Gönderen Konu: LPG tüketim ölçümü  (Okunma sayısı 4155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 211000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
LPG tüketim ölçümü
« : Eylül 05, 2014, 15:55:45 »
Değerli arkadaşlar, 2007 model Toyota Avensis 2.0 Elegant'a LPG kiti taktırdım. Ne kadar tüketim yaptığını en hassas şekilde nasıl yapabilirim. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa paylaşabilir mi? Aracımı satacağımdan, karşımdaki insanlara sağlıklı bir tüketim rakamı vermem gerekiyor. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

LPG tüketim ölçümü
« : Eylül 05, 2014, 15:55:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG tüketim ölçümü
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2014, 16:39:52 »
Değerli arkadaşlar, 2007 model Toyota Avensis 2.0 Elegant'a LPG kiti taktırdım. Ne kadar tüketim yaptığını en hassas şekilde nasıl yapabilirim. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa paylaşabilir mi? Aracımı satacağımdan, karşımdaki insanlara sağlıklı bir tüketim rakamı vermem gerekiyor. Teşekkürler.
lpg deponuzu fulleyin kaç lt aldığına bakın daha sonra örneğin şehir dışı ortalama 100-110 km/saat hızla 100 km gidin sonra tekrar fulleyin kaç lt aldığına bakın ve oradan km de kaç kuruş ya da 100 km de kaç lt yaktığı çıkacaktır.
tabi ilk lpg aldığınız yer ile 2. aldığınız yerdeki lpg litre fiyatının aynı olmasına dikkat edin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2014, 16:51:26 »
Depo boşken aldığınız litreyi ve TL'yi bir kenara not edin. Kilometreyi sıfırlayın. Doldurduğunuz depo boşalınca gittiğiniz kilometreye litreyi veya TL'yi bölün.

Kilometrede kaç lira yada litre yaktığını öğrenmiş olursunuz.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '20
  • 39 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2014, 18:12:19 »
Üstadım lpg deposu boşken 20 liralık tüp al kmyi sıfırla bitene kadar gez bitince aldığın lpg miktarını km'ye böl çıkar ortaya ne yaktığın.
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2014, 19:18:26 »
Değerli arkadaşlar, paylaşım ve ilgilerinizden dolayı teşekkürler. Bugün yaptığım ölçümlere göre km'de 30 kuruş yakıyor. İnşallah kazasız ve arızasız kullanırım. Darısı başınıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2014, 19:26:27 »
Değerli arkadaşlar, paylaşım ve ilgilerinizden dolayı teşekkürler. Bugün yaptığım ölçümlere göre km'de 30 kuruş yakıyor. İnşallah kazasız ve arızasız kullanırım. Darısı başınıza...

darısı başınıza derken? biz benzinde daha az yakıyoruz , 24 yada 27 kuruş gibi en fazla bi rakam çıkıyor :) inşallah aracınızda bi sorun yoktur yada hesap hatalı olabilir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 07, 2014, 19:56:28 »
burada herkesin yaptığı yanlış var.depo fullemekle ölçüm olmuyor.çünkü her istasyonun basınçları farklı.aynı istasyondan dolum yapılırsa olabilir.en iyisi tamamen boşaldıktan sonra bilinen kadar litre koydurup  sonra km yı sıfırlayarak bitene kadar gitmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2014, 11:15:26 »
Kaan Bey, darısı başınıza derken benden fazla tüketenlere dedim. Sizi tenzih ederim. Allah kaza bela arıza vermesin. Ayrıca yaptığım ölçümün sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Satacağım için ilanıma doğru tüketim rakamın yazmam şart. Öncelikle depoyu fulledim. Şehir içinde ortalama yollardan biraz yokuş biraz düz dolaştım. Belli bir mesafe sonunda aynı istasyondan depoyu yine fulledim. ve mutlu son.... Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2014, 11:25:08 »
o araç avensis 2.0 sizinki corolla aynı olmaz durumda kaan kardeşim sizin aracınız nasıl 24 kuruş yakıyor???****benzinde birde???* ya benim aracımda var bir sorun yada bir kez daha böyle bir durum olmuştu kullanım şekline bağlı diye sabit ccde 100-110 anlamıyorum...dizelide var oda 5.1-5.6 falan gösteriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2014, 12:22:43 »
darısı başınıza derken? biz benzinde daha az yakıyoruz , 24 yada 27 kuruş gibi en fazla bi rakam çıkıyor :) inşallah aracınızda bi sorun yoktur yada hesap hatalı olabilir :)
Aboo benzinde 4.5 mi yakıyor KAAN ?  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2014, 13:06:53 »
kaan bey 24-27 kuruş benzin yakıyoruz demişssiniz arabanızın motor hacmi nedir benimki 1.6 ve bu rakam mucize gibi geliyor

