Gönderen Konu: HAYATTA YAPTIĞIM EN BÜYÜK HATA Bakmadan Araba ALMAKTI GALİBA  (Okunma sayısı 6378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
herkese selamlar. ben bir hafta önce 2001model  140 000 de otomatik corolla sahibi oldum. sanırım dert sahibi oldum. arkadaşlar toyota markasına güvenerek aldığım otomatik 1.6 corollam  araç ısındıktan sonra rolentası 700 devirlerde gayet düzgün bir şekilde sabit kalıyor.fakat durur pozisyonunda iken ayağımı frenden çekip gaza hızlı yada normal bir tepkiyle bastığımda motor bi stop edecekmiş gibi oluyor  kendinide bizede öne doğru bi kafa attırıp sonra sert bi kalkış yapıyor.bu olayı hem lpg de hemde benzinde yapıyor. 2. sorun yine buna benzer uzun yolda güç istenen bu durumda mesala 110 130 km hızda hafif yokuş çıkarken gaza yüklendiğimde bir alt vitese geçiyor bu normal bi hareket vites küçüldüğü için devir biraz yükseliyor doğal olarak fakat sıkıntı burda başlıyor gaza sonuna kadar yada buna yakın bastığımda motor gaz yemesi gerekirken o düşürdüğü küçük viteste bile böyle bi horlama sesiyle devirden düşüyor dolayısıyla hızdanda düşüyor.9 yaşından beri traktör kamyon taksi kullanıyorum. babamın 90 model torosu bile bu araçtan daha istikrarlı gidiyor. sanki 110 beygirlik toyota değil de iki arabam öncesi 77 beygirlik grande puntomu kullanıyorum. bu arabayı almadan 1 hafta oncede 2005 5 kapı otomatik cıvıc vardı.o da lpgliydi belki o arabaya hiç binmeseydim bunu anlyamazdım ama anlanmıcak bi sıkıntı değil bu gerçekten araçtan çok soğudum. hiçbir marka takıntım yoktur.fakat sattığım arabayı  cok arıyorum. bundanda cok beklentim vardı o araba 1350 kg dı bu 1150 kg ıkısde aynı teknoloji ve 110 eygırdı bunun cekısının daha ıyı olacagını dusunuyordum fakat şu durumda resmen yüzde 50 serilik farkı var.lütfen tecrübesi olmuş yada fikri olan arkaşların yardımını istiyorum.
2007 mod. 1.4 g.punto 2007-2013
2005 mod 1.6 vtec AT euro civic 2013-2014
2001 mod 1.6 vvti AT corolla 2014-2015
2015 mod 1.6 cvt megane3

