Gönderen Konu: TÜVTÜRK'ün Uygulamaları Standart mı?  (Okunma sayısı 3427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: TÜVTÜRK\'ün Uygulamaları Standart mı?
« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2014, 22:14:47 »
Benim egzost muayenesinde hem benzin için hem lpg için ayrı ayrı test yapıldı. İkisinden de lambda oksijen sensörü 1 çıktı. Lpgdeki CO,NO değerleri daha az çıktı.
Önceki egzost muayenesinde benzinde çalışıyormu diye sordu evet dedim önce lpgde sonra benzinde ölçtü lpg ayar mükemmel benzin egzos yada manifoltta yazıyordu daha sonra manifolt contasını değiştirdim 2.ci muayenede sorunsuz çıktı

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2014, 22:19:14
Akşam akşam yine canım sıkıldı.Bir gezintiye çıkalım dedim öğlen farketmemişim el freni cacık gibi olmuş. Aldığımdan beri sonuna kadar getirince iyi tutuyordu dengesiz herif muayenede sonuna kadar çekmiş iyice zorlamış galiba salmış kendini el freni tabancası.Akşamüstü baba dostu bir frenci ustamız var onu da 10 tl'ye hallettirdik. Yok yani sanki bedeva yapıyorlar... Şu firmanın sağlam bir denetlenmesi burnunun sürtülmesi lazım.Özel sektör varsa bir işin içinde asla alternatifsiz olmayacak.Bir süre sonra kalite hemen düşüyor soygun ise tavan yapıyor.
Gözümün önünde mobil muayene istasyonu elemanı vectra aracın el frenini hızar ipi çeker gibi çekip kopardı arabadan indi tamam dayı seninki dedi gönderdi adamda ihtiyar bişey demedi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2014, 22:14:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: TÜVTÜRK'ün Uygulamaları Standart mı?
« Yanıtla #21 : Ağustos 14, 2014, 00:02:30 »
Bizde muayyeneye girdik icerde el freni cekti bide o kapi açildi arabayi cikardi araba durmadan cekti el frenini icerde zaten yaptigi seylerden dolayi icim acidi  sonrada diyo ki el freni biraz gevsek onada hafif kusur yazdi sonra babam bana patladi el freni mi cekiyon sen arabayla :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 14, 2014, 10:19:05 »
Seneye benim muayene bu defa babami yanima almayacagim :) Babam oldugu zaman muayeneden gectik hesabi oluyor ses cikaramadim. Ama seneye ozellikle sesimi cikaracagim bakalim neler yazacaklar kagida...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 14, 2014, 10:31:07 »
Seneye benim muayene bu defa babami yanima almayacagim :) Babam oldugu zaman muayeneden gectik hesabi oluyor ses cikaramadim. Ama seneye ozellikle sesimi cikaracagim bakalim neler yazacaklar kagida...

lpg'li araçlarda tankla birlikte azami yüklü ağırlığı geçmeme konusuna dikkat et İlke.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 14, 2014, 13:15:23 »
lpg'li araçlarda tankla birlikte azami yüklü ağırlığı geçmeme konusuna dikkat et İlke.
Ona baktim abi sorun yok bizimkinde
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2014, 22:44:31 »
Ya acaba ben mi çok pinpirikliyim diyorum da bugün yeni bir şey daha farkettim.Ön yolcu koltuğunu sonuna kadar çekmiş muayenede dün eleman.Bugün temizlik için kapıyı açtığımda ilk gözüme çarpan sallanan yolcu koltuğu altındaki kapak oldu.Be şeref yoksunu onu nasıl yerinden çıkarttın???? Müşteri hizmetlerini yarın arayacağım bakalım nasıl kıvıracaklar.Kamera falan vardır heralde.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 14, 2014, 23:19:09 »
Ya acaba ben mi çok pinpirikliyim diyorum da bugün yeni bir şey daha farkettim.Ön yolcu koltuğunu sonuna kadar çekmiş muayenede dün eleman.Bugün temizlik için kapıyı açtığımda ilk gözüme çarpan sallanan yolcu koltuğu altındaki kapak oldu.Be şeref yoksunu onu nasıl yerinden çıkarttın???? Müşteri hizmetlerini yarın arayacağım bakalım nasıl kıvıracaklar.Kamera falan vardır heralde.

yolcu koltuğu altındaki saklama gözü ise, yerine takmak basit, güç uygulayın biraz tırnakların metal bir telin üstünden geçmesi lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla Verso R1
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 153600
  • Model Yılı: '07
  • 24 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 14, 2014, 23:32:51 »
Bu tüv canimiza yetiyor

Almaya da ki Tüv de bir cok sorunlar yasaniyor...
konu sucluya gelince kimse üstüne almiyor.

Eksoz muayenesi burda tüvün icinde

Arabayi isitmak icin öyle bir gaza basiyorlar ki icim aciyor...
hep arabami isitip götürüyorum ama yine ayni yine ayni
bir kac arkadasimin basina gelenleri paylasmak isterim
Arkadasimda Ford Galaxy var beraber tüv gittik
arabasi soguktu adamlar öyle bi gaza basiyorlarki turbosu gitti arabanin tüv den bir gün önce de
kontrole gitmistik tüv den gecermi diye test ediyorlar.
neticede ertesi gün araba tüv den gecmedi servise gittik turbo gitmis neden sogukken arabaya basilmis
arkadasim mahkemeye verdi ama hic bir sey yapamadi
2. arkadasim
benzinli opeli vardi ayni durum onunda basina geldi
Allah tan onun arabasinda turbo yoktu ama onunda arabasinin contasi yanmis
o da mahkemeye verdi ama yaptigi masrafin yüzde 30 nu karsilamislar daha bir cok hikaye

bende bu senenin sonunda gidecegim
artik kamerayla video cekicem öyle görünüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 15, 2014, 02:14:46 »
Tam bir laçkalaşma var artık TÜV'de.

Yanımda sis farı kırık kamyon geçti, ona şaşırdım.

Muayene sırası beklerken bagajı, kaputu açtım. Kemerler arka koltuğun altına falan giriyor bazen, takoz bulamaz ve muayeneden kalırız diye tüm kemerleri takıp hazırladım.

Beyefendi arabayı aldı, ben de kenara çekildim fakat yerinden kaldıramıyor. Otomatik vites araba kullanmayı bilmiyormuş ! Ben hızlıca arabanın yanına giderken onun yanındaki TÜV çalışanı "D'ye al yürü" dedi.

Girişteki fren testinin üzerine çıktı ve araba D'deyken fren testi yapıyor. Bir frene bastı araba liftin üzerinde hoplaya hoplaya direkt sağa kaydı. Öyle böyle bir hoplama değil, içim gitti. Araba D'de kendini ileri atıyor, lift dönüyor ve sen frene basıyorsun.
Lastikleri kestirecek liftin üzerinde, bir de lastik alacağım.
En son ben yanına hızlıca gidip pis pis bakınca, manuel araba sandı dip gaz yaptı ve liftten patinaj çekerek  ilerledi.
Şerefsiz sabrımı test ediyor !

Arabanıza yakın olmaya çalışın. Arabayı teslim ettikten sonra "OK" deyip, bekleme salonunda beklemeyin.
Ben bu takozlukları gördükten sonra istasyonun içine girdim, çıktı aldıkları bilgisayarın başında bekledim ve bir Allah'ın kulu da bir şey diyemedi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 15, 2014, 09:39:42 »
Bu olaylardan anlaşılan, şirket elemanlarına yeterince iç eğitim, seminer vb. verememesinden kaynaklanıyor olabilir. Ülkemizde maalesef bir çok firma sadece imza usulünde çalışıyor. İmzayı at semineri tamamladın. İşte bu işler böyle olursa her yer, her iş, her sonuç bozuk olur.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2014, 09:42:39
Bu arada nereden bulduğumu hatırlayamadığım ancak çok sevdiğim bir sözü paylaşmak isterim:

"Oğul her iş yavaş olmalı kabilince her iş ham iştir tez yükselen tozdur oda Hakkın rahmetiyle çıktığı yerden yere çamur olarak yapışır. Tez yükselmeye rağbet etme has adam işini yavaş ve ağır yapar ama menzile herkesten önce varır." Anonim.