zifiri karanlıkta uzunu açmak zorunda kalıyorum. Birde bu far yükseklik ayarı çok saçma.  D sınıfı araçta otomatik olmaz mı far yükseklik ayarı  :kötü: Sürekli 0 konuma getiriyorum ben. Xenon düşünmüştüm ama hem muayebe hemde karşı tarafa verebileceği rahatsızlık nedeniyle vazgeçtim xenon'dan. Küfüre boğuyorum karşımdan yada arkamdan yanan çakma xenoncuları   >:( Osram night breaker yada alternatif bir ampülü takacağim sonunda..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2014, 10:37:50
Benim bir sorum olacak. Güncel avensisin ampül tipi nedir acaba? Forumda yada internette bulamadım.  H7 mi H11 mi? Birde bu kisaltmalarin anlamı nedir? Yeni koni açıp kalabalik yapmak istemedim. :saygi:

arkadaşlar güncel avensislerin kısa farları yani mercekteki far H11 dir.
ben arabayı aldıktan sonra 1000 km bakımında servise baktırmıştım bu durumu tamamen normal.
çünkü aynı durumu bende farketmiştim.
merceklerinizde veya far yükseklik ayarında bir problem yok yani.
sorun içerde kullanılan ampulden dolayı.uzunlar gayet yeterli zaten.
osram night braker unlimited tavsiyemdir.H11 için uygun modeli var ve çift takım fiyatı 60-80 tl arası değişiyor.

mercekli sistem var diye sakın xenon takmayın çünkü mercekleriniz bir süre sonra yanacaktır ve eski kasa avensislerdeki gibi kararma başlar.
www.avensis-forum.de sitesinde t27 kasaya 1.6 benzinli kasaya mercek takıpta sonra farı değiştiren bir sürü müşteri şikayeti mevcut...

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2014, 12:56:01 »
http://www.hepsiburada.com/liste/philips-h7-tip-crystal-vision-ampul-seti-011296/productDetails.aspx?productId=otm011296&categoryId=20024642&SKU=OTM011296

Bekir bey siz kullandınız mi bu 'osram night braker unlimited' farları. Aklımda birde 'philips cyristal vision' var(linkini verdim). Ama h7 tipmiş. Uyum sağlar mı? Son olarak uzun ve kısa ışık aynı ampül uzerinden mi sağlanıyor avensislerde. Yoksa ayrı ayrı mı? Lütfen cahilligimi mazur görün :)

arkadaşlar güncel avensislerin kısa farları yani mercekteki far H11 dir.
ben arabayı aldıktan sonra 1000 km bakımında servise baktırmıştım bu durumu tamamen normal.
çünkü aynı durumu bende farketmiştim.
merceklerinizde veya far yükseklik ayarında bir problem yok yani.
sorun içerde kullanılan ampulden dolayı.uzunlar gayet yeterli zaten.
osram night braker unlimited tavsiyemdir.H11 için uygun modeli var ve çift takım fiyatı 60-80 tl arası değişiyor.

mercekli sistem var diye sakın xenon takmayın çünkü mercekleriniz bir süre sonra yanacaktır ve eski kasa avensislerdeki gibi kararma başlar.
www.avensis-forum.de sitesinde t27 kasaya 1.6 benzinli kasaya mercek takıpta sonra farı değiştiren bir sürü müşteri şikayeti mevcut...

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2014, 13:03:33 »
http://www.hepsiburada.com/liste/philips-h7-tip-crystal-vision-ampul-seti-011296/productDetails.aspx?productId=otm011296&categoryId=20024642&SKU=OTM011296

Bekir bey siz kullandınız mi bu 'osram night braker unlimited' farları. Aklımda birde 'philips cyristal vision' var(linkini verdim). Ama h7 tipmiş. Uyum sağlar mı? Son olarak uzun ve kısa ışık aynı ampül uzerinden mi sağlanıyor avensislerde. Yoksa ayrı ayrı mı? Lütfen cahilligimi mazur görün :)

@bahadır ersoy (8305)  Night Breaker'ın H11 de var.

http://www.n11.com/osram-night-breaker-unlimited-12v-h11-55w-ampul-P24187574

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2014, 15:05:19 »
Aytaç bey internetten alsak bunu kendimiz takabilir miyiz? Yoksa yetkili servise mi gidelim?

@bahadır ersoy (8305)  Night Breaker'ın H11 de var.

http://www.n11.com/osram-night-breaker-unlimited-12v-h11-55w-ampul-P24187574
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2014, 15:14:23 »
Aytaç bey internetten alsak bunu kendimiz takabilir miyiz? Yoksa yetkili servise mi gidelim?

Araç kılavuzunda tarif ediliyor takabilirsiniz, uğraşmayayım derseniz  yetkiliye gidip rica ederseniz ücretsiz hallediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2014, 16:07:57 »
Osram night breakerlerin dezavantaji omurleri kisadir.400-500 saat civaridir.nb unlimited olanlarin omru %20 daha fazladir.
2012 avensisi olan arkadasimda var bu farlardan toplam 2 kez degisim yapti.
aydinlatmada duzelme oldu ancak kisiden kisiye degisir tabiki bu gorus meselesi...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2014, 23:22:12 »
görüşünü zevkini geçtik gece gidemiyoruz yolda arabanın herşeyi sıkıntı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 26, 2014, 23:38:45 »
Benim aracımda sıkıntı yok elhamdulillah. 2. sahibiyim ilk sahibi xenona çevirmiş kısaları belkide oda bu sebepten çevirdi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 26, 2014, 23:51:10 »
Ben osram nb unlimited olan e12 corolla ile gece yolculuğu yaptım. Buluşmaya giderken ben kullandım. Gerçekten farkı var, bizde oem far var yeni corollada, bunun kadar aydınlatmıyordu
youtube.com/kaankara