Gönderen Konu: Fazla yakıt sorunum var sanırım.  (Okunma sayısı 5544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Fazla yakıt sorunum var sanırım.
« : Kasım 03, 2008, 01:02:34 »
Merhaba arkadaşlar.
Bu benim ilk mesajım.aranıza yeni katıldım.Yalnız güzel bir konuyla başlamak isterdim sohbete ama beni üzen bir durum var.
Aracım corolla 2001 versiyon linea sol.otomatik vites 4 ileri.
1,600cc vvt-i motor.Km si 60 a yaklaşmak üzere.arac satın alındığından beri servis görmedi.ancak yağı zamanında düzenli dğeişti.bujileri gecen ay değiştirdim üzerinde orjinal denso vardı aynı kod ve marka ile değişti.hafa filtresini değiştirdim.şöyle bir sorunum var yani ben sorun oalrak görüyorum.buji ve hafa filtresi değişimi öncesi ve sonraso hiç bir değişiklik olmadı yakıtta birazdan yakıt oranını söyleyeceğim bu arada yağıda 15-40 sentetik shell yağ değiştirdim filtreyle beraber.
aracım şehir dışı ekonomik gidiyor.90-120 km arasında 5,5   6 litre arası yakıyor.yol bilgisayarı onu gösteriyor aynı zamanda depo full iken 100 km kullanıp tekrar fullediğimde 6 litre aldığını gözlendi.yani yol bilgisayarı doğru gösteriyor.ancak gel gelelim şehir içinde cok yakıyor.ortalama oalrak 15 litre yakıyor 100 km de.cok sakin kullanmaya calıstığımda 12 litre gösteriyor bilgisayar ancak uzun sürmüyor 13 14 yükseliyor yine.şehir içindeki yol bilgisayarının yanlış gösterdiğini sanmıyorum cünkü 6 litre bir benzin aldığımda 40 km yi zor yapıyorum.depo göstergesi hepten sıfırın altına geliyor.yakıt filtresinin nerde olduğunu bilmiyorum ancak tıkalı olduğunu felan düşünmüyorum cünkü şehir içi falza yakıt varsa uzun yoldada aynı şeyi yapar gibime geliyor.bulunduğum şehirde servis olmadığı için kime derdimi anlatsam bilemiyorum.aynı zamanda oalyı çözebilmek için hızlıda kullanmayı denedim cok yavas sürmeyi denedim sonuc hep aynı sayılır pek değişen birşey yok.Tanıdıklarım hepsi otomatik bu yakar tabi diyor ama 2000 cc mototorda değilki bu.üstelik vvt-i yani.Sadece bir arkadaşım motor beynini düzenlerler serviste o zamanyakıtı düşürürler dedi.Acaba mümkün olurmu?acaba biri bana bilgi verebilirmi eğer doğruysa vede böyle bir işlem yaptıran yada öyle birşey olduğunu bilen maliyeti ne olur söyleyebilirmi?Unutmadanda benzini devamlı 95 oktan kurşunsuz alıyorum , lpg kullanmayı düşünmüyorum.Herkeze şimdiden teşekkürler.umarım bir çözüm bulabiliriz yoksa ocak kurutacak aşağı yukarı km de 0,50 krş demek ki beni batırır  :) .

Saygılar.....

Toyota Club Türkiye

Fazla yakıt sorunum var sanırım.
« : Kasım 03, 2008, 01:02:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Fazla yakıt sorunum var sanırım.
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2008, 01:14:56 »
Güzel açıklamışsın kardeş, dediğin gibi şehir içi sarfiyatı çok yüksek, acaba vites geçişlerindemi bir sorun oluyor, düşük vitestemi gidiyorda şehir içi bu kadar çok yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2008, 18:18:11 »
vitesten bir sorunum yok gayet memnunum.devirdende sorun olsun sanmıyorum.çünkü düşük devirdede kullanmayı dnedim düşükte ortada denedim değişen pek birşey yok.yalnız  birinci viteste olup cok az gaz verip 20km hızla seyir yaparsam hemen yakıt göstergesi yükselmeye başlıyor.Bir abi servise götür halledecekler bilgisayarla düzeltecekler diyor.Arabayı ilk satın aldığından beri zaten gitmemiş hiç servise diyor arac alışma amacıyla zengin karışıma ayarlı diyor bir süreden sonu bunu düzenliyorlar.Ama vaktim olupta gidemiyorum başka bir şehre toyota servisine.Bana yakın olarak Edirne veya Çorlu servisinin telefonunu öğrenebilsem en azından bir görüşme yapacağım.Ama internette aradım bulamadım numara veya site.Ayrıca ufak bir şikayetim var.marş süresi hafif uzun geliyor bana.2 sn felan.ancak şahinimiz vardı o bile hars diye calısmaya başlıyordu kontağa dokunduğun gibi :) .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2008, 18:41:59 »
Selamlar Ramadan Bey,

Google'dan buldum bunlari, yetkili saticilar ama herhalde ayni zamanda yetkili servis de olsa gerek. Bir deneyin...

