Gönderen Konu: İşyerindeki Tavuklarım ve Organik Yumurtaları  (Okunma sayısı 4003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
İşyerindeki Tavuklarım ve Organik Yumurtaları
« : Eylül 18, 2014, 12:22:56 »
İşyerimin kırsalda olması ve alanının müsait olması sebebiyle arkadaşımdan heveslenerek tavuk bakmaya başladım. İşe önce tavuk edinerek giriştim. Ufak kızım yesin diye bana hemen yumurtaya başlamış tavuk lazımdı. Mayıs ayında bedelini ödeyerek iki tane tavuk aldım. Verdikleri yumurtalarla çoktan parasını çıkardılar; ne de olsa organik yumurta. :)

İlk hafta kümese yabancılık çekmişlerdi. Bir hafta on gün kadar yumurtlamadılar. Sonra bir iki derken şuan yumurtluyorlar. Ancak bir özellikleri var. Bazen yumurtlamıyorlar ve bu süre 1-2 hafta kadar olabiliyor. Yine de memnunum. 4,5 yaşındaki kızımın işyerime gelip follukta yumurta görünce verdiği tepki hala gözümün önünde :) Eve gelince yumurtaları ona gösteriyorum. " Senin tavukların yumurtaları" deyince daha bir hevesleniyor.

Yiyecek olarak sadece buğday tanesi. Ekseriyetle arazide ot börtü böcek yiyorlar. Bazen de evde kalmış çöpe gidecek yemekleri veriyorum onlara.

İmkanı olanlara tavsiye ederim.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

İşyerindeki Tavuklarım ve Organik Yumurtaları
« : Eylül 18, 2014, 12:22:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: İşyerindeki Tavuklarım ve Organik Yumurtaları
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2014, 12:53:28 »
Güzel bir uğraş, tebrik ederim. Keşke büyükşehirlerde de böyle imkanımız olsa. Maalesef çoğumuz betonların arasında apartman dairelerine sıkışmış durumdayız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2014, 12:59:34 »
İmrenmedim desen yalan olur...nice zamandır istanbulu terk edip bir ege kasabasına yerleşme ve böyle bağ, bahçe, hayvan işleriyle uğraşıp huzur içinde yaşama planları kursam da, maalesef gerçekleştiremedim. tebrik ederim sizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2014, 13:30:36 »
Bayıldım! Ne güzel bir uğraş bulmuşsunuz kendinize.. Bir süre organik tarımla uğraştığımdan özgür tavuk yumurtası ne kadar değerlidir bilirim :) Kızçeniz pek şanslı!

Naçizane birkaç tavsiyem olacak size.. Tavukları susuz bırakmayın, sindirimleri konusunda çok önemli bir faktör. Ayrıca bol yeşillik tüketmeliler, yakınınızda pazar varsa pazar bitiminde tezgahlardan arta kalan yeşillikleri bedavaya toplayabilirsiniz. ;) Yemek artığı veriyorsunuz dediniz, gayet güzel zaten her şeyi yer meretler ama küflü olmamasına dikkat edin lütfen. Tavuğu güzel besleyin ki o da sizi güzel beslesin..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2014, 13:35:29 »
Akrabalarımın evlerindeki tamamen organik yumurtaları tükettiğim zaman bile çocukluğumda yediğim bakkal yumurtalarındaki lezzeti dahi bulamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2014, 13:36:47 »
Güzel bir uğraş, tebrik ederim. Keşke büyükşehirlerde de böyle imkanımız olsa. Maalesef çoğumuz betonların arasında apartman dairelerine sıkışmış durumdayız.

Teşekkür ederim Aytaç bey. Maalesef apartmanda otursak da işyeri şansım var. Çocukluğum müstakil evde geçti. Hala çoook özlem duyuyorum. Maalesef imar politikaları sebebiyle beton yığınlara tonla para veriyoruz.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 13:38:00
İmrenmedim desen yalan olur...nice zamandır istanbulu terk edip bir ege kasabasına yerleşme ve böyle bağ, bahçe, hayvan işleriyle uğraşıp huzur içinde yaşama planları kursam da, maalesef gerçekleştiremedim. tebrik ederim sizi.

Teşekkür ederim. Evet aynen öyle insana huzur veriyor. Onların yem yiyişlerini bile seyretmek ayrı güzellik. Evet öyle bir hayatımız keşke olsa ancak insana insan da lazım. Öyle bir yerde samimi dostlara da ihtiyaç var.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 13:41:33
Bayıldım! Ne güzel bir uğraş bulmuşsunuz kendinize.. Bir süre organik tarımla uğraştığımdan özgür tavuk yumurtası ne kadar değerlidir bilirim :) Kızçeniz pek şanslı!

