0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rölanti ne durumda?Belki rölanti düşük olduğundan vibrasyon olabilir
abi motor sallanmıyo gibi sanki
Yayınladığın videoya bakılırsa rölanti düşük. Motor ısınınca rölanti 900 d/d 'da sabit kalması gerekiyor. Daha düşük olunca motoru çok silkeliyor. Benzinde de aynı problemi yapıyorsa rölanti ayarını yaptırmanı öneririm.
Motor kulakları iyi demişsin gerçi ama lifte kaldırıp baktın mı? Ben mercedeste buna benzer sıkıntı yaşadım ve dışardan iyi görünen motor kulaklarını değiştirince titreşim tamamen geçti.
E12 ise normal bir durum
Güven bey; rölanti ayarının nasıl ve nereden yapıldığını bilmiyorum. Fakat bu araçlarda Hava filitresinin yanında oksijen sensörü var onunla bir alakası olabilir diye düşünüyorum. İyi bir Toyota ustasına göstermeni tavsiye ederim. Elimde 4AFE Toyota motoru için bakım klavuzu var yardımcı olursa size göndereyim. E-posta adresiniz varsa oradan gönderirim.
Güven bey mrhb valla şaşkınlıkla okudum. Subab ayarı 500-1200tlymiş alt kapak sökelim demiş. Valla subab ayarı 150 tlyi geçmez subabla ilgili çok yorumum var 2 kere yaptırdım. Yaptırmanızda fayda olur ama tabi 150tlye:-) alt kapak dediği subab üst kapağı söküp yapması lazım. Alt kapakla ne alakası var. Subabı mutlaka kontrol ettirin ama subabları tornaya sokturun.tanesi 5tlye tornalatıyorlar. Ustada söküp takma parası alacak 8 walftan 8×5=40tl geriside usta emeği güven bey. Ustayı değiştirin benden tavsiye. Ustabelkide parçalara işlem yaptırmadan size sıfır subab aldıracak. Onların tanesi 20tl ama yine o para etmiyor güven bey.
rolanti 900 altına düşüyor mu ? ben de motor takozları sağlam biliyordum meğersem özelliği bitmiş 4 takoz 1000 tl cik. orjinal ve tek değişince sıkıntı geçmiyor. rolantimi 1000 devir yaptım. daha pürüzsüz çalışıyor. gaz ve karbüratörlü için bence daha iyi. yakıt fazlalaşsada rahat oluyor.rolantide pürüzsüz çalışması için subap ayarı mükemmel olmalı. bu ayar için şim almak lazım.