E5 KARAYOLU ÜZERİ ÖNERLER MEVKİİ 4.KM ÇORLU
 TEKİRDAĞ
Tel: 0.282.685 42 67
Fax: 0.282.685 42 71
eMail:satis2.koskdere@toyotasa.com.tr

KALE
E-80 KARAYOLU KUMLUCA BAĞLARI
 EDİRNE
Tel: 0.284.226 00 78
Fax: 0.284.226 00 76
eMail:satis1.kale@toyotasa.com.tr

KALE KEŞAN
İSTANBUL YOLU 4. KM KEŞAN
22900 EDİRNE
Tel: 0.284.715 28 00
Fax: 0.284.715 28 00
eMail:satis1.kalekesan@toyotasa.com.tr

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2008, 19:15:09 »
Teşekkür ederim arkadaşım en kısa sürede Görüşeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2008, 20:30:27 »
merhaba arkadaşım. bende 1993 corolla 1.6 gl otomatik vitesli araç kullanıyorum yakıt verileri şehirler arası yolda senden oldukça fazla. Şehir içi verileri hemen hemen aynı. ancak... Aracını şehir içinde çalıştırdığın zaman kaç km kullanıyorsun bu çok önemli. Araç ilk 4 km mesafede 15 lt/100 Km yakar ve bu 6 km ye kadar 12lt/100Km 8 km den sonra 10 lt cıvarına düşer.
yapılan araştırmalara göre sıfıra yakın hata oranıyla (hatta sıfır) üretilen tek otomobil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2008, 10:53:23 »
Genelde bir iki saat durmaksızın geziyoruz çarşıda vs. aşağı yukarı 40km toplanıyor.anlayacağın 5 km sürüp fazla yakıyor demiyorum  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2008, 14:56:09 »
selam
corolla 2005 hb sol otomatik vites var bende de;
yakıt için servise gitmeyi bende düşünüğyorum;9,2-9,4 seviyesinde sehir içi;aracı yumusak kullanınca daha bi yakıo sanki;devirli kullanımda 8,5 lt ye düsüyor¿
acıklayabilecek varmı bu durumu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2008, 03:55:43 »
07-08  corollası olan varmı 124 HP olduğu için dahamı fazla yakıyor yeniler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2008, 08:18:09 »
aynı sorun bende de var.
93 otomatik sahibiyim.Ş.içi 14 lt yakıyorum.
2 senedir hep aynı.(araba yağ yakıyor.Ben hep ona bağlıyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2008, 12:38:44 »
aynı sorun bende de var.
93 otomatik sahibiyim.Ş.içi 14 lt yakıyorum.
2 senedir hep aynı.(araba yağ yakıyor.Ben hep ona bağlıyorum.)

Kardeş seninki normal bence yağda yakıyorsa...Anormal bir durum değildir.
Yalnız gecen gün enjektör temizleyici benzin katkısı aldım.istanbuldan dönerken koydum 20 şitre benzine.şehire geldiğimde bitti tabi bunlar.rolantideyken devir göstergesi hafif titriyordu.bu kayboldu vede yol bilgisayarı daha az litre göstermeye başladı.acaba yakıt düşmeye başladımı merak ediyorum.Sanayide 20 ytl ye enjektör temizliyorlar bir zararı yoksa yaptırmak istiyorum.Bilgisi olan varmı? Faydamıdır zararmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2008, 20:36:14 »
5000 kilometrede bir eklerseniz faydasi olur Ramadan Bey. Ben her benzin alisimda azar azar ekliyorum.STP'yi onermem.Bulabilirseniz Lucas, Chevron,Shell,Valvoline gibi bilinen markalarin urunlerinden alin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2008, 18:05:29 »
arabam manuel vites ama şunu biliyorum ki arabayı az yaksın diye düşük devirlerde kullanmakta yakıt tüketiminizin fazla olmasına yol açacaktır.1.vites gerçekten inanılmaz yüksek yakıt tüketimine yol açıyor.benim 1.4 aracım bile düşük viteslerde çok yakıyor.1.vitesi sadece arabanızı kaldırmak için kullanın.daha önceden yakıt tasarrufu ve devir ile ilgili konularımız vardı.incelerseniz daha çok aydınlanacağınıza eminim.saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2008, 22:52:57 »
arabam manuel vites ama şunu biliyorum ki arabayı az yaksın diye düşük devirlerde kullanmakta yakıt tüketiminizin fazla olmasına yol açacaktır.1.vites gerçekten inanılmaz yüksek yakıt tüketimine yol açıyor.benim 1.4 aracım bile düşük viteslerde çok yakıyor.1.vitesi sadece arabanızı kaldırmak için kullanın.daha önceden yakıt tasarrufu ve devir ile ilgili konularımız vardı.incelerseniz daha çok aydınlanacağınıza eminim.saygılarımla.

