merhabalar
d4d dizel ve benzinli Toyota Corolla araçlarında hava filtreleri 80.000 km de bir değişiyor. en azından servis tarafından verilen Periyodik bakım kontrol kartında öyle yazıyor.
ben ilk filtre değişimini 65.000 km ara kontrolde çok kirli olması nedeni ile ve dizel olması sebebi ile servis önermemesine rağman yaptırtmıştım. aslında iyi de oldu yakıt sarfiyatı azaldı. 80.000 km bakımda değiştirmeye gerek kalmadı. mutlaka orijinal olan ile değiştirmeyi tercih ederim. dizel araçlarda mazot filtresi ile hava filtresinin zamanında değişimin çok ama çok önemli.
bu arada arkadaşımız herhalde kn filtrelerden bahsediyor. tabiki bu bir marka ama piyasada da böyle geçmekte. bilebildiğim kadarı ile biraz açıklama yapmaya çalışıyım. genel olarak performans istenen arabalarda özel performans artırıcı elemanların Nitrojen oksit püskürtme sistemi (Nitrous Oxide Injection System–NOS) bir çeşit aşırı besleme sistemidir.) gibi sistemlere ek olarak konulabiliyor.
bir ara opel arabam vardı ve ona heveslenmiş ve taktırtmıştım. çok uzun ömürlü filtrelerin en başında gelen bu tür filtreler tam bir performans filtresi oluyor. akan su altında da yıkanıp kurutularak uzun sürelerde kullanılabiliyor. hatta performansın artırılması amacı ile aparatlar ile filtre kutusu dışında da da kullanılabiliyor. merak eden arkadaşlarımız için işte web adresi.
http://www.knfiltre.com/ ancak, sonuç olarak şunu söyleyebiliriz. bizler yarış arabası kullanmıyoruz. yollarımız bu tür hızlara uygun değil. (bildiğim kadarı ile almanyada otobanlarda hız sınırı bulunmuyor ve kazalarda çok sık olmuyor.

) türkiye de gün olmuyor ki kaza olmayan gün geçmesin. aşırı hızdan dolayı kontrolü kaybederek otobüs duraklarına girenleri her gün haberlerde izliyor ve duyuyoruz. kendilerinin yanı sıra birde sadece suçları yoldan geçmek olan, durakta çocukları ile beklemek olan insanlarımızın paramparça oluşlarını maalesef üzüntü ile izliyoruz.
yukarıda belirttiğim filtreleri takarak ve aracınızın limitlerini zorlamadan, kendinize ve çevrenize, milli servet olan araçlarınıza zarar vermeden özel pistlerde tabik dei hız yapabilir böylece kendinizi tatmin edebilirsiniz.
affınıza sığınarak bunları yazıyorum bu tür yazılar bazı kendini kontrol edemeyen arkadaşlarımız kardeşlerimiz tarafından bir tetikleme gibi algılanmakta ve sokaklara bu amaçla çıkılmakta. hemen şu anda oturduğumuz apartmanın önündeki avm üstünde kısıtlı açık alanda arabalara patinaj yaptırtıyorlar 2 tekerlekli motorlar ile gelip artistik şovlar yapıyorlar hem bizleri lastik sesleri ile rahatsız ediyorlar hemde kendilerine zarar verecekler diye bizlerin yüreklerini ağızlara getiriyorlar.
araçlarımız; sakin kullanıldığında performanslarının yanı sıra ekonomik ve konforlu araçlardır. bu şekli ile orijinal hallerini bozmadan kullanalım.
uzun oldu ama içimi de döktüm ve bazı mesajları vermeye çalıştım.
kazasız belasız güzel günlerde mutlu sürüşler dilerim.