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: HAYATTA YAPTIĞIM EN BÜYÜK HATA COROLLA ALMAKTI GALİBA
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2014, 01:05:20 »
Aldiginiz kasayi pek begenmem fakat aracla ilgili bir sorun var gibime geldi benim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2014, 01:08:05 »
Ilk sorununuzu tam anlamadim ama sanirim sert kalkis yaşıyorsunuz. Arkaya yapistirip biraz sallantili kalkiyor arac.bu sorun olarak gormuyorum ben eger buysa.ayak pedala alisimcaya kadar enazindan e12 icin konuscak olursam aracin kalkislari biraz serttir hissettirir kimi bunu sever kimi sevmez tercih konusu.ayak pedala alistikca yumusar bu.ama dedigim gibi eger sorun buysa.cozumleride basittir.
ikinci sikintiniza gelince direk toyotaya baglamak yanlistir bunu.aracin nekadar saglam oldugu garantisi varmi? Belkide aracta sikinti var.yani marka hatasindan ziyade belkide hor kullanimdan yada bakim istemesinden kaynakli olabilir?bircok e11 kullanicisi var sonucta ve araclarindan memnunlar.yani marka elestirmeden once aracin sagligina bakmak lazim.bence bi motorbakimlarina ve lpg bakimina isimden anliyan birine baktirin derim.ortaya sorun cikacaktir bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2014, 01:26:12 »
ilk sorunda sert kalma isteğiyle pek bi alakası yok üstad. şöyle anlatayım size düşük beygirli benzinli bi araç düşünün. kalkışta hiç gaza basmadan ayağınızı debriyajdan çektiğinizde motor bi stop edecek gibi olur devir 300 leri 400 leri görür sizi ve arabayı  öne doğru yığar sonra kalkış yapar. işte benim araçtada bu durum oluyor. kalkarken gaza azda bassam  500 devirlere düşüyor cokta bassam düşüyor bu araç otomatik vites otomatik vites aracta hep bir gitme ivmesi vardır. tabiki markayı karalamak değil amacım. sonuçta bu benim malım artık. size şunu söyleyim 90 model torosla bile bi kıyaslama yapacak durumdayım. durum benim için bu kadar vahim gibi gözüküyor.ben yorumlardan okuduğum kadarıyla hava akış sensörüyle alakalı diye düşünüyorum ama yinede sizlerden alternatifleri bilmek isterim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 01:31:03
bu arada e 12 kasa dediğiniz araç 2006 toyota ise 4 ay kadar onuda kullandım. 1.6 manuel  sol hb sanrooflu bi aracımız daha var.onunda karekteristik yapısını azbucuk biliyorum.
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2014, 01:32:42 »
Durumu sanirim anladim ama iciniz rahatolsun performans olarak saglikli bir e11 keyifli aractir.dediginiz ihtimal mumkundur ama herzaman sunu solerim ikinci el alinan bi arabanin alindiginda bakiminin bidaha yapilmasi en guzel istir.size tavsiyem lpg basta olmak uzere filtreler buji yagi suyu vs bi baktirin derim en temiz is olur.cok net birsey demek istemiyorum malum e11 binmiyorum ama benim yapacagim ilk is komple bakim olur.bakimi yapildi deyip uyduruk parcalar taktiran cok insan var çünkü

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 01:34:18
Durumu sanirim anladim ama iciniz rahatolsun performans olarak saglikli bir e11 keyifli aractir.dediginiz ihtimal mumkundur ama herzaman sunu solerim ikinci el alinan bi arabanin alindiginda bakiminin bidaha yapilmasi en guzel istir.size tavsiyem lpg basta olmak uzere filtreler buji yagi suyu vs bi baktirin derim en temiz is olur.cok net birsey demek istemiyorum malum e11 binmiyorum ama benim yapacagim ilk is komple bakim olur.bakimi yapildi deyip uyduruk parcalar taktiran cok insan var çünkü
sizinki ender olan sunrooflu versiyonu benimki 2002 ilk cikan versiyon e12 ama aynilar evet dedigim arac onun sedani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2014, 01:41:49 »
bakım işine daha giremedim muhtemelen zaten dediğinz şeyleri yaptırcam ondan sonra bu işin üstüne gidecem ama hani cok anladığımı iddia edemem fakat durumunda bi bujiden yada yağdan yada hava filtresinden kaynaklandığını zannetmiyorum. ilginiz için teşekkürler her  adımımı sizlerle paylaşacam.
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2014, 01:45:55 »
bakım işine daha giremedim muhtemelen zaten dediğinz şeyleri yaptırcam ondan sonra bu işin üstüne gidecem ama hani cok anladığımı iddia edemem fakat durumunda bi bujiden yada yağdan yada hava filtresinden kaynaklandığını zannetmiyorum. ilginiz için teşekkürler her  adımımı sizlerle paylaşacam.

memnuniyetle takipedicez burdan.benim anlatmak istedigim bir sorunu halletiginizde başka sorun çıkmasın ve arabaya gıcık olmayın.bir çırpıda neyi varsa yapılsınki emineller tarafından geriye sadece keyifle kullanması kalsın
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2014, 02:10:46 »
Sanırım gerçekten de dert almışsınız başınıza...
Araçtaki LPG sıralı sistem mi yoksa düz mü..?
Bir de bu gaza çok basınca gaz yememe olayını benzinde de yapıyor mu..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2014, 02:21:24 »
Ee bu iddialı başlık niye o zaman ?

