0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ramazan bayramından evvel samsung türkiye garantili s4 mini cep telefonu satın aldım. Kullanmaya başladığım günden itibaren sık olmamakla birlikte telefon kendine kendine açılıp kapanıyor. (reset atıyor)Sorunla ilgili üç defa servis müracaatım oldu. İlkinde yazılım güncellemişler. Diğer iki servis müracaatımda da "arıza bulunamamıştır" deyip gönderdiler. Bulunduğum ilde yetkili servis yok. Kargoyla gidip geliyor.İki ay olacak doğru dürüst telefonu kullanamadım bile. Samsung Türkiye ile iletişime geçtim değişim için. En az dört sefer mekanik olarak tamir görmesi gerekiyor dediler.Şimdi iki seçeneğim var. Ya pil alıp deneyeceğim yada tüketici heyetine başvuracağım. Teknoloj tamam şans işi ama garanti ise lafta kalan bir durum olmamalı. Sanki keyfen servise gönderiyorum telefonu.
yasin hocam eğer stabil telefon olsun fazla sorun çıkarmasın diyorsan alman gereken seçeneklerBana göre tabi;1-HTC2-APPLEdiğerlerinin hepsinde yazılımsal veya donanımsal sorunlar fazladır.samsung ve sony ericcsonlarda şikayet çoktur.senin yapman gereken ürünün faturası ve 2 kere servise gönderdiysen servisten gelen teknik yazıların kopyaları ile bağlı bulunduğun ilçenin tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvuracaksın.ürünün yenisini talep etme kesinlikle.sadece ücret iadesi hakkını kullan.2 ay içinde paranı alırsın merak etme senin gibi yüzlerce örnek var çünkü piyasada.geçmiş olsun.
İki sene önce eşime aldığım samsung telefon açık olmasına rağmen kimse ulaşamıyor tel.kapalı gözüküyordu telefonu açıp kapayınca normale dönüyordu.serviste ilk önce yazılım atıldı olmadı anakart değişti olmadı servis müdürü tanıdık olunca telefonu orada bıraktım dört defa aynı işlemi yaptılar ve bir müddet sonra fatura tutarını hesabıma yatırdılar.Her türlü işte tanıdık olmadımı maalesef ugraştırıyorlar.Nisan 2013 senesinde aldığım sony telefonumun kamerasında ilk partiye bağlı kronik donanımsal siyah noktalar var inanın ankaradaki servise göndermeye korkuyorum,biliyorumki gözüm gibi baktıgım ve sıfır gibi telefonumun içine edecekler.
yasin hocam eğer stabil telefon olsun fazla sorun çıkarmasın diyorsan alman gereken seçeneklerBana göre tabi;1-HTC2-APPLEdiğerlerinin hepsinde yazılımsal veya donanımsal sorunlar fazladır.samsung ve sony ericcsonlarda şikayet çoktur.senin yapman gereken ürünün faturası ve 2 kere servise gönderdiysen servisten gelen teknik yazıların kopyaları ile bağlı bulunduğun ilçenin tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvuracaksın.ürünün yenisini talep etme kesinlikle.sadece ücret iadesi hakkını kullan.2 ay içinde paranı alırsın merak etme senin gibi yüzlerce örnek var çünkü piyasada.geçmiş olsun.sana biraz extreme bir örnekte vereyim.yakın bir arkadaşım 8000 tl ye samsung led tv sini almıştı 1 sene kadar önce.1 tane ölü pixel çıktı.servis dediki 3 tane olmazsa değiştiremeyiz.samsung genel merkeze mail attı şikayet etti olmadı.en sonunda nemi oldu?aşağıdaki adrese mail attı.(fikri ben verdim tabi.başta ne alakası var adamların bize yardımı olmaz dedi.sen şansını dene dedim) http://tur-ankara.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/tur-ankara/main/index.jspsonuç nemi oldu?20 gün sonra tv'nin yenisini gönderdiler samsung merkezden
Bekir bey yorumunuz için teşekkür ederim. Elimde üç tane farklı tarihlerde servis kağıdı var ama yapılan işlem yok. Bir arkadaşım işlem yapılmadığı için tüketici heyetinden umduğunu bulamazsın dedi.Ben yinede tüketici heyetine başvuracağım mutlaka para iadesi isteyeceğim. Umarım kazanırım.
yasin bey hiç fark etmez o kağıtlarda birşey yazmaması onları dahada suçlu duruma düşürüyor.çünkü olay mahkeme boyutuna taşınırsa kendi başları belaya girecek.siz dediklerimi yapın ve sadece ücretimi faiziyle birlikte geri istiyorum yok eğer tüketici heyeti faizini isterseniz mahkeme açmanız gerek derse sizde en azından ana paranızı iadesini kabul edin.sıkmayın canınızı çünkü sandığınızdan daha kolay ve hızlı oluyor.ayrıca yeni tüketici kanunu resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdiği için artık hiç şansları kalmadı.yıllardır türkiye piyasasını ve türk insanını salak yerine koyup bir sürü mal sattılar ama artık en azından biraz insan yerine koymaları gerektiğini anlamaları gerekiyor.Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 15:03:48yasin bey dediğim yöntemide uygulayın gerekirse.güney kore büyükelçiliğine mail atın durumu anlatın.size geri dönüş yapmazlar ama emin olun Samsung Merkezi çok kötü sıvazlarlar.çünkü bu insanların bizim milletimize vefa borcu var.Kore Savaşında bizim büyüklerimiz-dedelerimiz gidip hayatlarını kaybettiler veya gazi oldular.bu dediğimi sakın küçümsemeyin çünkü büyükelçilik zaten bu vefa borçlarından dolayı esasında yardımcı oluyorlar türk insanlarına.samsung merkezde çalışan sayın arkadaşlar ancak iyi bi papara yemeyince üst mevkilerden birilerinden değişim veya para iadesi olayını yapmıyolar.en az japonlar kadar gururlu insanlardır güney koreliler.(kuzey kore için aynı şeyi söyleyemiyorum.)
Telefonum yok, derdim de yok yani. Paranla rezil olursun bu ülkede.
Arıza bulunamamıştır diyen eleman telefonu alıp 1 kere açıp deneyip kapatmıştır öyle tabiki bulunamaz 1 gün süreyle test etmesi gerekiyordu. Zamanında asus laptop ile çok sorun yaşamıştım servise gitti geldi 5 kez. 1 kez hdd 1 kez ekran paneli değişti sorun çözüldü diye yolladılar hep. En sonunda video çekip kanıt maksadında yanında yollamıştım. Ve para iadesi talep ettim. 1 hafta sonra paramı aldım.Size tavsiyem sorunun video sunu çekmeniz tabi mümkünse. Çektikten sonra bir cd içine atın ve telefonla birlikte yollayın yanınada not ekleyin paramı iade edin (Veya tamir edin) yada ben hakkımı arayacağım deyin. Anlarlar.
bataryadan yapıyor. batarya biterken yeniden başlıyorsa sorun batarya olabilir. sadece siz değil çok kişi aynı şeyden şikayetçi. bataryanızı değiştirin yada güç tasarruf modunda kullanın. samsung servisi bana şişmiş bataryayı sağlam diye gönderdi.başka sorunlarda var, bir daha kore malı hiç bişey almam.
Samsung servisleri rezil ötesi, özellikle büyük şehirlerde. Bir klima maceram oldu, şimdi aklıma gelince bile tepem atıyor...