0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Klima kompresörünu korumak için ne yapmalıyız acaba?
BARIŞ hocam t9 azizliği. Şimdi bn hiç polen filtresi sökmedim Torpido dan aça biliyorsunuz diyordu kitapçıkta ama hiç bakmadım siz görsel olarak anlatırsanız sevinirim
Daha 3 gün önce otobanda seyahat ettim bnde de böyle bişi olabilirmi acaba
Uzun süre çalışmayan klima için kitapçıkta bir öneri var.Klimayı açarken önce yavaş modlarda açın ve araca çok fazla gaz vermeyin.Aksi takdirde kompresörde yağlamasında sıkıntı olabilirmiş.ben ilk 10 saniye 1 de açıyorum sonra 2 ye alıyorum.Daha sonra aracımı yola çıkarıyorum.Hatta iç sirkülasyonu da kullanırsanız klimanın çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.
Polen fıltresı ve gazına bakın.Daha ben klıma motorum arızalı dıyenı duymadım
Öyle deme tuncay abi bu arabadan önce astra h sedan vardı yaz ortasında sıcak üflemeye başlayınca ne oluyoruz dedim.Servise gittik 900 lira masraf çıktı.Kasnaktan sıkıntı yapmıştı galiba.Sanayi de hallettik ama hala performansi iyi değildi.
Araç yükte iken özellikle yokuş yukarı klimayı devreye almak sakıncalı bide aracı çalıştırırken klima düğmesinin kapalı olmasına dikkat edin yoksa marşa basınca klima açık ise ciddi zarar verebilir
bugun yine denedim klima motoru devreye giriyor onda sıkıntı yok. hatta 1-2 dakika soğğuk geldi hava sonra yavaştan ısındı. sanki tek fan açmişim gibi hava geldi. polene baktim üstünde küçük bir yaprak ve arı vardi. aralarıda çokta toz yoktu. ne bilim polen sıkıntılı olsa iki üç dakika soğuk vermez didiye düşünüyorum bilemedim gerçekten....