0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
keşke motor değişim taleplerini kabul etmeseydiniz.. motoru değiştirmeden mahkemeye verseydiniz daha hızlı ve kesin çözüm alırdınız.. çünkü hatalı ve ayıplı mal.. kullanıcı kaynaklı diyemezler çünkü o kasalarda herkesin başına geldi..yaşadığınız sorunlar başımıza gelmesin diye sıfır araç alıyoruz böyle şeylerle karşılaşmamamız gerek.. benim bi yakınım cüzi bi fark ödeyerek yeni kasasını aldı eskisini bırakıp.. uğraştırabilirler ama uğraşın
Motor bloğunun değiştiğini belirttiler serviste. Sorun sadece motor bloğu değil.İlk aldığım günden beri geri viteste takılma oluyor. Her zaman takılmıyor ama yeri geliyor trafiğin ortasında kilitleniyor. acil manevra yapmak gerek kalıyorum öylece. Baştan beri bir yalan tutturmuşlar "Toyotalarda geri vites 1le 2 arasında o yüzden geçmeyebiliyor bazen, 1e takın 2ye takın birkaç kez debriyaja basın sonra deneyin" diye. iyide arkadaş nasıl iş bu... açıyorlar dişlilere bir iki fısfıs yapıyorlar ellerindeki neyse. birde durduğu yerde 2 ileri 2 geri gidiolar. sorun görülmedi diyorlar. sonra baştan beri balatalardan ses geliyor. ilk başlarda kalkışlarda ve geri viteslerde oluyordu. el frini çekili olduğu zaman olur belki diye çokta üstelememiştim. ama balata değiştiler. aman allahım yok böyle bir sürtme sesi. 10 defa servise git gel yapmışımdır sadece balatalar için. ve bir git gel 220 km ikame yerimden. hep sorun yok sorun yok dediler. sonra senin balatalar 10-12binde bitmiş çok kullanmışsın dediler. Zorla değiştirdiler balataları. Balata değişiminin peşine şimdide fren sisteminde hata çıktı. Ve hatalı hatalı beni yola gönderdiler. Allahtan fren kullanacak yollara girmemişim. hidrolik boşalmış. sistem uyarı verdi. Bana aracı kullanmamaya çalış 3-5 gün içinde getir fren sisteminde hata var dediler gönderirken. uzun yola çıkıyorum ne olacak demiştim o zaman. çıkmamaya çalış demişlerdi. Hidrolik boşalınca anladım ne demek istediklerini. ama servistekiler biliodu o arabayla gidersem 250-300 km yapacağımı gidip gelmede. arabanın sağından solundan gelen çatırtı seslerini bile mazur görür olmuştum ama artık onlarda gözüme batıyor.bu kadar sorundan sonra arabayı görmeye tahammül edemez oldum. istemiyorum arabalarını alsınlar başlarına çalsınlar.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2014, 16:46:29bu arada eski motorun ort. yakıt tüketimi 4,7lerde idi sanırım. Yeni taktıkları bloğun 2014 model araçların üzerindeki bloklardan olduğunu belirttiler. İncelediğimde yeni motorun 4,1 ortalaması mevcut. hele şehir dışı çok düşük. ama bir sıkıntı var. ruhsatta farkettim yeni motorun hp 66 mı ne. eski motorda çok daha yüksekti. yani sadece motor bile ben rampalarda gitmem arkadaş düz yol aracıyım diye açık açık bağırıyor bence...
bu aracı ikinci elde satmaya kalkarsanız etik olmaz diye düşünüyorum. bilen vatandaş zaten almaz. bu yüzden en güzeli tüketici hakem heyetinize başvurup derdinizi anlatın. size izlenecek yol konusunda bilgi verirler. bu doğrultuda hareket edersiniz. gerekirse mahkemeye verirsiniz, haklı bulunursanız araca ödediğiniz meblayı geri alabilirsiniz. ben olsam yakıt fişleriniz duruyorsa aracın motor değişiminden sonraki süreçte ödenmiş olan fazla tüketim kaynaklı akaryakıt bedellerini bile talep ederim.
