Gönderen Konu: donanim vs kalite  (Okunma sayısı 4385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
donanim vs kalite
« : Ağustos 09, 2014, 02:21:34 »
Arkadaşlar. Abime araba aldıkk konusu da var hatta forumda. Markaya karar veremeyince pazara gittik temiz bi araba alalım dedik. Bide baktikki piyasa uçmuş gitmis . iki bin model civic 23 bin TL olmuş. Bizde 22 binlik bütçe ile buna ppazarlık atacagimiza modeli biraz yuksek ama konforlu ve donanımlı bi araba alalım diye peugeot 307 aldık. 150 binde 4 parca boyalı (kaput tavan bagaj kapağında hic bise yok ) motoru yururu temiz sşekildeaaldık. Buna yorumunuzu o konuda soracagima yeni konu açtım çünkü iki uç gün kullandım arabayı ve 2003 model 307 ile 2005 model corollayi kkarşılastirmak istedim.

Hissettiğimilk fark ddonanim oldu :).
- sunroof
- torpido soğutma
- deri döşeme
- koltuk ısıtması
- 5 li CD calar
- esp destekli ABS ( simgesi vardı)

Koltuk altlarındaki cekmeceden tutun da arabadan cam aaçık indiysen kumandadan kapatmaya kadar dolu dolu donanım var arabada. Küçük küçük bi suru extra ile karsilastim.

Toyotanin ustun tarafı ise kalitesi iste :).

İkisi de olsun diyen merso alsın bu kadar basit ;)
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

donanim vs kalite
« : Ağustos 09, 2014, 02:21:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: donanim vs kalite
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2014, 03:14:17 »
Ben birçok araba kullandım ama toyotanın bana verdiği güven başka.

Arkadaşımdan önce örnek vereyim. 1,5 dci previllage megane vardı sunrooflu falan ondan sonra babası 2012 de 1,4 dizel elegant corolla aldı. dedikleri şu yemişim sunroofunu arabaya binince içine bi güven hissi geliyor bundan iyi donanım mı olur. ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2014, 07:35:53 »
 Öncelikle hayırlı olsun.

Karşılaştırmalarda ortaya konan değişkenler en başta iyi tanımlanmalı bence. Örneğin sağlamlık ile dayanıklılık çoğunlukla birbiri ile karıştırılan olgulardır.
Mesela "Kalite" nediri açıklamak doğru olur.
En dar tanımı ile; müşteri istek ve beklentilerini karşılama yetenegidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2014, 09:01:42 »
Ben birçok araba kullandım ama toyotanın bana verdiği güven başka.

Arkadaşımdan önce örnek vereyim. 1,5 dci previllage megane vardı sunrooflu falan ondan sonra babası 2012 de 1,4 dizel elegant corolla aldı. dedikleri şu yemişim sunroofunu arabaya binince içine bi güven hissi geliyor bundan iyi donanım mı olur. ;)

o kullandığınız bir çok araç markası neydi acaba ?
ben  bir çok araç sahibi oldum toyotadaki d segmenti aracı olan avensis hariç yere düzgün basmıyor. uzun yolu çok yaparım corollanın efsane kasa hariç uzun yolda direksiyona sıkı sıkı yapışmadan gittiğim aracı yoktur.
boyası zayıf kaportası zayıf. siz bence vw opel seat skoda gibi araçları kullanın ama tarafsız ;)
her anlamda toyotadan üstün olduklarını görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2014, 10:46:53 »
patlamış mısırımı aldım da geldim. ön saflardan yerimizi tutalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2014, 11:09:03 »
:rofl: :rofl: :rofl:  :ptm: :ptm: :ptm: :ptm: :ptm: :ptm:

o kullandığınız bir çok araç markası neydi acaba ?
ben  bir çok araç sahibi oldum toyotadaki d segmenti aracı olan avensis hariç yere düzgün basmıyor. uzun yolu çok yaparım corollanın efsane kasa hariç uzun yolda direksiyona sıkı sıkı yapışmadan gittiğim aracı yoktur.
boyası zayıf kaportası zayıf. siz bence vw opel seat skoda gibi araçları kullanın ama tarafsız ;)
her anlamda toyotadan üstün olduklarını görürsünüz.

