Gönderen Konu: ae 101 97 model motor sesi  (Okunma sayısı 8007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
ae 101 97 model motor sesi
« : Ekim 31, 2008, 10:42:43 »
arkadaşlar forumda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar motor sesini neredeyse hiç duymuyorlarmış:(benim motor sesi içeriden bariz bir şekilde duyuluyo bilhassa soğuk iken...
şimdi sorum şu acaba hava filtresi kirli ise motor sesi çok mu duyulur.
yoksa bu motor sesinin fazlaca duyulmasına başka bir sebep mi var..
vallahi kıskanıyom hele bi arkadaş ışıklarda istop ettiğini bile zannediyormuş :D
bi de hava filtresi hangi marka tavsiye edersiniz. servisten alsak pahalımı olur. serviste satılan mallar piyasada bulunmazmı. malum servisle pazarlık olmuyo bilhssa yedek parçada..
yardımcı olursanız sevinirim.. :)

Toyota Club Türkiye

ae 101 97 model motor sesi
« : Ekim 31, 2008, 10:42:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 97 model motor sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2008, 11:05:28 »
daha öncede yazdım,yıllarım şöförü dayım kaç kez marş bastı söndü zannederek.ama tabiki sıfır km di o yıllarda.ses yıllar içinde artsada sizin bahsettiğiniz kadar olamaz.aracınızda araboruları daha önceki sahibi değiştirmiş olabilir mi?yada egzostla ilgili farklı bir uygulama yapılmış olabilir.diğer aklıma gelense motor takozlarının değişimi yapılırken yansanayi kullanılması.oda sesi ve titreşimi çok etkiler.bunlara bakmanızı tavsiye ederim.daha birçok sebep olabilir ama bunlar öncelikli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2008, 11:27:38 »
Ben hala aynı şeyleri yaşıyorum, fakat tüp takdırdıktan sonra ses ve titreşim arttı devir göstergesi rölanti normal, yalnız, gazın oktan sayısı ve tek nokta tüpten mi mikserin yaptığı sesten mi bilmiyorum fakat eksoz sesine kadar arabada, tüpte  gelen seslerde artış oluyor. Şimdi tüp arabaya zarar vermezmiş, isteyen mühendis gelsin zararı yok desin külahıma anlatsın. geçende gözlerimle gördüm. Boranın silindirlerinin içine baktım sıralı sistem takılı arabada çiziklerin çapının ölçüsünü bilemiyeceğim, kaç mikron ama o çizik gibi izlerin mutlaka kompresyon zaafına neden olacağı kesin, zaten görmeme gerek yok aracı kullanırken eksileri ve artıları kendim test ediyorum sollamalarda beş ten dörde düştüğünüzde ve gaza yüklendiğinizde o benzindeki gidiş nerde, son hızda 20 km düşüş kesin, ha ben fazla hızlı kullanmam ama öyle bi an geliyorki üzeri araç yüklü bir Tırı geçerken, hele bir de tır inadına gaz veriyorsa siz sollarken, vay halinize gazı tüpte dibinede kadar bassanızda belli bir tepkiyi geçmiyo, birde rampalara süratli girdiğimde sorun yok eğer rampada bir kamyon arkasında kaldıysan yine vay haline üçe geçiyon daha sonra 4. vites yeteri kadar ivmelenmiyor şimdi senin arabada bir sorun var diyecektir bir kaç arkadaş ben arabama güveniyorum benzinde 5.500/ 6000 devirde 195 km/s gördüm gayet yolda güven veriyordu  artı aracım rampalarda bu yukarıdaki söylediklerimin hiç biri olmuyo, çoğu zaman anahtardan noslar gibi benzine geçiyom ne edem başka çare yok .
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2008, 13:21:43 »
daha öncede yazdım,yıllarım şöförü dayım kaç kez marş bastı söndü zannederek.ama tabiki sıfır km di o yıllarda.ses yıllar içinde artsada sizin bahsettiğiniz kadar olamaz.aracınızda araboruları daha önceki sahibi değiştirmiş olabilir mi?yada egzostla ilgili farklı bir uygulama yapılmış olabilir.diğer aklıma gelense motor takozlarının değişimi yapılırken yansanayi kullanılması.oda sesi ve titreşimi çok etkiler.bunlara bakmanızı tavsiye ederim.daha birçok sebep olabilir ama bunlar öncelikli.
burak arkadaşım mototr takozunun birisi kopmuş baskı balatayı değiştirirken 35 ytl verip sanayideki parçacıdan orjinali diye aldım
adam heralde yalan söylemez
zaten bi şey alcağım zaman bi japon bide yerli malı var dedi
bende orjinali neyse onu ver dedim.
motordaki ses senin dediğin gibim o kadar fazlada rahatsız etmiyor. ama arkadaşların dediği şaşırttı beni. özellikle soğukkene bariz şekilde motor sesi duyuluyo. ısınınca çok dikkat edersem duyuyorum bu normalmi değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2008, 13:36:30 »
haliyle efsane 11 yaşında.olur bence okadar.muhakkaki kaliteli parça kullanımıda arabayı genç tutmakta önemli faktör.yinede çevrenizde aynı kasa corolla varsa onada bir bakın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2008, 01:04:20 »
orjinal parça dedikleri genelde tayvan malı vb leri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2008, 08:06:10 »
Ben hala aynı şeyleri yaşıyorum, fakat tüp takdırdıktan sonra ses ve titreşim arttı devir göstergesi rölanti normal, yalnız, gazın oktan sayısı ve tek nokta tüpten mi mikserin yaptığı sesten mi bilmiyorum fakat eksoz sesine kadar arabada, tüpte  gelen seslerde artış oluyor. Şimdi tüp arabaya zarar vermezmiş, isteyen mühendis gelsin zararı yok desin külahıma anlatsın. geçende gözlerimle gördüm. Boranın silindirlerinin içine baktım sıralı sistem takılı arabada çiziklerin çapının ölçüsünü bilemiyeceğim, kaç mikron ama o çizik gibi izlerin mutlaka kompresyon zaafına neden olacağı kesin, zaten görmeme gerek yok aracı kullanırken eksileri ve artıları kendim test ediyorum sollamalarda beş ten dörde düştüğünüzde ve gaza yüklendiğinizde o benzindeki gidiş nerde, son hızda 20 km düşüş kesin, ha ben fazla hızlı kullanmam ama öyle bi an geliyorki üzeri araç yüklü bir Tırı geçerken, hele bir de tır inadına gaz veriyorsa siz sollarken, vay halinize gazı tüpte dibinede kadar bassanızda belli bir tepkiyi geçmiyo, birde rampalara süratli girdiğimde sorun yok eğer rampada bir kamyon arkasında kaldıysan yine vay haline üçe geçiyon daha sonra 4. vites yeteri kadar ivmelenmiyor şimdi senin arabada bir sorun var diyecektir bir kaç arkadaş ben arabama güveniyorum benzinde 5.500/ 6000 devirde 195 km/s gördüm gayet yolda güven veriyordu  artı aracım rampalarda bu yukarıdaki söylediklerimin hiç biri olmuyo, çoğu zaman anahtardan noslar gibi benzine geçiyom ne edem başka çare yok .

