Gönderen Konu: HAYATTA YAPTIĞIM EN BÜYÜK HATA Bakmadan Araba ALMAKTI GALİBA  (Okunma sayısı 6377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: HAYATTA YAPTIĞIM EN BÜYÜK HATA Bakmadan Araba ALMAKTI GALİBA
« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2014, 11:07:59 »
vvt-i motorlar akış metresini çıkartınca gaz yemez.

Yanliiis :) hava akismetrenin kablosunu sokersen akismetre olmadan kullanabilirsin ancaaak soyle bir durum.var arac motor ariza isigi yakar ve 3100-3200 deviri gecmez kesiciyi oraya koyar ve ayrica deli gibi benzini içer :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2014, 11:07:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2014, 12:10:27 »
Problem, bakmadan veya baktırarak araç almakta değil,
Problem, Toyota olmasında da değil,
Problem, Corolla olmasında, şanzımanında, yılında veya km'sinde hiç değil.

Problem, sadece benzine göre dizayn edilen motor sistemlerinde LPG kullanımına bağlı olarak oluşan arızalardır.

Öncelikle, motorun sadece benzin ile düzgün çalışıyor vaziyete getirilmesi gerekiyor.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 20, 2014, 12:25:18 »
Arkadaslar oncelikle hepinize ilginizden dolayi tesekkur ediyorum. Markaya yaptigim atiflara alinmayin lutfencunku hepimiz aldigimiz malin markasina gore para veriyoruz. Yoksa 18500 e aldigim malin ayni modelde dacia olanina daha az para ile alabilirdim diye dusunuyorum. Ve ister istemezde verilen paranin karsiligini istemek biz tuketicilerin hakkidir.bir ikincisi km orjinalmi kesin bisi soyleyemem ama tuv un 2009 dan beridir son 3 muayenede km herhangi bir enayilik gozukmuyor. Farzedinki 100 bin geri cekilmis diyeli. Bu arac suan 250 binde olsun. Eger ki cuvalla para verdigimiz arac 250 binde motor yada sanziman bitecekse buda ayibin daniskasi. Benim aracin belkide cok basit bir arizasi var iste ben o arizaya ulasana kadar gereksiz mudahalelere  para harcamak istemiyorum.. Lutfen markaya yapilan atiflara takilmayin.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 12:27:05
Arac ayni sorunu hem lpg de hem benzinde yapiyor arkadaslar. Birde bji olarak ne onerirsizn
2007 mod. 1.4 g.punto 2007-2013
2005 mod 1.6 vtec AT euro civic 2013-2014
2001 mod 1.6 vvti AT corolla 2014-2015
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 20, 2014, 12:39:31 »
Cuvalla derken Adamlar Sahın dogan 95- broadway a 14-15 Istenıyor.Mallesef avrupada 1000 euro luk arabalara dedıgınız cuval ıle degılde posetle para verılıyor.
Toyotayı falan savunmakla alakası.yok.Babamın fabrıkasıda degıl.Sıfır alsanız sorun olsa Sıtemınızı anlarım.
Sız 13 yasında bır araba alıyorsunuz oncekı sahıbının nasıl kullandıgını bakımlarını  yapıp yapmadıgını bılmeden 13 yasındakı arabaya sıtem edıyonuz.Pıyasadakı en en kalıtelı sanzıman honda ve toyotanın.
Allah esırgesın o model pejo alsaydınız sorun yumagınızdan kurtulamazdınız.
Arabayı zorla kımse aldırmadı.Sevmedıysenız satısa cıkarın alıcısı cıkar.Bu kadar sorun etmeyın.Metal yıgını degılmı
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 20, 2014, 13:02:59 »
Yanliiis :) hava akismetrenin kablosunu sokersen akismetre olmadan kullanabilirsin ancaaak soyle bir durum.var arac motor ariza isigi yakar ve 3100-3200 deviri gecmez kesiciyi oraya koyar ve ayrica deli gibi benzini içer :)

