0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabaya binmeye korkuyordum 2-3 gündür. Bugün pazara gitme gafletinde bulundum.Aman allahım bu nasıl bir ses. Çıldıracam artık. Koskoca ilçeyi inletiyor cayırtılar. müşteri hizmetlerini aradım. Bir sövmediğim kaldı şerref.......Yok yakın zaman servis kaydım yokmuş. Yok balatayla ilgili bir şey yapamazlarmış. Servise gidecem bakalım o sürtünmeye ne diyecekler artık. Lanet olsun Toyota gibi markaya. Bu arada inş. balatalar bitmemiştir. eğer balatalar bitti ise asıl kıyamet o zaman kopacak haberleri yok.Ufuk bey bilgi için sağolasın ama bu ses normal bir ses değil. Frene basınca inleme olur ötme sesi gelir ona bir şey dediğimiz yok.Bu ses başka bir ses. Yinede faturaya bir bakarım.
Ben konuyu anlamadim Ali bey, simdi size 40.000km bakiminda balataniz bitik dediler ve balatalarinizi degistirdiler, simdi yine balatalariniz bitik mi diyorlar ?
Başlık altında bende yorum yazmışım zamanında şimdi bende de aynı sıkıntı mevcut olunca yeni konu açmaktansa burada yazayım dedim.Arkadaşlar aracımı yaklaşık 8-9bin kmdir kullanıyorum, balatalardan ses geliyordu değiştirdim 1 ay oldu 2bin km yaptım şimdi daha çok ses gelmeye başladı. Ali beyin ifade ettiği gibi ortalığı inletir cinsten bir ötme sesi. Hatta uzun yolda 110-120 ile giderken bile hafif fren yaptığımda ötüyor. Işıklarda frene basmaya utanıyorum(sert fren yapınca ötmüyor ) Parçacıyı aradım balatadan olsa yüksek süratte ötme yapmaz dedi. Disklerde herhangi bir sorun gözlemlemedim. Ama bu ses beni benden almaya başladı, disklere bi torna yaptırsam mı acaba diye de içimden geçirmiyor değilim var mı önerisi olan?
Bilgilendirme için teşekkür ederim Tokay abi. Bu işlemi herhangi bir usta yapabilir mi?
Valla Ümit hocam parçacı Ankarada olduğu için müdehalede bulunamıyorum, whatsapptan sesi attım ama direk disklere laf attı Yeri geldi hız limitini fazlasıyla aştığım yerde de frene bastım herhangi bir titreme sağa sola çekme olmadı o yüzden bende disklere torna olayına pek sıcak bakmıyorum. Yarın müsait bir zaman bulabilirsem tekrar bi ustaya uğrayacağım bakalım ne diyecek ona göre zatı muhteremle görüşeceğim yeniden