0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten sorun o, her bankanın kartının mı alınması gerek? Bankaya gelen müşteri ayrımını hesap sahibi olmaya göre değil, geliş sırasına göre olması gerekmez mi eğer haktan bahsedersek. Bunun dışında; bankada kartlı müşteri varsa ilk 30 dakika diğerlerine sıra vermeyen sistemler var, hangi mantıkla ve adalet düşüncesi ile bu olabilir ve buna izin verilebilir anlamıyorum, ben mi yanlış düşünüyorum?
Çok kızdığım ve kesinlikle hakkaniyete aykırı bulduğum bir sistem. Bankalar kendisinde hesabı olan bir kişiden de kartı olmayan vatandaştan da çok güzel parasını kazanıyor. Bir kaç ay önce aidat yatırmak için bir bankaya gittim. Önümde 3 kişi vardı, ancak 45 dakika sonra işimi halledebildim. Böyle bir durum olamaz. Ancak bunu yapan bir banka olunca da garipsememek gerekiyor. Her türlü işlemden para almayı hedef haline getirmiş bir sistemden hakkaniyet beklemek de doğru değil.
Evet benim en gıcık olduğum şeylerden biri bu sıra işi. Mümkün oldukça bankaya gitmem ama her gidişim mide ayrısı ile son bulur. Denetime gelince özel firma oldukları için ancak toplumsal baskı şeklinde olur. Devlet bir şey yapamaz.
Kartla alakasi yok bence.Bende bir bankanin en ust seviye karti var.Ben beklerken baska biri geldi cok beklemeden sirasi yandi.cogu gelen musteti kart ile sirasini aliyor zaten.Kalabaliktan dokayi giseye yakinim.Bu kisi 2 kredi cekmis.Birinden alip birini yatiriyorArti parasi eksi kaclara dusmus.Bsnka bol para kazandigina erkdn sora numarasi veriyor.Her karti olana buyur oncelik drmiyor.Bu duzen bu sekilde.Sadece dedifom gibi cok yaslo 65 yas ustu ozurlu inssnlara bir ayricalik yapmalari gerekir.Bu sekikde duzenlenrbilir
Hakan hocam elbetteki doğru söylüyorsun. Herkesin bir şekilde ayrıcalıklı olduğu bir düzende yaşıyoruz. Belki hayatında hiç ayrıcalık görmeyen insan o bankanın kartına sahip olduğundan dolayı sizden sonra gelsede sizden önce işlemini yaptırabildiği için belki hayatının en mutlu anlarını yaşıyor. Reklamı bile var AYRICALIKLAR BU PARAFTA Sıramatikler ezilen halkların umududur bana göre .
olur mu hiç ? ben bankanın müşteriysem dışardan gelmiş biri benden önce işlemini yaparsa ne olacak ? müşteri memnuniyeti nerede kalır ? aslında sorun banka sistemini kuranlarda. sırada bekleyenlerin daha adil şekilde dağıtılması lazım. mesela :10 kişilik bir kuyrukta 2 kişi müşteri değilse bu iki kişi her 5 kişide bir sıra verilerek eritilebilir. bugün sırada birçok işlem var ama dışarıdan gelenler ancak kendi müşterilerinin bütün işlemleri bittikten sonra sıraya alınıyor.. bir bilgisayar programı yanlış kurulmuş veya kurucusu yanlış hesaplamış olabilir. banka kendi sisteminde insanları saatlerce bekletmez diye düşünüyorum. sıra için düğmeye basan gişe memuruna suç bulamıyorum. bizim bu sistemi düzeltmek için yapacağımız form doldurmak veya şikayet etmek olabilir. ama inanıyorum ki daha adil bir sıralama yapılabilir.( pardon adalet dedim )