Gönderen Konu: Fren Balatalarından gelen sesler  (Okunma sayısı 10338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Fren Balatalarından gelen sesler
« : Ağustos 04, 2014, 16:47:38 »
Arkadaşlar merhaba.
2011 model Toyota Corolla sahibiyim.
40 bin bakımında arka fren balatalarımı servisde değiştiler.
Balataları taktıktan sonra arka tekerlerden sürtünme sesi gelmeye başladı.
 Daha öncede bir miktar sürtünme vardı ama normal olduğunu düşünüyordum. Taki yeni balatalar takılana kadar.
Balatalardan gelen sesle ilgili 3 defa servise gittim.
İlk zamanlar 1. viteste şehir içinde ilerlerken teneke çizilmesi gibi bir ses gelirken zamanla bu ses daha hızlı süratlerdede duyulmaya başladı.
en son uzun yolda 700-800 km neredeyse sürte sürte yol aldım. hele frene dokunduğumda inanılmaz bir sürtünme sesi gelmeye başladı.
3 defa gittiğim (servisle bulunduğum yer arası 110-115 Km) serviste sorun bulamadılar (arabanında uyuzluğu servise her gidişte sesi kesildi balataların).
yine bundan önce yağ yakma sorunuyla arabanın motor bloğunu değiştirdiler. üstüne balatalar gacır gucur sürtünmeye başladı. iyice soğudum toyotadan.
2014 model araçların motor bloğundan takılmış servisin söylediği. Araba çekişten düştü
Hızlı tırmandığım rampalarda en ufak bir hız kaybı yaşamadan tırmanırken; hatta gaza yüklenince hızı artarken. aynı rampalara 120 girip 80le zor çıkıyorum. yakıt %30-35 arttı. Şimdi sorum arabayı iade edip ödediğim parayı geri alabilirmiyim.
sinirlerime dokunuyor artık araba
bir balyoz alıp parçalamamak için kendimi zor tutuyorum
tatil dönüşünü rezil etti bana.
balatalar tutuşacak diye yarım saatte bir durarak 600 Km yol geldim. her yarım saatte bir arabayı tekmelemektende yoruldum.
toyotayı arayacamda sinirim geçsin diye bekliyorum. yoksa 7 düveline sayacam hepsinin.

Toyota Club Türkiye

Fren Balatalarından gelen sesler
« : Ağustos 04, 2014, 16:47:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatalarından gelen sesler
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2014, 23:15:49 »
Fren sorununun sebebi aslinda gayet acik, Optifit fren parcalari kullanilmistir.

Faturanizi kontrol edin parca numarasi 04465YZZxx yada 04466YZZxx ise Optifit urunler kullanilmistir, sorununuzun sebebi de bu urunlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2014, 14:01:59 »
Arabaya binmeye korkuyordum 2-3 gündür. Bugün pazara gitme gafletinde bulundum.
Aman allahım bu nasıl bir ses. Çıldıracam artık. Koskoca ilçeyi inletiyor cayırtılar. müşteri hizmetlerini aradım. Bir sövmediğim kaldı şerref.......
Yok yakın zaman servis kaydım yokmuş. Yok balatayla ilgili bir şey yapamazlarmış. Servise gidecem bakalım o sürtünmeye ne diyecekler artık. Lanet olsun Toyota gibi markaya.

Bu arada inş. balatalar bitmemiştir. eğer balatalar bitti ise asıl kıyamet o zaman kopacak haberleri yok.

Ufuk bey bilgi için sağolasın ama bu ses normal bir ses değil. Frene basınca inleme olur ötme sesi gelir ona bir şey dediğimiz yok.
Bu ses başka bir ses. Yinede faturaya bir bakarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2014, 14:07:11 »
Arabaya binmeye korkuyordum 2-3 gündür. Bugün pazara gitme gafletinde bulundum.
Aman allahım bu nasıl bir ses. Çıldıracam artık. Koskoca ilçeyi inletiyor cayırtılar. müşteri hizmetlerini aradım. Bir sövmediğim kaldı şerref.......
Yok yakın zaman servis kaydım yokmuş. Yok balatayla ilgili bir şey yapamazlarmış. Servise gidecem bakalım o sürtünmeye ne diyecekler artık. Lanet olsun Toyota gibi markaya.