Nasıl la :D aynı şeyi konuşuyoruz dimi, hava filtrenın kutusuna giren bir sensör var. O sensörü çıkartınca araba çalışıyor ama gaz yemiyordu :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 20, 2014, 13:07:33 »
Arabanız vvti mi 4afe motor mu 110 beygr mevzusu değil araba da bi arıza var yoksa uçması lazım..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 20, 2014, 13:11:00 »
Öncelikle 13 yaşında aldığınız bir araba için markaya vs kötü yaklaşımda bulunmanız hatalı bir yaklaşım. Ardından şunu da yazmak istiyorum forumun adı toyota club ama burda körü körüne toyota fanatikliği yapan yok.foruma daha fazla takılırsanız görürsünüz toyotayı ne kadar çok eleştirdiğimizi.

Eskiden babam araba aldığımızda önceki sahibinin şu km de bakım yapıldı gibi cümlelerine aldırış etmeyip tüm bakımlarını yaptırıp amortisörden yaylarına kadar baktırıp öyle binerdi arabaya. sizin de yapmanız gereken sadece bu. Ondan sonra aracınzda bir problem kalmayacağını düşünüyorum.

Bir de bahsettiğiniz problemler şehir içi kullanımda farkedilecek problemler arabayı hiç direksiyonuna oturup kullanmadan aldınız galiba? Bugün sıfır araba alırken bile saatlerce test yaptığımız halde siz 2001 model bir araç için bunu yapmadıysanız kusura bakmayın ama hata da sizde yani. Arabayı almadan önce kullansaydınız bu sorunları farkedip aracı almayacağınızı düşünüyorum açıkçası.

İyi forumlar.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 20, 2014, 13:43:11 »
Arkadaslar oncelikle hepinize ilginizden dolayi tesekkur ediyorum. Markaya yaptigim atiflara alinmayin lutfencunku hepimiz aldigimiz malin markasina gore para veriyoruz. Yoksa 18500 e aldigim malin ayni modelde dacia olanina daha az para ile alabilirdim diye dusunuyorum. Ve ister istemezde verilen paranin karsiligini istemek biz tuketicilerin hakkidir.bir ikincisi km orjinalmi kesin bisi soyleyemem ama tuv un 2009 dan beridir son 3 muayenede km herhangi bir enayilik gozukmuyor. Farzedinki 100 bin geri cekilmis diyeli. Bu arac suan 250 binde olsun. Eger ki cuvalla para verdigimiz arac 250 binde motor yada sanziman bitecekse buda ayibin daniskasi. Benim aracin belkide cok basit bir arizasi var iste ben o arizaya ulasana kadar gereksiz mudahalelere  para harcamak istemiyorum.. Lutfen markaya yapilan atiflara takilmayin.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 12:27:05
Arac ayni sorunu hem lpg de hem benzinde yapiyor arkadaslar. Birde bji olarak ne onerirsizn

oncelikle kusurabakmayin ama ben aracimi toyota diye almadim az yakiyor donanimlari isimi gorur temiz kazasiz boyasiz bakimlari hic aksamamis tum kayitlari evraklari herseyi hazir ve gercek diye aldim.arkasindan markasi neymis ona baktim.oncelikle bence bu yanlisi duzeltin derim burda toyotayi savunmuyoruz ama e11 kullanicilari sitemizde mevcut aracda hata olsa binmezler ve hemen konuya atlar yakinmaya baslardi demekki hata sadece suan sizin aracta.bunun sebepleride arkadas araciligiyla ve benim araciligimla belirtti.
sizin gereksiz harcama dediginiz olay aracin organlaridir ve her 2.el araba aliminds yapilmasi gerekendir.siz araca bakim yaptirmaya heleki suan sikintisi olan araca bakim yaptirmaya gereksiz harcama gozuyle bakiyorsunuz.araca bakmassaniz size hic bakmicaktir o da.araci dahada uzmeden satabilirsiniz yada sorunlu sekilde binersiniz iyi gunler

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2014, 13:47:09
Problem, bakmadan veya baktırarak araç almakta değil,
Problem, Toyota olmasında da değil,
Problem, Corolla olmasında, şanzımanında, yılında veya km'sinde hiç değil.

Problem, sadece benzine göre dizayn edilen motor sistemlerinde LPG kullanımına bağlı olarak oluşan arızalardır.

