0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sizlerin dediği bu 16 valf tek tek kontrol edilerekmi, subapların durumu anlaşılıyor, yoksa bir iki tanesine bakmak yeterli olurmu?
O sentil dediğiniz tırnak törpüsü gibi bir alet. Onu ekzantrik miliyle şimleri arasına sokuk şimşerin şişip şişmediğini ölçüp tespit ediyor. O sentillerin ölçüleri var 20-25-30numaralarla teker teker sentilleri sokup kontrol etmesi lazım. Sentiller girmeyince o şimlere teşhis koyuyor motorun çalışmasını sıkıyor motor sarsıntılı sıkı çalışıyor. 2 şer 2 şer dizili şimler yan yana 4 kere kontrol etmesi lazım. Üstün körü bakmış dediğinze göre
Barış bey, bil bakalım kim baktı, bu forumun öve öve bitiremediği sadık usta.
Selamımızı söyleseydin keşke:-)))) eee ne dedi
Bursa dan, Ankara ya kalkıp gittik, gitmeden önce haberde verdik ama, beklediğimi bulumadım. kötümü dersen, aslında mütevazi birisi, birçok ustadan yinede iyidir, ama o subaplarda neden öyle davrandı, anlam veremedim. her nekadar subaplar iyi olsada, açılmışken tek tek bakılması gerekirdi diye düşünüyorum. canımız sıkıldığın da burada kapak mı açtıracağız. ustalar anahtarı vurmadan , ver 50 lira diyor.
üsteki subablara mı baktı 4lüsüne güven bey senteyle 4ünü kontrol ettiyse açmadan daha makbul. Boşluklar varsa rahat olun olay subab değil. Eksantrik milini çıkarıp eliyle şimleri kontrol etse hiçbir sey anlamaz kimse eksantrik miliyle şim boşluğunu ölçecek o da şimleri yuvasındayken olan bir sey... sente geçtiyse sorun yoktur peki teşhis koyabildi mi
koyduğu teşhis; azıcık titreşimli çalışması touring wagonlarda kronikmiş. onu da anlamadım, neden kronikmiş. subaplara öyle bakınca, o anlatmadı bende sormadım.
Sentille de mi ölçmedi subabları güven bey,[/quote ilk önce şu bey lafını kaldırsak artık, aynı yaşta sayılırız. forumda en çok seninle yazışmışımdır. buna dayanaraktan söledim kabul görmezse bey e devam dediğim gibi üsten üç tanesine sentille bakıp bıraktı .
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 04, 2015, 00:27:15Sentille de mi ölçmedi subabları güven bey,[/quote ilk önce şu bey lafını kaldırsak artık, aynı yaşta sayılırız. forumda en çok seninle yazışmışımdır. buna dayanaraktan söledim kabul görmezse bey e devam dediğim gibi üsten üç tanesine sentille bakıp bıraktı .Estağfurullah güvenciğim:')))))) orası öyle biz bizeyiz. O sentiller geçtiyse sorun yok tabi bursadan kalkıp gidip insan kapsamlı bi ilgi bekliyor 5 dk sürdü desene:')))))
Estağfurullah güvenciğim:')))))) orası öyle biz bizeyiz. O sentiller geçtiyse sorun yok tabi bursadan kalkıp gidip insan kapsamlı bi ilgi bekliyor 5 dk sürdü desene:')))))
Usta belli tecrübeli kulağını dayayıp dinlediyse daha önce subab ayarı yapmıstır. 10 kişiye götürdüm teşhis koyamadılar. Bi ustamız vardı Allah rahmet eylesin bu hafta vefat etti. Kulağını koydu subab istiyor dedi. Sesten anlar ustaysa yüzün tutmama işini bilirim kendi ustama yaptım gittim itiraf ettim. Dedi ki fazla dolanma evin yolunu bulamazsın tatlı tatlı dalga geçer:'))))Ustaya gittiğinde hiç trigeri sorma subab ayarı yapalım ustam de eğer trigeri göstermediysen önceki sahibi yeni değiştirmiş de:')))))) yada itiraf et:-)))) ama kesinlikle yaptır subab ayarı ölü arabayı canlandırıyor. Anıl kardeşim arabayı dinledi dedi yeni gibi çalışıyor... fark eder kesinlikle git memnun kalırsan adamla muhabeti bırakma çaya lafa git ben öyle yapıyorum bos saatlerimde hafta 1 ugrarım ustama....
Tornaya girecek düzeltip tekrar yazdım gec oldu tornasız olmaz en sağlıklısı.
anladım teşekkürler ...
son bir soru sorayım, Bursa da bir ustaya triger değişimi için fiyat alamaya gitmiştim. Bursa da hatırı sayılır bir toyota ustası, servisten ayrılma, yaş olarakta 55 filan. motoru dinledi, sadece dediği şu oldu , trigeri değiştiriken, güzel bir subap ayarı yaparız arabana, subap ayarıda istiyor araba. ve basit birşey olacakmış havası verdi bana, 150 lira yaparım dedi. benim anladığım sentille bakarak, bir yerlerimi sıkarak subap ayrımı yapacaktı , tornaya filan gitmeden. ve şimdi yüzüm tutmuyor adama gidip derdimi anlatmaya. Ankarada değişim yaptığım için.