0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
önceki aracımda yarı bağımsız süspansiyona sahip olsaydı bu araç elbette banada kuş gibi gelirdi ama şu an özellikle parke yollarda olmayan taşlarım dökülecek sanıyorum.Yol tutuşunda hem fikirim gerçekten iyi ama dediğim gibi girerken viraja korkutuyor ama birşeyde olmuyor.Lastiği değiştirmeyi hatta 215 55 16 yapmayı düşündüm ama 600-700 gibi fark ödemek gerekecek ve belkide tatmin edici olmayacak ama hala vazgeçmiş değilim.Modifiye bu kadar zormudur bilmem eski araçları alıp sıfırdan yapıp 300-400 bg yapabiliyorlarda yarı bağımsızı tam bağımsıza çevirebilemiyorlarmı anlamıyorum. Air süspansiyon uygulaması bir çok araca uygulanıyor ama isteneni verirmi bilmem.Neyse alışırız belkide zamanla teşekkürler
evet hem sert süspansiyon hem sert lastik bozuk yollarda sıkıntı yapıyor söylediğiniz lastik çok övgü alıyor gerçekten.Peki bu süspansiyon ile ilgili uzman bir usta varmıdır fikir alabileceğimiz auriste kullanılan çift salıncak sistemi tip olarak corollaya çok benzer yapıda belkide o kadar zor ve karışık değildir tabi önce incelemek lazım her ikisinide
bu durumda en iyisi lastik değişimi ile bir miktar konforu artırıp alışmaya çalışmak sanırım teşekkürler fikirleriniz için
Abi 2 yillik bridgestone Turanza er300 den 2 hafta once goodyear efficent grip performance gectim 1000km yaptim sanada tavsiye ederim. Yol tutusu vs super. Eger turanza takiliysa araciniza dedigimi yapin farki gorun
Kesinlikle katılıyorum. Bridgestone turanza sanırım grubun en dandik lastiği. Lastiği değiştiğinizde ciddi fark olacaktır 1.4 advance sahibiyim ve lastikler değişeceği zaman ilk işim turanza lardan kurtulmak olacak. Canlı örnek olarakta Goodyear takılı bir corrolla ile yaklaşık 100km gittim ve ses oalyında bariz değişiklik oldu. Turanza Lastiklere rağmen yol tutuş iyi bir çok defa denedim esp zamanında müdahele ediyor lastikte bir eksiklik olsa bile esp bunu kapatıyor. ama süspansiyonların şu ankinden dahada yumuşak bir hale gelmesi şehir içinde aracın altını vurmanız sonucu ile karşılaşmanıza (daha doğrusu daha sık bir şekilde) sebeb verebilir. kasislerden araç dolu iken biraz hızlı geçerseniz altını hemen vuruyor araba, hatta bir keresinde bir alişveriş merkezi çıkışında araç rampa tepesinde resmen asfalta oturdu araçtan insanlar indi ve anca öyle hareket edebilmiştim.
bahsettiğim bağımsız süspansiyon konforu ile yaylanma konforu benzer yada aynı şey değil en azından benim kastım odeğil Amerikan arabası tavsiyenizede teşekkür edeyim herhalde mizah maksatlı yazdınız. Aslında genel olarak çok bir rahatsızlık duyan yok galiba bu konuda.Serviste 1000 bakımında söyledim konuyu bizim üst segment araçlarımızda kullanıyoruz dediler 60-70 bin bandında bulunan bir araçtada olabilirdi bence .Fikirleriniz için teşekkürler hayırlı sürüşler