0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar, 2007 model Toyota Avensis 2.0 Elegant'a LPG kiti taktırdım. Ne kadar tüketim yaptığını en hassas şekilde nasıl yapabilirim. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa paylaşabilir mi? Aracımı satacağımdan, karşımdaki insanlara sağlıklı bir tüketim rakamı vermem gerekiyor. Teşekkürler.
Değerli arkadaşlar, paylaşım ve ilgilerinizden dolayı teşekkürler. Bugün yaptığım ölçümlere göre km'de 30 kuruş yakıyor. İnşallah kazasız ve arızasız kullanırım. Darısı başınıza...
darısı başınıza derken? biz benzinde daha az yakıyoruz , 24 yada 27 kuruş gibi en fazla bi rakam çıkıyor inşallah aracınızda bi sorun yoktur yada hesap hatalı olabilir
Bu arada Sanırım LPG taktıracağım ama arabam şu an 400 km de ne olur birisi bana km arttıkça yakıtın düşer desin ben de vazgeçeyim şu lpg den..taktırmak istemiyorum ama 9-10 litrenin altına düşmüyor araba( şehiriçi).
Kaan Bey, darısı başınıza derken benden fazla tüketenlere dedim. Sizi tenzih ederim. Allah kaza bela arıza vermesin. Ayrıca yaptığım ölçümün sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Satacağım için ilanıma doğru tüketim rakamın yazmam şart. Öncelikle depoyu fulledim. Şehir içinde ortalama yollardan biraz yokuş biraz düz dolaştım. Belli bir mesafe sonunda aynı istasyondan depoyu yine fulledim. ve mutlu son.... Saygılarımla...
Aboo benzinde 4.5 mi yakıyor KAAN ?
bi araca 50-60krşta yaktırırsınız 25krşta alt sınırın bir seviyesi vardır ama üst sınırın seviyesi yok istedigin kadar yaktırabilirsiniz.2014 corolla için birşey diyemem ama sonuçta bu araçların az yaktıgını zaten biliyoruz400km yapmış bir araç için çokda daha panik yapmaya gerek yok.alırkende sorduysanız genelde bi 5000km yada 2000 km yapsın yavaş yavaş düşücek derler zaten ki öledir.zamanla degerleriniz düşerlpg konusuna gelince niye bu ön yargı var bu forumda ben hala anlamadım 8 sene bi fiil bu araçta çocuklugumdada bi fiil başka araçlarda 10 sene lpg ile gezdim.en ufak bir sıkıntı yaşamadık gerçekten sanayiye düşmedik hiç bakım hariç :)lpg konusunda bence kullanıcılar kendine bakıcaklar.ucuz olsun diye işin ehli olmıyan yerlerde yapılması.kalitesiz montaj orjinal olmıyan malzemeler kullanılması aracın benzindeymiş gibi sıkıştırarak kullanmak bakımlarını yaptırmamak aracın sonunu hazırlayan unsurlar.aracın lpgli oldugunu unutmadan benzindeymiş gibi kullanmadan sakin kullanımla güzel kaliteli bir montajla lpgden elde edilen tasarruflar ortada ve sıkıntısız olmasıda ortada olan birşey.bu önyargıyı umarım bigün bu forumda kırıcaz
sırf bu söylemlerden dolayı satıcam arabayı alıcam bisikleti binicem durcamya...tamam yakar heralde (bana hayal gibi geliyorda) lakin düz yol cc 6. vites 2 kişi 100-110 yakmıyor bu dediklerinizi arkadaşlar...cruzecular meganecılar var etrafta 6.1---6.2 diyorlar inanamıyorum...benzin olmuş kaç lira...
Abi gel çarşıya inelim çay içelim, KAAN'ın fotoğrafı görünce benim de moralim bozuldu Şimdi arabanın yanına indim ve 11.7 !11'lere düşmüşük farkında değilim. LPG'de olduğu için 11.7 x 1.2 = 14 LT, maşallah.
çay paklamaz bak ben diyim bandırmanın iç trafigi çok fena yüksel oyüzden normal gerçekten.bence yani tabi.
Saçma sapan bir trafiğimiz olduğu doğru da, KM'de 35-38 kuruşluk bir trafik yok abi. 125 KM'nin ortalaması bu, dün 60 KM uzun yol yaptım, ona rağmen böyle.ALF ile aramıza bir sınır koyma vakti geldi de geçiyor ya da adam gibi bir LPG ayarı yaptıracağım.Komşular manuel ile 8 LT'lerden bahsediyor, sinir oluyorum.