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2014, 13:09:56
Bu arada Sanırım LPG taktıracağım ama arabam şu an 400 km de ne olur birisi bana km arttıkça yakıtın düşer desin ben de vazgeçeyim şu lpg den..taktırmak istemiyorum ama 9-10 litrenin altına düşmüyor araba( şehiriçi).
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2014, 13:20:04 »
Bu arada Sanırım LPG taktıracağım ama arabam şu an 400 km de ne olur birisi bana km arttıkça yakıtın düşer desin ben de vazgeçeyim şu lpg den..taktırmak istemiyorum ama 9-10 litrenin altına düşmüyor araba( şehiriçi).
Şehir içi trafiğinde düşmesi zor hocam.
Benzin psikolojik olarak bile cebi yorarken, taktırın LPG'yi azından kafanız rahat olsun.

Araç otomatikse durum daha da vahim. Ben şehir içi 12 LT'den aşağıya düşemiyorum.
LPG olmasa arabayı yerinden kıpırdatamam.

İyi bir montaj sayesinde LPG'de sorun çıkaracak araçlar değil VALVEMATIC'ler. Fakat biraz zaman geçsin, araç rodaj dönemini tamamlasın.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 08, 2014, 13:20:56 »
bi araca 50-60krşta yaktırırsınız 25krşta alt sınırın bir seviyesi vardır ama üst sınırın seviyesi yok istedigin kadar yaktırabilirsiniz.2014 corolla için birşey diyemem ama sonuçta bu araçların az yaktıgını zaten biliyoruz
400km yapmış bir araç için çokda daha panik yapmaya gerek yok.alırkende sorduysanız genelde bi 5000km yada 2000 km yapsın yavaş yavaş düşücek derler zaten ki öledir.zamanla degerleriniz düşer
lpg konusuna gelince niye bu ön yargı var bu forumda ben hala anlamadım :) 8 sene bi fiil bu araçta çocuklugumdada bi fiil başka araçlarda 10 sene lpg ile gezdim.en ufak bir sıkıntı yaşamadık gerçekten sanayiye düşmedik hiç bakım hariç :)lpg konusunda bence kullanıcılar kendine bakıcaklar.ucuz olsun diye işin ehli olmıyan yerlerde yapılması.kalitesiz montaj orjinal olmıyan malzemeler kullanılması aracın benzindeymiş gibi sıkıştırarak kullanmak bakımlarını yaptırmamak aracın sonunu hazırlayan unsurlar.aracın lpgli oldugunu unutmadan benzindeymiş gibi kullanmadan sakin kullanımla güzel kaliteli bir montajla lpgden elde edilen tasarruflar ortada ve sıkıntısız olmasıda ortada olan birşey.bu önyargıyı umarım bigün bu forumda kırıcaz :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2014, 13:25:10 »
Kaan Bey, darısı başınıza derken benden fazla tüketenlere dedim. Sizi tenzih ederim. Allah kaza bela arıza vermesin. Ayrıca yaptığım ölçümün sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Satacağım için ilanıma doğru tüketim rakamın yazmam şart. Öncelikle depoyu fulledim. Şehir içinde ortalama yollardan biraz yokuş biraz düz dolaştım. Belli bir mesafe sonunda aynı istasyondan depoyu yine fulledim. ve mutlu son.... Saygılarımla...

