Gönderen Konu: LPG tüketim ölçümü  (Okunma sayısı 4156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG tüketim ölçümü
« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2014, 13:59:02 »
yükselim lpye vereceğimiz parayı çaya verelimde yüreyelim olmadı:))) hem spor olur...yokki eco modlu bir premium aracımız...o değilde çavdarlıda 2 tane vardı beyaz cillop gibi premium ama az buz yazmamışlar fiyatlarını...
Olur valla abi. Sen izindesin herhalde bugünlerde ?
Akşama müsait olursan ararsın abi.

Yılbaşından sonra ne araba alınır ne araba satılır abi. Elimizdekilerin kıymetini bilelim bence.
Fiyatların hiç düşeceğini zannetmiyorum.

hem saçma bi trafik hem revize hem otomatik bir araç yapacak birşey yok.lpg ayarına baktırman birazcık daha kıstırmayı deniyebilirsin aslında ayarını.sıkma canını okadar sanayimiz yok artık enazından bak.yagda yakmıyor.ben  degerimi yukarıya yazdım işte manuel bakmanı tavsiyeetmem :D
Revizyonun da etkisi var abi haklısın.
Henüz 7000 KM oldu motor rektefiyesinden sonra, düşer umuduyla biniyoruz.

Araba konusundaki pişmanlığımın başını otomatik vites çekiyor zaten. Yakıt harici şanzımanı çok seviyorum da, şehir içi 35 kuruş yaktırdıktan sonra otomatik şanzıman keyfinin de bir anlamı kalmıyor.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2014, 13:59:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 08, 2014, 14:03:24 »
sırf bu söylemlerden dolayı satıcam arabayı alıcam bisikleti binicem durcamya...tamam yakar heralde (bana hayal gibi geliyorda) lakin düz yol cc 6. vites 2 kişi 100-110 yakmıyor bu dediklerinizi arkadaşlar...cruzecular meganecılar  var etrafta 6.1---6.2 diyorlar inanamıyorum...benzin olmuş kaç lira...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2014, 13:31:28
o anlık ölçümmü? birde premiumlarda eco modu? bunu aktif hale getirmediğiniz takdirde o km hızdaki yakıtınız ne durumda olucak?

eco modu her modelde mevcut sadece alt donanımlarda göstergeye entegre iken bizde bilgi ekranında :) anlık değil ortalama tüketim bu,100/110 değil 90/95 e düşürün hızınızı cc ile sakin sakin :) ben bu ortalama ile bursa şehir içine girdim çekirge, kükürtlü civarlarına gittim 5.2 ye çıktı.ki kırmızı ışıklarda dur kalk dahi olsa :)

mesaj alındı kaan.talibim zaten o arabaya ben  :D :D aynen abimizinde dedigi gibi ama nedense acayip bir önyargı var forumda.sebebide belli aslında bi önceki mesajımda da yazdım zaten sebebini onun dışında gene benzinli alsam gene lpg takarım yani :)araç eco modda ama kaan dimi.normal modda degil.

şimlik memnunuz biz,ilişkimiz güzel ilerliyor :D :D önyargı şu şekilde (ki babamdada var) sıfır arabayı deldirmek istemiyorlar.motoru böyle kalsın diyorlar.supap yakmaymış şöyle böyle sıkıntıları düşünmenin yanında,önceden LPG den sıkıntı çektilerse şimdi rahat etmek istiyorlar.bide mazotlu araç tercih edenler var ki onlar apayrı :D kişilere bağlı bu artık,biz lpg için aldık ama hala benzinle devam :) pompada fiyat yüksek geliyo sadece :) ama babamın rekoru 4.8 di (bagaj dolu 4 kişi klima açık CC siz) bende kırdım o rekoru :)

yüksel bence bi sıkıntı var ama sadece tüketim ekranında o sıkıntı.kendini ayarlayamıyorsun ki rakamlara göre.basmıyorsun yinede artıyor :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 08, 2014, 14:10:43 »
eco modda degerler iyi yani kaan yorum yapılcak birşey göremiyorum resimde orda gerçekten degeri iyi yani.maşallah nazar degmesin ;)toplamda benzinde bir depoda kkaç km gidiyor?

