Gönderen Konu: hangi ürünleri almalıyım?  (Okunma sayısı 14385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
hangi ürünleri almalıyım?
« : Ağustos 05, 2014, 13:53:04 »
 Arkadaşlar merhaba Fazlasıyla güneşli sıcak ve bunaltıcı bir havadan yazıyorum. Bu güneşte dışarıda çalışanlara Allah kolaylık versin :-\
 Asıl konuya gelirsek babamdan biraz bütçe ayarladım ve arabaya boya-kaporta bakımı yapmak istiyorum. Dün gece bir sürü site gezdim ama inanın bir tane ürün bile sepetime ekleyemedim :( hangi işlem için hangi ürünü almalıyım kafam çok karışık. Bir de bir veya iki uygulama yapacak kadarlık ürünlere ihtiyacım var çünkü sene içinde okuldan başımı kaşıyacak fırsat bulamıyorum :( ürünler de kullanmayınca bozulacak ziyan olacaklar.
 Yapacağım işlemlerden beklentim nedir size onu anlatayım sizden ona göre tavsiye bekleyeyim. Arabam 2012 auris olduğu için boyada fazla bir yıpranma yok.Çok az miktarda da harelenmeler var. Bagaj kapağında kedi arabaya çıkarken çizdiği gitar teli gibi sıralı 5-6 tane çizik var ama sonax cilalı şampuan kullandığım için çizikler baya kapandı 10 aydır :D Bunların haricinde de bazı yerlerde ufak tefek çizikler mevcut.Ufak tefek taş izleri var ama onları da bakımda servise rötüş boyasıyla yaptıracağım. İlk uygulama olacak fabrika boyasının üzerine. Yaptıklarımdan sonra yüzeyin pürüzsüz çiziksiz ve olabildiğince parlak olmasını istiyorum :) Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 Not: Bütçem kısıtlı en iyi fiyat performans ürünleri tavsiye etmeniz temennim :saygi:
Bir de şu linkteki seti değerlendirirseniz çok iyi olur http://www.hepsiburada.com/liste/super-arac-bakim-seti-gojo-elbise-askiligi-hediye/productDetails.aspx?productId=otdg00115&categoryId=20035752
 @Ogün Cetinkaya (29657) @Yüksel IŞIK (26882) @Ahmet Güve (8047)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

hangi ürünleri almalıyım?
« : Ağustos 05, 2014, 13:53:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi ürünleri almalıyım?
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2014, 13:57:10 »
Önce kil uygulaması ile işe başla derim Yasin. Kılcal çiziklerin yoksa veya çok az ise sadece cila işini görür. Ben Turtle Wax Plus Ptfe kullanıyorum 27TL civarı fiyatı var. Kılcal çiziklerin çoksa Autoglym Srp tavsiye ederim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2014, 14:00:24 »
Urünler durursa bozulmaz korkma 1 2 uygulamalik urun yok zaten kutuyu kucuk alirsan bilemem tabi ben en az 5 6 araba cikariyorum :D   ogün abi gelirse yardimci olucaktir bende ögrenci olarak butcem kisitli bu yuzden meguiars vb ust sinif şeyler kullanamiyorum ama kendi kullandigim cilayi öneririm aresonx cila bahauseda satiliyor çevrende varsa alabilirsin pasta kullancaksan ihtiyaç var mi bilmiyorum ben turtle wax kullaniyorum memnun degilim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2014, 14:03:56 »
Önce kil uygulaması ile işe başla derim Yasin. Kılcal çiziklerin yoksa veya çok az ise sadece cila işini görür. Ben Turtle Wax Plus Ptfe kullanıyorum 27TL civarı fiyatı var. Kılcal çiziklerin çoksa Autoglym Srp tavsiye ederim.
Kılcal çiziklerim çok değil ama mevcut uygulamamdan kendimin memnun kalması için en azından onlardan kurtulmalıyım. Bir de Aytaç abi söylediğin ürünler için link de verebilir misin?Bir de autoglym srp yi ne oluyor?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2014, 14:06:31 »
Kılcal çiziklerim çok değil ama mevcut uygulamamdan kendimin memnun kalması için en azından onlardan kurtulmalıyım. Bir de Aytaç abi söylediğin ürünler için link de verebilir misin?Bir de autoglym srp yi ne oluyor?