lütfen yanlış anlamayın,bana çok geldi bu tüketim değeri,benzinli araçların yaktığı miktarı LPG de yakmışsınız. o bana garip geldi baya.bu şehir içi olduğunu belirtilmediği için yanlış anlama oldu. bi kusurum olduysa özür dilerim. ama şehirlerarası düşecektir bu değer.

Aboo benzinde 4.5 mi yakıyor KAAN ?  :D

4.6 diyelim :D

imkansız diye bişey yoktur,1.8 AT Avensis LPG de 18 kuruş yaktığını duymuştum 85 km sabit hızla,bende 95 km sabit hızla yakaladım bu değeri. basmak gerekmiyor sağ şerit benimdi genç yaşıma rağmen sakin kulllanabiliyorum ona bende şaşırıyorum :)
imkansız diye bişey yoktur.araçta doluluk artsa bile 5.5 yakıyoruz.
bu arada Corolla 1.6 Premium Multidrive S araç :) biz bu araca lpg taktırsak dahi şehir içinde ulaşacağımız yere kadar benzinle gidecek anca şehirler arası az yaktığını fark edeceğiz ki zaten az yakıyor :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2014, 13:27:41
bi araca 50-60krşta yaktırırsınız 25krşta alt sınırın bir seviyesi vardır ama üst sınırın seviyesi yok istedigin kadar yaktırabilirsiniz.2014 corolla için birşey diyemem ama sonuçta bu araçların az yaktıgını zaten biliyoruz
400km yapmış bir araç için çokda daha panik yapmaya gerek yok.alırkende sorduysanız genelde bi 5000km yada 2000 km yapsın yavaş yavaş düşücek derler zaten ki öledir.zamanla degerleriniz düşer
lpg konusuna gelince niye bu ön yargı var bu forumda ben hala anlamadım :) 8 sene bi fiil bu araçta çocuklugumdada bi fiil başka araçlarda 10 sene lpg ile gezdim.en ufak bir sıkıntı yaşamadık gerçekten sanayiye düşmedik hiç bakım hariç :)lpg konusunda bence kullanıcılar kendine bakıcaklar.ucuz olsun diye işin ehli olmıyan yerlerde yapılması.kalitesiz montaj orjinal olmıyan malzemeler kullanılması aracın benzindeymiş gibi sıkıştırarak kullanmak bakımlarını yaptırmamak aracın sonunu hazırlayan unsurlar.aracın lpgli oldugunu unutmadan benzindeymiş gibi kullanmadan sakin kullanımla güzel kaliteli bir montajla lpgden elde edilen tasarruflar ortada ve sıkıntısız olmasıda ortada olan birşey.bu önyargıyı umarım bigün bu forumda kırıcaz :D

işinin ,hemde her türlü toyota ile ilgili işin ehli bi abimiz var ,54 D 1.8 AT Avensis var artık anlayanlar anladı :D onunla bir konuşmamızda "ben plaka takılmadan direkt LPG taktırırım" dedi.o zaman bu iş tamamdır dedim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2014, 13:27:42 »
sırf bu söylemlerden dolayı satıcam arabayı alıcam bisikleti binicem durcamya...tamam yakar heralde (bana hayal gibi geliyorda) lakin düz yol cc 6. vites 2 kişi 100-110 yakmıyor bu dediklerinizi arkadaşlar...cruzecular meganecılar  var etrafta 6.1---6.2 diyorlar inanamıyorum...benzin olmuş kaç lira...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2014, 13:31:28
o anlık ölçümmü? birde premiumlarda eco modu? bunu aktif hale getirmediğiniz takdirde o km hızdaki yakıtınız ne durumda olucak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 08, 2014, 13:35:21 »
sırf bu söylemlerden dolayı satıcam arabayı alıcam bisikleti binicem durcamya...tamam yakar heralde (bana hayal gibi geliyorda) lakin düz yol cc 6. vites 2 kişi 100-110 yakmıyor bu dediklerinizi arkadaşlar...cruzecular meganecılar  var etrafta 6.1---6.2 diyorlar inanamıyorum...benzin olmuş kaç lira...
Abi gel çarşıya inelim çay içelim, KAAN'ın fotoğrafı görünce benim de moralim bozuldu  :lol:

