Gönderen Konu: 60000 tl veriyorsunCorolla 1.6 Aktive  (Okunma sayısı 12875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: 60000 tl veriyorsunCorolla 1.6 Aktive
« Yanıtla #80 : Eylül 19, 2014, 12:35:55 »
Arkadaşlar otokontrol için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Elbette farklı düşüncellerimiz olacak. Bazen yanlış anlamalar da olacak.
Gelelim amacımıza. Dostlar hepinizin bildiği üzere bu tarz forumların açıkça yazılmasa bile en önemli amaçları bilinçli tüketici profilini geliştirmek ve oluşturdukları kamuoyu ile otomobil firmalarına sivil baskı yapmaktır. Forumumuzun Toyota şirketi ile hiç bir organik bağı olmadığını ve forumun hukuken sahibi ve sorumlusu olan site yöneticimizi saten biliyorsunuz. Burada yazdıklarımız geriden gelenlere kalacağı için kullandığımız kelimeler kadar üslup ve dil bilgisi de önemlidir. Kimseden yazarlar kadar edebiyat beklemiyoruz ama en azından küçük harflerle yazmak, olduğu kadar noktalama işaretlerini kullanmak iletişim için çok faydalı olacaktır. Türkçe de bazı kelimeler  çok masum iken inanılmaz farklı anlamlarda kullanılabiliyor.

Otomobil konusunda benim ilk toyotam 2010 yılı temmuz ayında özel siparişle aldığım Corolla idi. Aracı almadan önce uzun uzun araştırdım araçtan kullanan bir kaç kişi ile sohbet ve test sürüşleri yatım. Mesela aldığınız araç daha önce kullanılan bir model ise aynı araçtan bir günlük kiralamanızı ısrarla öneririm. Ben  kiraladım ve İzmit Ankara arası yol yaptım. Tespit ettiğim bazı eksikliklerin extra ödeme ile giderilebileceğiniz öğrendim ve normal satış fiyatı üzerine o zaman 8500 tl vererek aracıma normalde olmayan fakat fabrikasyon ilavelere eklettim sınıfı araç ile d sınıfı kalite elde etmiş oldum. Değer miydi? Bakın işte burada ayrı fikirler mutlaka çıkar; zira eşim bu kadar para ödeyeceğine avensis al demişti. Bütün ilavelere rağmen sunroof yoktu mesela ama cam tuş ışıkları vardı  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Merak ettiğimden soruyorum: Aracınıza eklettiginiz opsiyonlar nelerdir?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 19, 2014, 12:35:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 19, 2014, 12:41:11 »
Aklıma gelenler .O zaman Türkiye pazarında olmayan multimedia system vardı. Direksiyondan kumandalı hem orta konsol hemde koltuklarda tv vs izleme olanağı sunan bir sistem. Soför navigasyon ekranı açıkken arka koltukta çocuklar bilgisayar oyunu oynuyordu. Zenonlar Türkiye pazarında var dı ama opsiyoneldi. Jantlar normalde elegantlarda 205/55/ 16  benimkinde ise 17 inç jant vardı.Bunun dışında % 5 civarında olan lastk değişim ebadı ile kayıp ettiğim yol tutuşunu yaylar ile aşmıştım. hız sabitleyici adaptif sipariş ettiğimi sanmıştım ama normal CC geldi.CC konusunda ben yanlış anlamışım.  Koltuklar normal Corolla koltuklarından çok daha kaliteli ve lexsus lara kullanılan koltuklardı. Ses siteminde kullanılan hoparlörler normal Corolla'dan çok çok iyi idi. Aracın normal iç gürültü oranını ne eklediler bilmiyorum ama normal Corolla'nın nerede ise yarısı kadar yol sesi geliyordu. Sanırım camrylerde kullanılan yalıtım malzemesi kullanmış olmalılar. Aracın normalde olmayan ve burada hep konusu açılan tuş ışıkları vardı ve dört cam motor durduktan sonra kilit tuşuna basınca otomatik kalkıyordu. O zaman Corolla'da olmayan park yardım sistemi vardı. Diğer Corollalarda sadece aynada geri görüş kamerası vardı. Aklıma gelenler bunlar. Koltuklara oturduğun anda kalite farkını görebiliyordun.... Şimdi olsa o parayı vermem ikinci el camry alırım :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 19, 2014, 14:35:50 »
yani yurt dışından araba getirttiğimizde Türkiye de vergiler yüzünden ulaşılamayacak donanımlara sahip oluyoruz  ?