Naçizane birkaç tavsiyem olacak size.. Tavukları susuz bırakmayın, sindirimleri konusunda çok önemli bir faktör. Ayrıca bol yeşillik tüketmeliler, yakınınızda pazar varsa pazar bitiminde tezgahlardan arta kalan yeşillikleri bedavaya toplayabilirsiniz. ;) Yemek artığı veriyorsunuz dediniz, gayet güzel zaten her şeyi yer meretler ama küflü olmamasına dikkat edin lütfen. Tavuğu güzel besleyin ki o da sizi güzel beslesin..

Nagihan hanım su dertleri yok, ne de olsa DSİ alanı :) Şaka bir yana sularını muntazam kontrol ediyorum. Özgürlük konusunda çok şanslılar kümese zor sokuyorum meretleri. Artık onun da çözümünü buldum. Kapıyı aralıklı bırkıyorum istedikleri zaman giriyorlar. Haa birde başbelası kargalarımız var. Öyle gözetliyorlar. Arkadaşın çok yumurtasını çaldılar. Acayip zekiler. Yumurtlayacakları saatleri gözlüyorlar öyle. Kaç kere gagalarında yumurtayla uçarken gördüm. Şükür benim kümese dadanmadılar daha.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 13:43:54
Akrabalarımın evlerindeki tamamen organik yumurtaları tükettiğim zaman bile çocukluğumda yediğim bakkal yumurtalarındaki lezzeti dahi bulamıyorum.

Lezzet konusunda çok haklısınız. Aynı zamanda organik yumurtayı kırdığınızda sarısı da beyazı da daha diri ve canlı. Bugün mahalli market sahibi "helal sertifikalı" diye kendi yumurtalarını da önerdi. Ben de kendi kendime ne alaka derken çiftliklerdeki tavuklara yedirmedikleri afedersiniz pislik yokmuş. Buna da dikkat edelim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2014, 13:44:56 »
Güzel bir uğraş ama emek ve fedakarlık istiyor tavuklara bakmak.Spor yaptığım için tükettiğim yumurtanın haddi hesabı yok.Günde 10 tane yumurta yediğim oluyor.Bahçeli ev olsa bir de ilgilenilse on numara uğraş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2014, 13:47:49 »
Bu arada sansar, kedi vs. dikkat edin. Yakınlarında bir de köpek olsa çok güzel olurdu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2014, 13:53:28 »
Bu arada sansar, kedi vs. dikkat edin. Yakınlarında bir de köpek olsa çok güzel olurdu. :)

Geçen yıl sansar dadanmıştı arkadaşın tavuklarına. Birkaç tanesini de telef etmişlerdi. Şükür bu yıl  benzer vakayla karşılaşmadık. Köpek de var. Ama hayvancağızın ağzı var dili yok bağlı olmasına rağmen. Av köpeği. Kümese biraz uzağında maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2014, 14:02:13 »
Geçen yıl sansar dadanmıştı arkadaşın tavuklarına. Birkaç tanesini de telef etmişlerdi. Şükür bu yıl  benzer vakayla karşılaşmadık. Köpek de var. Ama hayvancağızın ağzı var dili yok bağlı olmasına rağmen. Av köpeği. Kümese biraz uzağında maalesef.

İpini biraz daha uzun tutarsanız tüm alan için faydalı olur. Zira av köpekleri saldırgan hayvanlar değillerdir. Ancak tasma ile fazla sabit durduğunda hayvan tabi olarak karakteristiğini kaybedebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2014, 16:10:34 »
Çok insanca bir uğraş olmuş.  :alkis:

Aynen katılıyorum, bazen kümesi dahi delerler.

İmrenmedim desen yalan olur...nicezamandır istanbulu terk edip bir ege kasabasına yerleşme ve böyle bağ, bahçe, hayvan işleriyle uğraşıp huzur içinde yaşama planları kursam da, maalesef gerçekleştiremedim. tebrik ederim sizi.

Bunu gizli tutmak lazım, duyduğuma göre oralar da doluyor.   :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2014, 16:18:24 »
Çok insanca bir uğraş olmuş.  :alkis:

Hakan bey tavuk seven iş arkadışımı kınardım tavuk sevilir mi diye. Şimde ben tavuk seviyorum :) Bir tanesi çok insancıl hemen ele geliyor. Severken kursağında yediklerini hissediyorsunuz.

