0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
videoda rolanti zaten düşük ki ? buji kablosunu falan değiştiniz di mi ?
Güven beyBu şimler (subablar) 8 egsoz 8 emme diye 2ye ayrılır. 2şer 2şe dizilir üsteki 4 emme ve 4 egsozsubablar şişer yada uzar. Orjinal ölçüt subablar temin edilemediği için tornada orjinal ölçülerde tornada küçültülür bu değerrler a101 kitapcıgında yazıyor o ölçüde torna yapılır ve sorun kalmaz bu yaygın olan subab ayarı subab başı 5 tlye yaptırmıstım.100lira ustaya vermiştim. 140 tl. Olay bu kadar
Barış bey, peki şimler ne kadar tutar. usta şimleri temin etmede sıkıntı olur diyor.
Barış nerede yaptırdın şimleri ? bana adres ver
Usta tornaya sokacak şimleri belli yol yapmıs bulunmaz diye. Sıfır Şimlerin tanesi 15-20tl arası güvenbey 8 tanesi değişiyormuş. 8 tane şim fiyatı 150 filan tutar sıfır şimler
Usta tornaya sokacak şimleri belli yol yapmıs bulunmaz diye. Sıfır Şimlerin tanesi 15-20tl arası güvenbey 8 tanesi değişiyormuş. 8 tane şim fiyatı 150 filan tutar sıfır şimlerMesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2015, 00:33:23Anıl kardeşim merzifon sanayide rektefeci ümit usta yapıyor nami diyar "comba ümit"diye tanınıyor.
bence anlaşamadığımız nokta şu ; şimler ayrı bir parça, subaplar ayrı bir parça değilmi?
farklı motorlar mı var bizde benim şimleri tornalayamadı neyse param olunca 20. sıraya şim alma işini yazdım
O subablarla tanıstırmasın yanınca 1500 tl istiyorlar. Şimleri tornalatacagız güven bey kıssadan hisse yada sıfır şim artık
olayı az çok anladım Barış bey. teşekkürler
vallahi verdik tofaş şimlerini , olmuyo dedi bir hafta sonra. zaten bizde şimlerin yerini değiştirip olayı topladık. tam rakamlar olmuyor ama subap ayarı düzensiz çalışmayı gideriyor. ha her araca şart değil bence.önce elektrik sorunsuz olmalı. bişey anlatayım. ilk defa buji ve buji kablosu değiştirdim benim arabanın rolantisi artmıştı halbuki normal çalışıyordu eskilerle. işte verim aynı değil.
E12 ise nasıl normal oluyor.Bizim araç e12 değişik bir vibrasyon oluyor motor ısınınca.Hava filtresinin kutusu oynuyor rölantideyken ama gaz verince düzeliyor.Bu sıkıntı mı demek ? Motor ısındıktan sonra rölanti ne olmalı kaçta olmalı ?