Gönderen Konu: Banka sıra numaraları!  (Okunma sayısı 3034 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Banka sıra numaraları!
« : Ağustos 15, 2014, 14:05:57 »
Selam, bankalarda verilen sıra numaralarının farkında mısınız? Özellikle o bankanın kartına sahip değilseniz anlamsız sürelerde bekleten numaralar veriliyor. Bu sistemin kurulumunun denetlenmesi gerekmez mi?

Toyota Club Türkiye

Banka sıra numaraları!
« : Ağustos 15, 2014, 14:05:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Banka sıra numaraları!
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2014, 14:57:33 »
O bankanin karti varsa size oncelik veriyolar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2014, 15:03:36 »
Tanıdıklar her daim heryerde önceliklidir.  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2014, 15:12:08 »
Zaten sorun o, her bankanın kartının mı alınması gerek? Bankaya gelen müşteri ayrımını hesap sahibi olmaya göre değil, geliş sırasına göre olması gerekmez mi eğer haktan bahsedersek. Bunun dışında; bankada kartlı müşteri varsa ilk 30 dakika diğerlerine sıra vermeyen sistemler var, hangi mantıkla ve adalet düşüncesi ile bu olabilir ve buna izin verilebilir anlamıyorum, ben mi yanlış düşünüyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2014, 15:18:58 »
çözüm insanların işlerini internetten halletmeleri olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2014, 15:27:22 »
70 yaşında bir teyzeye bunu söylemek olmaz bence Anıl. Ayrıca yine o bankada hesabın yoksa işlem ücreti alınabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2014, 16:13:20 »
Zaten sorun o, her bankanın kartının mı alınması gerek? Bankaya gelen müşteri ayrımını hesap sahibi olmaya göre değil, geliş sırasına göre olması gerekmez mi eğer haktan bahsedersek. Bunun dışında; bankada kartlı müşteri varsa ilk 30 dakika diğerlerine sıra vermeyen sistemler var, hangi mantıkla ve adalet düşüncesi ile bu olabilir ve buna izin verilebilir anlamıyorum, ben mi yanlış düşünüyorum?

Çok kızdığım ve kesinlikle hakkaniyete aykırı bulduğum bir sistem. Bankalar kendisinde hesabı olan bir kişiden de kartı olmayan vatandaştan da çok güzel parasını kazanıyor.

Bir kaç ay önce aidat yatırmak için bir bankaya gittim. Önümde 3 kişi vardı, ancak 45 dakika sonra işimi halledebildim. Böyle bir durum olamaz. Ancak bunu yapan bir banka olunca da garipsememek gerekiyor. Her türlü işlemden para almayı hedef haline getirmiş bir sistemden hakkaniyet beklemek de doğru değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2014, 17:17:49 »
Evet benim en gıcık olduğum şeylerden biri bu sıra işi. Mümkün oldukça bankaya gitmem ama her gidişim mide ayrısı ile son bulur. Denetime gelince özel firma oldukları için ancak toplumsal baskı şeklinde olur. Devlet bir şey yapamaz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2014, 21:32:27 »
   Ben tek müşteri oldugum anda bile 5 dakikaya kadar beklemisligim var :D
O beğenmediğiniz karta sahip olupta dakikalarca beklemekte daha kötüsü :(
Ev kredisi ödemeye gittiğimde önce 3'cu kata gidip bilmediğim bir işlem yaptırıyor sonra da bana verdikleri numara ile giriş katındaki gişelerde öncelikli olarak ödeme yapıyordum.
İsin hakkaniyet kısmında ise bankanın kendi müşterisine güzellik yapması,jest yapması normal bence.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2014, 21:42:44 »
Hakkaniyet konusunda sahsen eksiklik gormuyorum.Bence cok dogru bir uygulama.Zaten calistigim 2 banma mevcut.Hakli gormemin nedeni ise  BİR musteri var milyarlari var bankada hesabina para gitirisi cikisi  cok oluyor.Kredi karti  kullaniuor.yuksek meblaglar oduyor.Diger musteride tesafufen fatura yatirmaya gelmis.Bu iki musteri arasinda elbette bir fark olmali.Bunda bir kusur gormuyorum.Ama suda olabilir.Mesela bizim hastane bekleme sistemimizde 65 yas ustu sehit gazi yakini ozurlu insanlara sistem oncelik veriyor.Ekrandada oncelikli yaziyor.
Bankaya 70 yasindaki bir insan geldigi zaman bekletilmesin.Buna karsiyim.
Ama oyle bir millet oldu kki sahsen iyice kulturumuzun yozlastigi bencilligin tavan yaptigi sayginin bittigi bir donem.Calisirken insanlar  hele o yasli o ozurlu insaanlara edepsizlik yapan okadar cok pu... Varki hergun mutlaka cikar.Bankada elinde sira numarasi sesisiz beklerken hastanede ib...lik pesinde o hastaysa bende hastayim acilim oluyorum hakaretin bini bir para o kadar adiler varki .
Ama onlar bagirdikca eline bisey gececek sansada bu sekilde edepasizlik yapanlar bir sekilde cezasomi buluyor.Adalet tecelli ediuor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2014, 08:06:14 »
Çok kızdığım ve kesinlikle hakkaniyete aykırı bulduğum bir sistem. Bankalar kendisinde hesabı olan bir kişiden de kartı olmayan vatandaştan da çok güzel parasını kazanıyor.