toyota auris yaris corolla avensis opel vectra astra corsa renault megane fluance clio skoda octavia vw polo bora daha birçok kullandım da şimdilik cevap için yeterli sanıyorum. Ayrıca ben yukarıda sizin bahsettiğiniz vag grubuna bir atıfta da bulunmadım. octavia vectra çok hantal araçlar şekil olarak olsun gidiş olarak olsun.(Kullandığım octavia yeni model değil)
Avensisin yere düzgün basmadığını söylemişiniz. Avensis hakkında ilk defa böyle bişey duyuyorum. Bence bindiğiniz araçta bir problem vardı.
 VW de biraz daha konfor ve sağlamlık var gibi dursa da benim gözümde vag grubu otomobil isminin sömürücüsüdür. O araçlara hiç ısınamadım. 
Şunu da not olarak belirtmeliyim ki arkadaşımız konuyu marka karşılaştırmak üzere değil de araçtan beklentimize göre bizim için öne çıkan şeyin donanım mı yoksa konfor/kalite mi olduğu. Burda sizinle bu konuyu tartışmama gerek yok. Size ne anlatırsam anlatayım bakış açınızı değiştiremem o yüzden gereksiz bir işe girmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2014, 12:59:16 »
Arkadaşlar opele vs pek binip kullanma deneyimim olmadı. Fakat özetle sunu söylemeliyim ki insanlar bi sure sonra donanim istiyor. Gercekten donanim insanin kullanirken keyif almayı sağlıyor. Marka karşılaştırma sından cçok kkullanım deneyiminden bahsedip kalite ile ddonanımaarasındaki tercihten bahsetsek daha güzel olmaz mi?
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2014, 13:18:35 »

:D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2014, 13:39:44 »
[emoji38][emoji38]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2014, 13:44:52 »
Benim algılarıma göre de , 307 de bence kalite hissiyatı daha yüksek, ama kronik sorunlar yaşayanlar o araba illallah etmiş durumdalar, fransız arabası kullanılıyorsa özellikle, citroen veya peugeot, çok şanslı olmak gerekiyor. Yakın süreç içerisinde 307 nin arka camına, " bu araç dünyanın en sorunlu arabasıdır" yazıp gezen bir arkadaş vardı. Ha bu demek değildir ki siz aynı sıkıntıları yaşayacaksınız, şanslı iseniz , fransız arabaları bence oldukça güzel araçlar, ciddi aksesuar perspektifleri var. 2003 te kullandığı bir çok aksesuarı , toyota,honda hala kullanmıyor, bence 2023 te bile göremeyeceğiz japon araçlarında o aksesuarları. E12 yle karşılaştırmak gerekirse, giderlerini düşünmesem bende 307 tercih ederim, albenisi kesinlikle fazla
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 1600
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2014, 14:22:12 »
Biz her zaman işleri karmaşıklaştırmayı severiz. Düz ve basit bir mantık donanımın çaresi var, kalitenin yok. Bir otomobile para ile donanım ekleyebilirsin, ya da ona göre başta karar verirsin iş paraya bakar. Ama kalitesiz ise para ile kalite satın alamazsın. kalite diyorum ben.
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2014, 18:45:49 »
:rofl: :rofl: :rofl:  :ptm: :ptm: :ptm: :ptm: :ptm: :ptm:
toyota auris yaris corolla avensis opel vectra astra corsa renault megane fluance clio skoda octavia vw polo bora daha birçok kullandım da şimdilik cevap için yeterli sanıyorum. Ayrıca ben yukarıda sizin bahsettiğiniz vag grubuna bir atıfta da bulunmadım. octavia vectra çok hantal araçlar şekil olarak olsun gidiş olarak olsun.(Kullandığım octavia yeni model değil)
Avensisin yere düzgün basmadığını söylemişiniz. Avensis hakkında ilk defa böyle bişey duyuyorum. Bence bindiğiniz araçta bir problem vardı.
 VW de biraz daha konfor ve sağlamlık var gibi dursa da benim gözümde vag grubu otomobil isminin sömürücüsüdür. O araçlara hiç ısınamadım. 
Şunu da not olarak belirtmeliyim ki arkadaşımız konuyu marka karşılaştırmak üzere değil de araçtan beklentimize göre bizim için öne çıkan şeyin donanım mı yoksa konfor/kalite mi olduğu. Burda sizinle bu konuyu tartışmama gerek yok. Size ne anlatırsam anlatayım bakış açınızı değiştiremem o yüzden gereksiz bir işe girmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
Avensis haric demistim :)
kalite tesaduf degildir hic bir zaman.
bir orta sinif alman aracindaki isciligi orta sinif japon aracinda goremezsiniz.
ben goremedim senelerdir.
ama atmosferik motordada japonlardan iyisi yok bunuda soylerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2014, 18:57:38 »
Avensis haric demistim :)
kalite tesaduf degildir hic bir zaman.
bir orta sinif alman aracindaki isciligi orta sinif japon aracinda goremezsiniz.
ben goremedim senelerdir.
ama atmosferik motordada japonlardan iyisi yok bunuda soylerim.