Öncelikle, motorun sadece benzin ile düzgün çalışıyor vaziyete getirilmesi gerekiyor.
direk lpg ye vurmak yanlis olur.tamamen bakim islemleri ve dogru duzgun kullanma islemi.kaliteli montaj duzgun kaliteli git orjinal malzemeler ile yapildiysada zarar düşer
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 20, 2014, 13:57:16 »
Su iddali basligin degismesi iyi olmuş :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 20, 2014, 14:03:28 »
Su iddali basligin degismesi iyi olmuş :D

bencede  :D begendimde yani başlığı :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 20, 2014, 14:13:00 »
Yeni başlık bence de güzel olmuş. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 20, 2014, 14:24:35 »
Başlığa hafiften ben el attım. Arkadaşlar Şaban bey birkaç mesaj öncesinde markaya takılmayın demiş. Oh halde kedisine takılabilirsiniz :) Şaka tabi.....
Ufak tefek şeylere para harcamak istememenizi anlıyorum ama sistem analizi yapmadan bu işten çıkabileceğinizi sanmıyorum. Klasik laf ama iyi bir usta baksın size derdini söylesin sonra burada şu var yada bu deyin . Sizin çözebileceğiniz bir şey ise zaten fikirlerimizi paylaşıyoruz. Ancak burada yapılan yapılan yorumlarda yola çıkarak yapacağınız tüm müdahalelerden sadece ve sadece siz sorumlusunuz. Hiç bir şekilde forum sorumluluk kabul etmez.
Arızayı en kısa sürede bulmanız umudu ile....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 20, 2014, 14:48:42 »
Bakmadan alma olayi bana ait olmadigi icin bu konuda yapilan yorumlari cok ciddiye almiyorum. Yapan mederatorde hakkima girmis oda ayri mesele. Biraz once cubuklu sanayiden geldim paylasayim.aracin ici e oturduguzda calistirdigizda yuruduvunuzde bu bahsettigim sıkıntıyı anlamak pek mumkun olmuyor. Araci kullanan ustada benim uyarilarimla sikintiya dikkat cekti. Ben burdan sunu anladim. Aractan cok beni elestrenlerin cok bir arac tecrubesi olmamis en azindan duzgun bir arac tecrubesi. Basligimi degistiren mederator dahi olsa. Arkadaslar kisisel elestrileri gecin.
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 20, 2014, 15:11:49 »
Öncelikle aracın ateşleme sisteminde ya da lpg sisteminde sorun var.
Benim aracımda da sizin dediğiniz problemler vardı bakımlardan önce oluyor. Dururken gaza sonuna kadar basıp da sert kalkış yapmak istediğimde lpgde ön doğru yığılma yapıyor önce sonra kalkıyor. Ayrıca yokuşlarda yığılma, 1000-2800 devir aralığında güçten düşme gibi durumlar oluyordu, 3000 devir sonrasında ataklaşıyordu aracım. LPG bakımını yaptırdıktan sonra bu problemlerin hiç biri kalmadı.

Bir de  2. el satanlar için demiyorum ama çoğu araba sahibi, periyodik bakımın yağ filtresi, yağ, hava filtresi değişiminden ibaret sanıyor. Bujileri, buji kabloları, balatalar, vs. hiç kontrol ettirmiyorlar.
aracımı 55bin km de aldım, 60 bin bakımına yetkili serviste soktum özellikle, 40bin bakımında değişmesi gereken şeyleri eski araç sahibim değiştirmemişti, bujiler vs. özellikle. Araç servisten çıktıktan sonra tanıyamamıştım, çok atikleşmişti.

