Gönderen Konu: Banka sıra numaraları!  (Okunma sayısı 3035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Banka sıra numaraları!
« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2014, 08:34:25 »
benimde geçenlerde sabrım taştı, z. Bankasında beklemekten anam ağladı benden sonra gelen bazı insanlar işini yaptırıp gidiyor, müdüre gittim o da bana  kendilerinde hiç kabahat olmadığını merkezin sıralarıverdiğini söyledi, Tuncayın da yazdığıgibi bankaya daha çokkazandıranlarsistem tarafından öne alınıyor.

Atilla Amca katılıyorum ki özellikle daha butik banka şubelerinde (kampus şubeleri vb.) olabiliyor. Gerçekten yazık günah o kadar insanın orada bekletilmesi.

Tuncay Bey ve Özcan Bey, bir açıdan bakıldığında anlattıklarınız mantıklı gibi gözükebilir ancak kişinin milyonları olsa da, sık işlem yaptırsada bir lirası olan birisinin önüne geçmesi haksızlıktır. Birinin milyonlarının olması bir lirası olanın önüne geçmesini genele yayılırsa bu güçlülerin güçsüzleri daima ezmesi anlamına gelir ve her güçlüden daha güçlünün olacağını da varsayarsak kaos olur.

Bankalarda kartı ve hesabı olan kişilerinde önce alınamayacağı durumlar vardır. Örnek olarak kamu kurumlarının işleri hem içeriden takip edilebilir hem de dışarıdan öncelikleri vardır. Diyelim sizler sıradasınız ve özel numaranız verildi bekliyorsuz.  A bakanlığına ait memur geldi önünüze geçti. 15dk sürdüğünü varsayın. b kurumundan da acil bir işlem geldi. 7 dk sürdüğünü varsayalım. E siz banka müşterisisiniz öncelik nerede kaldı. Elbetteki rahatsız olunacağını düşünüyorum Bir sistem ya doğurudur ya yanlıştır. Hakkaniyet ölçüsünde olmayan hiç bir iş doğru olamaz ve bunlar bir gariban vatandaşın önüne geçmek için mazeret de olamaz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2014, 08:34:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 18, 2014, 11:17:34 »
kişiye yaşlılığından dolayı tanınan önceliğe  kimsenin ses çıkarmaması gerekir ama kişiye parasından dolayı tanınan önceliğe asla katılmıyorum. aynı olay bir bankada başıma geldi parasından dolayı  bir kişi 1 dakika sıra bekledi nedenini sordum cirosu var dediler,  sırf bundan dolayı kartımı kapattırdım.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 18, 2014, 12:08:42 »
kişiye yaşlılığından dolayı tanınan önceliğe  kimsenin ses çıkarmaması gerekir ama kişiye parasından dolayı tanınan önceliğe asla katılmıyorum. aynı olay bir bankada başıma geldi parasından dolayı  bir kişi 1 dakika sıra bekledi nedenini sordum cirosu var dediler,  sırf bundan dolayı kartımı kapattırdım.

Kesinlikle masum bir uygulama olarak düşünmüyorum ve tamamen gayri ahlaki bir uygulama. Ancak önceden de belirttiğim üzere sistemi sadece kar elde etmek olan bir mekanizmadan hak, adalet beklemek maalesef biraz saflık olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 18, 2014, 12:50:23 »
Devlet kurumlarında olmaz.Ama dedıgınız gıbı adamlar kar amaclı bır sıstem.Elbette yılda 2 defa gelen bır adamı degılde devamlı is yaptıgı  dıger kısıyı gozetıp kollayacaktır
2011 d4d Corolla