0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg'li araçlarla ilgili kağıt üzerinde belirtilen standartlar var ancak her istasyon kendine göre farklı işlem yapabiliyor. Başka bir istasyona gitseydiniz hafif kusur bile yazmayabilirlerdi.
Öyle öyle Aytaç Bey. İlginç bir durum. Kusur bulamadıklarına veriyorum artık.
Ekte 2014 hafif kusur tablosu var, " camda etiket olmayışı" hakikatten kusur tablosunda var. http://www.kamusalbilgi.com/trafik/100-2014-arac-muayane-hafif-kusur-tablosu.html
LPG etiketinin kusur olduğunu aslında önceden biliyorum. Bu yüzden makine mühendisleri odasından özellikle istedim ancak vermediler. Artık kimseye etiket verilmiyor dediler. Ben aracımı hafif kusurlu bile olsa kusurlu geçirmek zorunda mıyım?
ben hep far ayarını yaptırırım hep ayarsız çıkar nasıl çıktıgını anlamam.hayatta lpg yazısıyla gezidigim günü hatırlamam hiçde öle bir hafif kusur vermezler.gene aynı şekilde simit tank var hiç buzamana kadar sıkıntı çıkarmadılar.yerinden yerine degişen standardı olan ama gene tabikide uyulmayan kazanç kapısı vakit kaybı bir iş işte.
Bayiiden sıfır araç çıkarıp götürseniz ondada bulurlar bir kusur
Buldukları kusur sayısı kadar prim mi alıyorlar acaba
Bugün ben de aracımı muayeneye soktum ve tam konu açmak üzereyken bu konuyu gördüm.Nasıl bir çalışma prensibi var bu kurumun anlamak zor gerçekten.Sanki giderek kötüye gidiyor.Aracımı bağışlayın "at hırsızı" kılıklı biri aldı istasyona.Tavırlar falan sanki -haşa- küçük dağları kendi yaratmış gibi.İlk fren testine girdi araç.Langırt diye bir ses geldi.Dedim vitesteydi heralde araba.Ya sabır çektim.Neyse istasyonun kapısı açık olunca izleyebildim muayenenin devamını.El freni ile adam sanki yanlama yapıyor.O bitti rot,rotil, kontrolüne geçildi.Aklıma geldikçe sinirleniyorum.Sanki kamyon muayene ediyor. Ve sonuç 39.000 km'deki araçta 3 hafif kusur:şanzıman yağ kaçakları,far ayarı.Yahu şanzumanın neresinde kaçak var dedim servise götüreyim (!).Yok dedi, personel.Belki yağ koyarken sızmıştır. Terlemiştir şanzıman inmeden belli olmaz.Sanayiye gittim tanıdığım bir ustaya kontrol ettirdim.Hocam kaçak falan yok bunlar ne ayak anlamadım.Geçenlerde bir araba geldi.Muayene için kontrol ettirmeye.Ön takım gidik çürükler falan var bunlar yapılmadan geçmez dedim.Adam bir saat sonra geldi tek seferde geçmiş. Hemde neredeyse kusursuz.Kısacası laçkalaşmış bu Tüvtürk.
Benim kusurlar bunlardı sıfır araçlarda farlara kusur yazıyorlar arkadaşta 93 model hyundai excell tek kusur yazılmadan geçti hiç takıntım yok egzost muayenesi sorunsuz çıktı araç benzinde idi cihaza bağlandı ölçtü kağıdı kaşeledi imza atarken lpg'de kontrol etmiyormusunuz dedim yok benzin ayarları mükemmel çıktı onun için gerek yok dedi başka bi araca katalizör tıkalı onay veremem diye gönderdiler