Size de maliyeti ne olursa olsun yetkili serviste kapsamlı bir bakım yaptırmanızı tavsiye ederim. Ağır bakımı vs yapılsın, sonraki ara bakımları kendiniz özel serviste yaptırırsınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 20, 2014, 15:22:21 »
Bakmadan alma olayi bana ait olmadigi icin bu konuda yapilan yorumlari cok ciddiye almiyorum. Yapan mederatorde hakkima girmis oda ayri mesele. Biraz once cubuklu sanayiden geldim paylasayim.aracin ici e oturduguzda calistirdigizda yuruduvunuzde bu bahsettigim sıkıntıyı anlamak pek mumkun olmuyor. Araci kullanan ustada benim uyarilarimla sikintiya dikkat cekti. Ben burdan sunu anladim. Aractan cok beni elestrenlerin cok bir arac tecrubesi olmamis en azindan duzgun bir arac tecrubesi. Basligimi degistiren mederator dahi olsa. Arkadaslar kisisel elestrileri gecin.

Şaban Bey;
Öncelikle bu sitenin amacı klişede olsa "Hayat Paylaştıkça Güzeldir" kelimesinin tam karşılığına denk gelmektedir.
Kimsenin kalbini kırmadan saygı ve sevgi çerçevesinde birbirimize yardımcı olmak için buradayız. Birçok kullanıcı araçları ile ilgili tecrübeleri daha önceki problemlerin çözümü ile sabittir.
Eleştirileri yanlış anlamanızı istemem ama eleştiri olmadan da doğru sonuçlara ulaşmak zaman zaman zor olabilir. İnsanlar birbirlerini kırıcı olmadan eleştirmelidir ki hatalarımız yanlışlarımız varsa düzeltelim.
Sonuçta araçlarımız kul yapısı ve daima hataya müsaittir. Bunu genele yaymakta bence mantıklı değildir.
Umarım probleminizi en kısa sürede çözer ve aracınızdan keyif almaya başlarsınız.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 20, 2014, 16:31:22 »

kesin hata bende çekiyorum böle olayları kendime ben :D :D
şaban bey bizi eleştiriceginize eger ustanız toyota ustası ise ve arabaya binip sölediginiz sorunları anlıyamıyorsa ki anlaşılmıcak sorunlar degil bence bir ustanıza bakın derim :D o araba gaz yemicek ve bunu anlamıcaklar.çok iyi bir ustaya gitmissiniz. :D biz forum olarak bu tür araç hakkında kötü yorumlara alıştık artık yani bilerek kasıtlı olarak fazlasıyla yapıldıgı için çok dikkate almıyoruz artık açıkcası :D düzgün bir araç kelimesi kendime hakaret olarak algılarım çünkü düzgün olmıyan arabaya ben binmem  :D birşeyleri ıspatlamak degil amaç burda zaten birbirini herkez burda bilir.siz aracın bakımını yaptırmayın boşverin gerekte yok zaten e11 ler döküntüdür hurdadır satın kurtulun bence forumun sizede bir faydası olmaz şahsi düşüncemdir forumdanda üyelik ipptali isteyin isterseniz.bence herkez için iyi olur  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 20, 2014, 16:44:00 »

siz aracın bakımını yaptırmayın boşverin gerekte yok zaten e11 ler döküntüdür hurdadır satın kurtulun bence

Efendim? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 20, 2014, 17:38:05 »
Site yetkilisi yada sorumlusu benim yaptigim basligimi yada yorumlarimi silebilirler. Hatta ve hatt beni sitedende men edebilirler.fakat farkli bir algi olusturacak sekilde benim iznim olmadan basligimin degistirilmesi hadsizligin ve saygisizligin son cizgisini aşmis durumda.ben bunu terbiyesizlik olarak algiliyorum
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 20, 2014, 17:46:48 »
Istediginiz gibi algilayip yorumlayabilirsiniz hur ozgur iradeniz sonucta.ama sukadar kisi size hep ayni seyleri soledi bakimla ilgili umursamadiniz ilk mesajinizda sorunlar anlasiyor dediniz gittiniz usta bile anlamadi o da basil bir ustaysa.eminolun birsuresonra zaten kaybolup gidicek bir konu.yoneticilerimizin hepside iyi insanlar tek kisi bole dusunmus kendi bilir cokda bisey degistirmez.size tanisma mesajinda bilgileriniz girin lutfen diye ricaedilmis girmemissiniz.siz hakli olun buyukluk sizde kalsin siteden uyelik iptali isteyin isterseniz.
2002 corolla sol vvt-i