0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
daha öncede yazdım,yıllarım şöförü dayım kaç kez marş bastı söndü zannederek.ama tabiki sıfır km di o yıllarda.ses yıllar içinde artsada sizin bahsettiğiniz kadar olamaz.aracınızda araboruları daha önceki sahibi değiştirmiş olabilir mi?yada egzostla ilgili farklı bir uygulama yapılmış olabilir.diğer aklıma gelense motor takozlarının değişimi yapılırken yansanayi kullanılması.oda sesi ve titreşimi çok etkiler.bunlara bakmanızı tavsiye ederim.daha birçok sebep olabilir ama bunlar öncelikli.
Ben hala aynı şeyleri yaşıyorum, fakat tüp takdırdıktan sonra ses ve titreşim arttı devir göstergesi rölanti normal, yalnız, gazın oktan sayısı ve tek nokta tüpten mi mikserin yaptığı sesten mi bilmiyorum fakat eksoz sesine kadar arabada, tüpte gelen seslerde artış oluyor. Şimdi tüp arabaya zarar vermezmiş, isteyen mühendis gelsin zararı yok desin külahıma anlatsın. geçende gözlerimle gördüm. Boranın silindirlerinin içine baktım sıralı sistem takılı arabada çiziklerin çapının ölçüsünü bilemiyeceğim, kaç mikron ama o çizik gibi izlerin mutlaka kompresyon zaafına neden olacağı kesin, zaten görmeme gerek yok aracı kullanırken eksileri ve artıları kendim test ediyorum sollamalarda beş ten dörde düştüğünüzde ve gaza yüklendiğinizde o benzindeki gidiş nerde, son hızda 20 km düşüş kesin, ha ben fazla hızlı kullanmam ama öyle bi an geliyorki üzeri araç yüklü bir Tırı geçerken, hele bir de tır inadına gaz veriyorsa siz sollarken, vay halinize gazı tüpte dibinede kadar bassanızda belli bir tepkiyi geçmiyo, birde rampalara süratli girdiğimde sorun yok eğer rampada bir kamyon arkasında kaldıysan yine vay haline üçe geçiyon daha sonra 4. vites yeteri kadar ivmelenmiyor şimdi senin arabada bir sorun var diyecektir bir kaç arkadaş ben arabama güveniyorum benzinde 5.500/ 6000 devirde 195 km/s gördüm gayet yolda güven veriyordu artı aracım rampalarda bu yukarıdaki söylediklerimin hiç biri olmuyo, çoğu zaman anahtardan noslar gibi benzine geçiyom ne edem başka çare yok .
arkadaslar bizim arabalar o kadarda sesziz değil. efsanenin 2 sorunu var bence 1 fren 2 ses.
Bence forumda frenellerle ilgili tartışılan konulara bir göz atın Fatih bey. Eminim çok faydalı olacaktır. Ses olayını ise AE101 için ikiye ayırmak lazım. Motor sesi ve kabin içi sesi. AE101'in özellikle rölanti ve düşük devir motor sesi oldukça düşüktür (tamamen subjektif fikirlerim) ama yüksek devirde motor sesi artmaktadır. Sorun ise ses yalıtımının az olmasından dolayı bunun kabinde fazlaca hissedilmesidir. Aracın bakımları iyi yapılmış ve motoru sağlıklı ise yalıtım yetersizliğine rağmen gerçekten sessiz olduklarını söyleyebilirim özellikle motor sesi konusunda.