Bir kaç ay önce aidat yatırmak için bir bankaya gittim. Önümde 3 kişi vardı, ancak 45 dakika sonra işimi halledebildim. Böyle bir durum olamaz. Ancak bunu yapan bir banka olunca da garipsememek gerekiyor. Her türlü işlemden para almayı hedef haline getirmiş bir sistemden hakkaniyet beklemek de doğru değil.
Aynen, nasıl bir mantıkla(insani) açıklanabilir ki bu sistem.

Evet benim en gıcık olduğum şeylerden biri bu sıra işi. Mümkün oldukça bankaya gitmem ama her gidişim mide ayrısı ile son bulur. Denetime gelince özel firma oldukları için ancak toplumsal baskı şeklinde olur. Devlet bir şey yapamaz.
Kapitalist olacağız derken bazen sistem çığrından çıkıyor.

Özcan ve Tuncay arkadaşlar, ben aynı düşünmüyorum. Böyle sistemler daha hakkaniyet içeren bir yapıda kurulmalı. Yani falanca miktar parasal işlemi ya da 65 yaş üstü sizden sonra onlarca insan bankaya ya da sağlık kuruluşuna gelse sizin sıranızın bşr anlamı kalmayacak mı? Zaten böyle sistemlerde insanlar birbirine saygıyı daha çok kaybetmez mi? Elbetki de belli öncelikler, belli mantık ile(saf kapitalist düşünce ile değil) düzenlenebilir ama makul olmak kaydı ile.
 İnsanın her daim insana saygı göstermesi lazım, yaşlıların ürünü değil midir zaten o saygısız görünen gençler. Bu arada çok saygılı gençlere de denk geldiğim oluyor, saygısız yaşlılara da. Tabi konumuz bu değil, bu işin başka bir boyutu.
 Bence banka şubesine giren herkes zaten o bankanın müşterisidir eğer adres sormak için girmedi ise. Herkesi hesap açtırmaya yönelik sistemler toplum için ekonomik anlamda gerçekten zararlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 16, 2014, 11:07:06 »
Hakan hocam elbetteki doğru söylüyorsun. Herkesin bir şekilde ayrıcalıklı olduğu bir düzende yaşıyoruz. Belki hayatında hiç ayrıcalık görmeyen insan o bankanın kartına sahip olduğundan dolayı sizden sonra gelsede sizden önce işlemini yaptırabildiği için belki hayatının en mutlu anlarını yaşıyor. Reklamı bile var AYRICALIKLAR BU PARAFTA  :rofl:

Sıramatikler ezilen halkların umududur bana göre .
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 16, 2014, 11:40:44 »
öncelik vermeleri baştan sona saçmalık. sen trilyonlar milyarlar milyonlar döndürüyor san git portföy ile hallet işini. gişede herkesin acil işi var.
herkesin zamanı dar. sırf yalakalık olsun kart satabilme adına yapılan işlemler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 16, 2014, 11:52:23 »
Kartla alakasi yok bence.Bende bir bankanin en ust seviye karti var.Ben beklerken  baska biri geldi cok beklemeden sirasi yandi.cogu gelen musteti kart ile sirasini aliyor zaten.Kalabaliktan dokayi giseye yakinim.Bu kisi 2 kredi cekmis.Birinden alip birini yatiriyorArti parasi eksi kaclara dusmus.Bsnka bol para kazandigina erkdn sora numarasi veriyor.Her karti olana buyur oncelik drmiyor.
Bu duzen bu sekilde.Sadece dedifom gibi cok yaslo 65 yas ustu ozurlu inssnlara bir ayricalik yapmalari gerekir.Bu sekikde duzenlenrbilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Ağustos 16, 2014, 12:19:49 »

Güzel bir tespit olmuş Murat. Otobüs durağında bile sıra bekleyemeyen ya da sırasını koruyamayan insanların yaptıkları işlerin ne kadar sağlıklı olacağını düşünmek gerek

İnsanların cebi kart doldu gerçekten Haşmet, hatta unutulan banka hesabı dolu. Bunun  bankacılık düzenlemelerinde hesap sayısı ile ilgili bir açıklaması olabilir ama sonuçta sırada öncelik Tuncay'ın da belirttiği gibi bence özel durumlar(yaş, özür) ve sonra gelişe göre olmalı belli denge dahilinde.

