0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Enes bey cevap için teşekkür ederim. Sayenizde arabamın 4 teker bağımsız süspansiyonlu olduğunu ögrendim. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2014, 10:03:02 Aytaç bey bu durumda ' çift salincak ' sistemi daha iyi bir sistem diyebilir miyiz? Sizin mesajınizdan kendime çıkardığım sonuç, Avensisi yapan mühendis amcalar daha iyi yol tutsun diye arkaya 'çift salıncak ' koyuyor. Konfor açısından kötü olsada aynı hızda virajlara girdiğimizde başka araçlar frene asılırken ben yanlarindan sıyrılıp geçiyorum Geçenlerde dizel bir C sınıfı 1.6 araç beni Gaziantep-Adana otoyolundaki 'Nurdağı' yokuşunda güçlü torkunun sayesinde fena tokatladı. Sonra aynı yokuşun inişinde yakaladım genç arkadaşı İki tatlı viraj sonrasında arkamdan baka kaldı
Murat bey arabanin bir kaç ufak kusuru var. Vites topuzu konusunda haklısınız. Ben geçenlerde biraz sert çevirince topuzun yerinden çıktığını fark ettim, dönüyor musluk gibi Benim en çok canımı sıkan ' debrijay' . Çok yukarıda kavrıyor ve kazık gibi. 3 ay oldu hâlâ arada stop ettiriyorum acemi şoför gibi Birde buradan size danışnak istediğim bur konu var. Aracı ilk çalıştırdığımda çok berbat bir rutubet kokusu alıyorum. Serviste polen filtresi değişti çözüm olmadı. Geçen gün tekrar götürdüm, arabayı havalandır geçer gibi saçma bir cevap verdi Ne yapsam bilemedim.
Aytaç bey iç sirkülasyonu kapatmayı denedim. Malesef çözüm olmadı. Klima temizliği yaptırsam mı?
Murat bey aynen dediğiniz gibi. Aracı klima çalışır durumda kapatıyorum. Bundan sonra aracı stop etmeden önce klimayı kapatmayı deneyim o zaman. Aytaç bey klima temizleme spreyi nereden edinebiliriz. Link paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler arkadaşlar. Konuda süspansiyondan klimaya döndü benim yüzümden.
aslında bağımsız süspansiyon ile yarı bağımlı arasında şöyle bir fark duymuştum bir yerlerde;"Bağımsız süspansiyonda arkanın kopması aniden olurken yarı bağımsızda haber vererek gelir" yarı bağımsızdaki tedirgin ediyor dediğimiz olay da bu sanırımsüspansiyon sistemiyle meşhur focusun bu videosu nasıl açıklanmalı acaba??► 2012 Ford Focus ESC TEST
Focus iyi yol tutmasıyla bilinir. Çok şaşırdım bu videoyu izleyince. Bu videoda esp açık mı gercekten!
Bekir bey ' wurth' deneyeceğim teşekkür ederim. Aracı 1 saat motor açık mı bekletmemiz gerekiyor bu arada?[/quoten az yarım saat motorunuz açıkken klimanız çalışsın bahadır hocam.zaten sonrasında siz araçla bi yarım saat tur atıp camları açık konumda gezerken klimayı açık bıraksanız olur.uyguladıktan sonra farkedersiz ilk üflemede özellikle çok keskin bir koku ile üfleme yapar ve o koku sizi, araç içindeki diğer kişileri rahatsız edebilir bu nedenle söylüyorum.daha garanti olur yani. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2014, 11:06:40Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ağustos 29, 2014, 11:00:36Bekir bey ' wurth' deneyeceğim teşekkür ederim. Aracı 1 saat motor açık mı bekletmemiz gerekiyor bu arada?en az yarım saat motorunuz açıkken klimanız çalışsın bahadır hocam.zaten sonrasında siz araçla bi yarım saat tur atıp camları açık konumda gezerken klimayı açık bıraksanız olur.uyguladıktan sonra farkedersiz ilk üflemede özellikle çok keskin bir koku ile üfleme yapar ve o koku sizi, araç içindeki diğer kişileri rahatsız edebilir bu nedenle söylüyorum.daha garanti olur yani. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2014, 11:08:09arkadaşlar konu yine farklı yerlere kaymasın gözünüzü seveyim yol tutuş filan hani demek istedim anladınız yani
Bekir bey ' wurth' deneyeceğim teşekkür ederim. Aracı 1 saat motor açık mı bekletmemiz gerekiyor bu arada?