Bu arada inş. balatalar bitmemiştir. eğer balatalar bitti ise asıl kıyamet o zaman kopacak haberleri yok.

Ufuk bey bilgi için sağolasın ama bu ses normal bir ses değil. Frene basınca inleme olur ötme sesi gelir ona bir şey dediğimiz yok.
Bu ses başka bir ses. Yinede faturaya bir bakarım.

Sorun yeni takılan balatalardan sa mecbur değiştirmeleri lazım, servise test sürüşü yaptırın. Bahsettiğiniz ses adamın sinirlerini zıplatır valla.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2014, 09:41:51 »
Servise gittim 110 km sürte sürte. Tam servise 2km kala ses kesildi.
Neyseki servisin bulunduğu yerde 5-10 km yapıp az da olsa sesi geri getirebildim.

Balataların arasına taş girmiş dedi servistekiler. Lan nasıl taşmış bu 1000-1100 kmdir sürtüo dedim. Taş onların yalanı.
Tekerlek sökülürken takip ettim. Ben izlerken tekerleğe özellikle işlem yapmadılar.
Niye en yakın servise girmedin dediler. Pazar günü açık ya servisleri bizde girmedik...

Sonra kavgaya başladık "ben bilmem arkadaş taşta girse toprakta girse ben bu balata için 3-4 defa gelmedim mi buraya diye"
Asıl dananın kuyruğu iş sonunda koptu. Baştan beri o balatalar bitik çıkarsa yıkarım ortalığı deyip durdum. adamlar taşa toprağa bahane buldular. sonrada "abi senin balatalar bitik dediler" 2-3bin zor gidermiş. Kullanıma bağlı böyle erken bitebiliyormuş. O kadar sürtme sesini dikkate almadılar. Sonrada sen çok kullanmışsın dediler. Doğru çok kullandım km.lerce sürtüne sürtüne.
Neyse sonuçta abi Toyota genel merkeze göndersen kullanıcı kötü kullanmış deyip değiştirmeyebilirler ama biz genel merkezi işe katmayıp kendi servis garantimizden değiştirecez dediler. Sonra 2 defa aradılar bu tarafa yolun düştüğünde gel değiştirelim balataları diye.

Şundan artık eminim Toyota da olsa servisindeki ustaları 5 para etmiyor. Yeni balatalar takılınca sesin kesileceğinden de şüpheliyim.
İlk işim uzatmış olduğum garantiyi iptal edip kendime özel servis bakmak olacak.
Adamlara "geri viteste sorun var diyorum" öküzler geliyorlar 2-3 ileri geri yapıyorlar "sorun yok" raporu veriyorlar. ellerinde bir sprey varmış dişlilere 2 fısfıs yapıyorlar tamamdır deyip çıkıyorlar. Balatalar keza öyle. Yeni motor taktılar yağ yakmadan ötürü. Taktıkları motorda 4-5 arası sıkıntı yaşıyorum. 5 ve 6. viteste güç kaybı yaşıyorum. herzaman 140-150 ile çıktığım tatlı rampalarda 70-80lere kadar düşüyor. adamlar 1-2-3. vitesle test yapıp sorun yok diyolar. Nerden bulaştım ben bu toyotaya bilmemki!!!

Bakalım balataları 2-3 güne değiştirecekler. yeni süreç nasıl olacak...

