0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kabın yanında çizgiler vardır. üst çizgiye kadar doldurmalısınız. alt çizginin altına düşmemeli hepsi bu
Merhabalar benim de bir sorum olacaktı.Diyelim radyatörü boşalttık alttaki tapadan suyun hepsi aktı gitti. Yeni suyu nereden dolduracağız metal cauation yazan kapaktan mı yoksa ölçü tablası olan beyaz bidondan mı dolduracağız.Oran nasıl olmalı kaç litre su kaç litre antifirz olmalı ?
Tekin bey orjınal toyota longlıfe antıfırızın150 bin kilometrede antifiriz değişmesini söylüyor söylüyor nokta ben 2006 verso mu antifirizin i 80 binde ufuk beyin tavsiyesi ile yeni değiştirdim
Şimdi arkadaşlar olayı şöyle detaylıca anlama istiyorum.Biz radyatördeki suyu boşalttık diyelim. Sonra doldurma işlemine geçmeden önce şunu sormak istiyorum ;Radyatörümüz kaç litre kapasiteli de biz %50 %50 oran ya da %60 saf su %40 antifiriz oranı yapmalıyız.5 litrenin 2.5 /2.5 oran gibi mi ? Biri bana litre cinsinden söyleyebilir mi ? Kendim radyatör su değişimi yapmak istiyorum.Su tamamen boşalınca kaç litre eklemeliyiz ?Toyota Servislerinde işçilik ücreti dahil bu değişim ne kadar olabilir sizce ?Şimdide işlemler adım adım nasıl olacak ?1-Radyatörün altından suyu boşaltıyoruz.2-Cauation yazan kapaktan bir miktar saf su ardından bir miktar antifiriz dolduruyoruz.3-Bu sıvı karışımı kapağın ağzına gelecek kadar hatta taşacak kadar dolduruyoruz.4-Kapağı kapatmadan aracı rolantide biraz çalıştırıyoruz.5-Eksilme olursa üstüne biraz daha saf su koyuyoruz.6-Sonra eksilme yoksa kapağı cauation yazan kapağı kapatıyoruz.Şimdi şöyle bir sorum daha var Cauation yazan metal kapaktan su doldurduk.Radyatörden artan su otomatik olarak Siyah plastik kapaklı minimum maximum yazan radyatör kutusuna su ulaşacak mı yoksa oraya da biz antifiriz/saf su karışımı mı dolduracağız ?