Boğaz kelebeğini mi temizlettiniz, şanzıman yağını mı değiştirdiniz ? Hele bi arabanın bakımlarını yaptırın da sorun çözülmezse bu kadar iddialı başlık atın.

Kaldı ki 2. elde otomatik şanzıman olayı tamamen şans işi zaten.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2014, 04:13:09 »
Vohuuuu biraz sakin.

Ayni aracin manuelini 7 senedir kullaniyoruz en ufak sikintisini gormedim.

Arac ne zamandir lpgliymis bunu ogrendiniz mi ? Vvti motorlar lpgde subap boyu uzadigi icin motor dengesizlesiyor buna baktirin. Yag degisimi kesinlikle sart. Arac kac kmde bilmiyorum fakat otomatik vites yagini degistirmenizi oneririm. Gaz kelebegini temizleyin/temizletin ayni sekilde maf sensorunu temizleyin/temizletin hava filtresini degisitirin sonra sira lpg bakimlarina gelsin bizde lpg olmadigi icin pek anlamiyorum malesef ama bildiklerini aktarayim lpg filtrelerini degistirip enjektor kontroluyle birlikte yeniden ayar yaptirin. Ve son olarak bir yerde aracinizi bilgisayara baglatin aslinda bunu motor bakimlarini yaptiktan sonra yapmaniz daha iyi. Baktiniz sorun devam ediyor yetkili servise goturup sorun tespiti yaptirin. Ama herseyden once araca daha bakim yaptirmadan harala gurele markaya veya kasaya giydirme yapmayin sorunsuz kullananlarda var.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2014, 04:32:23 »
Bujilerden olabilir ayni sorunu 99 oto avansisde yasamistik araca uygun olmayan buji takilmis serviste sasi numarasina bakarak uygun buji takildi arac kendine geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2014, 06:47:36 »
Ben de yaklaşık 2 aydır otomatik düşük modelli bir araç arıyorum. Bu arada denemedigim araç kalmadı.  Genelde hepsinin km'si 200 binin üzerindeydi. En iyi şanzıman denilen Honda'nın eskidikce  vites geçişlerinde acayip bir sarsıntı var (3 tane honda denedim). 3 tane bmw denedim en iyileri bmw imiş. Bir tanesi hariç diğer bmwlerin vites geçişlerinin çok iyi olduğunu gördüm.  2 tane 2003 model Audi3 denedim vites geçişleri ve döşemeleri çok yıpranmıştı.  Polo denedim vites geçişleri resmen kat kut diye ses çıkarıyordu.  Ama denedigim 2 tane Toyota Corollanin da vites geçişleri ve çekisleri su gibiydi. Şu anda Toyota almak üzereyim.  Ya Rav4 ya da 2000 model Corolla...
 Otomatik Toyota bakarken aynısından kullanan bir arkadaşım geçenlerde şanzımanını dagıtmış. Kartal sanayide ve hatta istanbulda şanzıman mi ya da bozuk parçası mı bilemiyorum ama bulamamışlar. Ustası demiş ki bu şanzıman bozulmuyor ki piyasada satılsin. Bununkisi bakımını yapan Ustanın hatasından diferansiyelin yağsız kalmasından bozulmuş. Şu tutulmayan yuvarlak gözlü Corollalarin bazılarının vites kolunda baş parmaga denk gelen yerde hani hızı artırmak için bir düğme oluyor ya. O düğmenin olmadiğı modellerin diferansiyel yağı başka yerden konuluyormuş.  Bunu bilmeyen ustasinin yüzünden araç şanzıman dagitmis.
Bu kadar açıklamadan sonra şunu diyebilirim: bence sizin almış olduğunuz araçta sıkıntı vardır. Yoksa o corollalar canavar gibidir. Bir de 2001 model ve 140 binde Corolla olmaz gibime geliyor. Daha doğrusu hiç kimsenin 140 bindeki corollasini satacagini sanmıyorum.  Varsa böyle bir tane ben hemen alırım ve piyasa fiyatından 2 bin TL fazlaya. .. araca en az binen meslek sınıfı olarak bilinen memurlar yılda en az 10 bin km binerler. Bu arac böyle birşey ise olabilir. Ama yine de sanmıyorum çünkü bu kadar az binilmiş bir Corolla da bu kadar öksürmez ve/veya bu kadarlık  ciğer hastalığına yakalanmış olmaması gerekiyor.   Bence sizin aracin km'si en az bir 100 bin aşağı indirilmiştir gibi geliyor bana... ama temiz bir tamir ile çok güzel binebilirsiniz. Tamir etmem elden bu şekilde çıkartırım  diyorsan çok zorlanırsın... geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2014, 06:57:14 »
 Öncelikle hoş geldiniz.
Aldığınız aracın fabrika çıkış halinde olmasını bekliyor idiyseniz  bu size tabi ki de hayal kırıklığına uğratmıştır. Dile kolay nasıl geçtiği belli olmayan 15 yıl. Aracın hala yüzde kaç Corolla olduğu bile tartışılır.
 Otomobil konusunda tecrübeli iseniz, arkadaşların da yardımı ile sorununuz çözülür tabi aracın durumuna da bağlı olarak neler yapılması gerektiği belli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 20, 2014, 07:19:43 »
Ben de yaklaşık 2 aydır otomatik düşük modelli bir araç arıyorum. Bu arada denemedigim araç kalmadı.  Genelde hepsinin km'si 200 binin üzerindeydi. En iyi şanzıman denilen Honda'nın eskidikce  vites geçişlerinde acayip bir sarsıntı var (3 tane honda denedim). 3 tane bmw denedim en iyileri bmw imiş. Bir tanesi hariç diğer bmwlerin vites geçişlerinin çok iyi olduğunu gördüm.  2 tane 2003 model Audi3 denedim vites geçişleri ve döşemeleri çok yıpranmıştı.  Polo denedim vites geçişleri resmen kat kut diye ses çıkarıyordu.  Ama denedigim 2 tane Toyota Corollanin da vites geçişleri ve çekisleri su gibiydi. Şu anda Toyota almak üzereyim.  Ya Rav4 ya da 2000 model Corolla...
 Otomatik Toyota bakarken aynısından kullanan bir arkadaşım geçenlerde şanzımanını dagıtmış. Kartal sanayide ve hatta istanbulda şanzıman mi ya da bozuk parçası mı bilemiyorum ama bulamamışlar. Ustası demiş ki bu şanzıman bozulmuyor ki piyasada satılsin. Bununkisi bakımını yapan Ustanın hatasından diferansiyelin yağsız kalmasından bozulmuş. Şu tutulmayan yuvarlak gözlü Corollalarin bazılarının vites kolunda baş parmaga denk gelen yerde hani hızı artırmak için bir düğme oluyor ya. O düğmenin olmadiğı modellerin diferansiyel yağı başka yerden konuluyormuş.  Bunu bilmeyen ustasinin yüzünden araç şanzıman dagitmis.
Bu kadar açıklamadan sonra şunu diyebilirim: bence sizin almış olduğunuz araçta sıkıntı vardır. Yoksa o corollalar canavar gibidir. Bir de 2001 model ve 140 binde Corolla olmaz gibime geliyor. Daha doğrusu hiç kimsenin 140 bindeki corollasini satacagini sanmıyorum.  Varsa böyle bir tane ben hemen alırım ve piyasa fiyatından 2 bin TL fazlaya. .. araca en az binen meslek sınıfı olarak bilinen memurlar yılda en az 10 bin km binerler. Bu arac böyle birşey ise olabilir. Ama yine de sanmıyorum çünkü bu kadar az binilmiş bir Corolla da bu kadar öksürmez ve/veya bu kadarlık  ciğer hastalığına yakalanmış olmaması gerekiyor.   Bence sizin aracin km'si en az bir 100 bin aşağı indirilmiştir gibi geliyor bana... ama temiz bir tamir ile çok güzel binebilirsiniz. Tamir etmem elden bu şekilde çıkartırım  diyorsan çok zorlanırsın... geçmiş olsun...
konunun dışına hafif çıkıp sölediklerinize cevap verip tekrlar konuya dönücem.bir çok araç kullanmış biri olarak ve sanayide epey zaman geçirmiş biri olarak.sölediginiz tüm durumların sürücüye baglı oldugunu sölemek istedim.honda vites konusunda dünyada kendini ıspatlamış bir firma olup sürücüsüne baglı olarak durumu hala iyi durumu rezalet araçlar mevcut(sebebide 3den 2 ye 5ten 3 çekip kesiciye girmek vs genellikle)aynı durum audi dışında hepsi için diyebilirim.bmw(ruhum tamamen bmwdir)en hor kullanılan araçlardan biridir ve şanzıman motor olarak en zor temiz bulunan araçlar listesindendir(orta ve yeni modellerde temizlik artarak gidiyor)konuya döncek olursak arkadaşın gözünü korkutmaya gerek yok.görmedik kullanmadık bilmiyoruz aracı.direk kmsi ile oynanmış demek yanlış olur.büyük ihtimalle hor kullanılan bir araç olabilir ama gene ezbere bir tahminolur.en iyisi güvenilir ellerde iyi bir usta ile ortaya çıkacaktır.2.el alınan her araba risk teşkil eder ve ilk duragı kesinlikle sanayi veya servis olmalıdır kafa rahatlıgı için.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2014, 08:54:59 »
Şimdi corolla, corolla olması için bakımları sürekli yapılması lazım ve çin işkencesi yapılmaması lazım.