Not: genel merkezi aradım servisten önce. Gerizekalı bir kadın çıktı tuttu "sizin yakın zamanda servis kaydınız yok dedi" Gerizekalı nasıl kayıt yok son 10-12 binde 10 defa gelmişim servise üstelik sonuncuda motor değişmiş daha yeni. Kayıtları genel merkeze göndermiolarmı ne. artık bundanda şüphe duymaya başladım. Sadece servis yolunda 2-3 bin km harcadım ya yanar ona yanarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2014, 13:47:08 »
Ali bey başınıza gelenleri okuduktan sonra bırakın toyotayı mercedes bile olsa bıktırır arabadan. Ama sizin başınıza gelen talihsizliklr dizisi olmuş.

Geçmiş olsun demekten başka birşey bulamıyorum inşallah sorununuz en kısa zamanda halledilir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2014, 23:22:31 »
Ben konuyu anlamadim Ali bey, simdi size 40.000km bakiminda balataniz bitik dediler ve balatalarinizi degistirdiler, simdi yine balatalariniz bitik mi diyorlar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2014, 12:04:16 »
Ben konuyu anlamadim Ali bey, simdi size 40.000km bakiminda balataniz bitik dediler ve balatalarinizi degistirdiler, simdi yine balatalariniz bitik mi diyorlar ?

Ufuk bey olay şu; Balatalarımı 43bin küsürde 40bin balkımına gittiğimde bitmiş dediler ve değiştiler. Servisten çıktıktan 300 km sonra 3-4 gün geçmeden tekrar servise girdim balatalar sürtüyor diye. Bu 300 km'nin 250 km'si servise git-gelde harcandı. Baktılar sorun yok dediler. Diskler temiz değil ondandır keser dediler. Serviste aksilik ses gelmedi. Sonra 1 fahta sonra tekrar servise girdim 500km yol yapmadan yine sürtme sesinden. Bu defa diski sildiler. yine bu 500 km'nin 240-250 kmsi servis yolunda harcandı. Ona göre düşünün artık. Disk temizendikten sonra o kulak yırtıcı ses kayboldu ama sürtme sesi inceden hissediliyordu. bunu bildirdim normal dediler. 49 binde motor yağ yakmaya başladı ve motor için servise tekrar gittim 50 bin bakımına. yine belirttim diskte sürtme var ses rahatsız edici değil ama balataları yemekten korkuyorum diye. Kontrol ettiler balatalar normal sorun yok dediler. 10-12 gün sonra motor değişimine çağırdılar. balatalar bu arada hep aynı bir sürtme sesi hep hissediliyor ama servis normal diyor. motor değişimindede belirttim tekrar sürtme sesi artmaya başladı diye. yine normal dediler. Motor değişiminden sonra uzun yola çıktım. Dönüşte eskişehirde cayırtı başladı ve 1000 km yol yaptım o cayırtı ile. Taş girmişmiş. ama ustaları öyle demedi ses için deneme sürüşünde balata bitik ondan yapar bu sesi dedi. ama serviste bahaneyi taşa attılar. arkasından patlattılar süprizi. balataların bitik 2-3bin zor gider diye. önceki balatalarla 43 bin yapmışım. muhtemelen 3-5 daha giderdi ama servis zamanı diye değiştiler. bu balatalar nasıl 10-12 binde biter diye sordum kullanımdan kaynaklı dediler. Birde suçu bana yıktılar. neyseki servis kayıtlarında şikayetler sürekli olunca mecbur kaldılar balataları değişmeye. bugün gidecem değişime. ilde işim var hem onu halledecem hemde balataları değiştirtecem. dediğim gibi sesin kesileceğinden şüpheliyim. hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2014, 22:20:10 »
Deli olacam artık arkadaş.

