Gönderen Konu: Fazla yakıt sorunum var sanırım.  (Okunma sayısı 5603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Fazla yakıt sorunum var sanırım.
« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2008, 18:57:53 »
birde yakıt tasarrufu için bi parça takılıyor onu bi araştırırsanız belki onun bifaydası olur
:carwash:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2008, 18:57:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2008, 20:51:06 »
arkadaşlar benim toyota corolla 1.6 sol sedan var 100 ytl benzin ile 350 km gidiyor sanki çok yakıyor gibi bunu azaltmanın bi çözümü varmı ?
Sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanımak isteriz Ahmet bey.
 Aracın bakımlarına (bujiler, filtreler, yağ vs.) bakılmalı. Bunun dışında tükeitmde en önemli faktör kullanım tarzıdır. Örneğin aynı araçla şehirler arası yolda 100Km. mesafede tüketimde 6L. nin altına inilebilirken agresif kullanımda çok rahatlıkla 9L. nin üzerine çıkılabilir ve bu %50'nin üzerinde fark demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2009, 02:51:55 »
Ramazan bey otomatik vites bi araçta bu çok normal bişey çünkü otomatik vitesler vites değişimi motorun devrine göre oluyor ve şehir içinde motor devrini alıp vites atana kadar baya bi yakıt gidiyor

Arkadaşım bu tür şeyler yazarak boş sayfa doldurmayalım LÜTFEN.
benim arabam 1040 kilo , 2000 kilo mercedes 2200cc OTOMATİK VİTES bile şehir içi 16 litre yakmıyor.Bu araçta değişik bir sorun var.VİTES BOZUK DE ama otomatik bu yakar deme.

''''' Bu gün 50km hızla giderken araba vitesi boşa aldım.yol bilgisayarı (anlık ileti) 2,0 seyrediyordu araba yavaşalyana kadar bekledim 20 km hıza düşünce 2,0 litre 20 oldu araba durma derecesinde gelince 100 litreye kadar cıktı.hemde devir sekizyüz dü.''' buna ne diyeceksin ? normaldir mi yol bilgisayarı bozuk desen değil.laptop bağladık değerler aynı.laptopada güvenmesemde depoya koyduğum benzin litresini km ile hesaplayıncada tutuyor.birdaha söylüyorum araba VİTESTE DEĞİL ve felaket bir benzin yiyyor bunu hıza göre gönderiyor ama yakıt nereye gidiyor belli değil.devir yükselmiyor cünkü.ama pc göste3rdiği kadar da yakıt gönderiyor.''''

Gökmen arkadaşım.herkesden otomatik bu .bu kadar yakması normal diyen cok oldu canım sıkılıyor artık.geçin bunu. araba hızlanma esnasında değil düz giderken yokuş değil eğimsiz yolda giderken 1500 devir örneğin 30km hız 2, viteste gidiyor 15 litre yakıyor devir mevir hikaye var bir sorun arabada işte.ayrıca herseyi defalarca yazdım okusaydında cevap yazsaydın keşke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2009, 16:06:45 »
Egzos muayenesinde cikan veriler bir ariza varsa gosterir.Hangi gaz olmasi gerekenden farkliysa ona bakilarak yanma problemleri gorulur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2009, 18:42:40 »
Egzos muayenesinde cikan veriler bir ariza varsa gosterir.Hangi gaz olmasi gerekenden farkliysa ona bakilarak yanma problemleri gorulur.

Yazın yapıldı muayneleri problem yok demişlerdi ama tekrar yapacağım.Belki bir faydası olur sorun çözmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2009, 04:31:17 »
Ramadan kardeş, senin bahsettiğin mercedes şehir içinde 25 litre falan yakıyor, ama 2001 corolla 1.6 nın otomatikte olsa 15-16 litre yakması hiç normal değil, toyotanın en belirgin özelliği az yakmasıdır, 2004 corolla kullandım, 7 bilemedin 7.5 yakıyordu ... ne yazıkki çok yakan motorlara kolay çözüm bulunamıyor, zaten kolay çözülebilir bir mesele olsaydı herkes hemen yüklenirdi o çözüme, bana öyle geliyorki ya LPG ye razı olacaksın, yada imkanın varsa arabayı satıp , daha yeni bir model alacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ocak 06, 2009, 12:38:36 »
Ramadan kardeş, senin bahsettiğin mercedes şehir içinde 25 litre falan yakıyor, ama 2001 corolla 1.6 nın otomatikte olsa 15-16 litre yakması hiç normal değil, toyotanın en belirgin özelliği az yakmasıdır, 2004 corolla kullandım, 7 bilemedin 7.5 yakıyordu ... ne yazıkki çok yakan motorlara kolay çözüm bulunamıyor, zaten kolay çözülebilir bir mesele olsaydı herkes hemen yüklenirdi o çözüme, bana öyle geliyorki ya LPG ye razı olacaksın, yada imkanın varsa arabayı satıp , daha yeni bir model alacaksın

Lpg taktırmayı düşünmüyorum.Satmayıda düşünmüyorum.
Aynı özellikte bir arabayla kıyas etmek istiyorum.linea sol,otomatik,vvt-i,2001 corolla olan yokmu acaba forumda?eğer aynı aracı kullananlar yakıtları aynı otralamayı söylerseler ben yakınmaktan vazgecerim.aynı özellikte araba daha az yakıyor bende derse biri o zaman çözüm için arayışa devam ederim.Ustaya anlatıyorum derdimi 2,5 motor dimi seninki diyor.1,6 motorun o kadar yakacağınada inanamıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 06, 2009, 20:49:15 »
Ramadan kardes, hava/yakit karisimi cok 'zengin' olabilir.Yani gereginden fazla yakit yanma odasina gidiyor olabilir.O yuzden egzos testinde cikan gazlarin miktarina bakilarak yanmanin durumu konusunda fikir sahibi olunabilir.Motor zamanlamasi cok ileri ayarlanmis olabilir, yavaslatmak belki care olur.Bu ayari yaptirmak icin cok masrafa da gerek yok, cok tutmaz. Motora kompresyon testi yaptirilabilir.Enjektorler kontrol edilebilir. Bujiler ayni marka da olsa tirnak araligi ve sicaklik araligi degistiginde yanma da degisir. Motor sesinde normal disi bir sey var mi acaba?Ya da istop edince motor bir iki saniye de olsa hala calismaya devam ediyor mu? Egzosda bir modifiye yapilmis mi? Bu da yakit tuketimini artirabilir. Bir servise gitmeden cozum bulmak cok zor aslinda. Soylediklerim kafadan tahminler sadece.
Arabam 94 model, 1.8 motor otomatik vitesli. Sadece sehir icinde kullandigimda bir depoyla en fazla 300 km gidebiliyorum. Bir de unutmadan, yakit tuketiminde etkenlerden biri de dur-kalk sayisi. Araba isiklarda beklerken de yakiyor.Yavas ilerleyen trafikte de yakiyor.Bu kat edilen km olarak cikmiyor karsimiza, o yuzden sadece km'ye bakmak da yaniltici olur. Sehir ici trafikte ne kadar zamanimizi bekleyerek, cok yavas ilerleyerek geciriyoruz, butun bunlar etkiler yakit tuketimini. Bir de frenlere devamli yuklenirsek, tekrar hizlanirken yine yakacak belli bir hiza ulasana kadar....
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ocak 23, 2009, 03:13:24 »
bende de 96 corolla xei var aynı şekilde şehir içinde 13 lıtre cıvarı lpg yakıyor ısın acı olan tarafı ise sehırdısında 10 yakması
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T