Sizin aracınızın hava filtresi,buji,buji kablosu,hava sensörü,boğaz kelebeği kontrol edilmelidir. Sürekli lpg'de kullanıldı ise benzinde bile o tepkiyi verebilir.

Belki aktarma sorunuda olabilir. Toyotayı bilen bir ustaya götürürseniz yardımcı olacaktır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 20, 2014, 08:59:58 »
Hava akış metresinin soketini çıkartıp bos bir alanda test sürüşüne çıkın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2014, 09:33:47 »
Hava akış metresinin soketini çıkartıp bos bir alanda test sürüşüne çıkın.

vvt-i motorlar akış metresini çıkartınca gaz yemez.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2014, 09:47:56 »
En kısa sürede servise gidiniz. Taşıma su ile kısa sürede fayda var gibi gelebilir ancak uzun vadede daha farklı sorunlar açar. Aracın markasının hiç bir etkisi yok. Ki Allah'ın yarattığı insan bile arızalı olabiliyor haşaa şimdi kalkıp üretim hatası mı diyeceğiz.
İkinci el araç alımlarında yapılacak ilk iş alınan aracın servis görmesidir.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2014, 10:08:51 »
Bence Corolla almak ile bir hata yapmadınız. Size büyük ihtimalle sorunlu bir arac denk gelmiş olabilir

Aracınıza gerekli bakımlar yapıldıktan sonra bu sorunlar aynen devam ediyorsa o zaman hata yapmış olursunuz. Ama Corolla alarak değil, temiz kullanılmamış bir araç alarak hata yapmış olursunuz.

Bu arada km muhabbeti geçmiş. Bizim arabayı aldığımızda 93 bin km de idi. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2014, 10:23:48 »
13 yaşında LPG'li. Olur böyle şeyler, bunun corolla olmasıyla bir ilgisi yok, dandik LPG uygulamalarıyla alakası var.
Motorun bütün mühendisliğini kafasına göre bozan ustalarla alakası var. Bakılmayan motor aksamlarıyla alakası var.
Size sanayi yolu görünmüş. Doğru yerdesiniz, ya 'satın kurtulun' . Ya da deneyimli arkadaşlardan iyi usta tavsiyesi alıp sorunu çözün.

born to ride