0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama şu anki CVT şanzımanlar yüksek torku kaldıramıyorlarmış; yüksek tork, arızalara neden oluyormuş. Herhalde bu yüzden CVT şanzımanlı araçların torku düşüktür. Yüksek torka dayanan CVT şanzımalar yüksek maliyetli olduğu için şimdilik üretilmiyormuş...Düşük torka razıysak CVT şanzımanı tercih edebiliriz; hattâ sürüş kolaylığı ve yakıt için tercih etmeliyiz. Ama yüksek tork lâzımsa başka seçeneklere yönelebiliriz...Ama bir de şu var: Bugün İstanbul'dan Tekirdağ Malkara'ya geldik. Arabada 3 yetişkin, 1 çocuk, bir bebek var; epeyce de bagaj mevcut. Yokuşlarda 120 ile çıktım, arabada bir sıkıntı olmadı. Yokuşta diğer araçların hepsini solladım... Bu durumda daha yüksek torka ve/veya daha çok beygir gücüne ne hacet?
Listeye dikkat ederseniz, VW kendi markasında değilde grubun daha elit markası olan Audi'de CVT şanzımanı da tercih ediyor. Acaba neden?
audi cvt mi kullaniyor ? S-tronic olmasin o
Multitronic şanzimanli Audi'ler CVT
konu yine dsg ye gelicek burdan
Bence Toyota CVT şanzımanla müşteri kaybetmez, müşteri kazanır. Toyota kullanıcıları, özellikle de benim yaşımda olanlar için sorunsuzluk ön plandadır. Şanzımanım ne zaman arızalanacak, garanti biterse aracı serviste bırakırmıyım diye bir düşüncem olmadan rahat rahat kullanıyorum. Konfor ve performans konusuda subjektif bir kavram. Neye göre konfor veya neye göre performans? Bence CVT oldukça konforlu ve rahat bir sürüş sağlıyor. Ama sonuçta tercih ve öncelikler meselesi. İstanbul trafiğinde aracınız 250 PS olsa ne olur? Hepimiz aynı trafik içersindeyiz. Şehirlerarasında da araç çok güzel gidiyor. Zaten yolların standartı ve trafik kuralları daha ötesine izin vermiyor.
CVT ile torkun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Zira biraz araştırırsanız çok daha güçlü ve daha yüksek torklu araçlarda da CVT'nin kullanıldığını göreceksiniz. İngilizce bir sitede CVT'nin dizele adapte edilmesindeki en büyük sorunun dizel motorların devirlenme isteğinin benzinli motorlara kıyasla daha az olmasından kaynaklandığını okuduğumu hatırlıyorum. Yani dizel motorun daha yavaş devirlenmesi sorun çıkarıyormuş...
Alper,Dogrusu dediklerine katılmıyorum.CVT çok başarılı bir teknoloji. (Bence)Kesin birşey varsa DSGden daha başarılı ve sorunsuz.
Cvt şanzımanlar toyota modellerinde hangi yıldan itibaren kullanılmaya başlandığına dair bir bilginiz var mı zira kısa bir süre içinde rav-4 almayı düşünüyorum ciddi bir şekilde teşekkürler