vallahi benim lpgli canavar, benzinden daha iyi gidiyor. ayarlarınızı kontrol ettirin, muhtemelen ayarlarınızı kısmışlardır.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2008, 03:10:07 »
motor sesini kesmek istiyorsanız bir gün boyuncan tofaş yada renault 9 11 12 filan kullan ertesi gün motor sesi gelmez araçtan yaşlarına göre çok sesiz çalışıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2008, 23:57:34 »
benim motor sesim sadece ve sadece yağın değişimine az kala artıyor.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2008, 22:31:58 »
motor sesi ile ilgili bir izolasyon yaptıran var mı acaba arkadaşlar.motor sogukken benim aractada ses var. ısındıkca azalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2008, 00:19:02 »
 bende bazen çalışan arabaya tekrar marş basıyorum..sende bi sorun var belli..bide bu sesi egzoz boğazı yada manifoltun yıpranması patlaması da yapabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kralın Arabası Rolss Royce, Arabanın Kralı Toyota.
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2008, 20:33:42 »
arkadaslar bizim arabalar o kadarda sesziz değil. efsanenin 2 sorunu var bence 1 fren 2 ses.
Corolla XEi 98. O Bir EFSANE...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 07, 2008, 07:50:11 »
arkadaslar bizim arabalar o kadarda sesziz değil. efsanenin 2 sorunu var bence 1 fren 2 ses.