yada bizim için gerekli olmayan donanımlar arabalardan sökülüyor ? 
efsanelerdeki abs ve klimanın sökülerek satılması gibi bişey mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Eylül 19, 2014, 15:45:42 »
Evet bunu diyebiliriz. Diğer yanda sökülme demeyelim de hiç takılmama diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 19, 2014, 16:22:28 »
Aklıma gelenler .O zaman Türkiye pazarında olmayan multimedia system vardı. Direksiyondan kumandalı hem orta konsol hemde koltuklarda tv vs izleme olanağı sunan bir sistem. Soför navigasyon ekranı açıkken arka koltukta çocuklar bilgisayar oyunu oynuyordu. Zenonlar Türkiye pazarında var dı ama opsiyoneldi. Jantlar normalde elegantlarda 205/55/ 16  benimkinde ise 17 inç jant vardı.Bunun dışında % 5 civarında olan lastk değişim ebadı ile kayıp ettiğim yol tutuşunu yaylar ile aşmıştım. hız sabitleyici adaptif sipariş ettiğimi sanmıştım ama normal CC geldi.CC konusunda ben yanlış anlamışım.  Koltuklar normal Corolla koltuklarından çok daha kaliteli ve lexsus lara kullanılan koltuklardı. Ses siteminde kullanılan hoparlörler normal Corolla'dan çok çok iyi idi. Aracın normal iç gürültü oranını ne eklediler bilmiyorum ama normal Corolla'nın nerede ise yarısı kadar yol sesi geliyordu. Sanırım camrylerde kullanılan yalıtım malzemesi kullanmış olmalılar. Aracın normalde olmayan ve burada hep konusu açılan tuş ışıkları vardı ve dört cam motor durduktan sonra kilit tuşuna basınca otomatik kalkıyordu. O zaman Corolla'da olmayan park yardım sistemi vardı. Diğer Corollalarda sadece aynada geri görüş kamerası vardı. Aklıma gelenler bunlar. Koltuklara oturduğun anda kalite farkını görebiliyordun.... Şimdi olsa o parayı vermem ikinci el camry alırım :)

Mehmet Bey yukarıda bahsettiğiniz ekstra özellklerin japonya versiyonunda standart özellikler olduğunu düşünüyorum. Bu da ayrı bir mesele.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 19, 2014, 16:43:35 »
bence konuya birazda kendimize bakarak yaklaşmak lazım.zamanında bölümüm geregi çeşitli araştırma faaliyetlerinde bulundum pazarlama ve satış ile ilgili olsarak.avrupa tüketicisi ile arkamızda çok çok büyük farklar var.dünyada ikeanın denize yakın kurulmadıgı ender ülkelerden biriyiz(ankaradaki)sebebide ne yapsak tutar mantıgı.avrupada insanların belli derece markaya saygısı var ama bizim kadar marka bagımlısı degiller.verdikleri paranın sonuna kadar mücadelesini araştırmasını yapıyorlar.firmalar türkiyedeki marka bagımlılıgı görünce her geçen gün gittikçe donanımı kısıp önlerimize koyuyorlar.wv almanların gözbebegi oldu toyota sorunsuz oldu reno dizel az yakar oldu vs vs belli kalıplarla haraketederek tercih yapmaya çalışıyoruz ve olaya birbütün olarak yaklaşıp araştırma yapmıyoruz.tüketici olarak ülke olarak bilinçlenilirse bu sorun anca öle çözülür.tüm firmalar için.araçlardan hep yakınıyoruz ama hala yeni modellerini almak istedigimizde sıra bekliyoruz.eger araçların bizim için yetersiz oldugunu gösterebilirsek işte o zaman birşeyler degişir ve bunuda göstermenin yolu almamak tercih etmemektir.
eskiden 10yıl-15yıl bindigimiz araçları 5yıl kullanır olduk.hatta evlerimize 2şer 3tane girmeye başladı
eskiden lastik almak için 40kere düşünüp en ucuzunu en iyisini bulmaya çalışırken şimdi markaya göre hareketeder olduk.
olayı biraz böle düşünmekte fayda var derim yazdıklarım şahsi düşüncelerim ve firmaları aklamak degil.zaten hatalılar ve eksik arabalar yapıldıgı gerçek.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 19, 2014, 17:02:21 »

Araç japon üretimi miydi?
Multimedia sistemleri onlarda var diye biliyorum ben ,17 jant nasıl birşeydi abi? Yaylar derken bunlar fabrikasyon mu? Koltuklar ve yalıtıma hayran kaldım, ama şunu duymuştum, yalıtım olarak ve özellikle güvenlikle ilgili çelik bar ekleme yapılan araç vardı tanıdığımda. Bide 2.0 dizeldi o :)
Bide can alıcı bi sorum var, bu araç ne oldu?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Eylül 19, 2014, 18:37:22 »

