Gönderen Konu: yağ yakma sonucu motor değişimi yapılan arabalardan memnun olan varmı?  (Okunma sayısı 6898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
benimde Corolla 2010 model mmt elegance aracımın çeşitli müdahalelerden sonra 76,400 km de short blok değişimi ve vakkum pompası değişti. 4.000 km sonra araba bakıma girdi. yağı, filitesi değişti ve 80.000 km bakımı yapıldı. şu an hiç sorun yok. performansta bir fark hissetmedim.
Anamur-denizli izmir yol geldin gidiş geliş yaklaşık 1350 km yol geldik anamuru bilenler bilir abanoz yaylasınada çıktık. alanya üzerin denizli izmir e geldik. hiç sorun yaşamadım tabiki makul seviyelerde yağ eksiltmesi var ancak her dizel turbo motorlu araçlarda yağ eksiltme olur normaldir de zaten. yakıt (ortalama 100 km/ saat hızla, klima açık araba yüklü, motoru zorlamadan spor kullanmadan) şehirler arası yolda 3,7 lt/100 km yakıt sarfiyatı oldu. tabiki bu sürüş moduna da bağlı ama sonuç. şehir içinde 4.4-5.0 arasında değişiyor.
ben motor değişiminden mahmut kardeşiminde dediği gibi memnun kaldım. yakıt güzel yağ eksiltmesi yok denecek kadar az.
sorunum bitti.
sağlıcakla kalınız. 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
benimde Corolla 2010 model mmt elegance aracımın çeşitli müdahalelerden sonra 76,400 km de short blok değişimi ve vakkum pompası değişti. 4.000 km sonra araba bakıma girdi. yağı, filitesi değişti ve 80.000 km bakımı yapıldı. şu an hiç sorun yok. performansta bir fark hissetmedim.
Anamur-denizli izmir yol geldin gidiş geliş yaklaşık 1350 km yol geldik anamuru bilenler bilir abanoz yaylasınada çıktık. alanya üzerin denizli izmir e geldik. hiç sorun yaşamadım tabiki makul seviyelerde yağ eksiltmesi var ancak her dizel turbo motorlu araçlarda yağ eksiltme olur normaldir de zaten. yakıt (ortalama 100 km/ saat hızla, klima açık araba yüklü, motoru zorlamadan spor kullanmadan) şehirler arası yolda 3,7 lt/100 km yakıt sarfiyatı oldu. tabiki bu sürüş moduna da bağlı ama sonuç. şehir içinde 4.4-5.0 arasında değişiyor.
ben motor değişiminden mahmut kardeşiminde dediği gibi memnun kaldım. yakıt güzel yağ eksiltmesi yok denecek kadar az.
sorunum bitti.
sağlıcakla kalınız. 

Abi bugünlerde size mesaj atıp son durumu öğrenmeyi düşünüyordum zaten . Blok değişimi sonrası memnun olmanıza çok sevindim aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
İnşallah sorun yaşamazsınız ama eğer yaşarsanız parayı almak filan hayal bence çok ümitlenmeyin marka emsal karar olmasın diye çok uğraşır.

Barış bey emsal kararlar  var  :tamam:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
İnşallah sorun yaşamazsınız ama eğer yaşarsanız parayı almak filan hayal bence çok ümitlenmeyin marka emsal karar olmasın diye çok uğraşır.

ben uydurmuyorum aracın ayıplı olduğunu. bilakis kendileri de kabul edip onarıma gittiler. ayrıca emsal kararlar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
meraba,
ikinci el 2011 model mmt d4d 73000 km de araç aldım. almadan önce yag eksiltme ile ilgili servisteki arkadasım beni uyardı fakat servisin bu konuda cok hassas oldugunu ve madur etmediğini söyledi ve bende buna guvenerek aracı satın aldım. arac 88000 km oldu 5 ay da ve gecen hafta yag ikazı verdi. bu arada aracın tum bakımları serviste yapılmıs ve garanti ekstralı.daha önceki sahibinde yag ikaz durumu 1 kez 20000km de olmus ve yag pompası degistigini söylemisti. daha sonra hic bir servis kayıdında yag eksiltme şikayeti  yok. ikaz verince servise gittim ve motor blogu degisimi karar verildi.  servisteki arkadasların ilgi ve alakasını görünce ve 90000 km deki araclarına hic tereddut etmeden sahip cıkınca ve bu tamir asamasında arac dahi vereceklerini söyleyince ben yaptırmaya karar verdim ama burdakileri okuyuncada biraz tereddutte kalmadım degil.24 kasıma randevu verdiler.ama kararsızım. derinderede daha önce bu işlemi yaptıran varmı acaba?teşekkür ederim cvplar için şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
derindere iyi bir yetkili servistir. kendisine yakışanı yapmış. blok hâlinde değişecekse yaptırabilirsiniz, zaten aracınız kilometresi oldukça yüksek, bir bakıma sıfır aracınız olacak. kendiniz uzun süre binecekseniz mantıklı olabilir. yine de teknik bilgisi yüksek ve tecrübe etmiş arkadaşların da yorumlarını alın mutlaka. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
derindere iyi bir yetkili servistir. kendisine yakışanı yapmış. blok hâlinde değişecekse yaptırabilirsiniz, zaten aracınız kilometresi oldukça yüksek, bir bakıma sıfır aracınız olacak. kendiniz uzun süre binecekseniz mantıklı olabilir. yine de teknik bilgisi yüksek ve tecrübe etmiş arkadaşların da yorumlarını alın mutlaka. 
CVP İÇİN TESEKKUR EDERİM. derinderede yaptrıran arkadaslardan da cvp yazan olursa  cok sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
meraba,
ikinci el 2011 model mmt d4d 73000 km de araç aldım. almadan önce yag eksiltme ile ilgili servisteki arkadasım beni uyardı fakat servisin bu konuda cok hassas oldugunu ve madur etmediğini söyledi ve bende buna guvenerek aracı satın aldım. arac 88000 km oldu 5 ay da ve gecen hafta yag ikazı verdi. bu arada aracın tum bakımları serviste yapılmıs ve garanti ekstralı.daha önceki sahibinde yag ikaz durumu 1 kez 20000km de olmus ve yag pompası degistigini söylemisti. daha sonra hic bir servis kayıdında yag eksiltme şikayeti  yok. ikaz verince servise gittim ve motor blogu degisimi karar verildi.  servisteki arkadasların ilgi ve alakasını görünce ve 90000 km deki araclarına hic tereddut etmeden sahip cıkınca ve bu tamir asamasında arac dahi vereceklerini söyleyince ben yaptırmaya karar verdim ama burdakileri okuyuncada biraz tereddutte kalmadım degil.24 kasıma randevu verdiler.ama kararsızım. derinderede daha önce bu işlemi yaptıran varmı acaba?teşekkür ederim cvplar için şimdiden.

Öncelikle aracınız için hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun . Ben aracıma blok değişimi yaptırdım ve çok memnun kaldım eksiltme giderildi motor sessizleşti ve az yakmaya başladı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '96
  • 3 kere teşekkür etti
hakan aydın kardesım yağ pompası degısımı yapyınız mı daha önce ?
yol arkadaşınız toyota olsun gerisi teferruat ;)