Gönderen Konu: İşyerindeki Tavuklarım ve Organik Yumurtaları  (Okunma sayısı 4065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: İşyerindeki Tavuklarım ve Organik Yumurtaları
« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2014, 17:16:20 »
çocukluk hakan abi ya.dön deseler koşa koşa yani.teknoloji bagımlılıgı yok sokaklarda futbol oynuyorsun her tarafın yara bere şimdiki gibi paranı bastır pes oyna şeklinde degil.taştan kaleler geceleri kiraz agaçları.bizimkine daldılar mı kızardım ama.sabahleyin o kuş sesiyle horoz sesinin uyandırması yok mu hele öffff yani diyorum.agaçtan en yüksekten atlama yarışmaları.şimdi yapacak birşey bulamıyoruz elimizde telefon önümüzde bilgisayar..hem ev içindeki sıcaklık hem sokakdaki sıcaklık tavandı gerçekten o zamanlar.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2014, 17:16:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 18, 2014, 17:17:05 »
87-90 arası gelirdim sık sık. Kapuz'a inen yolun başlangıcında market vardı eniştemin babasının, orada çok durmuşumdur. Tam otobüs durağının yanında. O plajda benim de çok anım vardır. Güzel yerdir plajı da, oraya inen yolda. Merkezde de bir vapur vardı restoran olarak kullanılan. Sokak yerine olan merdivenlerini de unutamam. :)

Bu arada sen de çok güzel yad etmişsin eski, olması gereken medeni yaşam zamanlarını Ogün.

Merkezdeki vapur dönemin eğlence kültürünün baş yeriydi. Çok popülerdi ancak şimdilerde yok kaldırıldı dahası uzun yıllar oldu kaldıralı. Zonguldak demek merdiven demek :) Hatta ufak anektot Zonguldak'ta çaryışa gidelim yerine çarşıya inelim deyimi kullanılır. En düz yer merkez ve bütün mahalleler dağlıktadır.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 17:17:51
maşallah ya, ne çeşit ne tür olursa olsun, hayvan bakmak beslemek güzeldir, insan büyüdüğünü geliştiğini görünce mutlu oluyor, bir de sizinki gibi yumurtluyorsa, ekstra mutluluk, 2 taze pastırmalı yumurta , ne güzel giderdi şimdi.

Alper ağzım sulandı, tam da iş çıkışı aklıma yer ettirdin :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2014, 17:18:41
çocukluk hakan abi ya.dön deseler koşa koşa yani.teknoloji bagımlılıgı yok sokaklarda futbol oynuyorsun her tarafın yara bere şimdiki gibi paranı bastır pes oyna şeklinde degil.taştan kaleler geceleri kiraz agaçları.bizimkine daldılar mı kızardım ama.sabahleyin o kuş sesiyle horoz sesinin uyandırması yok mu hele öffff yani diyorum.agaçtan en yüksekten atlama yarışmaları.şimdi yapacak birşey bulamıyoruz elimizde telefon önümüzde bilgisayar..hem ev içindeki sıcaklık hem sokakdaki sıcaklık tavandı gerçekten o zamanlar.

+1
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 18, 2014, 17:34:11 »
 Biz de eski arkadaşlar ile bir araya geldik mi aynı şeylerden bahsederiz Ogün. İnsan doğadan ve dolayısı ile özünden uzaklaşıyor gittikçe.

Gemiyi korusalar daha iyi olurmuş Yasin, hem kendisi güzeldi hem akşamları değişik bir hava verirdi sahile. Kapuzun denizinin de güzel ama tehlikeli olduğunu hatırlarım. Genel olarak şehiri ve doğası ile güzeldi orası.

Ayruca pastırmayı da gidip Kayseri'den(bazı yerleri meşhurdu) almak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 18, 2014, 17:41:41 »
zevkli işler bunlar , kıtından alıp yemenin tadı ayrı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 19, 2014, 09:45:14 »
 O dönemlerde bakkaldan aldığınız bir ürün bile çok lezzetli ve organik olurdu. Aslında 95 den sonra tağşiş olayları fazlalaştı ve o saflık, temizlik maalesef büyük ölçüde bitti. Bu arada Atatürk Orman Çiftliğinin sütleri vardı kırmızı ve mavi kapaklı günlük sütler, gerçekten çok lezzetliydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 19, 2014, 10:53:12 »
Eskiden köylerden şehre göç revaçtaydı. Günümüz çevre koşulları ve endüstriyel gıdalardaki artışlar nedeniyle köy havası ve organik gıdalara talep arttı. Ancak piyasada organik adı altında aslında diğerlerinden farkı olmayan gıda maddeleri yüksek fiyatlarla satılmakta. Gelişim çağındaki çocuklarımızı nasıl besleyeceğiz şaşırmış durumdayız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 19, 2014, 11:13:39 »
herşeyin hormonlu ilaçlı ve gdo lu olduğu bu dönemde böyle doğal tavuk ve yumurta yemek büyük nimet
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 19, 2014, 11:55:17 »
Yumurtaları bir süre altından almayın kuluçkaya yatsınlar Yasin bey, inanın civcivler sizi daha çok mutlu edecek, birde civcivleriniz büyüyüp yumurtlamaya başlayınca  değmeyin keyfinize.  :D
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2014, 09:01:17 »
Yumurtaları bir süre altından almayın kuluçkaya yatsınlar Yasin bey, inanın civcivler sizi daha çok mutlu edecek, birde civcivleriniz büyüyüp yumurtlamaya başlayınca  değmeyin keyfinize.  :D

Gökhan bey aslında tavuklarımdan biri gurk. Ancak ben kuluçkaya yatmasını istemediğim için birkaç gün suyun altına tutmak zorunda kaldım :(

İstemedim çünkü o civcivin yumurtaya gelmesi epey bir süreç. Birde haftasonları işyerinde değilim, hayvanlar kendi haline kalıyor. Güvenlik görevlilerinin insafına yem atarlarsa ne ala. Şükür alan geniş te yem olmayınca başlarının çaresine bakıyorlar.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 24, 2014, 09:54:32 »
bayıldım :)))) hele hele yiğenizmin folluğa giripte o umurtaları aline aldığı anı hayal ettim:))) ...rabbim mutluluğunuzu daim etsin:))) iyi yapmışsınız en azındna bulunduğunuz yerde kene korkusuna son vermiş oldunuz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 24, 2014, 10:28:41 »
bayıldım :)))) hele hele yiğenizmin folluğa giripte o umurtaları aline aldığı anı hayal ettim:))) ...rabbim mutluluğunuzu daim etsin:))) iyi yapmışsınız en azındna bulunduğunuz yerde kene korkusuna son vermiş oldunuz:)

Teşekkürler Seydi bey. Çocuk koltuğuyla ilgili konudan biliyorum sizin de ufak sayılabilecek çocuklarınız var. Mutluluklarını tahmin edebilirsiniz :))  Ah birde çocuklarım yiyimli olsalar daha ne isterim...