Gönderen Konu: Motor suyunu kontrol  (Okunma sayısı 35170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor suyunu kontrol
« Yanıtla #40 : Ağustos 26, 2014, 10:34:13 »
Barıs orjınal aracında bulunan antıfırız 150 bın km degısın dıyor toyota.Benım verso da da antıfırız koruması 45 cıkmıstı.Ancak aracın 2006 model olması devırdaım ıcın ufuk kardesımın de tavsıyesıyle 80 bın bakımında degıstık.
Oncelıkle servıste toyota longlıfe antıfırız 5 ltr 150 tl cıvarı.Ufuk kardesım de 5 ltre eneos antıfırız gonderdı.Her tekı 1 ltr.Tanesı 10 tl.
Aynı vvt ı motor araclarımız.Akunun oldugu tarafta radyatorun en altında tıpa var.Onu acıyorsun o radyatorun ıcındekı suyu bosaltıyor...Motorun ıcındekı su kalıyor.
Ancak motor blogundakı suyla beraber bosaltılması ıcın ,motorun arkasında egzoz ıle bırlesıme yakın tapa var onunda acılması lazım.
Ama zor oldugu ıcın cogu usta yapmıyor, sadece radyator tapası aacılıyor.
Tam bosalırsa 5 ltre yakın ,radyator bosalırsa 3 ltre yakın alıuor.
Radyatoru bossaltyıktan  sonra antıfıtızı saf olarak hem radyatorun agzına kadar hemde yedek depoya dolduruyorsun.
Arac rolantıde calısırken bogaz kelebegının altında sıyah boru var devırdaım ıcın.Onu sıkıp bırakarak eksıldıkce eklıyırsun.Fan acana kadar bu ısleme devam.arada gazada bas fan acması hızlansın.
Sonarakı gunlerde kontrol edersın
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 26, 2014, 10:34:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 26, 2014, 14:43:48 »
Piyasada Sarı renk antifriz dahi bulabilirsiniz.

Renkten ziyade kutunun üstündeki açıklamaları okumalısınız.

Bazıları Konsantredir, sulandırılması gerekir. Long Life
Bazıları hazır sulandırılmıştır, ayrıca sulandırmaya gerek yoktur. Long Life
Bazıları sulandırılmalıdır ama her yıl yenilenmelidir aksi halde radyatörü ve kaloriferi tıkayacaktır. Short Life

Fiyatlarıda bu özelliklerine göre değişir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 27, 2014, 01:12:32 »
Radyatör tapasını açacağım bütün su boşalacak ben 3 litrelik aldığım o antifiriz mi ekleyeceğim sadece.Saf su eklemeyecek miyim arkadaşlar ?
Ben olayı çözdüm ya  :rofl:  :rofl:
Ama şuna emin olamadım diyelim ufuk abiden aldık ondan gelen 3 litreyi radyatöre mi dökeceğiz saf su ekleme işlemi olmayacak mı ?
Ya da Long life bir antifiriz aldık ona herhangi bir su ekleme işlemi olmayacak mı ?

http://www.amazon.com/Toyota-Genuine-Fluid-00272-SLLC2-Coolant/dp/B004SL8568
 aha işte bana böyle bir şey lazım DO NOT ADD WATER.
Ben sadece ürünü koyacağım.Su ile karışmak istemiyorum oranı tutturamam hararet filan yapar o yüzden yani :D
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 27, 2014, 08:20:08 »
Piyasada Sarı renk antifriz dahi bulabilirsiniz.

Renkten ziyade kutunun üstündeki açıklamaları okumalısınız.

Bazıları Konsantredir, sulandırılması gerekir. Long Life
Bazıları hazır sulandırılmıştır, ayrıca sulandırmaya gerek yoktur. Long Life
Bazıları sulandırılmalıdır ama her yıl yenilenmelidir aksi halde radyatörü ve kaloriferi tıkayacaktır. Short Life

Fiyatlarıda bu özelliklerine göre değişir.

Aslında kırmızı ya da pembe organik antifirizlerin diğer farklı asit gurubunda olan antifirizlere göre temel farkı nedir, açıkçası bunu merak etmiştim. Organik antifirizler diğerlerine oranla daha pahalı ancak organik antifirizi de bir çok marka üretmekte. Bunlardan en güvenilir olanı önemli olan. Yoksa antifiriz diye aracın en önemli bakım kalemlerinden birine eksik ve sahte bir sıvı koymak acı bir son hazırlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 27, 2014, 10:36:55 »
Toyota longlıfe yazıyordu kutusunda bu sekılde yazıyordu .ısmını bu sekılde hatırlıyorum.
Neyse bende mustafa bey gıbı antıfırıxde kalıtelı bırsey ler alınması taraftarıyım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 27, 2014, 11:32:50 »
Toyota longlıfe yazıyordu kutusunda bu sekılde yazıyordu .ısmını bu sekılde hatırlıyorum.
Neyse bende mustafa bey gıbı antıfırıxde kalıtelı bırsey ler alınması taraftarıyım.
Evet aynen katılıyorum önceki aracıma parça alırken antifrizde vardı  onuda aldım fakat hiç duymadığım bi markaydı araca doldurayım diye kapağı açtım boş kaba doldurdum içinden paslı metal parçalar çıktı antifrizle hiçte alakası yoktu gittim bildiğim marka aldım yani tavsiyem bilmediğiniz markayı kullanmayın arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 27, 2014, 11:58:48 »
Arkadaşlar soruma son kez bir yanıt alabilir miyim :D çok sordum biliyorum da Şimdi ben iyi bir antifiriz aldım diyelim sllc bir antifiriz.Radyatörü boşalttım hatta içine su döküp iyice temizledim 2 kere boşalttım diyelim içini.Peki sonra aldığım antifirizin hepsini mi dökeceğim yoksa içine su koymam gerekli mi ? 3 litre antifirizin 3 litresini döküp radyatörü sırf antifiriz mi dolduracağım.yoksa 3 litrenin 1.5 litresini kullanıp geri kalanının da saf su 1.5 litre mi kullanmalıyım ?
Benim isteğim bir antifiriz alıcam radyatörü taşırana kadar kullanacağım su karışımı yapmak istemiyorum.Var mı öyle bir antifiriz
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 27, 2014, 14:37:55 »
Arkadaşlar soruma son kez bir yanıt alabilir miyim :D çok sordum biliyorum da Şimdi ben iyi bir antifiriz aldım diyelim sllc bir antifiriz.Radyatörü boşalttım hatta içine su döküp iyice temizledim 2 kere boşalttım diyelim içini.Peki sonra aldığım antifirizin hepsini mi dökeceğim yoksa içine su koymam gerekli mi ? 3 litre antifirizin 3 litresini döküp radyatörü sırf antifiriz mi dolduracağım.yoksa 3 litrenin 1.5 litresini kullanıp geri kalanının da saf su 1.5 litre mi kullanmalıyım ?
Benim isteğim bir antifiriz alıcam radyatörü taşırana kadar kullanacağım su karışımı yapmak istemiyorum.Var mı öyle bir antifiriz
Dediğiniz gibi bir şey yok çünkü motorun içindrki su arabada duruyor 3 lt antifirizin 1.5 litresini radyatöre boşaltırsın sonra motor suyuyla antifiriz suyu karışır.  Bu kadar sıkıntı yapmayın antifirizdeki renk uyumuna dikkat edin hangi renkle başladıysanız boşaltana kadar devam etmeyin..keşke tek mesele radyatör suyu olsa:-)))))
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)