Gönderen Konu: hangi ürünleri almalıyım?  (Okunma sayısı 14383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi ürünleri almalıyım?
« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2014, 14:52:34 »
Cilayı arabaya ilk uygulamak için ped almayı düşünüyorum bezle de yapanlar vardı ama olmuşken tam olsun istiyorum Aytaç abi ped cilayı çok çekiyor dedi bunu avantajı olarak cila her tarafa düzgünce dağılmaz mı?

Pedlede yapabilirsin elbet bu senin el maharetine kalmış, ben meguiras'ın cila pedini kullandım ama çok memnun kalmadım. Bezle cilayı daha iyi yaydım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2014, 14:52:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2014, 14:52:37 »
Cilayı arabaya ilk uygulamak için ped almayı düşünüyorum bezle de yapanlar vardı ama olmuşken tam olsun istiyorum Aytaç abi ped cilayı çok çekiyor dedi bunu avantajı olarak cila her tarafa düzgünce dağılmaz mı?
sunger cok cekiyor ped çekmiyor yanliş anlaşilma oldu herhalde ped yerine temizlikcilerden sunger alip ikiye bolup surebilirsin ben oyle yapiyorum ama emiyor cilayi bezle yapmak bence saçma garip bir uygulama :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 05, 2014, 14:56:13 »
sunger cok cekiyor ped çekmiyor yanliş anlaşilma oldu herhalde ped yerine temizlikcilerden sunger alip ikiye bolup surebilirsin ben oyle yapiyorum ama emiyor cilayi bezle yapmak bence saçma garip bir uygulama :D

Okan bak kafamı karıştırıyon >:( Aytaç abi ped çok çekiyor diyo sen sünger diyon nolcak bu iş? ;)  :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2014, 14:57:43 »
Okan bak kafamı karıştırıyon >:( Aytaç abi ped çok çekiyor diyo sen sünger diyon nolcak bu iş? ;)  :rofl:

Sen ilk defa yapacaksın Yasin, hem ped al hemde bez hangisi kolayına gelirse  :) sünger nereden çıktı :rofl: yıkamayacaksın cila yapacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2014, 15:00:37 »
sünger çekiyor  süngerle suruyorum kaç yildir yarisina kadar cila oluyor ha tabi sıkıp süngeri çikariyorum aytaç abi memnun kalmadim demiş emiyor dememiş ayrica bunu başka konu altinda da konuştuk ogün abide vardi oda ped kullan demişti bana sünger emiyor çünkü  ama ped almak istemezsen temizlikciden sünger al sünger kullan ben şahsen öyle yapiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2014, 15:03:03 »
Sen ilk defa yapacaksın Yasin, hem ped al hemde bez hangisi kolayına gelirse  :) sünger nereden çıktı :rofl: yıkamayacaksın cila yapacaksın.
süngerlede güzel oluyor öyle deme abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2014, 15:05:34 »
ben en iyisi ne varsa alayım :rofl: marketten büyük sünger alayım bir tane bir tane ped alayım bikaç tane de mikrofiber bez alayım :D hangisi kolayıma gelirse yaparım süngeri kullanmazsam anneme veririm bulaşık yıkar :rofl: :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2014, 15:08:04 »
Eski konular hakkında bişeyler yapmaya çalışılacak ama bundan sonra herkes biraz haddini bilmeli
hocam yanliş anladin buyuk sünger alican bulaşik süngeri degil aman diyim onun yesil kismini sürme arabaya :D ped  bi tane al 2 tane veya 3 tane bez al süngeri temizlikciden 1 tl ye alirsin zaten :D ama bezle hiç yapmadim cilayi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #28 : Ağustos 05, 2014, 15:09:39 »
Anlaşılan yoğurt yiyişleri farklı olabiliyor, Yasin sende kendi yoğurdunu ye. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 05, 2014, 15:16:09 »
Okan sen alıntıyı nerden yaptın  :rofl: :rofl:
sen beni gene yanlış anladın biliyom o süngerleri hatta lastiklerimi onlarla yıkıyodum geçen parçalanıp eskiyene kadar ;)