Yorumların için teşekür ederim ama bunlar zaten bilinen şeyler bilmeyende az bulunur.düşük devirdede kullandıum yuksek devirlerdede kullandım sorunu anlayabilmek için dedim ki ''acaba cok yüksek devirdemi kukkanıyorsun yada düşük??'' demesinler diye acıkladım.sorun her ikisindede orta devirdede değişmedi demek istedim bilmem anlataibldimmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 11, 2008, 01:55:22 »
Ramadan bey merhabalar..yazılarınızı okudum ve ustadan gördüğüm kadarıyla size yardımcı olmaya çalışayım..

bende 96 model otomatik corolla var yakıtı şehir içi 10lt civarı ş. arası bu 7ye falan düşüyor.tabii yol bilgisayarı yok biraz kafadan yorum yapıyorum ama şöyle diyim ankaradan bursa-gemlik arası tam 450km ve depo full iken yazın klima açık bagaj full ve araçta 5 kişi normal bazı yerlerde serii kullandım gemlik'e gittiğimde yarım deponun biraz altındaydı depom 50lt fakat aldığım benzin 125ytl civarıydı (benzin 3.5ytl civarıyken)  yarısından biraz daha aşağıda gösterdiği için ortalama 70-75ytl lik falan yakmış oluyor 75ytl/450 den ortalama 167kuruş hadi 170 yakıyor denebilir.. şehir içinde de 30ytllik benzin ile 100km civarı gidiyorum...yani 10lt falan bu durumda sizin yakıtınız çok fazla oluyor...

neyse ben konuya döneyim..ustama gittiğimde yapılan işlemler şunlardı..bujiler hava filtresi yağ şanzıman yağ kayışlar vs değişti...sonrasında usta hava filtresinin borusunu komle söktü ve orayı (boğaz kelebeğinin orayı) bir spreyle temizledi orası resmen kurum bağlamıştı ve sonra gaz verdikçe oradaki pislik eksozdan simsiyah şekilde çıktı (kolay bir işlem söküp bakabilirsiniz hava girişi çok pislendiyse belki yakıtı çok yakıp havayı az aldığından yakamayabilir araç) sonrasında diagnosis yazan bir kutu var bizlerde (bilgisayara bağlanan soket) onu açıp bir tel ile 2 yeri birbirine bağladı ve araç 10dk kadar o şekilde rolantide çalıştı bu durumda motor arza lambası sürekli yanıp sönüyordu.nedenini sorduğumda ise boğaz kelebeği temizlenmesi hava filtresi yeni bujiler vs değiştiği için aracın ecu'suna giden eski bilgiyi resetlediğini söyledi böylece yeni haline göre yakıtı yeniden ayarlarmış..usta daha önce toyotada 8 sene subaruda 3 sene çalışmış birisi yani sallama olasığı düşük bence...sizde en azından boğaz kelebeğini bir temizleyin yada temizletin derim...saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 11, 2008, 19:49:21 »
Yorumların için teşekür ederim ama bunlar zaten bilinen şeyler bilmeyende az bulunur.düşük devirdede kullandıum yuksek devirlerdede kullandım sorunu anlayabilmek için dedim ki ''acaba cok yüksek devirdemi kukkanıyorsun yada düşük??'' demesinler diye acıkladım.sorun her ikisindede orta devirdede değişmedi demek istedim bilmem anlataibldimmi.