Geçenlerde metroda yan dörtlü koltukta bir adam ve yanında 20 li yaşlara gelmemiş kızı oturuyordu. Karşısında da genç bir çocuk. Metroya yaşlı bir teyze bindi, genç çocuk görünce yer verdi. Karşısındaki adam ise gayet gereksiz bir şekilde yaşlı teyzeye "o genç yer vermese idi ben kaldıracaktım onu, gençler şimdi düşüncesiz" tarzında kendince laf söyledi. Şimdi aklı olan düşünmez mi, e sen yanında kızına öğretememişsin, başkasının oğlunu azarlıyorsun diye.İroni tam bu olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 16, 2014, 12:20:09 »
Kartla alakasi yok bence.Bende bir bankanin en ust seviye karti var.Ben beklerken  baska biri geldi cok beklemeden sirasi yandi.cogu gelen musteti kart ile sirasini aliyor zaten.Kalabaliktan dokayi giseye yakinim.Bu kisi 2 kredi cekmis.Birinden alip birini yatiriyorArti parasi eksi kaclara dusmus.Bsnka bol para kazandigina erkdn sora numarasi veriyor.Her karti olana buyur oncelik drmiyor.
Bu duzen bu sekilde.Sadece dedifom gibi cok yaslo 65 yas ustu ozurlu inssnlara bir ayricalik yapmalari gerekir.Bu sekikde duzenlenrbilir
Evet aynen dediğin şekilde oluyor. Ben patronun banka işlerini hallediyorum bazen onun kartını ve kendi kartımı sıramatiğe okuttum patronunkine  hemen sıra geldi bi 30 dk müşteri hizmetleriyle işimi hallettim. Çıkarken bile hala gelmemişti benim kartın sırası
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 16, 2014, 13:34:31 »
çözüm çok basit aslında.Bir tane gişeyi diğer müşterilere ayırırsın olur biter.Gişe de diğer bitince banka numarasına döner...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 16, 2014, 15:31:48 »
olur mu hiç ? ben bankanın müşteriysem dışardan gelmiş biri benden önce işlemini yaparsa ne olacak ? müşteri memnuniyeti nerede kalır ?

aslında sorun banka sistemini kuranlarda. sırada bekleyenlerin daha adil şekilde dağıtılması lazım. mesela :

10 kişilik bir kuyrukta 2 kişi müşteri değilse bu iki kişi her 5 kişide bir sıra verilerek eritilebilir. bugün sırada birçok işlem var ama dışarıdan gelenler ancak kendi müşterilerinin bütün işlemleri bittikten sonra sıraya alınıyor.. bir bilgisayar programı yanlış kurulmuş veya kurucusu yanlış hesaplamış olabilir. banka kendi sisteminde insanları saatlerce bekletmez diye düşünüyorum. sıra için düğmeye basan gişe memuruna suç bulamıyorum.
bizim bu sistemi düzeltmek için yapacağımız form doldurmak veya şikayet etmek olabilir. ama inanıyorum ki daha adil bir sıralama yapılabilir.

( pardon adalet dedim )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Ağustos 17, 2014, 06:54:38 »
 Sistemi hesap açtırmak üzere kurduklarını düşünüyor insan.
 Düşünsenize, markete girmişsiniz, sizden sonra kasaya gelen birisi, sepeti daha dolu olduğu için kasada size göre avantajlı sıraya geçiriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 17, 2014, 08:06:15 »
Hakan hocam elbetteki doğru söylüyorsun. Herkesin bir şekilde ayrıcalıklı olduğu bir düzende yaşıyoruz. Belki hayatında hiç ayrıcalık görmeyen insan o bankanın kartına sahip olduğundan dolayı sizden sonra gelsede sizden önce işlemini yaptırabildiği için belki hayatının en mutlu anlarını yaşıyor. Reklamı bile var AYRICALIKLAR BU PARAFTA  :rofl:

Sıramatikler ezilen halkların umududur bana göre .
olur mu hiç ? ben bankanın müşteriysem dışardan gelmiş biri benden önce işlemini yaparsa ne olacak ? müşteri memnuniyeti nerede kalır ?

aslında sorun banka sistemini kuranlarda. sırada bekleyenlerin daha adil şekilde dağıtılması lazım. mesela :

10 kişilik bir kuyrukta 2 kişi müşteri değilse bu iki kişi her 5 kişide bir sıra verilerek eritilebilir. bugün sırada birçok işlem var ama dışarıdan gelenler ancak kendi müşterilerinin bütün işlemleri bittikten sonra sıraya alınıyor.. bir bilgisayar programı yanlış kurulmuş veya kurucusu yanlış hesaplamış olabilir. banka kendi sisteminde insanları saatlerce bekletmez diye düşünüyorum. sıra için düğmeye basan gişe memuruna suç bulamıyorum.
bizim bu sistemi düzeltmek için yapacağımız form doldurmak veya şikayet etmek olabilir. ama inanıyorum ki daha adil bir sıralama yapılabilir.

( pardon adalet dedim )
benimde geçenlerde sabrım taştı, z. Bankasında beklemekten anam ağladı benden sonra gelen bazı insanlar işini yaptırıp gidiyor, müdüre gittim o da bana  kendilerinde hiç kabahat olmadığını merkezin sıralarıverdiğini söyledi, Tuncayın da yazdığıgibi bankaya daha çokkazandıranlarsistem tarafından öne alınıyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/