:) Bence forumda frenellerle ilgili tartışılan konulara bir göz atın Fatih bey. Eminim çok faydalı olacaktır. Ses olayını ise AE101 için ikiye ayırmak lazım. Motor sesi ve kabin içi sesi. AE101'in özellikle rölanti ve düşük devir motor sesi oldukça düşüktür (tamamen subjektif fikirlerim) ama yüksek devirde motor sesi artmaktadır. Sorun ise ses yalıtımının az olmasından dolayı bunun kabinde fazlaca hissedilmesidir. Aracın bakımları iyi yapılmış ve motoru sağlıklı ise yalıtım yetersizliğine rağmen gerçekten sessiz olduklarını söyleyebilirim özellikle motor sesi konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2008, 10:40:11 »
arkadaşlar yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler
ama benim esas sormak istediğim hava filtresi eğer kirli ise motor sesini artırır mı?
benim hava filtresi aldığımdan bu yana 4000 km yaptım hiç değiştirmedim.
hangi marka kapalı hava filtresi tavsiye edersiniz şöyle ucuz yollu:)
bide bu hava filtresi kaç km de bir değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2008, 15:20:03 »
  Aslında Km. den ziyade filtrenin durumu önemli. Kimi şartlarda 3-4 Bin Km. de de pislenebildiği gibi kimi şartlarda 10 Bin Km. yi bile rahatlıkla geçebilir ömrü. Yani gözle bakmakta yarar var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2008, 16:06:10 »
peki ucuz yollu hangi filtreyi tavsiye edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2008, 16:34:57 »
  Eğer Perfomans filtreden bahsetmiyorsan üzerindeki filtreler yan sanayi olarak zaten ucuzdur. 10Ytl civarı birşeydir heralde. Aksaray'da rahatlıkla bulabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2008, 16:41:00 »
hakan bey üzerine şimdi baktım made in korea diyo marka felan yazmıyo heralde yan sanayi. ilginiz için teşekkürler iyiki varsın toyota club

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2008, 16:51:20 »
 Eğer Bujiler de uzun süredir değişmedi ise bu sırada onlarada bakmakta fayda var bence. Ayrıca benzin filtreside. Tabi yağ ve yağ filtreside zamanında değişmiş olmalı yoksa motordaki eski yağ da motor sesini arttırır. Zaten kışa girerken şu günlerde radyatör antifirizi dahil, eğer zamanı gelmiş ise fren hidroliği ve yukarıda saydıklarımın bakılmasında fayda var. Fren hidroliğide en azından 2-3 senede bir değişmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kralın Arabası Rolss Royce, Arabanın Kralı Toyota.
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2008, 17:19:25 »

:) Bence forumda frenellerle ilgili tartışılan konulara bir göz atın Fatih bey. Eminim çok faydalı olacaktır. Ses olayını ise AE101 için ikiye ayırmak lazım. Motor sesi ve kabin içi sesi. AE101'in özellikle rölanti ve düşük devir motor sesi oldukça düşüktür (tamamen subjektif fikirlerim) ama yüksek devirde motor sesi artmaktadır. Sorun ise ses yalıtımının az olmasından dolayı bunun kabinde fazlaca hissedilmesidir. Aracın bakımları iyi yapılmış ve motoru sağlıklı ise yalıtım yetersizliğine rağmen gerçekten sessiz olduklarını söyleyebilirim özellikle motor sesi konusunda.

frenlerle ilgili konulara baktım aslında bnm şikayetim su 98 model xei sahibiyim kardesiminde 99 model 1,6 ies civic i var. ikisinin frenlerini karsılastırınca fark acıkca belli oluyor ve ae101 kullanıcısı arkadaslarımın hepsi sikayetci frenlerden. ses olayına gelince elbette ki yalıtım cok kotu yine civic ornegini verecegim :D benim araba 3000 devirde kardesimin arabasının 5000 devirdeki sesinden daha fazla ses alıyor içeriye.
Corolla XEi 98. O Bir EFSANE...