evet çok iyi anlatmışsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2008, 01:10:44 »
Arkadaşlar hafta sonu boş vaktim vardı sanayii ye bir uğrayayım dedim.Bilgisayarla arıza tespit yazısı dikkatimi çekti.Nasıl olduğunu sordum drekt beyin bilgisayara bağlanuyor soketle dediler.arac ortalama uzun yolda 6 lite şehir içinde ise 15 16 yakıyor dedim.gercekten falza dedi.uzun yolda 6 litre yakan bir araç şehir içinde 10 litre civarında yakıyor dedi.Neyse pedallarız üzerinde bir soket varmış bende yeni gördüm bağladılar laptop çalıştırdı motoru. rolantide aiırı cok az yakıt sarfetiyor felan dedi.enjektörlerde birşey yok dedi.arıza yok dedi bilgisayarda yazı olur yoksa dedi falan filan tabi benim hoşuma gitmedi bu durum.İşte bir takım sorularda sordu bana cabuk ısnıyormu araba gibi.Şimdi bu kontrolden cıktıktan sonra aklıma geldi ki bunu neden sadece rolantiden bahsediyor yani rolantide cok az yakıt yakıyor deyince giderkende az yakacak diye birşey yok.bir tur atılsın giderken nasıl yakıyor yada deviri yükseltsin bir nasıl değerler cıkıyor ortaya.Şahsen iki gündür bende bunu denemeye başladım.önceden yol bilgisayarında hep ortalamaya bakardım.anlık ykaıt göstergesi olarak seyretmezdim şimdi öyle bakmaya başladım ama felaket seyler gösteriyor.arab durunca gösterge duruyor daha kalkış yaptın yapacaksın 50 litre diyor sonra gittikce az az düşüyor bu.birde viteslere göre ve devirlere göre gösterdiği değerleri izlenim yaptım felaket valla.birinci vites 1500 devirde felan 20 gösteriyor.2. vites te 2000 devire cıkmadan bile 18 litre bazen 25 litre felan gösteriyor vede deviri her yükselltiğimde dahada artıyor.ayrıca bu ekrandaki değer yükselmeleri öyle gaza basarak devir yükselterek değil ayağımın ucuyla haffi dokunduğumda devirde hiiiç far olmadan bir iki litre fazlasını gösteriyor.Anlamadım gitti vallahi.Şimdi versem ustaya  iş yapcam derken çiş yapmayalım diye korkuyorum aıckcası kurcalatmak ta istemiyorum.servise gitsem belkileri onlarda kurcalar kurcalar verir felan.şehir içi fazla yakıyo uzun yolda iyi yakıyor derken uzun yolda 15 şehir içinde 30 litre demyelim osnra :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2008, 01:03:59 »
Arkadaşlar sonunda bu gün Çorlu toyota servisine gittiiim.Yarım saatlik yol çektim 10 dakika adamın biriyle konuşup hayde geri yola dönmüş oldum.Durumu anlattım.cevaplar şunlar : otomatik vites bu fazla yakması normel - bunu ayarı yok bilgisayar kendi ayarlıyor - birşey yapılmaz 98 modelden öncekilerde ayar imkanı vardı .....
Acıkcası ben bunları duyduğum için cok kötü oldum.
Ya birde varya şu otomatik vites eleştirilerine o kadar sinir oluyorum kii.
Sanki otomatik olunca araba düz vitese göre yakıt sistemi pn katı yakıyor.Ya düz vitese göre yakıt artışı var yok demiyorum da bunun etkisi bir % si var artık 5 midir onmudur bilmiyorum tam ama % 50 değilki be kardeşim.Sonunda bana sırf inada bir düz şanzıman aldırtcaklar osnra gitcem yanlarına.'''şimdi vitesim manuel peki neden fazla yakıyor''' diyeceğim.Ayrıca beyinle ilgili soru sordum biraz adama.Arabanın beynine birşey yapılamaz diyor.sorun olsa arıza ışığı yanar diyor.yanmıyorsa sorun yok yani en aozndan adam basit birşeyine dur bakalım der.ne kaputu actı nede bir soru sordu yok yağını değiştiriyormusun.hava filtresi tıkalı olmasın tarzından...Yok yok.tek dediği sorun yok.dedim bir turlayalım yakıt göstergelerine bak normal gelecekmi diye.tamam dedi ama ekrana baktığı bile yok araba iyi gidiyor diyor.kalkış iyi hızlanma felan...sonra bitde beyine güncelleme yapılıyormu dedim yok öyle birşey diyor.Belki sizede alakasız bir benzetme olarka gelebilir ama 25 30 ytl lik china mp3 player in bile firmware özelliği var.yani açıkçası ben koca toyota arabanın beyninde böyle bir özelliğin olmamasına imkansız olarak görüyorum.Dreksiyonun altındaki bilgisayara bağlanmak için büyük bir slot var.Bunu süs diyemi koymuşlar?birde adam dur kalk oalyından bahsedip durdu dur kalka cok yakar cok yakar diyo. dur kalk hiç yapmayayım 50-60 km hızı gecmeden gidince ister 1500 devirde git ister 4500 devirde git 16 litreden aşağı inmiyor.

Lütfen Derdime derman olabilecek bir insan arıyorum.Beyni değiştir deyin onu değiştirecğeim artı o derece kızdım bu işe.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2008, 18:13:12 »
arkadaşlar benim toyota corolla 1.6 sol sedan var 100 ytl benzin ile 350 km gidiyor sanki çok yakıyor gibi bunu azaltmanın bi çözümü varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2008, 18:55:49 »
Ramazan bey otomatik vites bi araçta bu çok normal bişey çünkü otomatik vitesler vites değişimi motorun devrine göre oluyor ve şehir içinde motor devrini alıp vites atana kadar baya bi yakıt gidiyor
:carwash: