Gönderen Konu: yağ yakma sonucu motor değişimi yapılan arabalardan memnun olan varmı?  (Okunma sayısı 6897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
2011 model aracımın 20-30 ve 50 bin bakımlarında yanan yağ lambasına istinaden 54binde yağ yakması sonucu motor değişimi yapıldı.

Motor değişeli 4bin km. civarı yol yaptım. Fakat eski motordaki randımanı bir türlü göremedim. Rampalarda rakip tanımayan eski motorlu arabam şimdi rampalarda bayılıp kalıyor. ayrıca yakıt tüketimide 2ye katladı desem yeridir. İlk aldığımda acemi olduğum halde 5,5 gibi bir ortalama yakıt tüketimi ile 2-3 bin kmyi doldurmuşken ve sonra ortalama yakıt tüketimim 4,8 lt/100 km'lere kadar inmişken, Şimdi şehir dışında bile 6 ortalamayı zor tutturuyorum. Üstelik yeni motor 4000 doldurdu. Servise başvurdum normal diyor. Nasıl bir normallik bu anlayamadım.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istyorum.

Not: Bu arada araçtaki birçok soruna göz yumarken son birkaç olaydan sonra arabadan iyice soğudum ve birde bu üstüne eklenince mahkemeye başvurma kararı aldım. Bilgi toplayıp daha net bilgilerle gitmek istiyorum mahkemeye.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
keşke motor değişim taleplerini kabul etmeseydiniz.. motoru değiştirmeden mahkemeye verseydiniz daha hızlı ve kesin çözüm alırdınız.. çünkü hatalı ve ayıplı mal.. kullanıcı kaynaklı diyemezler çünkü o kasalarda herkesin başına geldi..yaşadığınız sorunlar başımıza gelmesin diye sıfır araç alıyoruz böyle şeylerle karşılaşmamamız gerek.. benim bi yakınım cüzi bi fark ödeyerek yeni kasasını aldı eskisini bırakıp.. uğraştırabilirler ama uğraşın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
keşke motor değişim taleplerini kabul etmeseydiniz.. motoru değiştirmeden mahkemeye verseydiniz daha hızlı ve kesin çözüm alırdınız.. çünkü hatalı ve ayıplı mal.. kullanıcı kaynaklı diyemezler çünkü o kasalarda herkesin başına geldi..yaşadığınız sorunlar başımıza gelmesin diye sıfır araç alıyoruz böyle şeylerle karşılaşmamamız gerek.. benim bi yakınım cüzi bi fark ödeyerek yeni kasasını aldı eskisini bırakıp.. uğraştırabilirler ama uğraşın

Serhan Bey motor değişimi talebinde Toyotalarda bu kadar sorun olduğunu bilmiyordum. Servise güvendik tamam dedik. ama yeni motordan da memnun değilim. ayıplı mal sonuçta ve bunu bize bildirmediler. ayrıca başka sorunlarda var arabada. Servis kayıtları mevcut elimde birçoğu. ayrıca tsblerde (sonradan öğrendim tabii bunları) var. ayıplı motorların şasi nolarıda mevcutmuş sanırım. Toyota ayıbını kabul etmiş sonuçta o bültenleri yayınlamakla. ama bana bu konuda bilgi verilmedi. ;buda kusurlarını motor değiştirerek telafi etmiş olduklarını göstermez. Ben arabayı servise gönderdim. Orda bekliyor. Lanet olsun dedim artık. Hem motor değişiminden ve bu modellerdeki hatalardan dolayı oluşan 2. el piyasa kayıplarından da sorumlu değilmi bunlar. tüketici koruma kanununu inceliyorum.
Uğraştırılarsa üstüne tazminat davasına da giderim. Servisten Fren sistemi bozuk arabayla çıkardılar 1 hafta önce beni. sonra yaparız diye. İkame yerime geldiğimde (servise 110 km mesafede) aracımı park ettim park ettiğim yere arka tekerden hidrolik yağı sızmış. 1-2 çarşıya gidip geldiğimde farkettim. Peşine de sistem uyarı verdi. Servisten biri gelip aldı arabayı ama tereddütlü gitti. Yolda bir yer bulup hidrolik yağ koyayım diyerek...
sadece araçtan değil servistende şikayetçi olacam.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2014, 15:35:49
hem ayıplarını ilk yağ yakmada kabullenseler ve değişim yapsalar belki haklılar derdim. Ama hep normal deyip kabullenmediler. Sonra aşırı bir yağ yakma olunca mecbur kaldılar motor değişimine. buda kusurlarını örtbas etme derdinde olduklarını gösterir. Yani iyi niyet göstergesi göremedim ben burda. Birde müşteri memnuniyeti diye reklam yapıyorlar. Asıl mahkemede kaybedecekleri nokta burası. Ben memnun değilim ve kandırıldım. alsınlar arabalarını ne halleri varsa görsünler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Benim tahminim motorun biraz daha açılmasını bekleyin. 10 - 12 bin km olması gerekli tam düzene girmesi için.

Eski motorun çekişi yağ yaktığı için daha yüksektir muhtemelen. Yakıtla beraber yağı da yakarak güç elde etmiş oluyor.

Aracın motoru komple değiştiyse de sadece blok değiştiyse de bence sorun yoktur.

2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ali Bey motor onarım gördü ise bu sıkıntınızı şu şekilde anlayabilirim.Forumda bir arkadaş vardı Toyota Servisde staj yapmış bir arkadaş.Ben hatırlıyorum o bile yazmıştı araç yoğunluğundan dolayı çok kaliteli bir revizyon beklemeyin diye.Haa motor komple sıfır takıldı ise bence önce servise danışın yok derlerse de hakkınızı hukuki olarak arayın derim.Ayıp ya, sıfır araba al sorun sıkıntı eksik olmasın!
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Motor bloğunun değiştiğini belirttiler serviste. Sorun sadece motor bloğu değil.
İlk aldığım günden beri geri viteste takılma oluyor. Her zaman takılmıyor ama yeri geliyor trafiğin ortasında kilitleniyor. acil manevra yapmak gerek kalıyorum öylece. Baştan beri bir yalan tutturmuşlar "Toyotalarda geri vites 1le 2 arasında o yüzden geçmeyebiliyor bazen, 1e takın 2ye takın birkaç kez debriyaja basın sonra deneyin" diye. iyide arkadaş nasıl iş bu... açıyorlar dişlilere bir iki fısfıs yapıyorlar ellerindeki neyse. birde durduğu yerde 2 ileri 2 geri gidiolar. sorun görülmedi diyorlar. sonra baştan beri balatalardan ses geliyor. ilk başlarda kalkışlarda ve geri viteslerde oluyordu. el frini çekili olduğu zaman olur belki diye çokta üstelememiştim. ama balata değiştiler. aman allahım yok böyle bir sürtme sesi. 10 defa servise git gel yapmışımdır sadece balatalar için. ve bir git gel 220 km ikame yerimden. hep sorun yok sorun yok dediler. sonra senin balatalar 10-12binde bitmiş çok kullanmışsın dediler. Zorla değiştirdiler balataları. Balata değişiminin peşine şimdide fren sisteminde hata çıktı. Ve hatalı hatalı beni yola gönderdiler. Allahtan fren kullanacak yollara girmemişim. hidrolik boşalmış. sistem uyarı verdi. Bana aracı kullanmamaya çalış 3-5 gün içinde getir fren sisteminde hata var dediler gönderirken. uzun yola çıkıyorum ne olacak demiştim o zaman. çıkmamaya çalış demişlerdi. Hidrolik boşalınca anladım ne demek istediklerini. ama servistekiler biliodu o arabayla gidersem 250-300 km yapacağımı gidip gelmede. arabanın sağından solundan gelen çatırtı seslerini bile mazur görür olmuştum ama artık onlarda gözüme batıyor.
bu kadar sorundan sonra arabayı görmeye tahammül edemez oldum. istemiyorum arabalarını alsınlar başlarına çalsınlar.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2014, 16:46:29
bu arada eski motorun ort. yakıt tüketimi 4,7lerde idi sanırım. Yeni taktıkları bloğun 2014 model araçların üzerindeki bloklardan olduğunu belirttiler. İncelediğimde yeni motorun 4,1 ortalaması mevcut. hele şehir dışı çok düşük. ama bir sıkıntı var. ruhsatta farkettim yeni motorun hp 66 mı ne. eski motorda çok daha yüksekti. yani sadece motor bile ben rampalarda gitmem arkadaş düz yol aracıyım diye açık açık bağırıyor bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
Motor bloğunun değiştiğini belirttiler serviste. Sorun sadece motor bloğu değil.
İlk aldığım günden beri geri viteste takılma oluyor. Her zaman takılmıyor ama yeri geliyor trafiğin ortasında kilitleniyor. acil manevra yapmak gerek kalıyorum öylece. Baştan beri bir yalan tutturmuşlar "Toyotalarda geri vites 1le 2 arasında o yüzden geçmeyebiliyor bazen, 1e takın 2ye takın birkaç kez debriyaja basın sonra deneyin" diye. iyide arkadaş nasıl iş bu... açıyorlar dişlilere bir iki fısfıs yapıyorlar ellerindeki neyse. birde durduğu yerde 2 ileri 2 geri gidiolar. sorun görülmedi diyorlar. sonra baştan beri balatalardan ses geliyor. ilk başlarda kalkışlarda ve geri viteslerde oluyordu. el frini çekili olduğu zaman olur belki diye çokta üstelememiştim. ama balata değiştiler. aman allahım yok böyle bir sürtme sesi. 10 defa servise git gel yapmışımdır sadece balatalar için. ve bir git gel 220 km ikame yerimden. hep sorun yok sorun yok dediler. sonra senin balatalar 10-12binde bitmiş çok kullanmışsın dediler. Zorla değiştirdiler balataları. Balata değişiminin peşine şimdide fren sisteminde hata çıktı. Ve hatalı hatalı beni yola gönderdiler. Allahtan fren kullanacak yollara girmemişim. hidrolik boşalmış. sistem uyarı verdi. Bana aracı kullanmamaya çalış 3-5 gün içinde getir fren sisteminde hata var dediler gönderirken. uzun yola çıkıyorum ne olacak demiştim o zaman. çıkmamaya çalış demişlerdi. Hidrolik boşalınca anladım ne demek istediklerini. ama servistekiler biliodu o arabayla gidersem 250-300 km yapacağımı gidip gelmede. arabanın sağından solundan gelen çatırtı seslerini bile mazur görür olmuştum ama artık onlarda gözüme batıyor.
bu kadar sorundan sonra arabayı görmeye tahammül edemez oldum. istemiyorum arabalarını alsınlar başlarına çalsınlar.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2014, 16:46:29
bu arada eski motorun ort. yakıt tüketimi 4,7lerde idi sanırım. Yeni taktıkları bloğun 2014 model araçların üzerindeki bloklardan olduğunu belirttiler. İncelediğimde yeni motorun 4,1 ortalaması mevcut. hele şehir dışı çok düşük. ama bir sıkıntı var. ruhsatta farkettim yeni motorun hp 66 mı ne. eski motorda çok daha yüksekti. yani sadece motor bile ben rampalarda gitmem arkadaş düz yol aracıyım diye açık açık bağırıyor bence...

Ali Bey beni sakın yanlış anlamayın ama bu araçla devam ederseniz psikolojiniz bozulur benden söylemesi.Çünkü kafanıza çok takıyorsunuz.Gerçi ben veya kim olsa aynı şekilde takar.O yüzden hiç uğraşmayın satın kurtulun.Hiçbir sey sağlığınızdan daha önemli değildir.Çevremde bu tip bikaç örnek gördüğüm için söylüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
bu aracı ikinci elde satmaya kalkarsanız etik olmaz diye düşünüyorum. bilen vatandaş zaten almaz. bu yüzden en güzeli tüketici hakem heyetinize başvurup derdinizi anlatın. size izlenecek yol konusunda bilgi verirler. bu doğrultuda hareket edersiniz. gerekirse mahkemeye verirsiniz, haklı bulunursanız araca ödediğiniz meblayı geri alabilirsiniz. ben olsam yakıt fişleriniz duruyorsa aracın motor değişiminden sonraki süreçte ödenmiş olan fazla tüketim kaynaklı akaryakıt bedellerini bile talep ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
bu aracı ikinci elde satmaya kalkarsanız etik olmaz diye düşünüyorum. bilen vatandaş zaten almaz. bu yüzden en güzeli tüketici hakem heyetinize başvurup derdinizi anlatın. size izlenecek yol konusunda bilgi verirler. bu doğrultuda hareket edersiniz. gerekirse mahkemeye verirsiniz, haklı bulunursanız araca ödediğiniz meblayı geri alabilirsiniz. ben olsam yakıt fişleriniz duruyorsa aracın motor değişiminden sonraki süreçte ödenmiş olan fazla tüketim kaynaklı akaryakıt bedellerini bile talep ederim.

Hakan kardeşim sende haklısın ama çevremden bikaç tanıdık vardı böyle inan hayatlarından bezdiler.Hele bi tanıdık vardı adam serviste falan kavga etti en sonunda iş çok kötü yerlere vardı.Bence değmez.Piyasanın bikaç alıtına versin kurtulsun daha iyi.Alacak adama da tabiki söylenmeli yoksa dediğin gibi etik olmaz. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Hakan bey sizinle aynı fikirdeyim. sözde böyle büyük bir firmanın (sözde diyorum benim için değil, bunu tecrübeyle öğrendim) hatasını ayıbını hem ben maddi, manevi olarak; hem de arabayı alacak sahsın maddi manevi olarak üstlenmesini kabullenemem.

Bende edecem serviste kavga yarın. Ucu nereye varırsa varsın. Şerefsizler frenleri bozuk arabayla nasıl yola salıyorlarmış adamı gösterecem. ayrıca maddi tazminat yanında gerekirse manevi tazminata da gidecem. bu araba yüzünden zati bozuldu psikolojim. Ağzından küfür çıkmayan adamken sayar söver biri oldum.

Sanmasınlar ki bu kadar sıkıntıya gelemeyip vaz geçer. Ben ucunda ölüm olan şeylere defalarca inat etmiş, ya ölecem ya başaracam deyip anlımın akıyla çıkmış insanım.

Elimde birçok kayıt mevcut. İlk 300-500 km'den itibaren sürekli belirttiğim geri vites sorunu servis fişlerine işlenmiş durumda ve hepsi elimde mevcut. Yine yağ yakma sorunu, balatalar için giriş çıkışlarında bir kısmı kayıtlı. Son 3-4 servise giriş çıkışlarım dışında tabii. Nedense son servislere giriş çıkışlarda işlem yapmaz oldular. Ama onu da ispat etmenin yolları var. Gerekirse GSM şirketinden görüşme kayıtlarını isterim. Servise giriş çıkışlar ve ne tür problemlerin taştışıldığını ispatlarım.
Ben yakıtı sürekli PO dan almaktayım ve vermiş olduğu puan kartını kullanarak + kredi kartı kullanarak almaktayım. En son depoyu fulleyip 450 km yaptım arabayla, ama arabayı servisten gelip aldıklarından üzerini tamamlayıp tüketimi öğrenemedim. Ama gerek anlık yakıt tüketimi gerekse ortalama yakıt tüketimi 6nın altına düşmüyor pek. Yarın servise geçecem. bu arada servisten arabayı aldıklarında herhangi bir işlem yapılmaması aksi takdirde suç duyurusunda bulunacağımı belirttim. aracı vermem hataydı ama hanımla tartışmamak için verdim. Bir süredir o engel oluyor bana yoksa çoktan mahkeme süreci başlamıştı.
Hanımın itirazının birkaç nedeni var. 1.si ilk arabamız ve plakası kızımızın adı. Plakadaki harf ve rakamlar bize özel. Sırf bu plakayı alabilmek için aracı aldığım halde 1 hafta beklemiş ve uğraşmıştım. ikincisi araçsız kalacağımızı düşünüyor ve sanırım haklı.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2014, 09:38:22

Bu arada soruma hala tek bir cevap gelmedi. Herkes memnun anlaşılan motor değişiminden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bu sorunla ilgili en çok uğraşanlardanım . En son 44000 km de motor değişimi yapıldı ve oldukça memnunum. Hem yağ eksiltme giderildi hem yakıt tüketimi düştü . Performans ta ise bir düşüş yok yükseliş varsa da çok çok az var veya pisikolojikte olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
Hakan bey sizinle aynı fikirdeyim. sözde böyle büyük bir firmanın (sözde diyorum benim için değil, bunu tecrübeyle öğrendim) hatasını ayıbını hem ben maddi, manevi olarak; hem de arabayı alacak sahsın maddi manevi olarak üstlenmesini kabullenemem.

Bende edecem serviste kavga yarın. Ucu nereye varırsa varsın. Şerefsizler frenleri bozuk arabayla nasıl yola salıyorlarmış adamı gösterecem. ayrıca maddi tazminat yanında gerekirse manevi tazminata da gidecem. bu araba yüzünden zati bozuldu psikolojim. Ağzından küfür çıkmayan adamken sayar söver biri oldum.

Sanmasınlar ki bu kadar sıkıntıya gelemeyip vaz geçer. Ben ucunda ölüm olan şeylere defalarca inat etmiş, ya ölecem ya başaracam deyip anlımın akıyla çıkmış insanım.

Elimde birçok kayıt mevcut. İlk 300-500 km'den itibaren sürekli belirttiğim geri vites sorunu servis fişlerine işlenmiş durumda ve hepsi elimde mevcut. Yine yağ yakma sorunu, balatalar için giriş çıkışlarında bir kısmı kayıtlı. Son 3-4 servise giriş çıkışlarım dışında tabii. Nedense son servislere giriş çıkışlarda işlem yapmaz oldular. Ama onu da ispat etmenin yolları var. Gerekirse GSM şirketinden görüşme kayıtlarını isterim. Servise giriş çıkışlar ve ne tür problemlerin taştışıldığını ispatlarım.
Ben yakıtı sürekli PO dan almaktayım ve vermiş olduğu puan kartını kullanarak + kredi kartı kullanarak almaktayım. En son depoyu fulleyip 450 km yaptım arabayla, ama arabayı servisten gelip aldıklarından üzerini tamamlayıp tüketimi öğrenemedim. Ama gerek anlık yakıt tüketimi gerekse ortalama yakıt tüketimi 6nın altına düşmüyor pek. Yarın servise geçecem. bu arada servisten arabayı aldıklarında herhangi bir işlem yapılmaması aksi takdirde suç duyurusunda bulunacağımı belirttim. aracı vermem hataydı ama hanımla tartışmamak için verdim. Bir süredir o engel oluyor bana yoksa çoktan mahkeme süreci başlamıştı.
Hanımın itirazının birkaç nedeni var. 1.si ilk arabamız ve plakası kızımızın adı. Plakadaki harf ve rakamlar bize özel. Sırf bu plakayı alabilmek için aracı aldığım halde 1 hafta beklemiş ve uğraşmıştım. ikincisi araçsız kalacağımızı düşünüyor ve sanırım haklı.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2014, 09:38:22

Bu arada soruma hala tek bir cevap gelmedi. Herkes memnun anlaşılan motor değişiminden...

Ali Bey hakkınızı aramanız takdire şayan ancak ben daha öncede yazmıştım çevremde gördüklerimi sanırım aynısı size de oluyor.Aman diyim dünyada hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil.Mal mülk kazanılır hallolur bir şekilde ama sağlık öyle değil.Sakin ve soğukkanlı olun canınızı fazla sıkmayın.İyi bi avukat bulun sizin yerinize o uğraşsın ;) Tekrar geçmiş olsun.Haklı mücadelenizde başarılar dilerim, yolunuz açık olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
hakkınızı kesnlikle arayın

ama

hır gürle yaparsanız haklıyken haksız  duruma düşersiniz. Servis müdürüyle oturup konuşun ama sakin birşekilde.

Baktın olmadı. Kardeşim ben gidiyorum evraklar elimde sizi mahkemeye vereceğim şu şu suçlar yüzünden deyin ve gidin. Eminolun hır gürden daha fazla o servsn etekleri tutuşacak.
Umarım hakkınızı alırsnz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ali bey çok geçmiş olsun, servisler ilden ile değişiyor. Sizin servis hangisi çok merak ettim doğrusu. Motor problemleri ile bizde uğraşıyoruz lakin hidrolik sistemi arıza yapmış bir aracı şimdi git üç beş gün sonra gel demeleri cana kast etmekten adam öldürmeye tam teşebbüsten başka bir şey değil  bence. Bu kabullenilemez bir şey. Servisi  toyota genel merkeze 0212 354 0 354 şikayet edin. Nacizane önerim önce sinirlerinize hakim olun sonra kazanacağınız davanın TADINI ÇIKARIN   :tamam:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Benim corolla motor değişiminden sonra 4 bin km 5,3 ortalama ile 40 bin bakımına girdi.  ne yaptılarsa bakımdan sonra ortalama  6 'ya kadar çıktı.  hemde 1000 km de.   serviş fişine baktım motor değişiminde koydukları yağın aynısını koymuşlar  , yağda değişiklik yok.  neden yükseldi anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
hava filtresi kapağını kapatamadılar veya egr niz tıkalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
sevgili tüketici arkadaşlarım maaşından çeşitli ihtiyaçlarından kısarak araç alan yurdum insanları..bu forumda yazdıgımıza göre hiç birimizin sokaga atılacak parası yok.. Bu yüzden ülkemizi pazar olarak görüp sorunlu araçları bizlere satan firmalara hakkımzı sonuna kadar aramalıyız.. Aynı aracı avrupada yada amerikada cam kaldırma düğmesi bozuk diye, kapı kolu sallanıyo diye geri çağırırlarken, dünyanın parasını verip sıfır aldıgımız araçlarda kronik sorunlarla karşı karşıya bırakılmamız kabul edilemez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Toyota da bu problemi bildiğim için, aracımı almadan önce 2 gün sadece bu konuyu araştırmıstım.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim.

corolla 2012 yağ eksiltme ile ilgili başlığımdan dolayı bu konuyla ilgilenen arkadaşlar az çok tanırlar. motor bloklarım değişeli 4000e yakın km oldu ancak aracımda yağ eksiltme hala mevcut. bunun yanında yeni motor blok değişimi ile 100 km hız ile giderken aracın motorundan vantilatör sesine benzer bir ses geliyor. hızı arttırdığımda veya azalttığımda bu ses kesiliyor ama tam 100 km de tekrar bu ses çıkıyor.
uzun süreçler sonuçta yaklaşık 3 hafta sonra aracım muayneye girdi motor num. değişti. 3 gün sonra yeni ruhsatım servise gelecek. o zaman dökümleri de alacağım araçla ilgili. paylaşımlara o zaman devam edeceğim.
servisle görüşmem neticesinde aracın yağ eksiltme sürecinin devam ettiğini belirttim. servisin yaklaşımı çok ilginç çubukla mı ölçtünüz ışık yanmadan bakmamız doğru olmaz dedi  :rofl: :rofl:
aracın yeni motorda yağ eksiltme resimleri benim başlığımın içinde var. artık içim rahat farketmez beklerim bi 4000 km daha nasıl olsa o ışık yanacak tekrar böyle giderse. o zaman görsünler bide beni. uğraşsam da paramı geri alırım her türlü. artık kaçarı yok bu işin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim.

corolla 2012 yağ eksiltme ile ilgili başlığımdan dolayı bu konuyla ilgilenen arkadaşlar az çok tanırlar. motor bloklarım değişeli 4000e yakın km oldu ancak aracımda yağ eksiltme hala mevcut. bunun yanında yeni motor blok değişimi ile 100 km hız ile giderken aracın motorundan vantilatör sesine benzer bir ses geliyor. hızı arttırdığımda veya azalttığımda bu ses kesiliyor ama tam 100 km de tekrar bu ses çıkıyor.
uzun süreçler sonuçta yaklaşık 3 hafta sonra aracım muayneye girdi motor num. değişti. 3 gün sonra yeni ruhsatım servise gelecek. o zaman dökümleri de alacağım araçla ilgili. paylaşımlara o zaman devam edeceğim.
servisle görüşmem neticesinde aracın yağ eksiltme sürecinin devam ettiğini belirttim. servisin yaklaşımı çok ilginç çubukla mı ölçtünüz ışık yanmadan bakmamız doğru olmaz dedi  :rofl: :rofl:
aracın yeni motorda yağ eksiltme resimleri benim başlığımın içinde var. artık içim rahat farketmez beklerim bi 4000 km daha nasıl olsa o ışık yanacak tekrar böyle giderse. o zaman görsünler bide beni. uğraşsam da paramı geri alırım her türlü. artık kaçarı yok bu işin.
İnşallah sorun yaşamazsınız ama eğer yaşarsanız parayı almak filan hayal bence çok ümitlenmeyin marka emsal karar olmasın diye çok uğraşır.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266