Araç japon üretimi miydi?
Multimedia sistemleri onlarda var diye biliyorum ben ,17 jant nasıl birşeydi abi? Yaylar derken bunlar fabrikasyon mu? Koltuklar ve yalıtıma hayran kaldım, ama şunu duymuştum, yalıtım olarak ve özellikle güvenlikle ilgili çelik bar ekleme yapılan araç vardı tanıdığımda. Bide 2.0 dizeldi o :)
Bide can alıcı bi sorum var, bu araç ne oldu?
Araç evet japonyadan geldi tam 3 ay bekledim.Yaylar hayır sonradan takıldı. Araç yazık ki bir gece borsada benim için ciddi bir para kayıp ettim.borç dilenmek yerine özene bezenene hazırlattığım arabamı araksından baka baka sattım.Ankarada bir subayda ve hala biniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Eylül 19, 2014, 18:40:41 »
Araç evet japonyadan geldi tam 3 ay bekledim.Yaylar hayır sonradan takıldı. Araç yazık ki bir gece borsada benim için ciddi bir para kayıp ettim.borç dilenmek yerine özene bezenene hazırlattığım arabamı araksından baka baka sattım.Ankarada bir subayda ve hala biniyor
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Eylül 19, 2014, 18:41:31 »
Üzüldüm abi :(
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Eylül 19, 2014, 18:43:45 »
Herşeyden önemlisi dik durabilmek abi. Gördüğüm kadarıyla sen de bunu çok güzel başarıyorsun.

Ülke gibiyiz, kriz dönemlerimiz olabiliyor. "Tamam artık, bittik" diyorsun, daha sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyorsun. Yeter ki satmaya mal olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Eylül 19, 2014, 21:04:32 »
Herşeyden önemlisi dik durabilmek abi. Gördüğüm kadarıyla sen de bunu çok güzel başarıyorsun.

Ülke gibiyiz, kriz dönemlerimiz olabiliyor. "Tamam artık, bittik" diyorsun, daha sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyorsun. Yeter ki satmaya mal olsun.
Aynen yüksel abi kesinlikle katiliyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Eylül 19, 2014, 22:09:09 »
Pişmiş aşı, ısıtıp ısıtıp yemenin  kimseye faydası yok. Bu konuyu şiddetli tartıştık.bende toyotayı yadırgadım..Kimsede toyotayı savunmadı ama mevzu 4 ay sonra tekrar açılıyorsa diyecek laf belli her gün sofrada kabakta bir yere kadar. Bu arada e12 kasa sahipleri toyotayı savunsunlar toyotanın efsanesi e12 dir.  Okanda ogünde müdavinde olsa sonuna kadar haklıdır. E12 bir ihtimal alırsam bu üyelerin sayesindedir...  konuşulacak bir şey kaldıysa daha (ilk tartışmadaki arkadaşlara  itafen) kabağın Mücveri çok güzel ordan devam edin saygılar...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Eylül 19, 2014, 22:40:44 »
Baris nedesem bos tesekkuretmekten baska.mahcup oldum valla sevindim tesekkurederim.yuregine saglik.bi faydamiz olduysa ne mutlu.dedigin gibi bu kasa corolla davlumbaz sebebi ile konu acilip epey bir tartisildi sadece forumda arastirmak lazim.muhakkak herkez titizdir arac alirken muhakkak dikkatediyodur ama gunumuz kosullarinda biraz daha arastirir markalarin acimasiz oldugunu dusunurek hareketetsek daha iyi olcak bence.eksikler yuzlerce kez yazildi aracla ilgili zaten.
Gercekten benim gozumdede efsanedir e12ler ve aracimi ayri bi seviyorum.iyiki tanismisiz tosunumla.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Eylül 19, 2014, 22:58:47 »
Baris nedesem bos tesekkuretmekten baska.mahcup oldum valla sevindim tesekkurederim.yuregine saglik.bi faydamiz olduysa ne mutlu.dedigin gibi bu kasa corolla davlumbaz sebebi ile konu acilip epey bir tartisildi sadece forumda arastirmak lazim.muhakkak herkez titizdir arac alirken muhakkak dikkatediyodur ama gunumuz kosullarinda biraz daha arastirir markalarin acimasiz oldugunu dusunurek hareketetsek daha iyi olcak bence.eksikler yuzlerce kez yazildi aracla ilgili zaten.
Gercekten benim gozumdede efsanedir e12ler ve aracimi ayri bi seviyorum.iyiki tanismisiz tosunumla.
E12 bence de bir efsanedir.

Hele ki HB olanı yok mu? Onun tasarımı çok hoş bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Eylül 19, 2014, 22:59:08 »
...