Aslında frenlerde memnun olmadığınız tam olarak ne ona cevap bulmak lazım Fatih bey. Yani teşhis olmadan sorunu keşfedip düzeltemeyiz. Sorun diyorum benim AE101 lerin fren sisteminden hiç şikayetim olmadı lastikleri hariç. Yani ben AE101 lerin lastiklerinin fren mesafesini belirlemede çok etkil olduğunu biliyorum. Mesela şu an kullandığım AE101'in lastikleri 185 tabanlı ve kaliteli diyebileceğim lastikler kullanıyorum ve bu gerçekten çok farkettiriyor. Ancak asıl önemli olan nokta hep söylediğim gibi AE101 yedek parçası bulmak çok kolay ve malesef mekanik aksamda (örneğin frenlerde)kullanılan kalitesiz yan sanayi ürünler inanamayacağınız kadar farklılık oluşturabiliyor ki bunuda daha önce yaşadığım için söylüyorum.
Yani özetle eğer frenlemede yaşadığınız olumsuzluğu (çabuk latiklerin kızaklaması, bir lastiğin diğerinden önce kızaklaması, aracın arkasının frenlemede savrulması, lastiklerin sert frenlemede kilitlenmemesi vb.) bir çok soru sorarak cevaplayabilirsek eminim çözümde buluruz. Fakat herşeye rağmen unutulmaması gereken birde AE101'in frenlerinden ne beklediğimizdir bence. Bugün en basitinden güncel modellerde bir sürü fren destek sistemleri kullanlılırken AE101 günlerinin modifiye diyebileceğimiz lastik ebatları bu gün standart olarak C segmentinedeki araçlarda kullanılmaktadır. Ama söylediğim gibi bakımları herşeyi ile iyi yapılmış ve kaliteli parçalar kullanılmış, kaliteli lastik ve mümkünse 175 değil 185 taban kullanılmış bir AE101 frenleri kendinden şikayet ettirecek bir yapı sergilemez kendi sınırları içinde düşünüldüğünde.
Ses olayında da kullanılan yakıtın bile motor sesi üzerinde etkisi vardır ki ayrıca uzun Km ler yapmış motorların sağlığıda birbirinden farklı olabilir. Tani yağ vb. motor bakımlarıda oluşan sesi etkiler. Ama izolasyonda ekisklik olduğuna bende katılıyorum ama özellikle rölantide benim kullandığım bir çok AE101 model oldukça sessiz gelmiştir bana ve şu an kullandığım da hala sessizdir. Ama söylediğim gibi bu üst devirler için geçerli değil. Zaten özellikle motor ile kabin arasında da ses yalıtımı, ya da motor kaput ses yalıtımı kullanılmamış bu araçlarda. Ama bu yüzden de o kadar seriler bence.