Kılcal çizikleri giderici hafif aşındırıcılı cila, kullanımı çok yaygındır.

http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Kilcal-Cizik-Doldurucu-Cila500ml__isp7981448

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-usa-teflon-katkili-sivi-cila-09g004/productDetails.aspx?productId=otm09g004&categoryId=20035736

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2014, 14:06:40 »
Urünler durursa bozulmaz korkma 1 2 uygulamalik urun yok zaten kutuyu kucuk alirsan bilemem tabi ben en az 5 6 araba cikariyorum :D   ogün abi gelirse yardimci olucaktir bende ögrenci olarak butcem kisitli bu yuzden meguiars vb ust sinif şeyler kullanamiyorum ama kendi kullandigim cilayi öneririm aresonx cila bahauseda satiliyor çevrende varsa alabilirsin pasta kullancaksan ihtiyaç var mi bilmiyorum ben turtle wax kullaniyorum memnun degilim
bauhouse yok balıkesirde malesef o yüzden internetten alıcam ürünleri. dediğin gib çok para ayırıp da Meguiars alamayacam daha ekonomik ama iş görür şeler lazım bana. Bir iki kullanımlık ürün yok biliyorum anlayın işte siz de da olabilcek en küçük ürünleri istiyom çok param yok  :rofl: :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2014, 14:09:15 »
bauhouse yok balıkesirde malesef o yüzden internetten alıcam ürünleri. dediğin gib çok para ayırıp da Meguiars alamayacam daha ekonomik ama iş görür şeler lazım bana. Bir iki kullanımlık ürün yok biliyorum anlayın işte siz de da olabilcek en küçük ürünleri istiyom çok param yok  :rofl: :rofl:
en kucuk kutu sonaxindi sanirim onu alabilirsin veya turtle teflonlu cila alabilirsin  bu urunler 35 tl civari  fiyatlari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2014, 14:13:06 »
en kucuk kutu sonaxindi sanirim onu alabilirsin veya turtle teflonlu cila alabilirsin  bu urunler 35 tl civari  fiyatlari
Kılcal çizikleri giderici hafif aşındırıcılı cila, kullanımı çok yaygındır.

http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Kilcal-Cizik-Doldurucu-Cila500ml__isp7981448

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-usa-teflon-katkili-sivi-cila-09g004/productDetails.aspx?productId=otm09g004&categoryId=20035736
iki tavsiyeden de anladığım kadarıyla bana teflon katkılı cila lazım. Bir de pürüzsüzlük için kil alıcam onda ne tavsiye edersiniz? Kili nasıl uygulamalıyım ciladan önce mi ciladan sonra mı?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2014, 14:14:08 »
Ben kaç tane arabaya pasta cila yaptığımı hatırlamıyorum, ama kil uygulaması her zaman beni korkutmuştur.
Boyanın yüzeyine yapışan kirleri alıyor doğru, ama boyayıda çiziyor. Çiziyor ise aşındırıyordurda. Bu nedenlerle hiç uygulamadım.

Ama bazı şartlar vardır ki zorunlu kil uygulanır mesela sanayide beklerken yan tarafta boya yapılır ve boya tozu arabanızla yapışırsa mecburdur.

İhtiyaçlar doğru belirlenmeli. Gereğinden fazla aşındırıcı işlem boyanın ömrünü kısaltır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2014, 14:17:01 »
iki tavsiyeden de anladığım kadarıyla bana teflon katkılı cila lazım. Bir de pürüzsüzlük için kil alıcam onda ne tavsiye edersiniz? Kili nasıl uygulamalıyım ciladan önce mi ciladan sonra mı?

Kilin bir zararı olmaz,  ben 1 defa kil uyguladım araca, yapışıpta çıkmayan reçine vb lekeler varsa kullan yoksa gerek yok tabi.  Tabiki ilk kil uygulaması ile temizlik yapmalısın sonra cila.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 05, 2014, 14:18:37
Ben kaç tane arabaya pasta cila yaptığımı hatırlamıyorum, ama kil uygulaması her zaman beni korkutmuştur.
Boyanın yüzeyine yapışan kirleri alıyor doğru, ama boyayıda çiziyor. Çiziyor ise aşındırıyordurda. Bu nedenlerle hiç uygulamadım.

Ama bazı şartlar vardır ki zorunlu kil uygulanır mesela sanayide beklerken yan tarafta boya yapılır ve boya tozu arabanızla yapışırsa mecburdur.

İhtiyaçlar doğru belirlenmeli. Gereğinden fazla aşındırıcı işlem boyanın ömrünü kısaltır.