Adamlar balataları değiştiler. Değişirken dikkat ettim arka disklerin oldu yerde birşeyler yaptılar hortumlarla falan.
Sonra aracı teslim ettiler ama bu defada "fren sisteminde bir sorun var 3-5 gün sonra tekrar gel, fren sistemini inceleyecez dediler.
Uzun yol yapmam gerekirse ne olacak dedim. "Aracı kullanmamaya çalış" dediler. Sanki 110-115 km kısa yolmuş gibi. Sonra evin önünde yerde ıslaklık ve sağ arka tekerde (sürekli sürten ve sorun yok dedikleri tekerlek) yağlanma gördüm. 2 defa çarşıya git gel yapmıştım. Yağlanmadan sonra Sistem uyarı verdi "check breake system" şeklinde. Lan bunlar bizi öldürmeye niyetli. Fren hidroliği sızdırır vaziyette servisten çıkarmışlar bizi. Aradığımda getir dediler. Salaktık ya! gelin alın ne yaparsanız yapın dedim. Geldi bir servis elemanı ama alan servis elemanının sistem uyarı verdi ve tekerlekler yağ içinde deyince tereddüt ettiğini gördüm. "Hemen ilçe sanayisinden(ilçede sanayi yok) yada petrol ofislerinden yağ alıp ekleyeyim; Ağır ağır gidecez artık" dediğini duydum yanındaki arkadaşına. Yarın tamir edeceklermiş. İzin vermeyecem yarın arayıp bekleyin diyecem. Yeter artık ya! toyotaymış....
..... ..... ben böle toyotanın. noktaları nasıl biliosanız öyle doldurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2014, 22:40:25 »
Sakin olun Ali bey, sorunun aracinizda degil, servisinizde oldugunu unutmayin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2014, 19:18:03 »
Geçmiş olsun Ali Bey, sizinkisi talihsizlik olmuş, nasıl sorunlarınız cozulebildimi peki ?
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2014, 09:44:10 »
merhaba Ali Bey, bende arka fren balatasını değiştirdikjten sonra aractan ilk kalkışlarda özellikle sabahları daha cok oluyor,sisin dediğiniz gibi cizik sesi geliyor ve biraz gittikten sonra biraz fren kullanınca ses kayboluyor...fren balatasını hangi serviste değiştirdiniz merak ettim, acaba aynı servis mi? ben otojende değiştirmiştim...
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2020, 14:24:30 »
Başlık altında bende yorum yazmışım zamanında şimdi bende de aynı sıkıntı mevcut olunca yeni konu açmaktansa burada yazayım dedim.

Arkadaşlar aracımı yaklaşık 8-9bin kmdir kullanıyorum, balatalardan ses geliyordu değiştirdim 1 ay oldu 2bin km yaptım şimdi daha çok ses gelmeye başladı. Ali beyin ifade ettiği gibi ortalığı inletir cinsten bir ötme sesi.  Hatta uzun yolda 110-120 ile giderken bile hafif fren yaptığımda ötüyor. Işıklarda frene basmaya utanıyorum(sert fren yapınca ötmüyor ) Parçacıyı aradım balatadan olsa yüksek süratte ötme yapmaz dedi. Disklerde herhangi bir sorun gözlemlemedim. Ama bu ses beni benden almaya başladı, disklere bi torna yaptırsam mı acaba diye de içimden geçirmiyor değilim var mı önerisi olan?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2020, 15:05:33 »
Öncelikle orijinal honda balatası mı? takıldı oradan yola çıkalım,Ufuk Sönmez beyin sürekli ikaz ettiği pah kırma işlemi aracınıza yapılmamış ve sebebi buradan kaynaklanıyor olabilir,disklere bakıp karar vermeli,gerekmiyorsa torna malum incelmeye sebep olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2020, 15:36:16 »
Orijinal Honda değil Tokay abi, muadil daha önceki aracımda kullanıp memnun kaldığım bir markaydı. Bu pah kırma olayı nedir tam anlayamadım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2020, 15:55:39 »
Balataların yüzüne kanal açılıyor,biriken toz ve partiküller o yolla atılıyor,ses sorunu çözülüyor,daha teknik bilgiyi gerekiyorsa Ufuk Sönmez bey verecektir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2020, 16:17:02 »
Bilgilendirme için teşekkür ederim Tokay abi. Bu işlemi herhangi bir usta yapabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2020, 16:24:59 »
Başlık altında bende yorum yazmışım zamanında şimdi bende de aynı sıkıntı mevcut olunca yeni konu açmaktansa burada yazayım dedim.