yükselin arabada ekranda sıkıntı oldugunu düşünmüyorum.her türlü pedal hareketi hemen ekrana  yansıyor tüy düşse yansıyor neredeyse.onda sıkıntı yok.hiç binmedigim için birşey diyemem ama lpg ayarı fazla açık olabilir araç hiç kasmasın diye.hafif bi kıstırabilir duruma göre bence.

otomatik çok etkiliyor şehir trafigide artınca yüksel.şehirler arası gene nitekim ama kalabalık bi trafikte affetmiyor yani.ama buna şükür bak gerçekten yag sıkıntısı gitti motoru tertemiz konforun yerinde gidişi güzel. ;) bide şanzımanamı el atsanki manuel falan yapıp :D :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 08, 2014, 14:18:36 »
yüksel bence bi sıkıntı var ama sadece tüketim ekranında o sıkıntı.kendini ayarlayamıyorsun ki rakamlara göre.basmıyorsun yinede artıyor :D
En son arabayı sallaya sallaya zorla 40 LT aldırdım, %20 emniyet boşluğunu çıkarırsak ağzına kadar doldu.

Bu sefer LPG deposunu dibine kadar bitireceğim, benzine geçecek ve öyle hesaplayacağım. En sağlıklı ölçüm öyle olacak.
Dediğin gibi yol bilgisayarına güvenesim gelmiyor. En güzeli eskisi gibi kalem-kağıt ikilisi üzerinden gitmek.

Ogün abi, Ufuk abi ile görüştük bu sabah. Onun planlarını yapmaya başladık.  :lol:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 08, 2014, 14:28:38 »
En son arabayı sallaya sallaya zorla 40 LT aldırdım, %20 emniyet boşluğunu çıkarırsak ağzına kadar doldu.

Bu sefer LPG deposunu dibine kadar bitireceğim, benzine geçecek ve öyle hesaplayacağım. En sağlıklı ölçüm öyle olacak.
Dediğin gibi yol bilgisayarına güvenesim gelmiyor. En güzeli eskisi gibi kalem-kağıt ikilisi üzerinden gitmek.

Ogün abi, Ufuk abi ile görüştük bu sabah. Onun planlarını yapmaya başladık.  :lol:

depoyu agzına kadar doldurma diye öneride bulunabilir şamandıraya zarar verirsin her defasında.emniyet boşlugu hep boş kalsın.ben hem yol bilgisayarından hemde kagıt kalemden takipediyorum dogru gidiyor şimdilik.ama en güzeli aldıgın fişin arkasında tutmak bence ben öle seviyorum.temiz işçilikle sorunsuz olur bak fıstık gibide olur yani :D :D şimdi bana foto attırma iç mekan fotosu bi de ışıklı yaptıkmı seninkinide tamam işte :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 08, 2014, 20:04:26 »
dayanamadım çıktım yola ama heran keşke böyle olsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 08, 2014, 20:28:42 »
Kaan o araba 24-kurus yaksın bu benzın fıyatları ıle ben arabayı yakacam
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 08, 2014, 20:34:44 »
tuncay abi aynen dediğin gibi durumda böyle yakıt ortalaması olan varmı acaba merak ediyorum bu türkiyede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 08, 2014, 20:46:01 »
Abı yok o dogru degıl.Doldur deponu kac km de gıdecek goruruz..1.4  90 beygır dızel 4 -4.5 arası yakıyor.Mıllet 10 bın lıra fark verıp neden  dızel alsın.
Kaan gostergeye aldanıyor.benzınlı 1.6 araba efendı gıdersr 350 ye yakın yakar.Oda rampa olmazsa
2011 d4d Corolla