0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim ilk corallam olduğu için hani motor sesi yasam alanında yok denicek kadar az fakat yol sesi olsun ufak bi kasis çıkıntılarında sert girişlerde tak diye bir ses 4 amatisor serviste yeni değişti servis herseyin normal olduğunu iletti fakat bu sesler canımı sıkıyor sizin corallaarınızdada böylemi ?
amatisorlerden gelen seste sert girdiğin zaman gelen ses servis bunun normal olduğunu söledi bu arada aracım 2010 model makyajsız kasa
çok sert girdiğimde taaak taaak diye sesler duyuyorum direk
O tak tak sesi bi yerden sonra insani deli ediyor haksiz miyim ?
Bu süspansiyonun çalışma limitinin darlığını gösterir Bizim arabada ben süspansiyonun birden tak ettiğini hiç duymadım. Demek ki E140'lara özgü.
aynen oyle eski kedi gozu corollamizda yoktu.Aksine yumuşacikti
İki nedeni var bu durumun:1- E110'larin süspansiyonu hakkaten yumuşacık. [emoji4] Konfor açısından çok iyi ama virajlarda arabanın feleği şaşıyor. [emoji4] 2- E110'un arka süspansiyonu bağımsız, E140'ın ki torsiyon.E140 zaten yumuşak bir araba. Konforlu sayılır. E110'un süspansiyonları aşırı yumuşak. Fark bu yüzden.
toyotanin bir bildigi vardir tabi ki aka bagimsi kesinlikle konforu attiran birsey Yumusakligi temiz asfaltta belli oluyor.Hic ses yok.Olmasi gerekende o. biz eski corollayi 5 kisi olarak kullaniyordum.130dan sonra ruzgar sizi yonlendiriyordu.e140dada bu limit daha yuksekte
Aslında Toyota'nin bildiğinden ziyade günümüz standartlarının bir gereği bu.Mesela Linea, E110'dan iyi yol tutar.Süspansiyonun sessizliği bozuk yolda çıkar. Düz yolda bunu anlamak mümkün değil.Şahsen ben E140'ta yolculuk ettiğim süreçte bizim eski püskü E110'un konforunu çok aramistim. [emoji4] E110'un nadir sevdiğim yerlerinden birisi süspansiyon konforu.
Aracımı 56000 km^de aldım şu an 60000 km^de, aracı 14 ağustosta aldım ki 1 ay bile olmadı bir hayli yol yaptım, izlenimlerim; araç 2011 e140 dizel, uzun yolda dişli asfaltta gösterge panelinin ordan ve torpido bölmesi ve kol dayamanin ordan çıtırtı sesleri geliyor, uzun yolda yola çok iyi oturuyor 200 e kadar çıktım, viraj performansı inanılmaz bur türlü esp ışığını yakamiyorum dun gece afyon izmir arası baya zorladim, fakat araçta teker sesi fazla bunu birazda mevcut lastiklere bagliyorum Lassa, motoru gayet performanslı, genel olarak memnunum. Fakat bir takım kronik sorunları var elbette