Hakan bey sizinle aynı fikirdeyim. sözde böyle büyük bir firmanın (sözde diyorum benim için değil, bunu tecrübeyle öğrendim) hatasını ayıbını hem ben maddi, manevi olarak; hem de arabayı alacak sahsın maddi manevi olarak üstlenmesini kabullenemem.Bende edecem serviste kavga yarın. Ucu nereye varırsa varsın. Şerefsizler frenleri bozuk arabayla nasıl yola salıyorlarmış adamı gösterecem. ayrıca maddi tazminat yanında gerekirse manevi tazminata da gidecem. bu araba yüzünden zati bozuldu psikolojim. Ağzından küfür çıkmayan adamken sayar söver biri oldum.Sanmasınlar ki bu kadar sıkıntıya gelemeyip vaz geçer. Ben ucunda ölüm olan şeylere defalarca inat etmiş, ya ölecem ya başaracam deyip anlımın akıyla çıkmış insanım. Elimde birçok kayıt mevcut. İlk 300-500 km'den itibaren sürekli belirttiğim geri vites sorunu servis fişlerine işlenmiş durumda ve hepsi elimde mevcut. Yine yağ yakma sorunu, balatalar için giriş çıkışlarında bir kısmı kayıtlı. Son 3-4 servise giriş çıkışlarım dışında tabii. Nedense son servislere giriş çıkışlarda işlem yapmaz oldular. Ama onu da ispat etmenin yolları var. Gerekirse GSM şirketinden görüşme kayıtlarını isterim. Servise giriş çıkışlar ve ne tür problemlerin taştışıldığını ispatlarım.Ben yakıtı sürekli PO dan almaktayım ve vermiş olduğu puan kartını kullanarak + kredi kartı kullanarak almaktayım. En son depoyu fulleyip 450 km yaptım arabayla, ama arabayı servisten gelip aldıklarından üzerini tamamlayıp tüketimi öğrenemedim. Ama gerek anlık yakıt tüketimi gerekse ortalama yakıt tüketimi 6nın altına düşmüyor pek. Yarın servise geçecem. bu arada servisten arabayı aldıklarında herhangi bir işlem yapılmaması aksi takdirde suç duyurusunda bulunacağımı belirttim. aracı vermem hataydı ama hanımla tartışmamak için verdim. Bir süredir o engel oluyor bana yoksa çoktan mahkeme süreci başlamıştı.Hanımın itirazının birkaç nedeni var. 1.si ilk arabamız ve plakası kızımızın adı. Plakadaki harf ve rakamlar bize özel. Sırf bu plakayı alabilmek için aracı aldığım halde 1 hafta beklemiş ve uğraşmıştım. ikincisi araçsız kalacağımızı düşünüyor ve sanırım haklı. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2014, 09:38:22Bu arada soruma hala tek bir cevap gelmedi. Herkes memnun anlaşılan motor değişiminden...
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim. corolla 2012 yağ eksiltme ile ilgili başlığımdan dolayı bu konuyla ilgilenen arkadaşlar az çok tanırlar. motor bloklarım değişeli 4000e yakın km oldu ancak aracımda yağ eksiltme hala mevcut. bunun yanında yeni motor blok değişimi ile 100 km hız ile giderken aracın motorundan vantilatör sesine benzer bir ses geliyor. hızı arttırdığımda veya azalttığımda bu ses kesiliyor ama tam 100 km de tekrar bu ses çıkıyor.uzun süreçler sonuçta yaklaşık 3 hafta sonra aracım muayneye girdi motor num. değişti. 3 gün sonra yeni ruhsatım servise gelecek. o zaman dökümleri de alacağım araçla ilgili. paylaşımlara o zaman devam edeceğim.servisle görüşmem neticesinde aracın yağ eksiltme sürecinin devam ettiğini belirttim. servisin yaklaşımı çok ilginç çubukla mı ölçtünüz ışık yanmadan bakmamız doğru olmaz dedi aracın yeni motorda yağ eksiltme resimleri benim başlığımın içinde var. artık içim rahat farketmez beklerim bi 4000 km daha nasıl olsa o ışık yanacak tekrar böyle giderse. o zaman görsünler bide beni. uğraşsam da paramı geri alırım her türlü. artık kaçarı yok bu işin.