Arkadaşlar aracımı yaklaşık 8-9bin kmdir kullanıyorum, balatalardan ses geliyordu değiştirdim 1 ay oldu 2bin km yaptım şimdi daha çok ses gelmeye başladı. Ali beyin ifade ettiği gibi ortalığı inletir cinsten bir ötme sesi.  Hatta uzun yolda 110-120 ile giderken bile hafif fren yaptığımda ötüyor. Işıklarda frene basmaya utanıyorum(sert fren yapınca ötmüyor ) Parçacıyı aradım balatadan olsa yüksek süratte ötme yapmaz dedi. Disklerde herhangi bir sorun gözlemlemedim. Ama bu ses beni benden almaya başladı, disklere bi torna yaptırsam mı acaba diye de içimden geçirmiyor değilim var mı önerisi olan?
O parçacıya sorarmısınız yüksek sürat ta neden ses yapmazmış frene basınca gelen ses fren harici bereden olabilirmiş?
İnsanları bezdirmek için uğraşıyorlar Selman hocam eğer frene basınca sallama vs yoksa disklere hiçbirşey yaptırmayın bir takım kaliteli balata alın takın düzelir.
Benim araçta sizinki ile aynıydı frene basmak istemiyordum kamyon gibi ötüyordu ufuk beylerden nibk balata alıp taktım şimdi pamuk gibi ve ses sade hiçbir şey yok.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2020, 16:28:34
Bilgilendirme için teşekkür ederim Tokay abi. Bu işlemi herhangi bir usta yapabilir mi?
Balatanın kenarlarının törpülenmesi işine pah kırma denir yani balata kenarı düz bıçak gibi değilde ovâl olacak, ayriyeten balatanın ortasında toz kanalı yoksa içeride biriken toz ses yaptırır,kaliteli balatalarda metal oranı düşük olduğu için ses yapma minumum seviyede olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2020, 17:14:20 »
Valla Ümit hocam parçacı Ankarada olduğu için müdehalede bulunamıyorum, whatsapptan sesi attım ama direk disklere laf attı :) Yeri geldi hız limitini fazlasıyla aştığım yerde de frene bastım herhangi bir titreme sağa sola çekme olmadı o yüzden bende disklere torna olayına pek sıcak bakmıyorum. Yarın müsait bir zaman bulabilirsem tekrar bi ustaya uğrayacağım bakalım ne diyecek ona göre zatı muhteremle görüşeceğim yeniden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2020, 19:38:26 »
Valla Ümit hocam parçacı Ankarada olduğu için müdehalede bulunamıyorum, whatsapptan sesi attım ama direk disklere laf attı :) Yeri geldi hız limitini fazlasıyla aştığım yerde de frene bastım herhangi bir titreme sağa sola çekme olmadı o yüzden bende disklere torna olayına pek sıcak bakmıyorum. Yarın müsait bir zaman bulabilirsem tekrar bi ustaya uğrayacağım bakalım ne diyecek ona göre zatı muhteremle görüşeceğim yeniden :)
Selman hocam sesin fren diski ile bir alakası yok diskte sorun olsa sallama yapar veya fren pedalında ufak aralıklarla geri tepme hissi verir benim son raddeye gelen diskler bile sorun çıkartmazken sizin araçta nasıl Sorun olsunki,sizin araçta olabilecek tek sorun diskte oyulma vs olabilir kalitesiz balatalar disk yüzeyinde oyuntu yapar balata bitmez ama disk biter.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.