Şimdi arabanın yanına indim ve 11.7 !
11'lere düşmüşük farkında değilim.  :lol:
LPG'de olduğu için 11.7 x 1.2 = 14 LT, maşallah.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 08, 2014, 13:36:07 »
mesaj alındı kaan.talibim zaten o arabaya ben  :D :D aynen abimizinde dedigi gibi ama nedense acayip bir önyargı var forumda.sebebide belli aslında bi önceki mesajımda da yazdım zaten sebebini onun dışında gene benzinli alsam gene lpg takarım yani :)araç eco modda ama kaan dimi.normal modda degil.

insanlara hep imkansız geliyor ama bende ankarada tek depo lpg ile 460km altına inmiyorum daha yani lpg yide 2,30dan alıyorum.33lt ye yakın.dedigim gibi araçlara yakıtı nasl yaktıracagımız bizim elimizde olan birşey bence alt sınırın bir noktası var ama üst sınırın yok

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2014, 13:37:30
Abi gel çarşıya inelim çay içelim, KAAN'ın fotoğrafı görünce benim de moralim bozuldu  :lol:

Şimdi arabanın yanına indim ve 11.7 !
11'lere düşmüşük farkında değilim.  :lol:
LPG'de olduğu için 11.7 x 1.2 = 14 LT, maşallah.

çay paklamaz bak ben diyim :D
bandırmanın iç trafigi çok fena yüksel oyüzden normal gerçekten.bence yani tabi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 08, 2014, 13:41:35 »
çay paklamaz bak ben diyim :D
bandırmanın iç trafigi çok fena yüksel oyüzden normal gerçekten.bence yani tabi.
:lol:

Saçma sapan bir trafiğimiz olduğu doğru da, KM'de 35-38 kuruşluk bir trafik yok abi. 125 KM'nin ortalaması bu, dün 60 KM uzun yol yaptım, ona rağmen böyle.
ALF ile aramıza bir sınır koyma vakti geldi de geçiyor ya da adam gibi bir LPG ayarı yaptıracağım.
Komşular manuel ile 8 LT'lerden bahsediyor, sinir oluyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 08, 2014, 13:44:10 »
yükselim lpye vereceğimiz parayı çaya verelimde yüreyelim olmadı:))) hem spor olur...yokki eco modlu bir premium aracımız...o değilde çavdarlıda 2 tane vardı beyaz cillop gibi premium ama az buz yazmamışlar fiyatlarını...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2014, 13:48:04 »
:lol:

Saçma sapan bir trafiğimiz olduğu doğru da, KM'de 35-38 kuruşluk bir trafik yok abi. 125 KM'nin ortalaması bu, dün 60 KM uzun yol yaptım, ona rağmen böyle.
ALF ile aramıza bir sınır koyma vakti geldi de geçiyor ya da adam gibi bir LPG ayarı yaptıracağım.
Komşular manuel ile 8 LT'lerden bahsediyor, sinir oluyorum.

hem saçma bi trafik hem revize hem otomatik bir araç yapacak birşey yok.lpg ayarına baktırman birazcık daha kıstırmayı deniyebilirsin aslında ayarını.sıkma canını okadar sanayimiz yok artık enazından bak.yagda yakmıyor.ben  degerimi yukarıya yazdım işte manuel bakmanı tavsiyeetmem :D
2002 corolla sol vvt-i