Birde yumurtlarken gördüğümde gözlerinin yaşlandığını farkettim. Tavuk deyip geçmemek lazım işleri hiçte kolay değil.

Dün mesela bir buçukta kümese bakayım dedim. Baktım hayfan follukta yatıyor yumurtlayacak. Rahatsız etmeyip üçte birdaha gittiğimde hayvancağız anca kalkmış. Yumurtanın üzerinde beyaz sıvımsı tabaka duruyordu. Düşününce süre bir hayli fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2014, 16:23:34 »
çocuklugum aklıma geldi.dedemin kümesi falan.sabah uyandıgım gibi dogru kümese yumurtladılarmı diye bakmaya :D ehh tabi ankara şartları büyüdükçe ev apartman oldu ne bahçe kaldı ne kümes
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2014, 16:30:23 »
çocuklugum aklıma geldi.dedemin kümesi falan.sabah uyandıgım gibi dogru kümese yumurtladılarmı diye bakmaya :D ehh tabi ankara şartları büyüdükçe ev apartman oldu ne bahçe kaldı ne kümes

Benim de çocukluğumda vardı yani hatırladığım en son ilkokulda falanmışımdır. Ancak cesaret edip kümese girmişliğim yoktu zira horoz fena kovalıyordu. Ancak babaannem üstesinde geliyordu ki oda sopayı gösteriyordu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2014, 16:44:21 »
Horoz özellikle küçük çocuklar için tehlikeli olabilir gerçekten.

Gerçekten de çok canlı bir anlatım, aynen hissettiriyorsun(beyi kaldırabiliriz sanırım). Bu arada Zonguldağın hangi tarafı. Kapuz'da falan çok zamanım geçmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 18, 2014, 16:51:45 »
Horoz özellikle küçük çocuklar için tehlikeli olabilir gerçekten.

Gerçekten de çok canlı bir anlatım, aynen hissettiriyorsun(beyi kaldırabiliriz sanırım). Bu arada Zonguldağın hangi tarafı. Kapuz'da falan çok zamanım geçmiştir.

Kapuz plajı Zonguldak'ın en eski ve popüler plajıdır. Biraz ufaktır ancak zamanından beri tutulur hatta kadınlar günü ile meşhurdur. O gün sadece bayanlar ve çocukları girebilir. Hatta " kadınlar gününde tershane plajından kapuz plajına yüzerek geçtim" lafını birçok kişiden duymuşumdur. Kadınlar günü siyaseten düşünmeyin ezelinden beri öyle. Fazla uzattım Hakan.

Benim çocukluğum da kapuz plajının arkasında gördüğün dağların öbür yamacında geçti diyebilirim. Yıllar yıllar sonra ilçeye yerleşmek nasip oldu. Tabi merkeze gidip geliyoruz fırsat buldukça. Zonguldak'ta kaldın mı sürekli ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 18, 2014, 16:52:25 »
Benim de çocukluğumda vardı yani hatırladığım en son ilkokulda falanmışımdır. Ancak cesaret edip kümese girmişliğim yoktu zira horoz fena kovalıyordu. Ancak babaannem üstesinde geliyordu ki oda sopayı gösteriyordu  :D
o evlerde çok anı var ya.kurban bayramında ipinden kurtulan danalar horozlar tavuklar kuyumuz vardı kiraz agaçları vallahi şöle bi dönüverdim tavugu görünce :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2014, 17:03:02 »
 87-90 arası gelirdim sık sık. Kapuz'a inen yolun başlangıcında market vardı eniştemin babasının, orada çok durmuşumdur. Tam otobüs durağının yanında. O plajda benim de çok anım vardır. Güzel yerdir plajı da, oraya inen yolda. Merkezde de bir vapur vardı restoran olarak kullanılan. Sokak yerine olan merdivenlerini de unutamam. :)

Bu arada sen de çok güzel yad etmişsin eski, olması gereken medeni yaşam zamanlarını Ogün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2014, 17:09:29 »
maşallah ya, ne çeşit ne tür olursa olsun, hayvan bakmak beslemek güzeldir, insan büyüdüğünü geliştiğini görünce mutlu oluyor, bir de sizinki gibi yumurtluyorsa, ekstra mutluluk, 2 taze pastırmalı yumurta , ne güzel giderdi şimdi.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 18, 2014, 17:15:40 »
Cok guzel yapmissiniz abi. Inan bu devirde organik besin bulmak zor veya asiri derecede pahali. Bizimde ege planlarimiz var. Kismetse 3 sene icinde gerceklestirecegiz.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...