0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel bir uğraş, tebrik ederim. Keşke büyükşehirlerde de böyle imkanımız olsa. Maalesef çoğumuz betonların arasında apartman dairelerine sıkışmış durumdayız.
İmrenmedim desen yalan olur...nice zamandır istanbulu terk edip bir ege kasabasına yerleşme ve böyle bağ, bahçe, hayvan işleriyle uğraşıp huzur içinde yaşama planları kursam da, maalesef gerçekleştiremedim. tebrik ederim sizi.
Bayıldım! Ne güzel bir uğraş bulmuşsunuz kendinize.. Bir süre organik tarımla uğraştığımdan özgür tavuk yumurtası ne kadar değerlidir bilirim Kızçeniz pek şanslı! Naçizane birkaç tavsiyem olacak size.. Tavukları susuz bırakmayın, sindirimleri konusunda çok önemli bir faktör. Ayrıca bol yeşillik tüketmeliler, yakınınızda pazar varsa pazar bitiminde tezgahlardan arta kalan yeşillikleri bedavaya toplayabilirsiniz. Yemek artığı veriyorsunuz dediniz, gayet güzel zaten her şeyi yer meretler ama küflü olmamasına dikkat edin lütfen. Tavuğu güzel besleyin ki o da sizi güzel beslesin..
Akrabalarımın evlerindeki tamamen organik yumurtaları tükettiğim zaman bile çocukluğumda yediğim bakkal yumurtalarındaki lezzeti dahi bulamıyorum.
Bu arada sansar, kedi vs. dikkat edin. Yakınlarında bir de köpek olsa çok güzel olurdu.
Geçen yıl sansar dadanmıştı arkadaşın tavuklarına. Birkaç tanesini de telef etmişlerdi. Şükür bu yıl benzer vakayla karşılaşmadık. Köpek de var. Ama hayvancağızın ağzı var dili yok bağlı olmasına rağmen. Av köpeği. Kümese biraz uzağında maalesef.
İmrenmedim desen yalan olur...nicezamandır istanbulu terk edip bir ege kasabasına yerleşme ve böyle bağ, bahçe, hayvan işleriyle uğraşıp huzur içinde yaşama planları kursam da, maalesef gerçekleştiremedim. tebrik ederim sizi.
Çok insanca bir uğraş olmuş.
çocuklugum aklıma geldi.dedemin kümesi falan.sabah uyandıgım gibi dogru kümese yumurtladılarmı diye bakmaya ehh tabi ankara şartları büyüdükçe ev apartman oldu ne bahçe kaldı ne kümes
Horoz özellikle küçük çocuklar için tehlikeli olabilir gerçekten. Gerçekten de çok canlı bir anlatım, aynen hissettiriyorsun(beyi kaldırabiliriz sanırım). Bu arada Zonguldağın hangi tarafı. Kapuz'da falan çok zamanım geçmiştir.
Benim de çocukluğumda vardı yani hatırladığım en son ilkokulda falanmışımdır. Ancak cesaret edip kümese girmişliğim yoktu zira horoz fena kovalıyordu. Ancak babaannem üstesinde geliyordu ki oda sopayı gösteriyordu