0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Durumu sanirim anladim ama iciniz rahatolsun performans olarak saglikli bir e11 keyifli aractir.dediginiz ihtimal mumkundur ama herzaman sunu solerim ikinci el alinan bi arabanin alindiginda bakiminin bidaha yapilmasi en guzel istir.size tavsiyem lpg basta olmak uzere filtreler buji yagi suyu vs bi baktirin derim en temiz is olur.cok net birsey demek istemiyorum malum e11 binmiyorum ama benim yapacagim ilk is komple bakim olur.bakimi yapildi deyip uyduruk parcalar taktiran cok insan var çünkü
bakım işine daha giremedim muhtemelen zaten dediğinz şeyleri yaptırcam ondan sonra bu işin üstüne gidecem ama hani cok anladığımı iddia edemem fakat durumunda bi bujiden yada yağdan yada hava filtresinden kaynaklandığını zannetmiyorum. ilginiz için teşekkürler her adımımı sizlerle paylaşacam.
Ben de yaklaşık 2 aydır otomatik düşük modelli bir araç arıyorum. Bu arada denemedigim araç kalmadı. Genelde hepsinin km'si 200 binin üzerindeydi. En iyi şanzıman denilen Honda'nın eskidikce vites geçişlerinde acayip bir sarsıntı var (3 tane honda denedim). 3 tane bmw denedim en iyileri bmw imiş. Bir tanesi hariç diğer bmwlerin vites geçişlerinin çok iyi olduğunu gördüm. 2 tane 2003 model Audi3 denedim vites geçişleri ve döşemeleri çok yıpranmıştı. Polo denedim vites geçişleri resmen kat kut diye ses çıkarıyordu. Ama denedigim 2 tane Toyota Corollanin da vites geçişleri ve çekisleri su gibiydi. Şu anda Toyota almak üzereyim. Ya Rav4 ya da 2000 model Corolla... Otomatik Toyota bakarken aynısından kullanan bir arkadaşım geçenlerde şanzımanını dagıtmış. Kartal sanayide ve hatta istanbulda şanzıman mi ya da bozuk parçası mı bilemiyorum ama bulamamışlar. Ustası demiş ki bu şanzıman bozulmuyor ki piyasada satılsin. Bununkisi bakımını yapan Ustanın hatasından diferansiyelin yağsız kalmasından bozulmuş. Şu tutulmayan yuvarlak gözlü Corollalarin bazılarının vites kolunda baş parmaga denk gelen yerde hani hızı artırmak için bir düğme oluyor ya. O düğmenin olmadiğı modellerin diferansiyel yağı başka yerden konuluyormuş. Bunu bilmeyen ustasinin yüzünden araç şanzıman dagitmis.Bu kadar açıklamadan sonra şunu diyebilirim: bence sizin almış olduğunuz araçta sıkıntı vardır. Yoksa o corollalar canavar gibidir. Bir de 2001 model ve 140 binde Corolla olmaz gibime geliyor. Daha doğrusu hiç kimsenin 140 bindeki corollasini satacagini sanmıyorum. Varsa böyle bir tane ben hemen alırım ve piyasa fiyatından 2 bin TL fazlaya. .. araca en az binen meslek sınıfı olarak bilinen memurlar yılda en az 10 bin km binerler. Bu arac böyle birşey ise olabilir. Ama yine de sanmıyorum çünkü bu kadar az binilmiş bir Corolla da bu kadar öksürmez ve/veya bu kadarlık ciğer hastalığına yakalanmış olmaması gerekiyor. Bence sizin aracin km'si en az bir 100 bin aşağı indirilmiştir gibi geliyor bana... ama temiz bir tamir ile çok güzel binebilirsiniz. Tamir etmem elden bu şekilde çıkartırım diyorsan çok zorlanırsın... geçmiş olsun...
Hava akış metresinin soketini çıkartıp bos bir alanda test sürüşüne çıkın.