Aytaç abi nispet gibi olmasın da ben Çaycumanın manda yoğurdunu yiyorum :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 05, 2014, 15:17:37
bir de yeni konu açmadan burdan sorayım camda kalan su damlacığı lekelerini ne yapabilirim. geçen camları domestosla sildim gene de çıkmadılar. var mı bi önerisi olan?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 05, 2014, 15:20:31 »
sen beni gene yanlış anladın biliyom o süngerleri hatta lastiklerimi onlarla yıkıyodum geçen parçalanıp eskiyene kadar ;)

bir de yeni konu açmadan burdan sorayım camda kalan su damlacığı lekelerini ne yapabilirim. geçen camları domestosla sildim gene de çıkmadılar. var mı bi önerisi olan?
suan otelde internet çok yavaş demin 2 saate dizi indirdim :D yavaşlayinca biraz fazla bastim telefona başka bir konuya gitti galiba alinti anlamadim bende kusura bakma , domestosla olur mu ya çamaşur suyu kullansaydin :rofl: kalin pasta soker o izleri yada aldigin cilayi sür oda götürebilir  ben o jantina kullandigin süngerlle yapiyorum cilayi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #31 : Ağustos 05, 2014, 15:20:57 »

Camsil ve gazete kağıdı, annelerimizin cam temizleme taktiği :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 05, 2014, 15:57:39 »
Camsil ve gazete kağıdı, annelerimizin cam temizleme taktiği :)
çıkmıyo abi gazeteyle denenemedim ama son derece üst düzey temizleyiciler kullandım şimdi cila falan alırken tavsiye bir ürün olursa alayım diyorum
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #33 : Ağustos 05, 2014, 15:59:19 »
çıkmıyo abi gazeteyle denenemedim ama son derece üst düzey temizleyiciler kullandım şimdi cila falan alırken tavsiye bir ürün olursa alayım diyorum

Sirkeli su ile de bir dene. Cam temizliyicileri ve ayrıca cam cilaları var ama kullanmadım hiç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 05, 2014, 16:42:14 »
YASİN, yeni uyandım cevap yazamadım kusuruma bakma.

Verdiğin linklere baktım. Ürünleri daha önce kullanmadığım için yorum yapamıyorum fakat benim bu konudaki düşüncem çok da paradan kaçmaman yönünde olacaktır.

Ürünleri iyi araştır. Eğer ürünler hakkında tatmin edici şeyler okuyamazsan biraz daha bütçeyi arttırıp, farklı ürünlere bak.
Zira yaptığın ürünlerin tesirini göremezsen verdiğin parayı geçtim, uğraştığın 6-7 saatine yazık olur. İşlem sonucu "Bu muydu yani ?" diyerek kendi kendine söylenebilirsin, bu işlerden soğursun.
Bir de elinde işe yaramayan, yarasa da tatmin etmeyen ürünler bir köşede atılır durur.

Tavsiyem bütçeyi 150,00 TL'ye çıkarıp, tatmin edici bir uygulama için sağlam ürünler alman yönünde olacaktır.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 05, 2014, 16:50:20 »
YASİN, yeni uyandım cevap yazamadım kusuruma bakma.

Verdiğin linklere baktım. Ürünleri daha önce kullanmadığım için yorum yapamıyorum fakat benim bu konudaki düşüncem çok da paradan kaçmaman yönünde olacaktır.

Ürünleri iyi araştır. Eğer ürünler hakkında tatmin edici şeyler okuyamazsan biraz daha bütçeyi arttırıp, farklı ürünlere bak.
Zira yaptığın ürünlerin tesirini göremezsen verdiğin parayı geçtim, uğraştığın 6-7 saatine yazık olur. İşlem sonucu "Bu muydu yani ?" diyerek kendi kendine söylenebilirsin, bu işlerden soğursun.
Bir de elinde işe yaramayan, yarasa da tatmin etmeyen ürünler bir köşede atılır durur.

Tavsiyem bütçeyi 150,00 TL'ye çıkarıp, tatmin edici bir uygulama için sağlam ürünler alman yönünde olacaktır.
abi senin kullandığın meguiars lardan alsam benim işlem için ne kadar tutar? sitelerde falan bir sürü ürün var ama yorum yok ürünlerin altında pahalı olan ürünler de alınmamış
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 05, 2014, 16:57:38 »
abi senin kullandığın meguiars lardan alsam benim işlem için ne kadar tutar? sitelerde falan bir sürü ürün var ama yorum yok ürünlerin altında pahalı olan ürünler de alınmamış
Benimkiler 270,00 TL civarı tuttu ama o kadarına gerek yok.
Daha uygun fiyatlı, hemen hemen aynı işi yapan ürünler var.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 05, 2014, 17:10:14 »
konuyu yeni gördüm arkadaşlar k.bakmayın işler biraz yogun kafam biraz yogun olunca buaralar çok takılamıyorum.kendimle ilgili güzel yorumlarınız içinde teşekkürederim elimizden geldikçe kendi bilgimiz kadar ugraşıyoruz işte teşekkürler sevindim  :)

öncelikle fiyat performans olarak şunları söliyebilirim ürünü nasıl kullandıgın çok önemli.ben nxt yi şuan kullandıgımı 2seneyi geçkindir kullanıyorum.kışın arabada malzeme bulundurmam yazında çok sıcak yerde malzeme bulundurmamaya özen gösteririm.yani ılıman iklim iyidir malzemeler için bence :D 2seneyi geçmiştir gerçekten daha yeni bitmeye başlamıştı yenisini sipariş ettim.başlarda bende bol bol sürüyordum ama el alıştıkça miktarını düzeyini vs ayarlıyorsun.
ped mi bez mi konusuna gelince aytaç abi de yazmış geçen gün gene konuşmuştuk sanırım onu biz.ben mor meguiars pedden acayip memnunum hiç emmiyor eşit dagıtıyor.ama diger pedleri sanırım çok sevilmiyor yüksel siyahı çok sevmedi aytaç abide bitanesini sevmemiş mesala.ama bu iş için gene farklı süngerler var onlarıda tercihedebilirsin.genede ben ped sever bir insanım :) çünkü faydasını görmüş biriyim.
pahalı ürünler kısa ömürlü olcak diye birşey yok tamamen kullanıma baglı.ama sanırım yeni başlıcaksın ve ögrencisin hiç gerek yok bence.
aytaç abi gene yazmış zaten turtle teflon gerçekten sonuç olarak çok güzel bir ürün.ama uygulaması biraz yorar hatta yorar aklında olsun.beni yordu yani nxt den sonra epey yorucu geldi.ama kesinlikle turtle teflon öneririm bende.
araca buzamana kadar hiçbirşey degmemiş bir kil degse güzel olur.bencede yapılmalı.pastadan daha az boyaya etkisi olacagıda kesin.ögrenci oldugun içinde sabunlu suyla falan yapman daha iyi olabilir ama ben kesinlikle meguiars quik detayler tavsiyeederim o iş için.
1-kil
2-cila-wax işini görür bence.
pardon birde hara giderici düşnmüssün sanırım.küçük kılcal çiziklerdede baz9ı hare giderici çiziklerin kullanıldıgını gördüm izledim ve duydum bende pastadan dışarı çıkıp denemek için mesala meguiars swirlx mi ne var onu aldım.daha kullandım.turtle iyi bir marka meguiarsın ucuzu olarak biliniyor ve birazdaha kalite farkı var tabi.ama o setteki krem cilayı ben sevmiyorum açıkcası.teflon turtle ın en iyilerinden bence.hare giderici olarak çok küçük bir tüp 1-2 kullanımlık için sanırım sana yeticektir diye düşünüyorum ben yani
1-kil
2-hare
3-cia-wax
bu işlemler bence yeterli
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 05, 2014, 17:26:01 »
Ogün abi çok teşekkür ederim baya detaylı açıklamışsın.  :alkis: Ben şimdi gramajı az bir kil alayım yine ufaklardan bir tane hare giderici cilaya zaten Aytaç abinin dediğine içim ısındı turtle teflon alıcam.ürünlerin hepsini bulayım konuya link vericem yorumlarınızı alıp sipariş geçicem hemen ardından
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 05, 2014, 17:27:51 »
bende şuan
meguiars nxt wax 520ml mi ne 66tl
meguiars swirlx hare giderici 450ml 35tl
meguiars quik detayler kil için ve güzel bir ürün farklı özellikleride var 28tl
şampuan olarakda pahalı ama nxt şampuan var 2lt 40tl

okan kendi kullandıgı ciladan çok memnun denebilir yani ayrıca o da onuda söliyim dedim

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 05, 2014, 17:35:13
Ogün abi çok teşekkür ederim baya detaylı açıklamışsın.  :alkis: Ben şimdi gramajı az bir kil alayım yine ufaklardan bir tane hare giderici cilaya zaten Aytaç abinin dediğine içim ısındı turtle teflon alıcam.ürünlerin hepsini bulayım konuya link vericem yorumlarınızı alıp sipariş geçicem hemen ardından

aynen başlangıç için fazlasıyla iyi yani.sadece şu konu bence hepsinden önemli.kullandıgın bezler.bezlerini iyi seçki yaptıgın işin bir anlamı olsun.
2002 corolla sol vvt-i