Kil boyaya zarar vermiyor Ahmet, pasta daha çok götürüyor boya ömrünü. Hafif sabunlu ıslak suyla fazla bastırmaya gerek kalmadan tertemiz yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2014, 14:19:53 »
Boyada recine yoksa veya herhangi bir şey kil alma teflonlu zaten senin boyani temizliycek ama reçine falan çikarmaz tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2014, 14:23:53 »
aracımda zaten herhangi bir reçine zivt vs yok onar için ekstra temizleyicilerim olduğu için gördüğüm zaman çıkarıyorum zaten
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 05, 2014, 14:26:26 »
aracımda zaten herhangi bir reçine zivt vs yok onar için ekstra temizleyicilerim olduğu için gördüğüm zaman çıkarıyorum zaten
sadece cila al masraf yapma teflonlu al bide güzel bir tane ped yada sunger koyul işe ve mikro fiber bez  sonuçlari resimlerle bekleriz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2014, 14:26:47 »

Ahmet abi dediğin çok doğru gereğinden fazla işlem yapmak istemiyorum. Boyayı incelttiğini bildiğim için pastaya da girmek istemiyorum. En az ürün kullanarak belirttiğim ufak çizik ve hareleri giderip pürüzsüz kaygan bir yüzey istyorum.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2014, 14:28:20 »

Aracın boyası temiz diyorsan evet sadece cila işini görür. Kaliteli 2 adet bez al, birinle uygula birinle parlat, pedleri tavsiye etmem cilayı çok emiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 05, 2014, 14:28:49 »
sadece cila al masraf yapma teflonlu al bide güzel bir tane ped yada sunger koyul işe ve mikro fiber bez  sonuçlari resimlerle bekleriz :D
Okan o zaman yukarıda aytaç abinin link verdiği turtle teflonlu cilayı alayım bir tane ped iki tane de mikrofiber bez arabayı dümdüz edeyim :D
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 05, 2014, 14:32:22 »
Okan o zaman yukarıda aytaç abinin link verdiği turtle teflonlu cilayı alayım bir tane ped iki tane de mikrofiber bez arabayı dümdüz edeyim :D
siparis vermeden once birde ogün abiyi bekle istersen oda bunu tavsiye etcek diye tahmin ediyorum ama karar senin istersen ver siparisi bu arada uygulamayi biliyomusun bilmiyorum ama uzerinde biraz beklet pedle surunce cilayi ne kadar beklerse okadar iyidir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 05, 2014, 14:41:44 »
siparis vermeden once birde ogün abiyi bekle istersen oda bunu tavsiye etcek diye tahmin ediyorum ama karar senin istersen ver siparisi bu arada uygulamayi biliyomusun bilmiyorum ama uzerinde biraz beklet pedle surunce cilayi ne kadar beklerse okadar iyidir :)
Ogün abi ve Yüksel abi bu konuda forumun üstadları onların cevabını almadan sipariş verir miyim hiç? :rofl: Yüksel abi gece çalıştığı için sabah mesaj atmış uyandıktan sonra geri dönüş yapacak.
uygulamayı forumda yapanlardan gördüm baya bi az çok bişeyler biliyorum. önce sürüyosun arabanın her tarafına bekliyosun biraz kuruyunca da microfiber bezle sile sile geçiyosun üstünden tabi bu arada kol kanat kalmıyomuş öyle diyolar :argh: :wacko:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 05, 2014, 14:47:13 »
Ogün abi ve Yüksel abi bu konuda forumun üstadları onların cevabını almadan sipariş verir miyim hiç? :rofl: Yüksel abi gece çalıştığı için sabah mesaj atmış uyandıktan sonra geri dönüş yapacak.
uygulamayı forumda yapanlardan gördüm baya bi az çok bişeyler biliyorum. önce sürüyosun arabanın her tarafına bekliyosun biraz kuruyunca da microfiber bezle sile sile geçiyosun üstünden tabi bu arada kol kanat kalmıyomuş öyle diyolar :argh: :wacko:
benimde konum vardi ordan bakabilirsin resimlere , sungerle yuvarlak oval harektler yaparak suruyosun videolar var çok izlersin  yapamiycagin bişey degil tabi kol gücü de lazim :D benim omzumda yirtik var bu ay ameliyat olcam ona rağmen tek başima kaç kez araba yapmişimdir  sende yaparsin  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 05, 2014, 14:50:34 »
Cilayı arabaya ilk uygulamak için ped almayı düşünüyorum bezle de yapanlar vardı ama olmuşken tam olsun istiyorum Aytaç abi ped cilayı çok çekiyor dedi bunu avantajı olarak cila her tarafa düzgünce dağılmaz mı?
R1 35 
  24 6