Dediklerinize aynen katılmakla birlikte, bugün babamın arkadaşı arabamıza bindi sizinkinin arabanın çekişi bizim astradan (Astra F sedan) çok daha iyi dedi.Kendisi motor öğretmeni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2014, 19:02:04 »
Durumu çok güzel özetlemişsiniz zaten :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2014, 21:38:38 »

Dediklerinize aynen katılmakla birlikte, bugün babamın arkadaşı arabamıza bindi sizinkinin arabanın çekişi bizim astradan (Astra F sedan) çok daha iyi dedi.Kendisi motor öğretmeni.
Araciniz nedir goremiyorum dogrudur astra f uzun sure kullandim 1.6 100 hp arac. Opelin seri olmamasinin en buyuk nedeni gereksiz agirligi. Astranin yeni jenerasyonunda komple sasi.hafifletilecek mesela hantal olmasida birazda bu yuzden.
e12 corollam vardi hicbirseyini sevmezdim seriligi harici. Ama belli bir yastan sonra serilik degil donanim ve agir baslilik isteniliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2014, 21:54:15 »
1.6 XEI Special 114hp.Astrayla ağırlık ve teknik veri olarak pek fark var sayılmaz aslında ama....Ayrıca ağır olması da iyidir bence yol tutuşunda etkili olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2014, 22:03:12 »
Konuya dahil olup Avensis ten bahsetmek isterim.Bu araç viraja biraz hızlı girdiğiniz zaman çok tehlikeli şekilde arkasını atıyor kullanıcıları dikkatli olsunlar.Bu savrulmayı yapıyor çünkü süspansiyon sistemi kasaya yumuşak geliyor ama işin tuhaf tarafı şehir içine gelince bu yumuşaklık sırtınıza gelen darbeleri de engellemiyor.Toyota ya belki haksızlık ediyoruz bu konfor yol tutuş ayarı her marka için zor olmalı.Almanlar işçilik yalıtım ve konfor konusunda şu an öndeler.Sessizlik ve konfor isteyenler Japon aracı almasınlar sonra hayal kırıklığı oluyor bence.

Son test ettiğim araçlar ve yol sesi değerleri:(otoban 90 km hız ile)

2008 Fiat Punto Evo:69 db
2007 Megane 2 HB:68 db
2006 Avensis:69 db

Yorum sizin
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2014, 02:34:31 »
1.6 XEI Special 114hp.Astrayla ağırlık ve teknik veri olarak pek fark var sayılmaz aslında ama....Ayrıca ağır olması da iyidir bence yol tutuşunda etkili olur.
Ağırlık hiç bir işe yaramaz sadece hammallık yaparsın fazladan yol tutuşun ağırğın artmasıyla oluşmaz aksine daha fazla savrulursun yol tutuşa etki eden aracın aerodinamik tasarımından tutun kullanılan amortisör sistemi, yay,tekerlek açıklıgı mesafesi, aracın ağırlık merkezi,tekerlek taban genişliği,tekerleğin yere basış açısı gibi bir çok nedeni vardır yani ağırlık iyi bişey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 12, 2014, 13:25:59 »
 Yusuf arkadaşımız da bahsetmiş ama genelde yanlış algılanan bir durumu tekrar açıklayayım.
 Aynı süspansiyon ve şase özelliklerine sahip iki araçtan hafif olanı nispeten daha iyi yol tutar, ağır olanı ise daha konforludur. Hafif olanın fren mesafesi nispeten daha kısadır. Tabi diğer tüm şartlar aynı iken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 12, 2014, 13:46:25 »
Efsanenin yol tutusuna yola yapismasina laf yok :) ancak şu gerçek var hafif araçların yan ruzgar ve sollama yaparken ruzgardan etkilenip savrulması da ağırlık ve aerodinamik etkenlidir.Araç hafif ve güçlü oldu mu kontrol etmek zorlaşmaz mı.Arac hızlandıkca direksiyon ağırlaşır kimi araçlarda.