0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben osram nb unlimited olan e12 corolla ile gece yolculuğu yaptım. Buluşmaya giderken ben kullandım. Gerçekten farkı var, bizde oem far var yeni corollada, bunun kadar aydınlatmıyordu
herkese günaydın arkadaşlar.bu kısa far konusu biraz karışacak gibime geliyor o nedenle 2 gün önce bu işi Türkiye'de ilk yapan arkadaşlardan biri olan xenonmercek.com sitesininde sahibi ve uygulamaları yapan kişi Ahmet Bey ile iki sefer yazıştım.servislerin xenonların mercekleri yakacağından tutunda daha bir çok şeyi kendisine sordum.artık son nokta olarak bana yazdığı cevapları kopyalayıp buraya yazıyorum.xenonların merceği yaktığı filan yok.tam tersine halojenler zamanlar meerse karartma yapıyormuş.cevapları aşağıda...Cevap-1"Bekir bey merhabalarmesajınız için teşekkürler. aracınız hayırlı olsun. Japon araçlarda bu sorun senelerdir var maalesef. Japonları bilirsiniz herşeyi kendi üretir. Diğer araç markaları gibi farları valeo hella bosch gibi markalara yaptırmak yerine kendisi üretiyor. bu nedense mercekler yeterli seviyede kaliteli olmuyor. eski avensiste aynı sorunu yaşardı yeniside yaşıyor maalesef. Auris gibi bazı ara modellerde Valeo dan far aldılar onlarda valeo h11 mercek vardır aydınlatmalarıda güzeldir ama sizin araçta gene kendi üretimlerini tercih ettiler. Merceği iyileştirme konusunda yapılacak pek birşey yok çünkü mevcut merceğin yerine kaliteli markalı olanlar genelde uymuyor. birde sırf bu işlem için orjinal farları açmaya deymez bana sorarsanız. en güzeli kit montajıdır. çünkü zaten bir merceğiniz var. xenon kit takıldığı zaman aydınlatma direk 2 katı artar. mercek olduğu için göz alma vs. sorunlarıda oluşmaz. en mantıklı yol budur. ampul tipine kitapçıktan bir bakın ben yardımcı olayım xenon kit ile ilgili"Cevap-2MerhabalarKonu h11 olunca kesinlikle xenon. çünkü h11 unlimited ampul ile xenon arasında 40 50 tl bir rakam var. unlimited almaya deymez. mercek olmasa zaten xenon tavsiye etmem. ama mercekli bir farda halojen ampul takmak boşa harcamak olur. servisin verdiği cevapsa yanlış anlamayın ama tam anlamıyla cahilce bir yaklaşım. bilmeyince atmak diyebiliriz Bunu şu şekilde kanıtlıyım size yolunuz düşerse servisede anlatın. Halk arasında efsane dolaşır xenon ampulleri aşırı ısınır farları mercekleri karartır diye. Orjinal h11 ampul bildiğiniz gibi 55watt tır. xenon ampulu ise 35 watt tır. Yani bu iki ampulun aydınlatmaya çevirdikleri enerji aynı bile olsa (ki xenonda 2 kat aydınlatma fazla) geriye ısı olarak boşa giden enerji halojen ampulde kafadan 20watt daha fazladır. forumlardan seneler önce resimlerle anlattığım konular bunlar ama zamanla kaybolup gidiyor. yüksek ısılı termometre ile ölçümlerim vardı, halojen ampul belki 2 kat daha sıcaktır xenon ampulunden. Yani bir mercek kararacaksa halojen ile daha çabuk kararır. umarım artık herkesin aklındaki sorular bitmiştir.bizim yapmamız kaliteli bir xenon alıp kısaları değiştirmek.eğer tuvtürk muayene filan derseniz eski ampulleri değiştirip öyle gidicez muayeneye.zaten milletin büyük çoğunluğuda böyle yapıyor.ama ben hala sadece manule far ayarı var otomatik yok diye geçemeyeceğimizi düşünmüyorum.benim muay.2017 Temmuzunda bakalım birşeyşer değişirmi acaba o yıla kadar
Bu ayarı hangi konumda yaptılar SIFIR konumunda mı?
Acaba kimin arabası o? [emoji14]
evet...
Aslında bu ayarı 2 gibi konumdamı yapsalar güzel olur yada 1 en azından biraz daha yukarı çekebilme şansı olurdu Sıfır konumuna getirince, Nasıl ki duruma göre aşağıya indirilebiliyor, yukarıyada çıkarabilme şansımız olmalı bu şekilde.
Kim acaba? Yükselin araba mı yoksa
Ne muhabbetler ne muhabbetler o gece. ___________
sorma ya büyük çılgınlık yaptık
Duyan da yanlış anlayacak şimdi. [emoji2]